Arama sonuçlarınız

1. M

Kaydırmalı debriyaj önemli mi?

Normalde F250 alacaktım da 40 bin lira zam yaptılar bir günde motora 😅
  2. M

SRK 250 alırsam onda çift silindir 31.5Hp motor var çok sorun çıkarmaz sanırım ama CF tek silindir olduğu için ne kadar farkı olur bilmiyorum dediğiniz gibi az fark olabilir. Dişli değişimi aslında çoğu motorda mantıklı ama ilk ciddi şekilde kullanacağım motor olacağı için sanırım motora en...
  3. M

Motor 125cc olunca devirsiz şekilde yokuşa girersem motor stop ediyor, genelde yokuş öncesi bir vites düşüyorum o sırada bazen devir zaten biraz yüksekse üstüne vites düşünce çok yükseliyor. 250cc de bu kadar detaya gerek olmaz sanırım.
  4. M

Aslında vites düşürmede çok kötü değilim ama yine de arada yüksek devirde vites düşürüp motorun teklemesine sebep olabiliyorum, ara gaz verme alışkanlığım pek yok ondan da olabilir. SRK250 yi hem görünüş olarak beğeniyorum hem çift silindir motoru var ama kaydırmalı debriyaj gibi şeylerin de...
  5. M

Şuana kadar kaydırmalı debriyajı olan bir motor kullanmadım, çok motor tecrübem de yok. Bu özelliğin kullanımda ciddi etkisi var mı? Motor alırken 250NK ile SRK250 arasında kaldım normalde birçok yönden SRK daha iyi geldi ama kaydırmalı debriyaj yokmuş sırf bu yüzden 250NK mı alsam acaba?
  6. M

şehiriçi 90 ile giden motosiklet sürücüsü servise arkadan çarptı

Benzer bir motoru kullanırken şehirlerarası yol denebilecek çevre yollarında bile 70i çok nadir geçtim, videodaki gibi olan yollarda biri atlar diye 50 yi pek geçmedim. Motor 90 basıyor mu basıyor ama o hızla çok dengesiz gidiyor ve bu segmentin frenleri çok zayıf. 50 ile yokuş aşağı giderken...
  7. M

Yeni başlayan birisine şehir içi ulaşım için scooter önerisi

Zamanında elektrikli bisiklet almak isteyip yokuşta ciddi ciddi 15 ile gittiğini görünce ehliyeti hallederiz buna katlanamam diyip Mondial Fury 110i almıştım, dediğiniz amaçlar için birkaç bin km kullandım yüksek hızlara çıkmıyor ama yokuş çıkışı (ciddi şekilde dik yollarda denedim yaşadığım...
  8. M

MT25 VS Hornet 500

Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla iki motor arasında aşırı performans farkı yok, hatta son hızda MT25 daha iyi sadece hızlanmada tork farkından dolayı geri kalıyor. Şöyle bir detay da var MT25 250cc nin suyunu çıkaran çok yüksek devir çeviren bir motor, uzun süreler çok agrasif kullanılırsa...
  9. M

2025 Model R25 stok durumu

Alternatif olsa direkt yöneleceğim de yok gerçekten. 450 vermem şahsen ama 380 falan olsa MT25 alacak gibiyim. Piyasada 250cc eli yüzü düzgün motor yok tek alternatif 250nk gibi onun da malzeme kalitesi düşük kronikleri var vs. Fiyatı bekliyorum şuan 420-450 falan derlerse 250nk göz kırpmaya...
  10. M

2025 Model R25 stok durumu

Ben de MT25 bekliyorum tahminimce 25 serisinin fiyatı temmuz başlarında açıklanacak ve ilk stok da temmuz ayı içinde gelecek. Ancak bayi tanıdık falan değilse veya yüksek bir hava parası ödenmiyorsa ilk seriyi almamız zor, o yüzden ben en erken ağustos ayında gelebilecek motorları alma ihtimali...
  11. M

Kim Kusurlu?

İlk açıdan polis haksız gibi duruyor ama diğer açıdan anladığım kadarıyla orası büyük ihtimalle düz giden bir ana yoldan çıkan bir kavşak, o tip yollarda taksinin durup beklemesi lazım düz gidecek polis öncelikli durumda. Yine de olaya dar açıdan bakıyor olabilirim daha detaylı incelenmesi lazım.
  12. M

Honda bayisi taksit yapar mı

Dio gibi motorlardan bahsediyorsak zaman zaman taksit yapıyorlar. Forza gibi daha büyük motorlara yapmazlar ama genelde.
  13. M

Motor ehliyetlerinin kapsamı

Sınıf bazlı kısıtlamaları sınıfların yanına genel kısıtlamaları köşeye yazıyorlar. Dediğiniz gibi ehliyette yazmıyor ama çevirmede vs polise kullanamaz olarak gözüküyor sanırım.
  14. M

Aynı koda sahip değil işte zaten o şaşırttı beni. Bahsettiğiniz kod A2 nin yanında var ama A1 in yanı boş.
  15. M

24 yaş sınırını karşılamıyorum, alabilirsem deneyimden dolayı alabilirim. Aslında A sınıfı isteyecek kadar güçlü bir motoru şuan için sürme planım da yok maksat otomatik ehliyetten kurtulmak. 1750448365 B ehliyet varsa en kötü ihtimalle A2 ehliyet almanın koşullarına uygunsunuz demektir (yaş 24...
  16. M

35 kw yapablirimiyiz

Bir ara bunu araştırmıştım, sanırım Yamaha servisleri bu işlemi yapabiliyor ama ruhsata işletme olayı biraz uğraştırıcı motora güç ölçümü falan yaptırıp ona göre ruhsatı güncellemek lazımdı.
  17. M

Teşekkürler, A2 otomatikle hiçbir manueli süremiyorsam mecburen A ehliyete başvuracağım. Ben manuele geçmek kolay sanıyordum ama pek değilmiş hiç ehliyet yok gibi muamele görülüyor neredeyse.
  18. M

Mevcutta 2 senesi dolalı baya olmuş bir A2 otomatik ehliyetim var, yani bu ehliyetle A1 falan da olsa hiçbir manuel motor kullanamam ama A2 manuel almadan direkt manuel A ehliyete başvurmamda engel yok doğru mu anladım?
  19. M

Aklıma 2 soru takıldı ve net bir cevap da bulamadım sizce bu durumlarda ne olur? 1- A2 otomatik ehliyet var, doğal olarak yanında A1 ve M sınıfı da veriyorlar bunlar da mı sadece otomatik yoksa manuel de kullanılıyor mu? 2- A ehliyet almak için A2 otomatik ehliyetin 2 yıllık deneyimi de...
  20. M

Honda cl250 vs Ktm duke 250

MT25 piyasası da karışık şuan, ben sıfırını bekliyorum temmuzda ilk parti gelecek deniyor ama o da 370 bandından aşağı gelmez hatta daha yüksek rakamlar bile konuşuluyor. Ama CB500 Hornet bile 400 bin civarına bulunurken MT25e abartı fiyat çekerlerse benim için büyük hayal kırıklığı olur.

Yeni mesajlar