Trafik Cezasina İtiraz

İyi günler motorumda orjinal egzoz olmasina rağmen ceza yedim. Orjinal kuba egzozu ve hafif rampaydi motor yüzlük olduğu için 3 ten 2 ye düştüm ve haliyle aragaz vererek vites düştüm motor yigilmasin diye iki kişiydik bu arada. İlerdede polisler vardı dur çektiler efendi gibi durdum normal bir sorgudur diye. Ehliyet ruhsat verdim ve arkadaşımla konuşurken elime ceza kağıdını tutusturuverdiler. 88 lira haksız olsam illaki öderim. Polise dedim niye yazdın diye abartı egzoz takıyorsun bagittita bagittira çıkıyorsun dedi. Derdimi anlatamadim ceza makbuzunu aldim ve evime geldim.

Ceza kağıdını incelediğimde trafik kanununun 72. Maddesinden ceza yemişim. İnternetten araştırdığımda arabada yüksek sesli müzik dinlemenin cezası yazıyor. Kağıdın not yerinede saygısız araç kullanmak yazmış. Ehliyetime el koyabileceklerini sağlık heyetine gideceğimi felan soyleyip korkuttu beni. Sizce internetten çıktı alip 72. Madde nin motorumu trafiğe götursem trafik incelese ceza ortadan kalkarmi ? Bilgisi olanlar lütfen yorum atsin.

Öncelikle geçmiş olsun. İtiraz ödemeyi durdurmaz önce indirim varken cezayı öde, sonra bulunduğun ildeki trafik mahkemesine itirazda bulunabilirsiniz. Trafik şubesine itiraz yapılmaz, yapılsa da bir anlamı olmaz.

Ceza kagidinda bulundugum yerin sulh ceza mahkemesi yazıyor. Avukatla felan ugrasmama gerek var mı ? Bu gibi durumlarda bilgisizimde.

Teşekkürler. Pazartesi günü cezayı indirimdeyken yatırırım. Sonra gerekli belgeler ile savciliga giderim.

NÖBETÇİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NE
(İL YAZILACAK)
Her ne kadar, tarafıma yazı ekinde sunduğum ceza makbuzunda görüldüğü üzere Trafik Kanunu'nun 72. maddesi uyarınca para cezası kesilmiş ise de, aracım motosiklet olup, müzik dinleme imkanım bulunmadığı gibi, motosikletimin egzozu da orijinal egzozdur. Bu hususta tarafıma ceza yazılırken desibelmetre ile test de yapılmamıştır. İstenmesi halinde motosikletimi desibelmetre testine de sokabilirim. Bu nedenle trafik cezasına itiraz ediyorum. Tarafıma haksız biçimde yazılan trafik cezasının iptali hususu takdirlerinize arz olunur. 16\11\2015

İSİM SOYİSİM İMZA ADRES TELEFON

Ceza makbuzunun aslını isterlerse kendine bir fotokopi al öyle ver. ayrıca kimlik fotokopisi ekle. avukata gerek yok. zaten sadece dilekçe için 100 TL falan alırlar boşuna itiraz edersin. geçmiş olsun.

NÖBETÇİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NE
(İL YAZILACAK)
Her ne kadar, tarafıma yazı ekinde sunduğum ceza makbuzunda görüldüğü üzere Trafik Kanunu'nun 72. maddesi uyarınca para cezası kesilmiş ise de, aracım motosiklet olup, müzik dinleme imkanım bulunmadığı gibi, motosikletimin egzozu da orijinal egzozdur. Bu hususta tarafıma ceza yazılırken desibelmetre ile test de yapılmamıştır. İstenmesi halinde motosikletimi desibelmetre testine de sokabilirim. Bu nedenle trafik cezasına itiraz ediyorum. Tarafıma haksız biçimde yazılan trafik cezasının iptali hususu takdirlerinize arz olunur. 16\11\2015

İSİM SOYİSİM İMZA ADRES TELEFON

Ceza makbuzunun aslını isterlerse kendine bir fotokopi al öyle ver. ayrıca kimlik fotokopisi ekle. avukata gerek yok. zaten sadece dilekçe için 100 TL falan alırlar boşuna itiraz edersin. geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim. Cezayi yazan polis arkadaşada suç duyurusunda bulunacağım. Motorsiklet sürücülerini suçlu olarak görmemeleri gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar