Arama sonuçlarınız

1. MCV

HERO XPULSE 200 Kapalı Zincir Muhafazası yaptım.

Her zincir yağlamasından sonra jantların yağ olmasından sanırım herkes muzdariptir. Hele birde benim gibi titizseniz. Birde ilk arazi gezisinden sonra zincirin tozlanması ve hatta hava yağışlı ise çamur olmasıda ayrı bir konu. 6 Sene boyunca kullandığım Kuba Cup motorumun kapalı zincir...
  2. MCV

HERO XPULSE 200 ARKA AMORTİSÖRE KORUMA YAPTIM

Motoru aldığımda gördüğüm amortisör önündeki boşluk hiçte hoşuma gitmemişti. Bu kısma çare bulmak için bir tasarım yaptım. zincir muhafazasını söktüm. Çamurluk içindeki 2 civatayı kullanmaya karar verdim. Bir parça deri ayarladım. Bu boşluğa göre kestim. Bağlantıyı yapacağım sac parçasını...
  3. MCV

Kışlık eldivenlerime güçlendirme yaptım.

Havaların henüz düzelmediği bu dönemlerde 2 teker sevdasından geri kalmamak adına ufak bir çalışma yaptım. Normal kışlık eldivenime koruma yönlü bir güçlendirme yaptım. Sonuç umduğumdan daha güzel oldu doğrusu. Kullandığım malzeme katlanabilen yumuşaklıkta fakat darbeye dayanıklı, kırılmaz...
  4. MCV

Sivasta OCAK ayında motor gezisi yapılırmış...

Bu mevsimde,OCAK ayında Sivas'ta her yerin karla kaplı olması gerekirken ne yazıkki hava 10 12 derecelerde ve yağış yok. Genel olarak sıkıntılı bir durum olsada havanın bu güzelliğine dayanamayıp hafta sonu arkadaşlarla yaklaşık 100 Km lik bir gezi yaptık.Sezonun son gezisi oldu...
  5. MCV

HERO XPULSE 200 Patlak Ön Lastik tamiri

Senelerdir unuttuğum lastik patlama işini arazide fazlaca gezmeninde sonucu olarak Hero bana hatırlattı.Çok küçük bir patlak olsa gerekki hemen inmiyor,3-4 gün sonra azalıyordu. Tabiki böyle olmayacağından lastiği söküp tamir ettim. Eskiden Mobylette'lerimiz varken lastiklerimiz çok patlardı...
  6. MCV

Sivas-İnceyol-Emirhan-Karayün-Tavşanlı-Dikmencik-Kızılkavraz gezisi

Geçen pazar havanın güzelliğine dayanamayıp sezonun son fırsatlarını değerlendirmeye çalıştım. Öğleden sonra yaklaşık 100 km lik bir gezi yaptım. Daha önce bir kısmına gittiğim fakat devamını bilmediğim yollardan bir parkur belirledim. Yol üstü köylerini takip edip, yoldaki değişik...
  7. MCV

Sivas-Üçtepe-Harmancık-Demiryazı-Tecer-Ulaş gezisi.

Sivas Motosiklet Gezilerime devam ediyorum. Bu seferki rotamı köy yollarından ilerleyip yol üzerindeki göl ve barajlara girip hedef olarakta önceden hiç gitmediğim Demiryazı Barajına gitmek olarak belirledim. Öğlen saat 13:00 gibi yola koyuldum.Ufak tefek atıştırmalık bir şeyler alıp yol...
  8. MCV

Sivas-Almus-Niksar-Reşadiye-Koyulhisar-Suşehri-Zara-Hafik-Sivas 7 İlçe 400 Km yol

Arkadaşlarla planını, 1 gecede konaklamalı olarak yaptığımız fakat bir türlü fırsat bulamadığımız geziyi tek başına yaptım. Sivas'tan çıkıp önceden gittiğim Almus yoluna bu sefer başka bir yol kullanarak devam ettim. Almus Barajı kenarında resimlerimi çektikten sonra ilk defa gideceğim yol...
  9. MCV

Sivas-Karlı-Üzeyir-Sarıköy-Kızılca-Başıbüyük-Hanzar Köyü Gezisi

Sivas yakın köylerindeki gezilerime devam ediyorum. Google earth den sivas'a bakarken yakında yoğun bir yeşil alan dikkatimi çekti. Hiç gitmediğim bir taraf olduğundan farketmemişim. Güzel ormanlık bir alan. Gezimi buraya göre düzenledim. Gittiğim zaman gerçekten hayret içinde kaldım. Sivas hep...
  10. MCV

Sivas-Tokuş-Karabalçık-Beydili-Kamışköy-Alanyurt-Pusat barajı ve Dipsiz göl Gezisi

Hafta sonu yine bir gezi yapayım diyerek hedefi Pusat barajı ve Hafik Dipsiz göl olarak belirledim. Ana yoldan gitmek yerine köy yollarından gidecek bir güzergah belirledim.Tokuş-Karabalçık köylerini geçtim. Beydili köyüne kadar normal köy yolları devam etti. Beydili köyünden sonra google...
  11. MCV

Sivas-Çongar-Ozmuş-Zengi-Çırçır-Sevindik-Tokat-Almus Barajı Gezisi

Sivas yakın çevrelerinde yaptığım gezilere TOKAT seferi ile devam ettim. Tokat Sivas'a 100 km mesafede en yakın il. Ben ana yoldan değilde köy yollarından ara yollardan Tokat'a gideceğim bir güzergah belirledim. Çokta iyi etmişim. Virajlar,rampalar ve güzel manzaralar eşliğinde dağların...
  12. MCV

Sivas-Herekli-Hanlı-Güney-Çongar-Gazibey barajı-Deliilyas Barajı Gezisi

Sivas yakın çevrelerindeki gezilerime devam. Bu sefer Gazibey Barajını hedef alarak yola çıktım. Yol üstü köyleri geçip baraja geldim. Bu sefer oltamıda aldım. Tesadüf 1 kg yakın birde aynalı sazan yakaladım. Bu sırada bana eşlik eden yılan kardeşten güzel fotolar aldım. Havanın sıcak oluşu ve...
  13. MCV

HERO XPULSE 200 Ön çamurluğa tozluk(Paçalık) yapımı

Diğer motorlarımada yaptığım ön çamurluk tozluğunu Heroyada yaptım. Su geçişleri, çamur ve taş sıçramaları noktasında çok faydası var. Aynı yolculuk sonu diğer arkadaşların motorları ile temizlik açısından ciddi farklar oluyor.Motor bloğuna su sıçramıyor desem yalan olmaz. Ön çamurluğu...
  14. MCV

Sivas-Hafik-Yarhisar-Tödürge gölü gezisi

Hero xpulse 200 motorumla Sivas yakınlarındaki gezilerime Hafik ilçesi ve civarındaki gölleri gezerek devam ettim. Bu civarda bir çok krater gölü var. Çok güzel görsellikleri var. Arazinin içinde vaha gibi önünüze çıkıyor. Tabii kuruyanlarda olmuş. Sivastan Hafik ilçesine gittim. Burada Hafik...
  15. MCV

Sivas-Yıldızeli-Çamlıbel-Güzelce ve Kızık barajları gezisi

Sabah motorumla çıkıp önce Yıldızeline buradan da Çamlıbel göleti kenarına geldim. Burada kahvaltımı yaptım. Yol boyu resimler çekerek Güzelce barajına ulaştım. Çok güzel ve büyük bir baraj. Güzel manzaralar vardı. Suyuda tam dolmuş hatta savacaktan akıyordu. Buradan ayrılıp Kızık barajına...
  16. MCV

Sivas-Taşlıdere-Ulaş-Kazanpınar-Tecer-Köklüce Gezisi

Sivas yakın çevrelerinde bilhassa zirvelerde yaptığım gezilerden birini paylaşmak istedim. Doğaçlama çıktığım yolculuk oldukça güzel oldu doğrusu. Birde yılanla karşılaştım. Bu sıralar doğada çok güzel. Her yer yemyeşil.Kafa dinleyip yorgun fakat huzurlu bir şekilde eve dönmek herşeye değiyor...
  17. MCV

Kaskımın iç kaplamasını söküp temizledim ve dışına reflektör uyguladım.

Epeyden aklımda olan kask temizleme işini sonunda fırsat bulup yaptım. İç kaplamayı söküp güzelce yıkadım. kaskımın içini güzelce temizledim. Oldukça tozlanmıştı. Kılıflar kuruduktan sonra tekrar topladım. Kaskımın dışına da beyaz reflektör uyguladım. Trafikte görünür olmak gerçekten önemli...
  18. MCV

Burundan Korumalı Botuma Yandan Koruma Yaptım.

Oldukça pahalı olan korumalı motosiklet botlarına kendimce ekonomik bir çare bulmaya çalıştım. Önden korumalı olan botlarımın yanlarına da 4mm sert plastikten yan korumalar yaptım. Oldukça güzel oldu doğrusu. Son gezimde denemesini de yaptım. Yürüyüşüme de herhangi bir sıkıntı vermedi...
  19. MCV

HERO XPULSE 200 HAVA FİLTRESİ SÖKÜMÜ VE TEMİZLİĞİ

Hero xpulse 200 motorumun hava filtresini kontrol amaçlı söktüm. Km düşük olduğundan temizdi. Hava filtresi kutusunda hafif bir temizlik yapıp yerine taktım. Merak edenler için fikir verebilir. https://www.youtube.com/watch?v=LQZafu7nXEo
  20. MCV

HERO XPULSE 200 YAN AYAK GENİŞLETME SACI YAPIMI

Geçen arkadaşlarla bir tur atalım dedik. Havada çok rüzgarlı idi. Arazide henüz kıştan çıktığı için zemin yumuşak.Durduğumuz bir yerde ne yazıkki arkadaşın motoru rüzgarında etkisi ve ayağın yere batmasından dolayı yattı. Bende yan ayak aparatlarını şöyle bir araştırdım. Fiyatlar ciddi pahalı...

Yeni mesajlar