Arama sonuçlarınız

1. Gürkan Anbarlı

Kask takmaya alışıyoruz / Menderes Özel

Bu satırları Kaz Dağları’nın bir noktasında, medeniyetten uzakta, akarsu sesi eşliğinde tuşluyorum. Dizüstü bilgisayarım ve birkaç metre ileride duran motosikletim bu tabloya bir tezat oluştursa da onlara minnettarım. 1 Haziran’da Çeşme’ye doğru yola koyuldum. Geze göre, döne dolana 6...
  2. Gürkan Anbarlı

Marmaris-Datça’da uzun bir hafta sonu / Menderes Özel

BMW Motosiklet 16-18 Mayıs’ta Marmaris-Datça‘da, Long Weekend adıyla bir etkinlik düzenledi. Gelenekselleştirilmesi planlanan organizasyon kapsamında, çeşitli kentlerden gruplar halinde Marmaris’e gelen yaklaşık 100 motosikletçi, deniz, güneş, tarih ve motosiklet dolu bir hafta sonu geçirdi...
  3. Gürkan Anbarlı

Nice Mutlu Yıllara Ahmet (Ahmetnr)

Geçen sene Marmok 'tan bir fotoğraf ile girişi yapayım :mrgreen: Makine Hasan ile omuzlara almışız acaba neyi kutluyoruz :queen: Ahmet dostum, nice mutlu yılara, sağlık ve sıhhatle :rendeer:
  4. Gürkan Anbarlı

Sizin tipiniz hangisi? / Menderes Özel

Tanrım, trafik çıldırtacak veya öldürecek insanı... Ya motosikletini satın alırken karşılığını vermeden alınan (hani yol-su-elektrik), resmen el konulan yüzde 37 Özel Tüketim Vergisi’ni hatırlar; düşünür, kızgın gözlerle önünde uzanan güvensiz yola, sağ, sol ve arkandaki manyak şoförlere...
  5. Gürkan Anbarlı

Trafikteki en küçük azınlığız / Menderes Özel

Birkaç yıl önce, bir gazetede kadın bir motosikletçinin, onu TEM’de taciz eden lüks bir otomobille yaşadığı tehlikeli macerayı okumuştum. Steven Spielberg’ün ilk filmlerinden “Duel”i hatırlatan gerilim dolu olayda, otomobil sürücüsü peşine takıldığı kadın motosikletçiye tamponunu değdiriyor...
  6. Gürkan Anbarlı

Kendine dikkat et dostum! - Menderes ÖZEL

Bir ünlemli başlıkla daha karşınızdayım. Aslında Türkiye yolları, sürücüleri ve yayalarıyla, trafiğiyle ilgili tüm cümleler sonuna en koyusundan ve en büyük puntosundan bir ünlemi hak ediyor. İki hafta önce, aynı gün içinde başımdan geçen iki olayı aktaracağım. Günler süren yağmur gitmiş, kara...
  7. Gürkan Anbarlı

Doğum günü çocuğu Tuçi :) nice mutlu yıllara

:rendeer: nice mutlu yıllara aptiapti :queen:
  8. Gürkan Anbarlı

Avrupa'daki en iyi 10 motosiklet rotası / Menderes ÖZel

Orta yaş bunalımını motosikletle Avrupa turuna çıkarak aşan motosikletçi Mike Carter'a göre, Trabzon-Şavşat yolu Avrupa'nın en güzel motosiklet rotalarından Birçok motosikletçi otomobil sürmeyi, film izlemeye benzetir. Motosiklet kullanmak ise çok daha fazlasıdır. Etrafınızı saran metal bir...
  9. Gürkan Anbarlı

Motosikletçi kadınların sloganı 2 TEKER 10 MARİFET

Hepsi kadın, hepsi kariyer sahibi, hepsi motorcu. Gruplarına verdikleri isim Pembea2, motosiklet ehliyetinin kodu A2 ile kadınları temsil eden pembe renginden geliyor. Aralarına erkek almıyorlar. Kadın kadına motosiklete atlayıp İstanbul’dan Bursa, Ağva, Anadolu Kavağı, Polonezköy gibi yerlere...
  10. Gürkan Anbarlı

Efsaneler geri döndü / Menderes Özel

İki efsane serinin Türkiye'de de merakla beklenen yenilenmiş modelleri, BMW F 650 GS ve Honda Transalp 700 binenleri yoldan çıkartacak. TRANSALP 700 Yollarda 21 yıl önce, 1987'de boy gösteren ilk Transalp, yeni bir motosiklet sınıfını müjdelemişti; bir orta sıklet yol ve arazi makinesini. Bu...
  11. Gürkan Anbarlı

Motosiklet yasaklansın! / Menderes Özel

[CENTER] Menderes ÖZEL [email protected] Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.
  12. Gürkan Anbarlı

Motosiklet kazasının yönü / Menderes Özel

ABD'deki bir araştırma motosiklet kazalarının yüzde 77'sinin saat 11-1 yönünde gerçekleştiğini gösteriyor Geçenlerde elime Amerikan Motosiklet Güvenlik Derneği'nin (Motorcycle Safety Foundation-MSF), güvenli sürüşle ilgili dokümanları, videoları geçti. Kitap ve broşürler 90'ların başında...
  13. Gürkan Anbarlı

Bu motosikletlerde hız sınırı yok / Menderes Özel

Superbike motosiklet yarışları sayesinde dünyada büyük ilgi gören süper motosikletler, saatte 300 km hıza kolayca erişebiliyor. Hız rekoru tekne motoru üreten bir Amerikan şirketinin motosikletinde. Başlığa bakıp bu yazının supersport motosikletlere bir güzelleme olduğunu sanmayın. İki hafta...
  14. Gürkan Anbarlı

Bülent Serttaş - Motosiklet Kazası

iCJWKCly5Vo http://www.youtube.com/watch?v=iCJWKCly5Vo
  15. Gürkan Anbarlı

Supersport'ta ölüm tehlikesi / Menderes Özel

ABD verilerine göre supersport motosikletlerin karıştığı ölümlü kazalar, diğer tüm motosikletlerin ortalamasından 3 kat fazla. ABD'de bu motor tipi yasaklansın diyenler bile var. Supersport tipi motosiklet kullananlarda ölüm oranı, tüm motosikletlerde ölüm oranı ortalamasından tam üç kat fazla...
  16. Gürkan Anbarlı

Hyosung artık bir Türk markası / Menderes Özel

Hyosung artık bir Türk markası 2007'nin son günlerinde şaşırtıcı bir gelişme motosiklet camiasında heyecan yarattı: Kuralkan, Güney Kore'nin en büyük motosiklet markalarından Hyosung'un sahibi S&T Group ile stratejik ortaklığa gitti. Kuralkan Yönetim Kurulu Üyesi M. Said Kuralkan, konuyla...
  17. Gürkan Anbarlı

Seral 'in yeni ER6F 'i hayırlı olsun..

Seral artık yeni 2007 Kawasaki ER6F 'i ile aramızda olacak. Hayırlı, uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler, tekerine taş değmesin, iyi günlerde kullan :rendeer: Yeni bir yıl, yeni bir motor :mrgreen: darısı hepimizin başına :cat:
  18. Gürkan Anbarlı

Dakar bağımlıları / Menderes Özel

Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar Afrika'nın kalbine doğru tehlikeli yolculuklarına 5 Ocak'ta Lizbon'dan başlıyor. Jim Beam Dakar Türk Takımı'nın hedefi klasmanlarında ilk üçe girebilmek. Türkiye'nin "yarışkolik" sporcularından Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, bu yıl yine Dakar yollarında çöllerin...
  19. Gürkan Anbarlı

Yılın Sporcusu Adayı "Kenan Sofuoğlu" / Oylama Devam Ediyor

"Milliyet Yılın Sporcusu" anketinde Motosiklet Dünya SuperSport Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu "Yılın Sporcusu" dalında aday, ve oylamaya internet üzerinden katılabiliyorsunuz.. Daha fazla söze gerek varmı bilmiyorum :cherry: http://www.milliyet.com.tr/anket/yilin_sporcusu2007.html
  20. Gürkan Anbarlı

Dersimiz motosiklet / Menderes Özel

Baharı iki tekerlek üzerinde karşılamak isteyen motosikletçi adayları şimdi eylem zamanı; harekete geçin ve A2 lisansınızı alın Önümüzdeki yıl havalar çiçek açınca motosiklete başlamayı planlayanlar A2 ehliyet için ellerini çabuk tutarsa ocak sonuna doğru düzenlenecek sınavlara girip...