Arama sonuçlarınız

1. N

motosiklet akü problemi

aküden olduğunu düşünüyorum. 2 gün kullanmasam motor marş basıyor ama çalışmıyor. böyle 5 dakika deniyorum sonra olduğu yerde motoru sürüyorum elimle sonra deniyorum birkaç denemede çalışıyor ama her seferinde 10 dakika uğraştırıyor. bugün her neyse sabah aldım motoru öyle böyle 10 dakikada...
  2. N

SHAD SH48 Carbon Topcase nasıl?

tatlı ybr 125ime düşünüyorum. biraz hayvan gibi canlı görmedim ama güzel olabilir gibi. artı çok da seksi bir topcase yakışacağını düşünüyorum ama merak ettiğim şeyler var. topcasenin koparılıp çalınma ihtimali ne kadardır? yaşayan var mı? veya ben içine önemli eşyalar koyabilirim hatta misal...
  3. N

2-3 gün çalışmayınca motor çalışmıyor.

son 2 haftadır cumartesi pazar kısıtlamasından sonra pazartesi çalıştırmaya çalıştığımda marş alıp motor çalışmadı. 5-10 dk oyalandım en son biraz bekledim ve çalıştı. ve ertesi günler hiç problem olmadan çalıştı. yani ne zaman 2-3 gün arka arkaya çalıştırmayınca böyle oluyor. bu nedendir ve...
  4. N

böyle bir kaza tehlikesi yok

akşam 7 gibi belgrata gittik 2 motor. virajla dolu ve çok sert virajlar var ve aynı zamanda kapkaranlık etraf. her neyse viraj viraj viraj derken beynim alıştı ve daldı olsa ki 70 falanla viraja girdim fren yapmadan. aşırı yattım motoru düzeltmeye çalıştım sağa sola sağa sola ata ata(tank...
  5. N

motosiklet topcase kask sabitleme

merhabalar motorum düzelirse bir de arkaya çanta takmayı düşünüyorum maxem 45 litre falan ancak artçı kaskını arkaya koyduğumda etrafa çarpa çarpa tüm yol gider diye düşünüyorum. veya piknik vs yaptığımda arkaya yemek koyduğumda hatta sulu yemek koyduğumda nasıl sabitlicem. aklıma gelen şeyler...
  6. N

motor için saçlarını feda edenler?

hep ne yapıcam bu saçı diye düşünürken saçma sapan bir saç halinde gezmektense gittikçe saçımı kısaltmaya başladım. kısalttıkça kısalttım. 3 numara saç konumuna geçmeye başladım bu dağınıklık benlik değil. var mı benim gibi saçını motor için feda edenler? :) öncesinde de kısa saçlı olanları es...
  7. N

gün geçmiyor ki motorum bozulmasın

evet evet ybr 125i aldım klasik bir laf vardır eşeğe biner gibi binin yine bir şey olmaz. ulan aldım çekmediğim çile kalmadı. şimdi bugün sarıyer taraflarından fatihe doğru gelirken. 3. vitesteyim misal 60 gidiyorum birden motor gaz almamaya başlıyor ve ileri geri atarak gazı kesiyor ve stop...
  8. N

kalın tabanlı ayakkabı ile vites değişmek

motosiklet botum yok bu ara normal bot ile idare etmem lazım ancak normal botum değil de bir küçük botumla geçen sürmüştüm çok zorlanmıştım vites arttırırken. ayağı ilk önce aşağı indirip sonra yukarı çıkartıyordum. gerçi şunu fark ettim asıl vites değiştirme de o şekildi ve onu yapmadığımı...
  9. N

jikle sıkıntısı

bu ara gerçekten başım ağrıdı bu sıkıntılardan. gaz almıyordu motor bir ara. şimdi de motoru ısıtmak için jikleyi açıyorum gaz almıyor ama jiklesiz alıyor motor çalışıyor ama anında stop ediyor çünkü ısınmadı motor. bu yüzden ısıtmadan deviri düşürmeden ısınana kadar kullanıyorum. yani demek...
  10. N

debriyajsız yavaş sürüş

trafiğe baya alıştım ama misal duran trafikte arabaların arasından geçerken veya çok yavaş giderken yarım debriyaj ve 1. vites yapıyorum ben fren ile kombinleyerek bu bana çok gereksiz gelmeye başladı. ve bakıyorum scooterlar çok rahat yavaş geçebiliyor. demek ki debriyaja ihtiyacımız yok. geçen...
  11. N

Gaz kolu çalışmıyor.

daha geçen gün motorun lastiği patladı iki lastiği de değiştirdim o gün 3-4 saat sürmüşümdür motor. geldim bıraktım 2 gün sonra bugün sürücem hazırlandım falan tam başına geçtim. kontağı çevirdim tuşa bastım ama aynı anda gaz da vermem lazım ki motor çalışsın. benim motor gazsız çalışmıyor...
  12. N

virajda motoru stop ettirmek

dün viraja girerken keskin virajdı galiba 3 ile girdim ve yavaşlayınca motor stop etti virajda ilk önce ileri ileri attı hadi kalkacak hadi kalkacak derken stop etti. böyle keskin dönüşlerde sınav rotasında hani sekiz çizerdik ya onu kullanıyorum hep yarım debriyaj + gaz + fren tabi bir de...
  13. N

ne zormuş be kardeşim bir ehliyet sahibi olmak?

10 eylül mü ne kursa başvurdum. taaa 1 ay 8 gün sonra bu ayın 18inde sınava girdim. taa bugün sınavdan 9 gün sonra mesaj geldi sürücü belgeniz çıktı diye. onu aldığım an uzak bir ilçeden nüfüs müdürlüğü buldum bugün. paat aynı gün gittim oradan da 1 aylık geçici ehliyet kağıdımı aldım. vallah...
  14. N

vites düşürüp, yükseltmekte doğru devir?

bir sürü konu var okudum kafalar karışık o başlıklara da açabilirdim ama yeni açmak istedim. vardığım son sonuca göre yazarsam motorun azami devri kaç ise onun yarısının altına düşmemek gerekiyor gibi bir algı var. misal ybr 125 var bende. azami devri 12000. yani ben 6000 devrinin altına...
  15. N

duran trafikte motor kullanmak

şimdi ehliyet sınavını geçtim acilen sürücü belgesini falan bekliyorum ama böyle duran trafikte nasıl kullanıyorsunuz merak ediyorum sabırsızım trafiğe çıkmak için. misal sekizi yarım debriyaj + fren + gaz ile kullanıyoruz ve fren ile hızımızı istediğimiz konuma getiriyoruz. ben böyle kullanmayı...
  16. N

Gidon fazla aşağıda

ybr 125 kullanıyorum aslına bakarsanız sürücü kursunda kullandığım pulsarda da bilek ile dirsek arası yere paralel olmuyor. böyle olunca da gidon hakimiyetim azalıyor tamamiyle pararlel olmasını istesem gerçekten yatmam gerekiyor kendi motorumla alakalı konuşursak. ben de yatmak istemiyorum ne...
  17. N

İlk trafik tecrübem(aman allahım aman)

Önceden de yazmışım ehliyetsizim diye yanlış bir algı oluşmasın karakterim hakkında ancak ehliyet kursunda bana 2 kez motor verildi onda da sınav rotasında değil düz yolda sürdüm. sınav da bu pazar olunca ve daha sekiz bile çizememiş ben emniyet fatihten otogara motorla gittim. gitmeden önce...
  18. N

Acemi motosiklet sürücüsü

Öncelikle ehliyete yeni yazıldım ve totalde 4 kez falan sürdüm motor saat olarak 6-7 saat olmuştur. hepiniz denge sorunu yaşadınız mı başta? ara sokaklarda sürüyorum ama misal karşıdan araba geliyor ve benim 1 metrelik alanım da olsa dümdüz geçemiyorum yandan hep bir gidonun sağ sol olma durumu...
  19. N

ybr 125 direkt stop ediyor

ilk öncelikle merhaba normalde sadece tanışma olarak başlık açmak istiyordum ama geçen gün motor aldım 2-3 gün hiç kullanmadım otoparka bıraktım. hiç de tecrübem yok ehliyete yeni yazıldım sınava kadar sokak arası kullanır az çok pekiştiririm diyordum ama çalıştırıyorum devir düşünce anında...

Yeni mesajlar