Benim de motosiklet üzerine kapsamli bir sosyal platform hazırlama dusuncem var. Fikir güzel ama tek başına is yapar mi onu bilemiyorum. İyi değerlendirilmeli, site ona göre iyi kurgulanmalı. Tabii bir de isin gelir durumu var, sizin oluşturduğunuz resimler maalesef her sitede paylaşılır ancak size maddi ya da bilinirlik açısından getirisi olmaz. O sebeple arama motorlarına da hitap eden bir is yapılmalı.
Aslında bu projeyi temel olarak gelir elde etmek için düşünmüyorum. Benim kendi alanım SEO uzmanlığı. Ancak seo çalışmalarını ticari olarak yapmıyorum. Ağırlıklı olarak kendim için kullanıyorum. Uzun zamandır düşünmeme rağmen istediğim bir seo çalışması yapacağım bir proje henüz oluşturamadım. Motosiklet ile ilgili düşündüğüm bu siteyi daha çok sosyal sorumluluk kapsamında bir çalışma olarak yapmak istiyorum.
Tabi sitenin gelişimiyle birlikte çeşitlenecek olmakla birlikte ilk aklıma gelenler aşağıdakiler:
Motosiklet eğitimlerinin şekilsel anlatımları: Bu grafikler doğrultusunda dileyen kendi çalışma programını oluşturabilmeli.
Mevcut motosiklet kazalarının OMM kapsamında verilen eğitimlerdeki sürücü hatalarının görsel olarak sunulması (Çünkü yazılı materyaller pek okunmuyor.Ülkemizdeyse hiç okunmuyor.)
Motosiklet bakımı, öncelikleri, gezilerde lazım olacak malzeme ve ekipmanlar vs.
İstatistiksel veri grafikleri oluşturup paylaşmak.
Motosiklet modellerinin hızlı karşılaştırması.
Ekipman karşılaştırmaları. İstatiksel verilerin grafiksel anlatımları.
Fiyat/Performans karşılaştırmaları gibi...