Arama sonuçlarınız

1. Z

Vites ve yakıt tüketimi sorusu (Kadın içerir)

Şimdi diyelim ki MT-07 kullanan genç ve güzel kadın var. Bu kadının vites seçimine göre 100 km'lik düz bir parkurdaki yakıt tüketimini aşağıdaki üç senaryoya göre ele alalım. (Değerler gearing commander'dan geliyor.) i. 4. viteste, 125 km/s sabit hızda, 7200 devirde ii. 6. viteste, 125 km/s...
  2. Z

İyi sürücünün özellikleri

OMM'nin Temmuz 2016 Bülteni'nde iyi sürücünün özelliklerine değinen çok hoş bir yazı yayınlandı. Buraya aktarmak istiyordum. Bugün fırsat oldu. Aşağıya ekliyorum.
  3. Z

Sürüşte özgür ve doğal olmak

OMM’nin Eylül 2016 bültenini okurken aklıma RAMİREZ ve araltı’nın aşağıdaki sözleri geldi. Motosiklet sürüşünde doğal yetenek olmak ve özgürlüğün anlamı üzerine, gelişimin tek yolunun eğitim sonrası bilinçli pratik olduğunu vurgulayan güzel bir yazı. Aşağıya kopyalıyorum:
  4. Z

İlk kazamı 4 yıl önce yapmışım: Yol sanatı kafasına geçiş

Facebook hatırlattı, ilk kazamı yapalı 4 yıl olmuş. Ehliyet aldıktan sonra henüz motor veya ekipman almamışken temel başlangıç eğitimi aldım. Eğitim motorlarıyla günlük 2 saat üzerinden 6 seans veya daha fazla süren bir eğitimdi. Ücreti de Honda’nın fiyatına benzerdi. Sonra ilk motorumu MT-03’ü...
  5. Z

Harddisk SMART Status: FAIL

N'apcam şimdi?
  6. Z

AEA Viraj Önerileri vs. Yol Eğitimleri

Yol Sanatı öğretisini paylaşan yol eğitimlerinde anlatılan viraj dönme ile AEA videosunda anlatılan teknikler arasındaki benzerlikleri ve farkları listelemek istedim. Ben henüz yol sanatı sistemini uygulama konusunda yeterince ilerleyebilmiş biri olmadığım için bir eğitmen veya RoSPA ya da IAM...
  7. Z

Ankara, Mesudiye, Sinop Sürüşü: Bol yazı, az resim

9 günlük tatilde eşimin sürüş yapmamasından faydalanarak ben sürmek istedim. Eşimin memleketi Mesudiye’ye gidip orada iki gece geçirdikten sonra Sinop’a sürmek, orada konakladıktan sonra da Devrekani ve Ilgaz üzerinden de eve dönmek istedim. Sürüş planım ve rotalar şu şekildeydi: 1. gün...
  8. Z

Alaca - Zile - Tokat Yol Durumu

Ankara'dan Mesudiye'ye (Ordu) sürüş planlıyorum. Sungurlu'dan Alaca - Zile - Tokat - Niksar yönünde gitmeyi düşündüm. https://goo.gl/maps/i8R1toFsqWq Bu yollar ana yoldan ayrılmaya değecek şekilde virajlı yollar mıdır? Daha önce süren var mıdır? Zevkli bölümler midir? KGM sitesinde şöyle bir...
  9. Z

Başkalarının kazaları

Motosiklet kazalarının videolarını izlemeyi bir eğitim etkinliği olarak görenler var. Adam motosiklet kazaları videolarını açıp izliyor. Sanıyorum ki sonra da motorun üzerine çıktığında daha usturuplu sürüyor. Kaza videosu görünce kazanın biçimine göre farklı düşünceler, duygular yaşıyoruz. Bazı...
  10. Z

How to be a better rider kitabı

How to be a better rider: the essential guide (Daha iyi bir sürücü olmak: Temel rehber) kitabı IAM'in yayınladığı temel bir kitap. Kitabın iki yazarından birisi Türkiye'nin ilk ileri sürüş eğitmenlerinin de eğitmeni olan Jon Taylor. OMM tarafından Türkçe'ye çevrilmiş olan Motosiklet Yol Sanatı...
  11. Z

İkinci elde aksesuarlı motor derdi

Daha önce ikisi benim MT-03 ve V-Strom, birisi de eşimin 200 Duke'ü olmak üzere toplam üç motor sattım. Akseuarları için ek ücret alamadım. Almak isterdim ama alıcılar yanaşmayınca fiyatları düşürmek zorunda kaldım. Özellikle yeni model ikinci el motorlarda bu aksesuar meselesi satılık olan...
  12. Z

Motosiklet modellerinin biçimleri ve cruiserlar

Değişik motosiklet türlerinin şeklinin bulunduğu gibi olmasının önemli sebepleri vardır. Bunların hemen hepsini anlamlandırabiliyorum. Mesela universal Japanese motorcycle diye anılabilen, çıplak veya standart denen motosiklet nispeten dik oturuşlu, peglerin rahat konumlandırıldığı bir motor...
  13. Z

3. Şerit'in Yamaha Tracer 700 Testi

https://youtu.be/Nv231AKyt5M Yamaha Tracer 700'un Dolomitiler'deki Dünya lansmanına Türkiye'den 3. Şerit'i götürmüş. Videoyu izledikten sonra Saffet Amca'yı bile arayabileceğimi hiç tahmin etmezdim. AEA (cinsiyetçiliği, siyasal görüşleri, küfürbazlığı, Yol Sanatı-ileri/güvenli sürüş kafasından...
  14. Z

Sorgun Sürüşümüz ve İncelememiz: Video

390 Duke’ü alıp katıldığım Pazar günkü sürüşümüzde Tiger 800 kullanan arkadaşım kayıt aldı. Bir bölümünü birlikte inceleyip görüşlerimizi paylaştık. Geliştirmemiz gereken yerleri daha net gördük. Burada da kaydı olsun istedim. Video: https://youtu.be/DWZ0CDWHnQE 0.11: P1’de (kendi şeridimin...
  15. Z

Motosiklet Eğitimi Değerlendirme Ölçeği

Benim mesleğim eğitim alanında ölçme aracı geliştirmekle ilgili. Mademki motorum yok, bu hafta sonu da motor sürmüyorum ve forumdayım. Bir ölçme aracı geliştirelim. Motosiklet Eğitimi Değerlendirme Ölçeği olsun adı. Bu ölçeği, kendine güvenen eğitmenler kullansın. Yönerge şöyle olsun...
  16. Z

Honda NC750S DCT Test Ettim

Bugün Honda Ankara test günleri çerçevesinde Honda NC750S DCT test ettim. Etmez olaydım. :) DCT ne kötü bir şeymiş öyle. Hiç beğenmedim. D modunda, olması gereken vitestin 3 vites yükseğinde gidiyor. S moduna alınca 1 veya 2 vites yukarıda kalıyor. Viraj öncesi yavaşlarken vitesi düşürmekte geç...
  17. Z

CB500F Test ve 390 Duke ile Karşılaştırma

Dün 390 Duke’e atlayıp Honda’nın Ankara’da düzenlediği test etkinliğinin yolunu tuttum. İki günlük etkinliğin ilk gününde CB500F test ettim ve 390 Duke ile kıyasladım. [/url] Ergonomi ve konfor CB500F’in gidonu Duke’e göre bir hayli önde kalıyor. Dolayısıyla Duke, üst bedeninize rahat bir...
  18. Z

Hatalı sollayışım: Video

Yaparken pek sıkıntılı gibi gelmemişti ama videoları izleyince pek de güvenli görünmüyor. https://youtu.be/TCP27NsUKcc
  19. Z

390 Duke ile Çubuk Şabanözü: Video

Bugünkü sürüşün Çubuk - Şabanözü arasındaki kısmından bir kaç dakikalık bir bölüm. https://youtu.be/-7A3XiNvofo
  20. Z

SJCAM oval yüzey (kask) aparatı nereden bulunur?

SJCAM SJ4000 kutusundan çıkan oval, yapışkanlı kask aparatını nereden bulurum? Bende bir GoPro olmamasına rağmen kaskımda hali hazırda bir GoPro oval bağlantı aparatı vardı. GoPro ile çekim yapan bir arkadaşımın isteğiydi, kıramamıştım. SJCam aparatları ile GoPro'nunkilerin uyumlu olduğunu...

Yeni mesajlar