(Yarı otomatik) 2.vitesteki boşluk nedendir ?

Merhaba arkadaşlar;

2004 model Bisan Lifan Cup 100cc. (3v) yarı otomatik (Debriyaj maneti yok) motosikletimde garip bir durum var, sebebini anlayamadım.

Durum şöyle ;

1.viteste hızlanıp 2'ye atıyorum sorun yok. 2nci viteste hızlanırken ve daha sonra mesela 30 yada 40 km/s ile sabit devam ederken yola (2.viteste) sanki debriyaj sıkılıp bırakılıyor gibi 1sn.lik belki daha kısa süren bir kavrama boşluğu oluşuyor (ufaktan bir tık sesi geliyor) ve tekrar sorunsuzca devam ediyorum yola.

Genellikle 2.viteste ve yokuş çıkarken yapıyor. Sebebini bir türlü anlayamadım.

Yaklaşık 2 hafta önce komple debriyajı (tas, balatalar, yaylar vs.) yeniledim. Yenilemeden öncede bu sorun vardı sonrasında yine devam ediyor.

Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

vites dişlilerinde veya hilallerde sorun var :)
Caner22 adlı üyeninde aynı sorunu var şuan
cup tarzı motorların genel sorunlarıdır bunlar
Şanzumanı açıp vites dişlilerini veya hilali değiştirmen gerekli arkadaşım

Teşekkürler ExTReMa
Motorumun debriyajını komple ben değiştirmiştim. Acaba bu işlemleride kendim yapabilirmiyim. Vites dişlileri nerede bulunur ? Vites hilalinin yarısını geçen debriyajı değiştirirken açtığımda gördüm sorun yok gibi görünüyordu Eğer BU parçaysa. Ama bu nasıl sökülecek anlamadım orta gövdeyidemi almam gerekecek motorda? Yoksa aynı debriyajı değiştirirken yaptığım gibi gözümü karartıp dağıtıyımmı :D

kardeş yerinde olsam gözümü karartır iyice kurcalardım ama tamirciye gitmekte mantıksız değil yani belki sorun başka bir yerdedir

çok şükür benim cup ta böyle bi sorun yok 4-5 yıldır kullanılıyor

cub larda debriyaj sacı oluyomu sac varsa önce sacı bi deiştir bi de 20-50 yağ ile dene çok farkediyo kaçırma olayında yalnız yağın bi 100 km alışması lazım

cub larda debriyaj sacı oluyomu sac varsa önce sacı bi deiştir bi de 20-50 yağ ile dene çok farkediyo kaçırma olayında yalnız yağın bi 100 km alışması lazım

Dostum sac dediğin acaba vites değiştirirkenki içerde bi 5 köşeli yıldız var onun altında bir sac vardı onumu kastediyorsun ?

Şu resimde işaretledim : (Resimde sac yok ama yıldızın altındaki kısımda olması gerekiyor)

O yıldız beşlinin altındaki sac yamulmuştu ve bi kaç yerindende kırılmıştı. Ben komple çıkardım onu. Şu anda o sac yok.

Son düzenleme:
yo benim kastettiğim 3 balatanın arasında 2 sac oluyo mu cublarda var mı bu saclardan
bu da vites hilali sanırsam sizin motonun ama vitesi atabiliyorsan eğer hilali değişmene gerekyok gibi

yo benim kastettiğim 3 balatanın arasında 2 sac oluyo mu cublarda var mı bu saclardan
bu da vites hilali sanırsam sizin motonun ama vitesi atabiliyorsan eğer hilali değişmene gerekyok gibi

Evet balatalar arasında o saclardan vardı. komple balatayı değiştirdiğim zaman o saclarda yenilendi. Vitesleri atabiliyorum sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar