Arama sonuçlarınız

1. L

Minik bir kaza ve ders çıkarma

Sabah köprüden geçerken bir yere mazot dökülmüş, motosiklet kaydı, direksiyon/gidon neyse artık hakimiyetini kaybettim, tekerlekler kaymaya devam etti, düştüm. Ama önümden ve arkamdan bir dünya motosiklet geçti, hiç biri ne kaydı, ne de düştü. Lastiklerin yol tutuşundan mı? Hafiften freni...
  2. L

scooter aynası

fiddle 3 motorumun aynalarıyla ilgili sürekli sorun yaşıyorum, sürekli somunları gevşiyor, sabitlenmiyor ve beni zor durumda bırakıyor. Bu sorunla karşılaşan ve/veya çözümünü bilen birileri var mı?
  3. L

Motosiklet ve Saygı

Motosikletlinin motosikletliye yaptığını başka kimse yapmıyor. Köprü geçişi, aşırı rüzgarlı, metrobüsün sağına girmeye korktuğum bir darlık. Arkamdan iki motosikletli geldi sakin sakin, ilk fırsatta yol verdim sola geçip, ben geçemiyorum ama onlar geçebilir diye. Yine aynı şekilde sakince...
  4. L

Trafikte Telefon Kullanan Sürücüler

Her gün maalesef akan trafikte dahi cep telefonu kullanan bir çok sürücü görüyorum. Telefonla konuşanlar mı dersiniz, mesajlaşanlar mı dersiniz. Hadi kendi değersiz! canını tehlikeye atıyorsun ama benim canımı tehlikeye atmaya ne hakkın var? Bunun bir yaptırımı olmalı. Bu insanlar fütursuzca...
  5. L

İlk motosiklet kazam

Cumartesi günü evden çıkıp 2-300m ilerlemiştim ki caddede önümdeki aracın önünde yürüyen bir manav el arabası. Aracı geçtim sağından, önünde duruyorum. El arabasının biraz daha ilerlemesini bekleyip ilerleyim derken arkamdaki araç beni sıkıştırıp geçti. Bacağım motorla otomobil arasında kaldı ve...
  6. L

HGS Geçiş İhlali

Merhaba, 15-20 gündür Boğaziçi köprüsünden geçiş yapıyorum. Evet son günlerde sistem değişikliğinden dolayı hgs okuması yapılmıyor farkındayım, fakat öncesinde HGS almadan geçiş yapmıştım, şimdi HGS aldım. Fakat bunların hiçbiri kaçak geçiş olarak görünmüyor, sonradan karşıma çıkıp başım yansın...
  7. L

Pratik Alanı

Merhabalar, Daha önce konuyu tanışma kısmına yazdım, okuyan var ama cevap yazan bulamadım. Motora yeni başlayan biri olarak Okmeydanı yakınlarında alıştırma yapabileceğim, trafiğe kapalı ya da fazla trafik olmayan uygun yerler var mıdır? Güvenli sürüş eğitimi almak için sürekli takipteyim...
  8. L

Yeni başlayanlar için çalışma alanı

Merhabalar, Motora yeni başlayan biri olarak Okmeydanı yakınlarında alıştırma yapabileceğim, trafiğe kapalı ya da fazla trafik olmayan uygun yerler var mıdır? Güvenli sürüş eğitimi almak için sürekli takipteyim ancak bir türlü eğitimlerde yer bulamıyorum, bir şekilde trafiğe dahil olmam...
  9. L

ilk motorumu almadan önce

Merhaba, 30 yaşımdan sonra iki teker merakı içindeyim. 2 senedir aktif bisiklet kullanıyorum, bu yıl da ehliyetimi alma arifesindeyim, yazılı sınavı geçtim, direksiyon sınavını da geçtim. Mayıs'ta ehliyetimi alabileceğim. Tabii ki bu beni tatlı bir telaşa sürükledi. Daha önce hiç motor kullanma...

Yeni mesajlar