Arama sonuçlarınız

1. O

Güvenli motosiklet sürmek

Özellikle genç ve yeni başlayanlar için yazıyorum. Evet motosiklet tehlikeli bir araçtır. Ancak bu tehlike kısmı çoğunlukla motosikletin 2 tekerlekli bir taşıt olmasından değil, ne olduğunun bilinmeden kullanılması veya olduğu gibi tehlikeli kabul edilip tüm riskleriyle birlikte "Ölüm...
  2. O

Yeni Yol Arkadaşım nc750x

Daha önce almış olduğum cb500f'i artçıyla uzun yolda hatta kısa yolda kullanmak mümkün olmadığından nc750x alarak uzunca bir süre motosiklet alım satım işlerini bırakmaya karar verdim :queen: en azından 2 sene. Motoru alalı 15 gün kadar oldu. 1600-1700 km kadar kullandım. Bu yolun 850-900 km...
  3. O

Motosiklet Zincir Yağlama Konusu

Motosiklet zincir yağı konusunda özellikle yeni başlayan ve kafası iyiden iyiye karışan kardeşlerimiz için konuyu açmayı uygun gördüm. En iyi zincir yağı hangisidir? Zincir nasıl yağlanır? Zincirdeki yağın sıçramasına nasıl engel oluruz gibi sorulara başlık altından bilgimin yettiği kadar yanıt...
  4. O

67 Yaşında Motosiklet Ehliyeti Aldı

Ağır vasıta ehliyeti olan ve motosiklet kullanan Bozkurt, kurallara uymak için A2 sınıfı ehliyet aldığını söyledi. Hayrettin Bozkurt, "Beni motosiklet ehliyeti almaya iten neden, trafik kuralları. Ufak bir motosikletim var. Kullanabilmem için ehliyet gerekiyordu. Motosikleti alırken zaten polis...
  5. O

Ural Sepetli Motosiklet :)

https://www.youtube.com/watch?v=F-F4J-idBBQ Bir türlü video ekleyemiyorum nasıl yapılıyor bu :) Çok ilginç bir motormuş izlerken güldüm baya. Helal dönüşlerde 3 kişinin birden yatması çok eğlenceli :)
  6. O

Kazalardan Uzak Durmak İçin Yapılması Gerekenler

Kazadan kaçınmak için yapılacak en iyi çalışmalar: 1- Motokross eğitimleri 2- Frensiz motosiklet sürebilmek yeteneği, 3- Düşük hızlarda motosiklete hakim olabilmek, 4- Yolu-zemini ve trafiği iyi okumak, 5- Yolun ve trafiğin durumuna göre mümkün olan en düşük hızda sürüş yapmak, 6- Virajlara...
  7. O

Eğitimsizlik

Az önce karşıdan döndüm. Saat 3 civarı çıktım 5 te ofise geri döndüm. Köprüde 50-60 km/h hızla akan trafikte neredeyse tüm motor sürücüleri köprüdeki en sağ şeridin sağındaki ancak motosikletin geçebileceği o dar alandan 60-80 km/h hızla geçip gidiyorlardı. Anlamadığım akan trafikte araçların...
  8. O

Boks antrenörü motosiklet kazasında can verdi

Kazadan 4 saat önce otobanda motosikletiyle birlikte çektirdiği fotoğrafı paylaşan genç boksörün arkadaşlarının "Allah'a emanet ol, kendine dikkat" şeklinde yazdıkları yorumlar dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kimya fabrikasında çalışan ve aynı...
  9. O

Satılık 2016 CB500F Sahibinden 360 km de

Yeni aldığım Honda cb500f 2016 model yeni kasa led farlara sahip turuncu naked motorumu tamamen tarz değişikliği nedeniyle satıyorum. Rodajı halen devam etmek olan motorun şu ana kadar yakıt tüketimi 3.5-3.6 litre/100 km olarak ölçüldü. İlk aldığımda depoyu fulleyip aradan geçen 360 km sonunda...
  10. O

Motosiklet Kazalarına Dikkat

Yaz geldi ve yollarda ki motosikletlerin sayısı artmaya başladı. Son 1 hafta içerisinde ve öncesinde meydana gelen motosiklet kazalarında en çok rastlanan ölümlü kaza nedenleri arasında öndeki araca çarpma ilk sırayı çekiyor. Bu kaza türüne neden olan video görüntüleri izlendiğinde makas atarak...
  11. O

Motosiklet Demirleri Yaptırmak

Arkadaşlar merhaba. Motosikletim cb500f yeni bir model olduğundan koruma ve çanta demiri bulamıyorum. Bunun yerine bu motosiklet demirlerini kendimiz yaptıramaz mıyız? Bunun için tanıdığınız önerebileceğiniz bu işten anlayan demirciler var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  12. O

1300 TL'ye Full Motosiklet Kaskosu

Merhaba. Yeni almış olduğum cb500f motosikletime uygun ve full kasko fiyatı araştırırken motosiklet.net içerisinde tavsiye edilen sigorta acenteleriyle görüştüm. Pek çoğunda ya fiyat çok yüksek çıktı veya kasko bedeli gibi uygulamalarla karşılaştım. Yine bu forumda bir konu içerisinde gördüğüm...
  13. O

CBF 150 O Ring ve Zincir Dişli Değişim Sonrası

Bugün 200 tl ödeyerek Cbf 150'nin zincirlerini O Ring zincir ve Dişli takımıyla değiştirdim. Bu değişim sonucunun bu derece fark edeceğini beklemiyordum. - Titreşim de belirgin bir azalma oldu, - Hızlanma da, çekiş ve performansta fark edilir düzeyde rahatlama oldu, (abartılacak kadar değil...
  14. O

Görsel motosiklet sitesi hakkında görüşlerinizi almak istiyorum

Motosiklet eğitimleri, karşılaştırmaları, teknik özellikler, kazalar ve oluş şekilleri üzerine eğitici ve bilgilendirici yukarıdaki gibi infografiksel şematik anlatımların yer aldığı ve görselliğin ön planda olacağı bir internet sitesi açmayı düşünüyorum. Yukarıdaki gibi (daha geliştirilmiş...
  15. O

Zincir Ayarıyla İlgili

Zincir hakkında aşağıda yazılanlar doğru mudur? Yanlış mıdır? Zincir sürekli bollaşma eğilimindedir. Her bollaştığında germe ayarı yapılır. Bu germe işlemi germe payı bitene kadar devam eder. Germe payı kalmayan zincir artık ömrünü tamamlamıştır. Yenisiyle değiştirilir. (Bakla eksiltme...
  16. O

Çarptığı Adamın Başında Ağladı

Beyoğlu Gümüşsuyun'nda sipariş yetiştirmeye çalışan motosikletli kuryeye, yasak noktadan "U" dönüşü yapan sürücü çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanarak sert şekilde yere düşen adamın acı çektiğini gören kadın sürücü, "Adama bir şey olmadı değil mi?" diyerek hüngür hüngür ağladı. MOTOSİKLETLİ...
  17. O

Arka Teker Kaydığında Debriyaj Kullanmak

High Side düşüşü biliyorsunuz. Arka tekerler tutuş kaybediyor ve kayarken tekrar yolu kavradığında hooop güm. Bu bizi üzerinden atma kuvvetini motorun tekerleğe ilettiği güçten kaynaklanıyor. Aklıma şu geldi; kaymayı fark ettiğimiz anda arka tekerlekteki motor gücünü kesersek, yani debriyajı...
  18. O

Suzuki İnazuma & Honda Nc750x

Dün artçılı bir şekilde ilk uzun yol deneyimini Eskişehir'e gidip dönerek gerçekleştirmiş bulunuyorum. Motorum cbf 150. Toplam mesafe (Karayolu olarak) 600 km, ortalama hızımız 60-100 km/h olarak gerçekleşti. Kurtköy' den sabah saat 09:00' da yola çıkarak Eskihisar - Topçular feribotuyla Bursa...
  19. O

Yaklaşık 5.000 km Sürecek Uzun Motosiklet Gezisi

Merhaba arkadaşlarım. Kısmet olursa Çarşamba günü uzun bir mptosiklet turu planlıyorum. Rota yaklaşık olarak; İstanbul Eskişehir İzmir Antalya Mersin Hatay Artvin Samsun Ankara İstanbul Şeklinde olacak. Toplam 7 günlük bir süre hedefliyorum. Yanıma zincir bakım ve yağlama spreyleri, giyecek...
  20. O

Tarsus’ta Fatih Topal Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, motosiklet tutkunu olarak tanınan 19 yaşındaki Fatih Topal, otoyolda motosikletiyle yaptığı kazada hayatını kaybetti. Kaza, Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolu Kaleburcu gişeleri yakınlarında meydana geldi. Fatih Topal yönetimindeki 33 NYN 57 plakalı motosiklet...

Yeni mesajlar