Arama sonuçlarınız

1. espresso

100 KM'de kaç litre benzin tüketiyorsunuz ?

çok kırbaçlıyorsundur hayvanı. :)))
  2. espresso

Dupnisa Mağarası gezimden görüntüler

iğneada 40 sene önce çok güzldi, ya d ao zamanlar çocuk olduğum için o zaanlar hep güzel geliyor. Ortaokul yaşlarındayken mahalleden 3-4 çocuk toplaşırdık babam murat 124 arabayla o zamanlarki çok zorlu yollardan bizi götürürdü, iğneada sahilde çadır kurardık, bizi bırakır, bir hafta sonra gelip...
  3. espresso

Dupnisa Mağarası gezimden görüntüler

İğneada dönüşü Demirköy civarlarında hep "Dupnisa Mağarası" tabelasını görüyordum ama hep bir sonraki sefer gideri deyip kaldı. Ama güzel yermiş, bir daha o taraflara gidersem İğneada'ya gitmeyim direkt oraya da gidebilirim.
  4. espresso

Zafer Akçay'ın düzenlediği etkinliğe gelecek misiniz?

Az önce muhasebecim aradı pazartesi ödemem gereken vergiyi haber verdi. :) işimi Bulgaristan'a mı taşısam demeye başladım ben de.
  5. espresso

Uzun bot kullanım/sürüş önerileriniz

evet, bendekiler MX botları kadar rijit değil, sonuçta avd bot ama yine de ayağımı korudu. araziye giriyor olsaydım yetmezdi tabi ki.
  6. espresso

motoru sağa devirince ayağım altında kaldı ama ezilmedi, demek yeterince korudu. :) Difi Ventura marka bir bottu benimkiler. Eskidi diye yine benzer forma adventure almıştım geçen yaz.
  7. espresso

Royal Enfield, dünyanın en güçlü üçüncü otomobil markası olarak sıralandı

Büyük ihtimalle hindistan pazarı içindir bu haber. Ya da RE birinci dediyse kesin hindistan etkisidir, 1 milyardan fazla nufus var orada.
  8. espresso

Botlar iyi koruyor, hatta ik aldığım botlar eskidi diye geçen sene bu zamanlar yeni forma adventure modeli bot aldım. Ama yeni botlarıma çocuklar el koydu, çocuklarla gezerken onlar giyiyorlar ben yine eskileri giyiyorum. :) Uzun botlarda pantalon çok dar paça olmaması lazım. pantalon...
  9. espresso

50cc TÜVTÜRK muayene geçerliliği

Ben de bunu anlatmaya çalıştım zaten. Sigorta olmayınca, çarpanın da ödeyece gücü yoksa el konacak malı mülkü de yoksa ortada büyük bir boşluk var demek oluyor. Bu yüzden araçlarıma kasko yaptırıyorum ki ben uğraşmayayım kasko uğraşsın.
  10. espresso

İstanbul’da Trafiğe Giren Yabancı Motorcular Aralardan Gitmedi

Zaten o kocaman yan çantalarla o trafikte araya girilmez, ben de vstrom ile yan çantalar takılıyken girmiyorum ama adamların sürüşleri de sakat, sağ ayak yerde, iki ayakla yürüyorlar. Bunları ezerler çok kalaırlarsa o trafikte.
  11. espresso

işte bir de KDV olunca yarısı oluyor. sonuçta müşteri de kasasından çıkan toplam paraya bakıyor. Yarısı gidiyor yani.
  12. espresso

Ben de ilk defa bot aldığımda uzun adventure bot almıştım, ilk günlerde iki ayağım birden dize kadar alçıdaymış gibi hissediyordum, sonraları alıştım, şimdi o şekilde uzun bot olmadan kendimi rahat hissetmiyorum.
  13. espresso

50cc TÜVTÜRK muayene geçerliliği

Benim xmax'de o kırmızı kill switch yok bile. Hiç yok yani. Kontağı açınca marş düğmesi var, stop etmek için de ya yan ayağı açıyorum ya da kontak anahtarını çeviriyorum. Muayenede o switch'e bakmazlar. Vstrom'da da o switch var ama hiç kullanmıyorum neredeyse. Yan ayağı açınca stop ediyor...
  14. espresso

İstanbul’da Trafiğe Giren Yabancı Motorcular Aralardan Gitmedi

Adamlar bu kadar kalabalık trafiğe alışık değiller, kocaman yan çantalarla aralara girecek durumları zaten yok. Hem adamlar acemi, sağ ayakları yere basıyor, dururken bile nizami şekilde sağ ayak arka frende, sol ayak yerde şeklinde durmuyorlar, ördek yürür gibi iki ayak yerde yürütüyorlar...
  15. espresso

CBR500 mü Ninja 500 mü?

Trafikte gezen araçların tamponları bile artık bir sürü sensörle falan dolu, bırak bir mercedes'e çarpmayı, ucuz sınıfta japon arabası olan bir Toyota'ya bile çarpsanız, tamponuna vursanız görünürde çatlak falan olmasa bile en az 200bin masraf açar, haliyle sigorta primleri de yüksek oluyor...
  16. espresso

Vergi dairesi yarısına çöktüğü için bu kadar yüksek zaten. Bizim IT sektöründe büyük kurulara faturasız iş yapılmıyor. en azından 200-300 sunucusu olan yerler de sistemleri ayakta tutmak için böyle uzman desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Genellikle önce kendi iç ekiplerimiz yapsın diyorlar...
  17. espresso

Ben günlük 15-20k teklif veremeyeceksem o işe talip olmuyorum, boş dururum daha iyi kafam rahat olur diyorum ki şu anki durumumda biliyorsun fazla fazla vaktim var ama vaktim var işe ihtiyacım var diye yarı fiyatına da iş yapmam, sonra boşuna stres sahibi olmuş olurum.
  18. espresso

6-12 Ekim 2025 Güneydoğu turu.

Böyle uzun uzun yazılış gezi yazıları güzel oluyor. Fotolar falan benim umurumda değil, zaten bu devirde her yerin her türlü fotosunu merak eden internette bulabilir ama böyle kişisel deneyi anlatıları okunuyor, bir solukta okudum, emeğinize sağlık.
  19. espresso

Tamirciler in elinde niye parça yok

Bizim burada küçük ilçe ama şehrin iki farklı ucunda iki farklı sanayi var. biri Edirne çıkışında eski sanayi diye geçiyor, diğeri İstanbul tarafından girişte yeni sanayi diye geçiyor. eski sanayide bir sokakta yanyana-karşı karşıya 4-5 tane motorcu ustanın dükkanları var. Bu dükkanlardan birisi...
  20. espresso

günde 20bin liradan ayda 10 kez bu şekilde özel ders verse ki ayda 10 çok zor, ayda 200bin lira yapar, vergisi masrafı falan düş geriye kalan ile İstanbul gibi bir yerde orta halli yaşamak çok zor. Sanayide dkkanı olan ustaya sor bakalım günde kaç para ciro yapıyor dükkanı. Motosiklet eğitmeni...