Arama sonuçlarınız

1. K

Maxi Scooter varyatör bakım aralığı ?

İyi akşamlar, Beyler Maxi scooter ve scooterların varyatör temizliği kaç km'de bir yapılmalıdır.Bazısı 2.000 diğeri 6.000 başka bir usta 3.000 diye belirtiyor.Aklım çok karıştı.Maxi scooter sahibiyseniz varyatörünüzü kaç km'de bir temizliyorsunuz ?
  2. K

Michelin City Grip Ömrü

İyi akşamlar, Forumda çoğu scooter ve maxi scooter kunlanıcısının Michelin City Grip kunlandığını düşünüyorum.Size göre City Griplerin ömrü nedir?En fazla ne kadar kunlanılabilir bu lastikler?Diğer forumlarda 25.000 - 30.000 km kadar kunlananların olduğunu okudum.Sizce bu riski almaya değer mi...
  3. K

Honda Ve Yamaha Sürücü Kursları

İyi akşamlar beyler, Motorum malum kazalı.Toplattıktan sonra yamaha riding academi maxi scooter eğitimine gitmeyi düşünüyorum.45.000 km maxi scooter tecrübem var.Sizce gidersem faydasını görürmüyüm ? Birde eğitimden sonra her hangi bir sertifika veriyorlar mı ? hondanın ve yamahanın sürücü...
  4. K

Kaza sonrası ekipman zararı ?

İyi günler arkadaşlarım, Yakın zamandan Revit shield mont ve revit slr yazlık eldiven alıcam.Bunlar hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.Bana yardımcı olabilirmisiniz ? http://www.feyizoglu.com/Shield-Mont_49689.html http://www.feyizoglu.com/SLR-Yazlik-Eldiven_47811.html Birde aklıma...
  5. K

250 cc için Pirellimi yoksa Michelin City Grip mi ?

İyi geceler mt ahalisi, Yaklaşık toplamda 35.000 km Michelin city grip kunlandım.Lastiklerim artık yavaş yavaş değişime girmesi gerektiğini hissettiyor.Ustam pirelli önerdi.Ben ise City Grip'den memnunum.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Bu konuda oldukça araştırma yaptım.Forumdaki diğer...
  6. K

Maxi Scooter Varyatör Bölümü Ne Kadar Isınır ?

İyi akşamlar.Sym 250 i evo kunlanıcısıyım.Geçenlerde varyatör temizliği yaptım.Temizlikten sonra millere ve rulmanlara ısıya dayanıklı crc gres yağı sürdüm.Fakat bu gres yağı 170 dereceye kadar dayanıklı.Bildiğiniz gibi cvt şanzımana sahip scooterlarda varyatör bölümü karter,motor ve şanzımanla...
  7. K

Sym gts 250i evo

iyi akşamlar, Hep aklıma takılıyordu sormak bugüne nasip oldu.Sym gts 250i evoda yağ süzgeci var.Kağıt Yağ filtrelerinden ayrı fakat onun işlevini gördüğünü düşünüyorum.Birde bu yağ süzgecinin ömrü var mı ? Kunlanım kitapcığında 3000 de temizlik 6000 de değişim öneriyor fakat ben temizlendikten...
  8. K

Motosiklet akü ölçümü ve normal akü değerleri ?

İyi akşamlar, bugün bir multimetre aldım ve motosikletimin akü durumunu ölçmek istiyorum fakat multimetreyi kunlanmayı bilmiyorum.üzerinde bir sürü değer var.Multimetrenin + kablosu akününün + kutbununa - kablosu akünün - kutbuna gelicek galiba.Hangi değere getiriceğimide bilmiyorum...
  9. K

MT.NET Kardeşlerim Acil Yardım(Motosiklet Bağlanması)

İyi akşamlar tek teker üzerindeki cesur kardeşlerim :P Bugün en yakın arkadaşım aradı adı tuana motosikleti bağlatmış.Kendisi 2011 sym evo kunlanıyor.motoru 6 ay önce almıştı.Ben bu gerizekalıyı uyardım.Dinlemedi bana bir şey olmaz dedi farklı modlara girdikten sonra patladı.durumuna...
  10. K

Sym gts 250ievo high side,burundan ve ağızdan kan gelmesi

bugün ciddi bir kaza geçirdim.motosikletimle seyir halindeyken asfalta yapılan yama çalışmalarının kenarındaki düz parlak zeminle temas sonucu motosikletimin tekeri yanıma kadar geldi kontrol etmeye çalışsamda başaramadım ve motorum beni üstünden attı.kafamda nolan n86 kaskım vardı.kafamı yere...
  11. K

Sprey boyanın kurumaması

İyi akşamlar MT ahalisi sprey boyayla ilgili bir sorunum var sizin yardımcı olacağınıza inanıyorum. 250 i evo kunlanıyorum fren hidrolik kutuları baya kötü durumdaydı.Bende su zımparası atıp sprey boya ile boyadım.sıcağa dayanıklı egzoz boyası kunlandım.sebebide normal sprey boyalardan her türlü...
  12. K

SYM Gts 250i evo radyatör sıvısı değişimi

Malum artık kış geldi ve bende soğutma sıvısını değiştirmek istiyorum fakat nasıl yapıcağımı bilmiyorum.Motorun önünü sökmeme rağmen tahliye tapasını bulamadım.Galiba tapanın üstünde not open when hot yazıyor gümüş renkli bir kapak...
  13. K

WD-40 elektrik aksamı ve soketlerde kunlanımı

Günaydın mt ahalisi bugün 250 ievo ile ilgileneceğim.Motorumun elektronik soketleri oksitlenmiş ve bende dün motul balata spreyi aldım.Soketleri temizledikten sonra acaba wd-40 ile yağlasammı diye düşünüyorum.Ama araştırma yaptığımda birden çok farklı bilgi ortaya çıkıyor.Aslında bu iş için...
  14. K

Kağıt hava filtresi temizleme sorunsalı

iyi akşamlar beyler sym gts 250 i evonun kağıt filtresi 75 tl ve kunlanım kitapçığındada 3.000 km'de temizlik 6000 km'dede değişim öneriyor.Malum her teknik servis hava tutarak temizliyor buda önerilmiyor hava filtresine zarar veriyor.Kağıt hava filtrelerimizi nasıl temizliyebiliriz?Sizler ne...
  15. K

Sym gts 250ievo arka jant eğilmesi

beyler yaklaşık 2 saat önce arka jantım eğildi ve lastik havası söndü.motoru bu halde 25 km getirmek zorunda kaldım.vallahi zar zor kendimi evime attım :) nasıl tek parça halinde geldim anlamadım baya zor bir yolculuk oldu.Bu janta ne yapılabilir ?maslak oto sanayide güzel jant düzelten...
  16. K

Kunlanılmış motosiklet yağı ne yapılmalı ?

Herkese iyi geceler, beyler bugün maxi scooterımın yağını değiştirdim ve tabiki yağı dökmedim fakat bunla ne yapıcağımı bilmiyorum hiç bir yerdede doğru düzgün bir bilgi yok.tuvalete kanalizasyona toprağa dökemem.çöpede atamam.bu yağ ancak zincir yağlamada kunlanılabilir diye düşüyorum.fakat...
  17. K

Givi B47 Topcase Bağlantı Yeri kırılması

geçen hafta geçirdiğim kazadan sonra motorumda baya bir hasar var.ama aklıma takılan sepetim, çünkü daha yeni almıştım ve aldğım yere sorduğumda tablasının ayrı satılmadığını öğrendim.Sizce ne yapmalıyım ?Bir arkadaşım bana topcase'de matkapla delik açmayı ve somunla tutturmayı önerdi sizce...
  18. K

Gts 250ievo virajda altımdan kaydı ve takla attı.

3 saat önce taze bir kaza geçirdim ama en ufak bir çiziğim olmadan atlattım.Bilen bilir,şişlide kuştepe kavşağının orda türkiye petrolleri ve gerisindede köprü altı var.köprünün altındaki yoldan viraj dönerken motorum altımdan kaydı ve ben hemen motoru bıraktım ve kalçamın üstüne düştüm.motorum...
  19. K

Sym gts250i evo devir problemi ve teknik servisin tutumu!

Beyler tam 1 sene önce sym gts 250ievo aldım.sonra memnun kalmadım teknik servisimi değiştirdim.hepte o teknik servisi götürdüm motoru.fakat motorum arıza yaptı devir 2500 de takılı kalıyor.daha 1 sene öncede aldım motorumum 1 yıl daha garantisi var 27.000 km de.teknik servisim bana bu km deki...
  20. K

İstanbulda Sym Servis Tavsiyesi ?

Beyler servisimi değiştirmeye karar verdim.Altan motoru tavsiye ettiler ama sizede bir danışayım dedim? veya başka bir öneriniz var mı ? Altan motor hakkında ne düşüyorsunuz ?