Arama sonuçlarınız

1. M

Motordan Gelen Anlamsız Ses

Merhabalar. Dün Kuba razor motorumu 100cc'den 150cc'ye çevirme planımız vardı, sadece külbütör kapağı servisten (hala) 3 hafta boyunca gelmeyince biz de sadece 150cc silindiri takıp, orjinal üst kapak ve külbütör kapağı taktık. Servis ustası yaptı yani. Farkındayım, bu şekilde çok sağlıklı değil...
  2. M

Gidonda bir tür problem.

Merhabalar. Bir kaç gün önce aptal bir araba sürücüsü yüzünden kritik bir kaza atlattım. Ekipmanlarım full'dü bende bir şey yok, fakat motorda ciddi problemler vardı. Öncelikle dün; direksiyon, kafalık, gösterge ve sol pedal-vites pedalı değişti. Şu an motorda sorun yok gidiyor fakat şunu...
  3. M

1.Vitese alınca vurma sorunu

Merhaba arkadaşlar. Motoru gece bırakıyorum. Sabah depoya girip boşta çalıştırıyorum ve depodan çıkarıyorum. Bu sırada 1 dakika geçiyor, sonra da kaldırımda 1 dakika çalışıyor ve biniyorum. Fakat sorun şurda. Ne zaman bunu yapsam, her sabah 1'e aldığımda sanki debriyaji vitesteyken ani...
  4. M

Domuz dikeni

Domuz dikeni diye tabir ettiğimiz şu sivri çıkıntıları bulunan yuvarlak şeyler tubeless tekere zarar verir mi ? Patlatır mı ? Dün motoru yıkamak üzere bahçeme soktum. Temerleklerden sayısız ayııkladım bunlardan bayağı da içine doğru girmiş. Bugün tekerlek inmemiş, bir şey yoktu ama yine de...
  5. M

Koruyucu Set Kullanmak

Merhabalar. Yakın zamanda Dizlik almak istiyorum kendime fakat dizlikler 70-80 Tl'den başlıyor kaliteli olanlar. Hepsiburada'da gezerken koruyucu set gördüm. Paten, bisiklet için ve "yetişkin" için. 55 Tl'Ye Dizlik ve dirseklik set... Siyah, Kaliteli de bir şeye benziyor. Şimdi bunlardan...
  6. M

Hızı Nereden Ölçebilirim ?

Arkadaşlar "Doğru" hız gösteren herhangi bir uygulama var mı Android için ? Telefonda hızımı nasıl görebilirim ? Motosikletimin ibresiyle karşılaştırmak istiyorum.
  7. M

Lastik Ebatları

Merhabalar. Lastik Ebatları neye göre nasıl belirleniyor ? Mesela 90-90'18, 80-90'18 vb. 2.50, 2.75, 3.00 bunlar neye göre değişiyor ve neden tam bir isim yok ? Mesela ben hiç 3.50 gibi bir rakam görmedim. 3.00'dan sonra 90-90 gibi mi oluyor ? Uzun lafın kısası; İsimlendirme neden değişik ?
  8. M

250-300 Tl Mont Önerisi

Merhabalar. Yeni bir mont bakıyorum. Bütçe kısıtlı en fazla 250 hadi sıkıştırırsak 300 Tl verebilirim. Ama Fiyat-Performans ürünleri biliyorsanız, 200 Tl'de olabilir. http://www.hepsiburada.com/prosev-7103-kislik-sport-motosiklet-montu-gri-siyah-p-OTFE48837-GS-L Siz ne düşünüyorsunuz ...
  9. M

Bu devirde 1999 model motor almak ?

Evet arkadaşlar. Bir GS 500 buldum. 7000 TL ve 40.000 Kilometrede(imiş). Motor temiz gözüküyor, 1999 model. Sizce bu para verilip şöyle bir 10.000-15.000 kilometre gezilebilir mi bu motorla ? Ne kadar eski olsa da 500cc...
  10. M

Yardım bekliyorum, Kafamda sorular..

Merhabalar. Önceki benzer konular için özür dilerim aslında açmazdım bu konuyu ama bu sefer farklı. Arkadaşlar herkes cc yükseltmek ile ilgili konular açıyor fakat benim motorun 100cc ve aynı zamanda aynı motorun 150cc'si var. Benimki de bir nevi cc yükseltmek ama ben, benim motorumun 150cc...
  11. M

Yeni yasaya göre 16 yaş

Merhabalar. Eskiden 16 yaş dolduğunda 17'den gün alındığında A1 ehliyet alınabiliyordu o da mopede yarıyordu. 17 dolup 18'den gün alındığında ise A2 alıp gazlanıyordu. Ocak 15 doğumluyum, doğum günümden bir gün sonra yazılıp sınav mınav aldım ehliyeti ben. Fakat bir arkadaşım benden 2 yaş...
  12. M

Aynasız binmek.

Merhabalar. Bugün aynalarımı çıkarmak zorunda kaldım. Motoru depoya sokuyorum, depoya malzeme gelmiş kapıdan geçmedi vesaire... Daha sonra yarım saat kadar sürdüm aynasız bir şekilde. Motor bir garip, ufacık bir şey gibi geldi... Açıkçası hoşuma bile gitti her ne kadar şu an aynalarımı...
  13. M

Bu ürünü alabilir miyim ?

Merhabalar. http://www.motoryedekparcaaksesuar.com/performans-hava-filitresi-no7-yeni-model-pervaneli.html Şurada ürünü almak istiyorum. Gözüme ucuz geldi, site güvenilir midir ? Alsam sıkıntı çıkar mı ? İnternetten sürekli alış-veriş yapıyorum fakat bu siteden hiç yapmadım. Görüşlerinizi...
  14. M

Debriyajsız vites değiştirmek ?

Merhabalar. İnternette bir kaç hızlanma (0-100) vb. Video izlerken bir kaç tanesinde debriyaj kullanılmadığını gördüm. Biraz araştırdım, yabancı sitelerde -her ne kadar bana saçma gelse de- bu şekilde hızlanmak motora en az tolerans gösterip en iyi performansı almak içinmiş. Gazı normal...
  15. M

Mobiletler kaç beygir ?

Merhabalar. Bildiğimiz 52 orjinal mobiletler kaç beygir acaba ? Bana sorarsanız bir 5-6 vardır. Çift zamanlı, boyutuna göre müthiş makineler... Biraz modifiye ile 100 cc motorları zorlayanlar var hatta geçenler bile.
  16. M

Debriyaj maneti ayarı nasıl yapılır ?

Merhabalar. Motoru geçenlerde bakıma götürdüm, bakımda nedense debriyaj ayarını değiştirmişler, resmen en sonda kavrıyor ve biraz çektikten sorma alıyor gerisi boş... Bunun ayarını nereden yapabilirim ? En azından yarıdan sonra kavrama ve uzun olsa daha kolay olacak. Bu şekilde olunca yarım...
  17. M

100 cc neredeyse 4 Litre yakıyor :/

Merhabalar. 100 cc motorumda benzin göstergesi yok. Geçenlerde yedek depoya girdim tam da benzinim bitti. Girdiğimden sonra 5 kilometre kadar gittim ve 10 Tl'lik (2 Litre) benzin aldım. Kilometreyi sıfırlamıştım, bugün tan 56 Kilometrede motor tekledi ve yine yedeği aldım. Şimdi arkadaşlar...
  18. M

CC Yükseltmek ?

Arkadaşlar Merhaba. Öncelikle daha önce bunun gibi konular açıldıysa affınıza sığınıyorum ve konuya giriyorum; 100 cc bir motoru 170 veya 200'lük yapmak için gereken tüm parçaları yazabilecek ve bu işin nasıl olduğu hakkında özet geçebilecek birini arıyorum. Amaç asla hız yapmak vb. Değil...
  19. M

Servis geri çevirdi, ben yaptım.

Merhaba arkadaşlar. Kuba Razore 100 motorum var. İlk bakımını 700 dediler 500'de yaptırdım. Yağ değiştirdiler 15 Tl para aldılar içime oturdu o kalitesiz yağ ile gezmek. Her neyse sürdük, sürdük... Dün 1500 için bakıma gittim. 2.Bakımın en az 2000'de olması gerektiğini söylediler. 2.Bakım...
  20. M

100 CC Motora Ne Yapabiliriz ?

Merhaba arkadaşlar. Kuba xcg 100 motorum var. 2015 ismiyle Kuna Razore 100. Başlangıç için aldım, çin olsun da içimiz çok yanmasın ileride büyülteceğim bir CBR 125 veya Rks, Bajaj gibi bir markayla. Arkadaşlar motor bana yetmemeye başladı. Zaten en ezik 100 cc olsa gerek, 5 Hp bir motoru...

Yeni mesajlar