Sprey boyanın kurumaması

İyi akşamlar MT ahalisi sprey boyayla ilgili bir sorunum var sizin yardımcı olacağınıza inanıyorum.
250 i evo kunlanıyorum fren hidrolik kutuları baya kötü durumdaydı.Bende su zımparası atıp sprey boya ile boyadım.sıcağa dayanıklı egzoz boyası kunlandım.sebebide normal sprey boyalardan her türlü etkene karşı daha dayanıklı olmasıydı.Fakat hidrolik kutusunun bir kısmına daha fazla kat attım ve çok yumuşak kurumuyor.elleyince hemen iz bırakıyor içine göçüyor.sizce ne yapmalıyım ? kendi kendine kesin katılaşırmı ? Kutunun bir tarafına 3 kat vurmuşken diğer tarafına 6-7 kat vurdum.3 kat vurduğum yer çok güzel kurudu fakat diğer taraf kurumadı.sizce 1-2 günde kururmu?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
dostum sabırlı ol, uygulaman yanlış olmuş. büyük ihtimalle.

eğer fazla yakından sıkarsan ve 5-6 kat atarsan zaten 1-2 saatte kurumasını bekleme.. dış etkenlere karşı dayanıklı hale gelmesi 3-4 günü bulacaktır.

katlar arasında kurumayı beklemediyseniz tam kuruması 48 saati geçer

Çok sağolun teşekkür ederim varolun mt ahalisi bu arada boya tamamen kuruduğunda her halde uzun ömürlü olur değil mi ?

Dayanıklılık için boyanın kalitesi önemli çünkü hepsi dayanıklı diyor fakat bir akçalı ile marshall bir değil.İlk ve son katta çok önemli ama siz zımpara ile yüzeyi hazırlamışsınız.Çok kat boya atmak bazı durumlar dışında bir artısı olmaz sprey boya tabancaya göre biraz daha ince olduğu için 3-4 kat idealdir.Kurumamasının sebebi ara katlar arası az beklemenizdir çünkü havalarda soğuk birkaç gün hiç ellemeyin kendi kendine sertleşir ozaman da dayanıklı olur.

sabırlı ol kurur,1-2 gün beklemen gerek,ancak sıcak bir ortama alırsan bekleme süresini yarıdan fazla düşürebilirsin,malum hava buz gibi

2 etken olabilir ;
1-havalar çok soğuk bu yüzden boya içindeki uçucu madde buharlaşıp sertleşmiyor ,
2-katmanları alt tabaka kurumadan attığınız için alt katmanlar sertleşemiyor
Eğer 24 saate kurumazsa, selülozik tinerle temizleyip tekrar boyamak gerek. Boya üstünde uygulama sıcaklığı yazar, ona da dikkat etmek gerek ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar