Arama sonuçlarınız

1. A

"Kaplumbağalar neden uzun yaşar?"

Mersin’in Tarsus İlçesi'nde trafik polisleri motosiklet sürücülerine yönelik kask uygulaması yaptı. Polisler kask takanlara teşekkür ederken, takmayanlara da “Kaplumbağalar neden uzun yaşar?” sorusunu yönelterek, kask takarak başlarını korumanın önemini anlattı. Tarsus İlçesinde Emniyet...
  2. A

Motosiklet Federasyonu'ndan istifa şoku

Motosiklet Federasyonu, yönetim kurulundan 10 asil ve 3 yedek üyenin istifa etmesiyle sıkıntılı günler yaşıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu'nun, federasyon başkanı Süleyman Memnun'a daha önce 3 ay hak mahrumiyeti cezası vermesinin ardından federasyonda sular...
  3. A

İşe gecikene, kaybolana, yolda kalana, moto taksi

Acil bir işiniz çıktığında yoldan çevirdiğiniz taksi sizi gideceğiniz yere zamanında ulaştırma garantisi veremez. Hele ki İstanbul gibi trafik yoğunluğunun olduğu bir şehirde yaşıyorsanız, kendi aracınız bile olsa bu durum pek değişmez. Peki trafikte bekleyen iki araç arasındaki bir metrelik...
  4. A

Dünya Enduro Şampiyonası 'ortada' kalınca

Muğla Ormanspor Kulübü, Asya kıtasında ilk kez Türkiye'ye yapılması planlanan, fakat iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Dünya Enduro Şampiyonası 7. ayak yarışlarının organizasyonunu üstlendi. Motosiklet Federasyonu daha önce Türkiye'ye alınması için girişimlerde bulunduğu ve...
  5. A

[Röportaj] Kenan Sofuoğlu #54

Her ne kadar sezon öncesi 2010 Mart ayında yayınlanmış bir röportaj olsa da Kenan'la ilgili güzel bilgiler içeren bir söyleşi olmuş. Özellikle federasyon ile alakalı görüşlerine katılmamak mümkün değil. Buyrun: -------------------------------------------------- Geçtiğimiz yılı Dünya...
  6. A

Yeni Nesil Elektrikli Bisikletler Geliyor

Ara sıra ziyaret ettiğim bir sitede paylaşılmış, hoşuma gittiği için burayada aktarıyorum. Sanırım henüz fiyatı belli değilmiş. İlgili resimler: Kaynak : http://www.m55-bike.com/ http://www.enacayip.com/2010/06/yeni-nesi-bisikletler-geliyor.html
  7. A

Kenan Sofuoğlu'ndan Filistin'e 20 bin Euro

Kenan Sofuoğlu, Amerika’da birinci oldu, 20 bin Euro’luk geliri Filistin’e bağışladı. ABD'de koşulan Dünya Supersport Şampiyonası'nın 7. ayağında birinci olan Kenan Sofuoğlu, kazandığı para ödülünü Filistin'e bağışladı. Salt Lake City kentindeki Miller Motorsport Park'ta yapılan yarışmaya ilk...
  8. A

Scorpion EXO-400 Sonic Kask İncelemesi

Merhaba arkadaşlar; Yeni aldığım Scorpion EXO-400 kaskımın detaylarını elimden geldiğince paylaşacağım. Ebay gibi yurtdışı alışveriş sitelerinde ve uluslararası motosiklet dergilerindeki değerlendirmelere göre Scorpion markası özellikle Amerika'da çok tutulan bir kask. Kaskın motomax...
  9. A

Honda CBF150 Yenilendi !..

Arkadaşlar CBF150 2010 modelinde yenilikler yapılmış, hemen sevinmeyin, tabiki yurtdışı modellerde. :) Euro3 normlarına uydurmuşlar motoru ve ufak tefek bazı değişiklikler yapılmış. Bizim ülkemize ne zaman gelir Honda TR'nin insafına kalmış. CBR125in yeni kasası yıllar sonra geldiğine göre...
  10. A

CBF150 ile Çubuk - Karagöl Gezisi

Merhaba dostlar; Canımın sıkıntısından ne yapsam diye düşünürken biraz yol yapayım dedim ve saat 15:00 gibi yola çıktım. Hedef ; Ankara'nın dışında bulunan Çubuk 2 barajı ve Karagöl'dü. Esenboğa havalimanı protokol yolundan dipgaz çubuğa kadar gittim. Temiz bir asfalt vardı ve CBF150'ye göre...
  11. A

İki Buji Arasındaki Farklar

Arkadaşlar motorum CBF150 ve kitapçığında CPR8EA-9 kodlu bujiyi tavsiye ediyor. Bugün 8000 bakımı için motoruma yeni buji aldım. Ama öğrendimki piyasada bir sürü sahte NGK buji varmış. Sizce benim yeni bujim sahtemi , orijinalmi ? Yazmama gerek varmı bilmiyorum ama siyah olan buji...
  12. A

Vites Dişlisi nasıl değişir ?

Selam dostlar ; Bende ikinci motor olarak Bisan Lifan 100Cup var. Yarı otomatik modellerden. Motosikletin sağlam hali buydu :P Bunun ikinci vites dişlisinde arıza var. ikinci vitese aldığımda takır takır sallanıyor ve gitmiyordu. Elimden azıcık iş gelir. Bende motor bloğunu komple...
  13. A

Kafası Kırılan Vida Nasıl çıkartılır ?

Merhaba arkadaşlar; Bugün sabah benim ikinci motor olan çin işi 100Cup'ın peglerin bağlı olduğu orta basamak kırıldı :pale: Basamağın yenisini aldım. Eski kırık olanı sökebilmem için alt taraftaki 4 adet vidayı sökmem gerekiyordu. Fakat yıldız anahtar ile elimi attığım ilk vida kafasından...
  14. A

Balata ve Buji sorunu

Merhaba arkadaşlar; "Bisan Lifan Cup 100cc" motorumun elimden geldiğince bakımlarını kendim yapıyorum. Motor 2004 model ve yaklaşık 25.000km'de. Değiştirdiğim parçalar : Ön dişli - Zincir - Arka dişli (İlk kez değişiyor. Zincir aşırı bollaşmıştı. Zinciri değiştirmişken dişlileride...
  15. A

(Yarı otomatik) 2.vitesteki boşluk nedendir ?

Merhaba arkadaşlar; 2004 model Bisan Lifan Cup 100cc. (3v) yarı otomatik (Debriyaj maneti yok) motosikletimde garip bir durum var, sebebini anlayamadım. Durum şöyle ; 1.viteste hızlanıp 2'ye atıyorum sorun yok. 2nci viteste hızlanırken ve daha sonra mesela 30 yada 40 km/s ile sabit devam...

Yeni mesajlar