Arama sonuçlarınız

1. E

Elektrikten Anlayanlar Buraya

Sis farı montajı için biraz araştırma yaptıktan sonra yaptığım bağlantının şeması aşağıdadır. Bu bağlantıda her şey tamam. Tek sorunum şu oldu, rölede hep akım var, rölenin üzerindeki ışık yanıyor, devre tamamlanıyor yani, bu sebepten ötürü de aküyü bitiriyor. Bu şemaya göre yanlış yaptığım...
  2. E

Lastik (Mondi Vulture) Ankara

Arkadaşlar motorumun bilhassa arka lastik performansından çok şikayetçiyim. Virajlarda sallıyor (dişli lastik, fazla yatınca arka geziyor) ve arka fren sadece ses yapıyor. Bazen farketmiyorum fren tuttumu tutmadımı. Ön lastik daha işlevsel olsa da onu da değiştirmeyi düşünüyorum. Sava veya Irc...
  3. E

Genel Bakım Yaptım

Gece şirketin güvenliği aradı sabah uçak çıktı vip diye. Saat akşam 9 da müdürle buluştuk, arabayı aldım. Bugün sabah saat 5 de yola çıktım, 5:30 da şirkete vardım. Uçağın yüklemesini yaptım falan derken saat 8 oldu. Müdür geldi, odasına çıktı, telefon açtı "sen niye duruyon hala?" sabahın...
  4. E

63,5 mm Piston?

http://www.motorsikletyedekparcasi.com/MR150-SILINDIR-DOLU-635-mm,PR-12490.html Malum benim motor MR 150 Vulture. 162 cc olması lazım. Yukardaki linke verdiğim piston silindir takımını taksam mesela, kaç cc olur, başka neleri değiştirmek gerekir? Benim motorun orjinal pistonu kaç mm dir...
  5. E

Öğretmenliği Bırakmak

Selam forumdaşlar, öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. 2004 yılında ...... üniversitesi bilgi işlem şefliği görevimden istifa ederek Seçluk Üniversitesinde İngilizce Öğretmenliği okumak üzere yola çıktığımda hayallerim ve ideallerim vardı. Üniversitede aldığım eğitimi gün ve gün gözden geçirip...
  6. E

High side oluyordum

Dün gece eve dönüyorum. Aklımda motoru evin içine almak var. Ankara soğuk üşümesin yavrucak diye düşündüm. Her gün kullandığım yol. Yattım viraja, süratde düşük. Birden arka teker tutuşu kaybetti, neden bilmiyorum ama arka tekerin tutunma kaybıta refleksif olarak tepkim gaz açmak oldu. yaklaşık...
  7. E

Arka amortisör burcu + oksitlenmiş akü

Değerli forumdaşlar, bugün motoru dışarda bırakmaya kıyamadığımdan eve aldım. Almışkende genel bir bakım yapayım dedim. Hava filtresi temizliği, benzin filtresi falan değiştirdim. Sıra geldi gevşeyenleri sıkmaya. Birden sağ arka amortisör üst burcunun(mil de olabilir tam adı) gevşek olduğunu...
  8. E

Bir motor alma hikayesi (biraz trajik biraz ironik birazda komik)

Yaş 30, üniversite falan okuduk, ailemle aynı evde kalıyorum. İlk aklıma geldiğinde hala öğretmenlik yapıyor ve bişeyler öğretebildiğim safsatasına inanıyordum. Bir gün aklıma park edemediğim arabadan kurtulmak geldi. Ertesi gün evden arabasız ayrılınca anladım ki dolmş denen meret gelmiyor...
  9. E

250 cc klasmanınd 3 motor?

Bir arkadaşa 250 cc motosiklet almaya karar verdik. Şöyle bir sıkıntı var, 3 model arasında kaldık. 1. SYM Wolf SB 250 (24,5 hp) 13000 TL fiyatıyla en az görünümü kadar iddialı bir fiyat diliminde yer alıyor. 2. Suzuki İnazuma GW 250 (29 hp olması lazım) 13000 TL fiyatını hakediyor. Temel olarak...
  10. E

Sıkışan trafikte oluşan problem

Bugün sabah evde tartışma çıkınca atladım motora çıktım yola. Maksat gezmek, sakinleşmek :cherry: . Dönüş yolundaydım akşam üzeri, birden trafik ağırlaştı ve durdu. Bir süre aralardan boşluklardan falan devam ettim. Ankarayı bilenler bilir, Hasköy-Pursaklar arası çileydi, 1 saat sürdü. Aralardan...
  11. E

Yapmadım ama yapalım diye ellerinden geleni yapmışlar!!!

Malum daha önce (bacağımda hala morluk duruyor) motordan düştüm. E acemiyiz arkadaş, düşmeli kalkmalı bu iş. Burda eğitim alma şansım da yok. Tırstım hani, hız limitlerine riayet ediyorum. Hatta 90 ise sınır ben 80 le gidiyorum. (Trafikten hızlı git diyeceksiniz ama trafik yok yol 3 şeritli)...
  12. E

Süpermoto?

Arkadaşlar bu aralar çok duyuyorum bu terimi ancak internette yaptığım aramalarda asvalt lastiği takılmış krosslardan başka bişey göremedim. Herhangi bir açıklama yok. Süpermoto nedir? Ne işe yarar?
  13. E

RR NAC 250 - RKS Titanic 200 - Mondial MR 250 Destro (II. nesil) - Kadırga KD-250 GY

Öncelikle herkese selamlar. Halihazırda mondial mr 150 vulture kullanıcısıyım. 2 konudan şikayetçiyim. 1. 90 km/h hız ile yol seyrinde motor devri yüksek olduğu (7500rpm+) için çok bağırıyor ve yoruluyor. Ankaranın Çubuk ilçesindeyim. En az haftada bir (havalar müsade etse haftada 2-3 olcak)...
  14. E

Devrilme

Yokuş aşağı giderken baktım motor bağırıyor, dedim 3 e takayım. Taktım 3 e, bıraktım debriyajı, o da ne, arka kayıyor. Hemen asıldım debriyaja ama nafile, 10 metre kadar sağ sol yalpa, yol dar her yer araç, toplayamadım. Devrildim sağ tarafa. 5 metre kadar sürüklendim, motor benden 10 metre daha...
  15. E

Düzensiz Rolanti

6200 kmde Mondial MR Vulture kullanıyorum. Ankara soğuk malum, rolantim düzensizleşti. İlk çalıştırdığımda rolantiyi 1600 d/d ye çekiyorum. 10 dk sonra 3000 d/d ye çkıyor kendiliğinden. Düşürüyorum tekrar 1600 d/d ye, bu seferde sabah yine çok düşmüş oluyor. Normalmidir yoksa yapılması/bakılması...
  16. E

Mondial

Merhaba arkadaşlar, Benim birkaç konuda artık sessizliğimi bozmam gerekecek. Ben mondial kullanıyorum. İlk motorumu almaya karar verip motor kullanan bir arkadaşa gittim. Hocam (meslek öğretmenlikti bıraktım) çin alma gel sana japon alalım dedi. Arkadaş ayda da 1000 tl ödemem var 20 ay sürecek...
  17. E

Tali Yoldan Öküz Çıktı

Malum, motorsiklet üzerinde yeniyim. Henüz 2000-2500 km yol yaptık motorla. Ama frenlere çok çalıştım ve sürüş/duruş tekniklerini inceledim. Gelelim konuya, evin önünde bakımları yaptım, motoru çalıştırdım eve girip üzerimi değiştirip çıktım yola. Motor ısındı ama lastikleri unuttuk. 4. vitese...
  18. E

Mondial MR 150 Vulture egsozda siyah kurum sorunu

2013 model 5250 kmde MR 150 vultre kullanıyorum. Sorun şu, egsozun biriminde siyah üçgen oluşuyor kurumdan. Tamirci yakıtı tam yakamıyor dedi. Sibop ayarı yapılalı 1300-1500 km felan oldu. Çift tırnaklı rezistanslı NGK buji kullanıyorum. Hava ayarıda yaptırdım geçen, değişiklik yok. Birde motor...
  19. E

MR 150 hız/devir sorunu

Arkadaşlar 5000 kmde MR 150 sahibiyim. Alt viteslerde sorun olmuyor ancak 5. viteste 8000 devir dakikaya ulaştığımda 103 km/h gibi bir hıza ulaşıyor motor, sonra birisi arkadan tutup bırakıyormuş gibi bir his oluşturacak şekilde gidiyor ve devir 8000 d/d nin üzerine çıkmıyor. NGK çift tırnak...
  20. E

Merhaba

Aranıza yeni katıldım sayılır. Eskiden merak olarak forumu inceliyordum, artık motorsiklet kullanıcısıyım. 2013 model Mondial 150 MR Vulture kullanıyorum. Esenboğa Havalimanında bir uçak içi ikram firmasında ikram memuru olarak çalışıyorum.:) İnşallah kısa zaman sonra RR 250 spyder modeline...

Yeni mesajlar