Marş sorunu

motor monero xf 200

ayak marşı yok(orjinalinde yok), sadece sağ kumandada elektronik marş var. akü sıfır yeni alındı

Marşa basınca ışıklar zayıflıyor ama ses yok, marş rölesi ve marş motorundan şüpheleniyorum. Marş rölesini iki kutup kısa devre yapıyor ateş çıkıyor. Marş motoruna aküden direk + dan dokundurdum çoğunlukla tepki vermiyor çok nadir olarak korna sesi gibi ses çıkarıyor. (ses kornanın değil korna sökük)

sorun nerde olabilir? statör falan da işin içine girer mi?

Marş motoru fazla akım çekiyor, sargılar yanık veya içinden kısa devre yapmış olabilir.
Statorla alakası yok.
Akü gerilimin 12.5 voltun üzerinde ve marş yaparken gerilim çok düşüyorsa marş motorunda problem vardır.

Marş motoru fazla akım çekiyor, sargılar yanık veya içinden kısa devre yapmış olabilir.
Statorla alakası yok.
Akü gerilimin 12.5 voltun üzerinde ve marş yaparken gerilim çok düşüyorsa marş motorunda problem vardır.

tavsiyeniz üzerine marş motorunu söktüm kömürler çok az kalmış acaba bundan da yapar mı?

Kömürlerin az kalması aşırı akım çekmesine neden olmaz, tersine temassızlık olabilir. O zamanda motor hiç dönmez veya akım çekmez.
Sökmüşken şunu yapabilirsin, akü ile marş motoruna gerilim ver çalışıyor mu bak.
Veya bir oto elektrikçiye gösterebilirsin.

Sorun statör tasındaki mıknatıs kırığı statörü çevirtmiyor açıp güzelce temizledim ama hala çevirmiyor, sanırım yenisi almam gerekecek

Sorun statör tasındaki mıknatıs kırığı statörü çevirtmiyor açıp güzelce temizledim ama hala çevirmiyor, sanırım yenisi almam gerekecek

Bahsettiğin soruna benzer bir sorun bende de vardı. Mıknatıslar bozulduğu için aşırı zor çeviriyodu motoru. Komple rubleyi değiştirince sorunum çözüldü.

Marş motoruna doğrudan aküyü bağlayarak çevirip çevirmediğini kontrol edin. Motor normal şekilde çalışıyor ise röle, tepki yok ise marş motoru tamir veya değişim gerekiyor demektir.

Bahsettiğin soruna benzer bir sorun bende de vardı. Mıknatıslar bozulduğu için aşırı zor çeviriyodu motoru. Komple rubleyi değiştirince sorunum çözüldü.

manyeto tasını kesin değişeceğim ama marş rublesi değişmeye gerek var mı bilmiyorum. Gerçi bu ruble dişlisi zor dönüyor. elle denediğimde bir tarafa zor diğer tarafa kolay dönüyor

Marş motoruna doğrudan aküyü bağlayarak çevirip çevirmediğini kontrol edin. Motor normal şekilde çalışıyor ise röle, tepki yok ise marş motoru tamir veya değişim gerekiyor demektir.

röle değiştim, eski rölede sağlammış. manyeto tası değişeceğim. Bir de marş motoru röleden de bağlasam direk aküye de bağlasam gıy gıy diye ses veriyor tam çeviremiyor sanırım. onu da değiştirebilirim.

Bu motoru yapan tasarlayan aptal adamlar neden ayak marşı koymaz ki

Son düzenleme:
manyeto tasını kesin değişeceğim ama marş rublesi değişmeye gerek var mı bilmiyorum. Gerçi bu ruble dişlisi zor dönüyor. elle denediğimde bir tarafa zor diğer tarafa kolay dönüyor

Bi tarafa zor bir tarafa kolay dönmesi normal bişey. Bildiğim kadarıyla ruble komple tas ve dişli ile satılıyo zaten 30-35₺ falandı cg uyumlu olanlar ben aldığımda.

Sorunun elektiriksel...motosikletin nem gördü mÜ?

nem görmedi ama komple tesisatı baştan çektim, uygun hazır tesisat bulamadığım için. Sinyal korna kontak uzun kısa far stop vs tüm aksam çalışıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------

ek olarak marş motorunu çıkarıp roleye veya direk aküye bağladığımda marşa basınca dönüyor sıkıntısız

nem görmedi ama komple tesisatı baştan çektim, uygun hazır tesisat bulamadığım için. Sinyal korna kontak uzun kısa far stop vs tüm aksam çalışıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------

ek olarak marş motorunu çıkarıp roleye veya direk aküye bağladığımda marşa basınca dönüyor sıkıntısız

Bu işten anlayan birine gösterseniz sanırım daha iyi olur küçücük gözle görülmeyen,dikkat çekmeyen yada çok mantıksız alakası olmayan bir şeyden bile olabiliyor.

Bu tarz konularda sorunu olan çözdükten sonra neden kaynaklandığını yazmıyor. Halbuki yıllar sonra bile benzer durumu yaşayan insanlara yol gösterici oluyor. Bu kadar bencil olmayın bir zahmet sorunu nasıl çözdüğünüzü yazın da biz de benzer yolları izleyelim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar