- Konu Yazar
Senelerdir unuttuğum lastik patlama işini arazide fazlaca gezmeninde sonucu olarak
Hero bana hatırlattı.Çok küçük bir patlak olsa gerekki hemen inmiyor,3-4 gün sonra azalıyordu.
Tabiki böyle olmayacağından lastiği söküp tamir ettim.
Eskiden Mobylette'lerimiz varken lastiklerimiz çok patlardı. Yolda çok tamirler yapardık.
Eskiden ısıtmalı,yakmalı kaynak dediğimiz yamalar vardı.Makinasına bağlar üstünden yakardık. Bir duman kalkardı
Eski motosiklet iç lastiklerinide yama olarak kullanırdık. Yapıştırıcı ile yapıştırırdık.
O günleri hatırladım doğrusu. İnşallah bir daha hatırlatmaz
Önce ön fren kaliperini söktüm. Sonra ABS sensörünü yerinden aldım.
En son tekeri yerinden söktüm. Janta zarar vermeden levye ile dış lastiği ayırdım.
İç lastiğe tekrar hava basıp suda kontrol ettim. Çok küçük bir delik buldum.
Sanırım arazideki dikenin ucu batıp çıkmış.Dış lastiğin içinide kontrol ettim.
Yamayı hazırlayıp güzelce yapıştırdım. Tekrar kontrol ettim. Kaçak yok.
İç lastiği yerine takıp dış lastiği tekrar yerine taktım.
Bu sırada jant tellerinin başlarındaki çapaklar pek hoşuma gitmedi. Bunlarda ilerde
lastiği patlatabilir düşüncesi ile zımpara ve eğe ile çapakları aldım.Üzerindeki koruma
lastiğini neredeyse delmiş. Bu işlemde güzel oldu.
Lastiğe geçici bir hava bastım. Lastiği motora takıp benzinlikte havasını normal değerinde tamamladım.
İşlem tamam. Bir nevi yolda kalırsam nasıl yaparım testinide yapmış oldum. İyi seyirler.
https://www.youtube.com/watch?v=DigaENgN7pU
Hero bana hatırlattı.Çok küçük bir patlak olsa gerekki hemen inmiyor,3-4 gün sonra azalıyordu.
Tabiki böyle olmayacağından lastiği söküp tamir ettim.
Eskiden Mobylette'lerimiz varken lastiklerimiz çok patlardı. Yolda çok tamirler yapardık.
Eskiden ısıtmalı,yakmalı kaynak dediğimiz yamalar vardı.Makinasına bağlar üstünden yakardık. Bir duman kalkardı
Eski motosiklet iç lastiklerinide yama olarak kullanırdık. Yapıştırıcı ile yapıştırırdık.
O günleri hatırladım doğrusu. İnşallah bir daha hatırlatmaz
Önce ön fren kaliperini söktüm. Sonra ABS sensörünü yerinden aldım.
En son tekeri yerinden söktüm. Janta zarar vermeden levye ile dış lastiği ayırdım.
İç lastiğe tekrar hava basıp suda kontrol ettim. Çok küçük bir delik buldum.
Sanırım arazideki dikenin ucu batıp çıkmış.Dış lastiğin içinide kontrol ettim.
Yamayı hazırlayıp güzelce yapıştırdım. Tekrar kontrol ettim. Kaçak yok.
İç lastiği yerine takıp dış lastiği tekrar yerine taktım.
Bu sırada jant tellerinin başlarındaki çapaklar pek hoşuma gitmedi. Bunlarda ilerde
lastiği patlatabilir düşüncesi ile zımpara ve eğe ile çapakları aldım.Üzerindeki koruma
lastiğini neredeyse delmiş. Bu işlemde güzel oldu.
Lastiğe geçici bir hava bastım. Lastiği motora takıp benzinlikte havasını normal değerinde tamamladım.
İşlem tamam. Bir nevi yolda kalırsam nasıl yaparım testinide yapmış oldum. İyi seyirler.
https://www.youtube.com/watch?v=DigaENgN7pU