Arama sonuçlarınız

1. S

Devir sahibi ölmüş motosiklet

Merhabalar motosikletimi sattım ve nostalji için peugeot 103 almaya karar verdim. Sigortasi var ruhsat plaka hepsi full fakat devir sahibi ölmüş. Alsam ileride bir sıkıntı olabilir mi ? Çocukları ilgilenmedi bile ugrasamayiz diyorlar (40 yaşlarında çocuklarıda.) Devrinin onun üstüne olmasi...
  2. S

Sürücü kursumuz için alınacak motosikletler.

Merhabalar. Babamın sürücü kursu var ve bildiğiniz gibi yılbaşından sonra ehliyet türleri değişiyor(M,A1,A2,A). Kursumuzda şuan sadece 100cc gücünde Çelik 100 Street var ve biz bununla sadece A1 ehliyeti verebiliyoruz. Sizlere sorum A2 ehliyeti verebileceğimiz bir motosiklet, A ehliyeti...
  3. S

Tek teker

Merhabalar arkadaşlar, Motorumda 3 4 aydir teker çalışıyorum kendimi bayağı bir geliştirdim fakat tekere gelince en fazla 10 15 metre gidebiliyorum. Motorum 200 cc lik bir çinli cg. Dişli takımım şuan 15-38. Debriyajla kaldırmıyorum gazla 1. Viteste kaldırıp gidiyorum fakat bir muddet sonra...
  4. S

2 Zamanlı Alınabilecek Ucuz Motorlar

Merhabalar arkadaşlar. 2 Zamanlı, ucuz olabilecek motor arayışına girdim. Sebebi ayni cc de 4 Zamanlı motorlardan daha güzel ivmelensi. Örneğin Yamaha rx115. Stunt bike gibi kullanacağım motoru, tek teker sevdası başladı :P. Çinli 200 lük CG me kıyamıyorum ne olursa olsun :). Sizlere sorum...
  5. S

Yüksek Stroglu Krank Degisimi

Merhabalar, CG motorumun düz 200 luk krankini 7mm stronglu 26/15 permolu krankla degistirecem. Ee tabiki kranki değiştirince silindir de değişecek. Bende hali hazırda silindiride degistirirken 65.5 çaplı olan pistonumu 67 ye cevirmek istiyorum. Sizce sağlıklı olur mu ? Ayrıca kranktaki 15 permo...
  6. S

Gaz kolu sert

Merhabalar, motorunun gaz kolu diger motorlara göre biraz sert ve arasında 2 cm kadar boşluk var. Nasil yapabilirim bunu, bilgisi olan var mi ?
  7. S

Trafik Cezasina İtiraz

İyi günler motorumda orjinal egzoz olmasina rağmen ceza yedim. Orjinal kuba egzozu ve hafif rampaydi motor yüzlük olduğu için 3 ten 2 ye düştüm ve haliyle aragaz vererek vites düştüm motor yigilmasin diye iki kişiydik bu arada. İlerdede polisler vardı dur çektiler efendi gibi durdum normal bir...
  8. S

Biel kolu kısaltmak

Merhaba arkadaşlar kendi zevkim için motor topluyorum. Otobanda üstüne yatanlardan kasksız gezenlerden değilim. Aklıma takıldı Türkiye'nin çoğu yerinde drag yarışları var bende ustamla konuştum bir motor çıkarırız dedi. Aklima takilan silindir iptali gibi birşey. Bunu yapmak için 200 luk...
  9. S

Trafik Sigortasi Hangi Masraflari Karsilar

Merhabalar, aklıma birşey takıldı. Örneğin 2 şeritli bir yolda bir arabayla çarpıştık. 8/4 bizde 8/4 kusur karşı tarafta, bu durumda karşı tarafin sigortasını benim aracımı yaptırıp benim sigortamda karşı tarafın masrafınımı karşılar. Yada birine arkadan vurdum. Karşı tarafın sigortasi masrafımı...
  10. S

Vites Mili Yağ Keçesi

Merhaba arkadaslar motorum kuba çita vites milinin orda yağ keçesi hasar görmüş herhalde. Motoru bir yere koyunca 6 7 damla yag izi kaliyor. Nasil değiştirebilirim bilginiz var mı ? (Buradaki ustalarla kavgalıyız o yüzden soruyorum elim bu işlere yatkındır :) )
  11. S

Kendi kendine vites düşüyor ?

Merhaba arkadaşlar. Motorumda 8.000 9.000 devirlerdeyken vites yukseltince vitese geçmiyor. 3 4 kere basmakla zor geçiyor. Tekrar hizlaninca vites bu sefer 3 teyse 2 ye düşüyordu. Islak zemindr bugün kaza yapıyordum. Sizce sıkıntısı nedir ?
  12. S

Motorumda Elektrik Yok

Öncelikle merhabalar. Kuba Çita 100R marka motorumda elektrik yok. Kontagi açınca ne sinyaller yanıyor ne korna çalışıyor ne marş alıyor. Silindirim üst kapağım 200cc oldugu için kickstart aşıri sert oldugu için calistiramiyorum. Gel gelelim soruna arkadaştan aldığım emanet kornayi söktüm...