Arama sonuçlarınız

1. T

100cc motoru 150cc ye yükseltme

Selamlar, Motoru kitlemiş 100cc(gy6) çin malı kullanmadığım bir scooter um var. Hobi amaçlı bunu 100cc den 150cc ye yükseltmeyi, güç ve torku arttırmayı hedefliyorum.(Hız önemli değil) Bir çok arkadaşın yorumunu okudum bir çok motor ustasına gittim bunu sordum. Kimisi 125 anca yaparsın dedi...
  2. T

Motordan gelen ses

Selamlar, 100cc çin malı scooter umda kranktan geldiğini düşündüğüm bir ses var. Motor çalıştıktan sonra yaklaşık 20 30 sn sonra devir düşüyor tamirci hava gaz ayarı yaptı ama değişiklik olmadı. Devir düştükten sonra gelen ses çok daha rahat anlaşılıyor. Bir kaç motosikletçiye götürdüm ancak...
  3. T

Scooter elektrik tesisatından güç çekme

Selamlar, 100cc çin malı scooter dan kontak açıldığında aküden gelen 12v ile devremi beslemek istiyorum, ancak nereden kablo çekeceğimi bulamadım. Multimetre ile kontağı açıp voltaj ölçümü yaptığım bazı kablolardan çekmeye çalıştım ancak başarılı olamadım. Güç çekebileceğimi düşündüğüm...
  4. T

Dururken arkadan araba çarptı.

Kırmızı ışıkta beklerken 2 şeritli normal bir yolda sağ şeritte motosikletim ile dururken yeşil yanması ile kalkışa geçtim. Geçer geçmez arkadan 70-90 km hızla bir araç sağ ve sol şeritte araçlar olduğundan emniyet şeridinden geçmeye çalışırken bize çarptı. Ayağımda hafif ezikler oldu aracın...
  5. T

R25 rölanti dalgalanması

R25 motorumda ilk başta çalıştırırken videodaki gibi düzensiz bir şekilde çalışıyor fırsat bulamadığım için servise daha gidemedim motoru yeni aldım gezmek bile nasip olmadı daha sizce sıkıntı ne olabilir ? Video için: https://photos.app.goo.gl/LKMe3L4pXmtAvQWq8 Almadan yamaha yetkili...
  6. T

2. El aldığım motor aynı gün bozuldu.

Merhaba, Asya efsane 100cc lik ikinci el bir scooter aldım. 9 bin km bakımları 1 hafta önce yapıldığını söyledi sahibi. Motorla 10 km anca gitmişimdir. İki kişi dağ yolunda yokuş çıktık biraz zorlandı motor. 35-40 km hızla filan çıkabildi. Onun dışında aynı yokuşu motoru çalıştırmadan...
  7. T

Motor için öneri LED Xenon far

Cbr125r motorumun uzun farları yandı. Önceki takılan fardan çok çok memnundum ama aynısından bulamadım değerleri hakkında bilgimde yok(lümen, ışık değeri, volt değeri vs. ekte bir resmi var sadece TAİ-Yİ markası başka bir bilgi yok bu sanırım h4 kısmında kısa uzun şeklinde yanıyor ledleri...
  8. T

Servis sonrası performans düşüklüğü

Merhabalar, 1 aya yakın bir süre oldu Cbr125 alalı. İlk motor deneyimim daha önceden az tecrübe sahibiyim. Motorum 14 binde servise verdim motor yagı değişti(motul) hava filtresi temizlendi zincir gerdirildi az bunun dışında extra bişey yok. Servis sonrası motorda bir hantallaşma oldu. Gaz...
  9. T

Aynı yıl farklı renk modelleri cbr125

Takıntıları olan bir insan olarak motorda takıldığım ayrıntının nedenini bulamadım siz değerli bilenlere sormak istedim. Resimlerdeki motorların ikiside 2013 yılı motorları(2013 yılında yüklenen cbr125 videolara kadar baktım). Aralarındaki fark sizce ne olabilir? Not:Aradaki 7 farkı...
  10. T

CBR 125 Yıl farkına göre kasa boyutu

Allah nasip ederse kışın ortalarına doğru cbr125 almak istiyorum aklıma takılan bir soru var. 2016 model cbr125 ile 2014 model arasında grenaj kasa boyutu farkı var mı yoksa yıllara göre değişen ufak ekletiler boyası vs. mi? Bulunduğum şehirde pek motor bulunmamakta görmediğim için burda konu...