Arama sonuçlarınız

1. myagdi

Sıfır Kilometre ama Eski Model Motorun Yağı Hakkında

o bahsettiğiniz scooter'lardan yaz başında satın aldım. 2023 model, sıfır kilometrede. kendi adıma 1 ayda rodaj kilometresini yaptım. bu süre içinde normal bir rodaj süresine göre daha titiz davrandım, asla artçı bindirmedim, gaza ani yüklenmedim. sonra yağı değiştirdim ve devam.
  2. myagdi

2.Motorumun lastikleri neden kendi kendine iniyor

normalde 32 psi basılan lastiğe 50-55 psi hava basarak kontrol etmek riskli. lastiğin üstünde, izin verilen maksimum basınç yazar, onu aşıyor olabilirsiniz. bir ay kullanılmayan motorun lastiği inebilir, normaldir. lastiği şişirip 1 gün gezin, ertesi sabah havası inmiş görürseniz, bir yerde...
  3. myagdi

10000₺ Bütçeye uygun ekipman tavsiyesi (mont, ayakkabı, eldiven)

https://www.vecton.com.tr/urun/vecton-4-mevsim-korumali-kevlar-motosiklet-montu ben '4 mevsim montu olmaz' fikrinde bir kullanıcıyım ama bu mont bu fikrimi sorgulattı. başka bir ihtiyaç için mağazalarına gitmiştim, hiç aklımda yokken alıverdim. çok sıcaklarda/çok soğuklarda henüz deneme fırsatım...
  4. myagdi

Göbek rakısı nedir?

göbek rakısı terimi, pazarlama yöntemi. imbiğin göbeği olmuş, kenarı olmuş'un bir farkı yok. ama göbek rakısı olarak adlandırılan rakıların iki temel özelliği var - üretimde rafine şeker kullanılmıyor - üzüm suması dışında, tarımsal kökenli başka etil alkol kullanılmıyor. bu yüzden tercih...
  5. myagdi

Kış Geliyor Eldiven Önerirmisiniz

Üstünden birkaç yıl geçti, hangisinden aldığımı unuttum. Hasanpaşa'daki mağazaların hepsini de dolaş bence, şurası ufak bir dükkana benziyor çeşit var mı acaba dediğin yerden ummadığın kalitede ürün çıkıyor; burası çok gösterişli fiyatları yüksektir dediğin yerden ummadığın bir indirim yapıyorlar.
  6. myagdi

Kış Geliyor Eldiven Önerirmisiniz

bende tucano urbano'nun link bıraktığım modeli var, çok memnunum. en sert soğukta bile iyi iş görüyor. https://www.vipmoto.com/tucano-urbano-seppia-3g-kislik-eldiven-76012 daha uygun fiyatlı olsun dersen, scoyco markasına bakabilirsin. ekipman incelemesi yapan yabancı siteler güzel yorumlar...
  7. myagdi

Motosiklet Buff Önerisi

winstopper kumaştan yapılanlar var, bambaşka. zamanında paraya bakmamış ixs marka almışım, bu mevsimden başlayıp kışları hâlâ kullanıyorum. incecik kumaş, ne üşütüyor ne terletiyor. ama fiyatları çok artmış, bugün o parayı verip alır mıyım dersen, almam. decathlon'un indirim kampanyası denk...
  8. myagdi

Motoru hareket halinde boşa atmak

araba kullanmaktaki tecrübemizden fren yaparken bir taraftan da vites düşürsek, motor kompresyonundan da faydalansak daha kısa mesafede dururuz gibi geliyor. honda'nın eğitiminde bu konuyu tartıştık. eğitmenler, hodri meydan, kendiniz deneyin ve görün dediler. eğitime artık kaç kişi katılmışsa...
  9. myagdi

Dominar satıp dominar almak

kendi yaptığım 25 bin kilometre, başkasının yaptığı 5 bin kilometreden iyidir. kendi motorunun eğrisi-doğrusu, eksiği-fazlasından eminsin. satın alacağın ikinci el, sürpriz. nasıl kullandı, canını alasıya bastı mı, bakımlarını aksattı mı, kilometresi düşürüldü mü, ağır kazası var da gizliyor...
  10. myagdi

Sizce Motorsiklet Eğitimi Şart Mıdır?

bence de eğitim şart. hatta 5 sene önce eğitim almıştım diyip geçmemek, fırsat buldukça ekstra eğitimler almak, yeni şeyler öğrenip kendimizi geliştirmek de şart. bir başka faktör de var. bilmek başka, doğru uygulayabilmek başka şeyler. virajda nasıl konumlanılır, motor yatarken duruşumuzu...
  11. myagdi

Trafik kazası geçirdim.

hocam moralinizi yüksek tutun, sabırlı ve azimli olun, fizyoterapi sürecinde dişinizi sıkıp maksimum gayreti gösterin. düzeleceksiniz inşallah.
  12. myagdi

ben biraz yanlış anladım sanırım. honda'nın eğitiminde tüm katılımcılar bizzat deneyip gördük, en kısa mesafede durmak için - debrijaya hiç dokunmadan arka frene basıp + basıncı gittikçe arttırarak ön freni sıkıyorsun - motor durma aşamasına gelene kadar debriyaja hiç dokunmuyorsun. - tam...
  13. myagdi

böyle yapmanızda hiç sıkıntı yok.
  14. myagdi

İlk defa düştüm - Ekipmansız bakkala bile gitmeyin

geçmiş olsun. bir tavsiyede bulunayım. kaza anında, o panikle nasıl yaparsınız bilmem ama düşecek olduğunuzda motorun üstünde kütük gibi hareketsiz durur, iki eliniz elciklerde, ayaklarınız peglerde, dizler depoyu tutar halde yere düşerseniz koruma demirleri, manetler sayesinde bir uzvunuzu...
  15. myagdi

Sense of speed muhabbeti

göstergeye bant çekip sezgilerine göre gitmek'ten bahsediyorsanız, son 5 senedir ben öyle yapıyorum. yakın gözlüğü numaram ilerledi. gözlük yoksa göstergedeki rakamları göremiyorum. hız kadranına hayali bir çizgi çektim. şehir içinde batı yönünü geçmiyorum, açık yolda, batı ile kuzeybatı...
  16. myagdi

Çinli motorumla 10 bin km yağ testi

hocam türkiye'deki kullanım şartlarını dikkate alarak bakım aralığını belirliyorlar. önemli olan motorun hangi yük altında, kaç saat çalıştığı'dır ama bunu ölçemediğimizden yaptığı kilometreye bakıyoruz. dur-kalk'lar, stop edip tekrar marşa basma'lar, soğuk motora yüklenme'ler yıpratıcı...
  17. myagdi

Kask Tavsiyesi

arai'de güzel bir indirim yakaladım ve aldım. iki gündür kullanıyorum. yanaklarımı biraz sıkıyor ama genel olarak memnunum.
  18. myagdi

SYM Sympony 200 şanzıman yağı hakkında

bende de aynı bloğu kullanan peugeot tweet var. geçen rodaj bakımına götürdüm. serviste sırf motor yağını değiştirdiler. kitapçıkta şanzıman yağının da değiştirileceği yazıyor diye hatırlattım. usta, yıllardır tanıdığım ve güvendiğim bir kişi. gerek olmadığını söyledi. ben de öyle devam ettim.
  19. myagdi

Sizce Jupiter takaslı bu motor alınır mı ?

detaylıca bir ekspertiz yaptırmadan almayın. ilanlardaki kilometreler çok değil, ama az da değil. önemli olan o kilometreye kadar nasıl kullanıldı, bakımları aksatılmadan yapıldı mı? ilanın birinde grenajda ufak bir çatlak (veya kırık)tan bahsetmiş. önemsiz demeyin, bir ustaya detaylıca...
  20. myagdi

8-10 Bin TL Arası Ece 22.06 Çene Açılır Kask Önerisi

firmaların online satış sitelerini inceleyin. güzel kampanyalar, indirimler denk gelebiliyor.

Yeni mesajlar