Arama sonuçlarınız

1. O

Erdemli de 9 ölümlü kazada da motosiklet var

Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici ilçede son 4 ayda meydana gelen ölümlü 9 trafik kazasında da motosiklet unsurunun bulunduğunu söyledi. İlçede sorumluluk sahalarında 2016 yılının ilk 4 ayında toplam 91 yaralamalı kazanın yaşandığını belirten Ekici, kazaların 56’sının motosiklet kazası...
  2. O

C Sınıfı Ehliyeti B Yapmak

Herkes gider Mersine biz gideriz tersine hesabı bu yeni ehliyet yayasıyla birlikte C sınıfı ehliyetlerin 5 yılda bir olan yenilemeleriyle uğraşmamak için hiç kullanmadığım C sınıfı ehliyetim B sınıfına düşürmek için ne yapmak gerekiyor? Ehliyetim C + A2 (Yenileyince A olacak) Ehliyet büyütme...
  3. O

Motosiklete Full Kasko Yapılıyor mu?

Uzun zamandır merak ettiğim bir konuydu. 2 sene önce cbf ye full kasko çıkmıyordu. Özellikle hırsızlık konusunda. Sadece otoparktan çalınırsa kasko ödüyordu ki çok saçma gelmişti bana. Acaba bu durum motorun cc i veya düşük kasko değeriyle mi alakalı yoksa 2 sene içinde farklı bir yasa falan mı...
  4. O

Panik Fren Hakkındaki Düşüncelerim

Öncelikle belirteyim amacım yeni bir tartışma başlatmak değil. Fren ve panik freni iki ayrı konu olarak görerek mevcut psikoloji bilgilerim ve bilim ışığında kesişen bazı noktalar hakkında fikirlerimi paylaşmak isterim. Motosiklette 2 tür psikolojik fren kullanımı var. 1- Panik Fren a)...
  5. O

ABS Zorunlu mu oluyor?

Yeni emisyon standartı Euro 4 kapsamında ABS sistemi mutlaka bulunması gereken bir zorunluluk ve Euro 4 egzoz emisyonu Avrupa Birliğinde uygulanan bir egzoz normu olduğundan Türkiyeyi de bağlıyorsa o halde neden 2016 da mecburi olan Euro 4 normlarına rağmen yeni modellerde halen ABS siz...
  6. O

CBF 150 Neden İyi Bir Başlangıç Motoru?

Yaklaşık 5500 km sürdüğüm eğitimlerin büyük kısmını aldığım Cbf 150 iyi bir başlangıç motoru mu? Çok kez söylendi ama bende öncelikle orjinal lastiklerinin hiç binmeden değiştirilmesinden yanayım. Michelen Pilot Street bu motor iin biraz pahalı olmakla birlikte iyi bir seçim olmakta. Benim en...
  7. O

Motor giderken stop ederse ne olur?

Motosikletle hareket halindeyken herhangi bir nedenden ötürü motor stop ederse ne olur? Bu motoru ilk öğrenirken 10-15 km hızla başıma geldiğinde motor birden yavaşladı ben ne olduğunu anlayıp debriyajı çekene kadar ataletim devam etti. Yani motor durdu ama ben öne doğru yığılmıştım. Şimdi...
  8. O

Uzun yol motorlarında cc büyütme nasıl olmalı?

Önceki konuları detaylıca araştırdım ancak tam olarak cevabı verilmemiş bir soru var. İşin bildiğim kısmı süper sport klasmanında motorlara binmek uzun zaman motosiklet tecrübesi gibi özellikler gerektiriyor. Yani diyelim ki arkadaş 600 cc lik bir motor almak istiyorsa önce 100-150cc, sonra...
  9. O

Hukukçu Gencin Öldüğü Kazanın Kamera Görüntüleri

http://bursa.web.tv/video/hukukcu-gencin-oldugu-kaza-guvenlik-kamerasinda__exua1r0kdxa Konya’da, geçen hafta otomobile çarparak hayatını kaybeden hukuk fakültesi mezunu ve üniversite öğrencisinin kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
  10. O

Lastik Basınçları Lastiğe Göre mi Üreticiye Göremi Ayarlanmalı?

İnternette baya bir araştırma yaptım. Daha önce de yapmıştım. Ama tam anlamıyla net bir bilgi edinemedim. Motosikletin ön ve arka lastik basınçları motosikletin üzerinde yazan değere göre mi, yoksa taktığımız lastiğe göre mi olmalı? Aynı motorda sert hamursa sahip lastiğe basılacak hava ile...
  11. O

Motosiklet Kazaları

Sürekli gördüğüm ve nedense her vatandaş tarafından duygusal olarak algılanan motosiklet kazaları hakkında her okuduğumda çok şey yazmak istiyorum. Hatta samimiyetimle söylüyorum, yolda gördüğüm videolarını izlediğim her arkadaşla tanışıp konuşmayı isterdim. Motosiklette ustalık var mıdır? Ben...
  12. O

Motosiklet Önerisi

Benim cbf 150 başlangıç motorum. Toplam 3600 km kadar yaptım. Öncesinde 3 ayrı motosiklet dersi aldım. (1' i Murat denizhan hocadan). Bir 10 bin sonra ileri sürüşte alacağım inşaallah. Birde artçılı sürüş. Öncesinde ne kadar motosiklet kitabı varsa hazmederek okudum. Videoları izledim vs...
  13. O

Lastik Gümledi...

Bugün Kadıköye gittim geldim. Daha önce michelin pilot street cbf 150 deki arka lastiğim Ferhatpaşada lastiğe saplanan iğne kadar ince ne olduğu belirsiz bir cisimle inmişti. Orada en yakın lastikçide "fitil" attırdım. Bunlara yama tutmuyor fitil atılıyor dedi. Daha sonra Pendik Honda servise...

Yeni mesajlar