Arama sonuçlarınız

1. MuratM

Kullandığınız En Sağlam Motosiklet Nedir?

Sanırım 2002-2003 yıllarında eniştemin yanında matbaada çırak olarak çalışırken, siyah bir Honda Bali'miz vardı, ona da öyle bakım vs yapıldığını görmedim ama Bodrum sıcağında çişe bile gittiğimiz motora uzun yıllar bindiğimizi hatırlıyorum. Hiç sorun çıkardığını, bozulduğunu bilmem.. 2008...
  2. MuratM

Kaza Yaptım ve Ne olacağını bilmiyorum. Bilgi arıyorum.

Çok geçmiş olsun. Tümünü okudum, fotoğrafları da görünce çok şükür size bir şey olmamış dedim, çünkü kendisi bu hale gelen motosikletten küçük sıyrıklarla kurtulmanız mucize gibi bir şey olmuş; benim başıma gelmiş olsa, sigorta ve kaskom varsa ve bu duruma kendi hatam ile düştüysem, yatıp kalkıp...
  3. MuratM

ilk motor

Ben kesinlikle scooter yani otomatik vites ile başlamanızı öneririm, Honda Dio şuan 135.000 tl fiyatı var, Sym Fiddle IV önereceğim, 12 taksit seçeneği de varmış.
  4. MuratM

scooterim sürekli kayıyor

Zaten bu halde sürmeyin. Lastik yokmuş ta jant üzerinde gidiyor gibi canlandı kafamda :) 10 km. hız da kayma neymiş buz pateni gibi, mutlaka bir sorun vardır gösterin derim.
  5. MuratM

Aprilia Tuono V4 hayırlı olsun

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız..
  6. MuratM

Ankarada motosiklet değişimi :)

Çoğunluğun yorumlarına katılıyorum, ancak kişiye bağlı da değişir. Kimi umursamaz, benim özelimde kesinlikle değişilmez, paylaşılmaz. Ayrıca kask, buff-balaklava, ayakkabı, çorap (askerlik yaptıysanız kep, silah) gibidir. Kişiseldir. Donumuzu birbirimizle değişmiyorsak motorları da...
  7. MuratM

Komşunun biri 130 bine dominar 250 almış

Tecrübe ettiyseniz doğrudur, ben videolardan inceliyorum haliyle birçok görüş var, ama daha büyük cc hacmin tek silindirde daha fazla titreşim üretmesi akla yatkın gelmişti, biraz da şartları zorlayarak geçmek istiyorum. Allah gönlümüze göre versin diyelim :)
  8. MuratM

Benim durumumda 400 e geçmek çok uygun olmayacak :) aynı motorun bir tık daha konforsuzuna para verip geçmiş olurum. (D400'ler için biraz daha titreşimi fazla diyorlar 250'ye göre) Sanırım çok fazla uzun yolculuklardan sakınıp, işe git gel kullanacağım. yıl sonu gibi de konfor odaklı...
  9. MuratM

Yokuş yukarı durma kalkma vitesler ve vites düşürme

Arkadaşın motoru da hafif sayılmaz, f250 bakmadım ama 180-190 kg vardır herhalde, dik bir yokuşta yukarı ittirebilen babayiğitle tanışmak isterim :) Osman'a da boşuna çıkışmışsın, adam pratik yap demiş :) haklı; kolaydan zora doğru gitmek gerek bence de, düzde kavramayı durup kalkmayı...
  10. MuratM

Aslında şöyle; eşim babasını motor kazasında kaybetmiş biraz motosiklete doğal olarak önyargılı olduğu için, çoğunlukla sürüşlerim tek olur diye düşünüp 250 tercih ettim, hızla tekerle akrobasiyle vs. işim yok :) Ama küçük küçük mesafelerde binerek şuan korkusunu bir miktar yendi gibi...
  11. MuratM

Yani tabii belirtmedim benim hatam; Ben de 47.400+23.700x6 taksit 0 faiz olarak aldım. Fakat işte bir süre binip yükseltme amacında olduğumdan çok ikinci elini araştırmadan almış bulunduk. Bir süre bineceğim ama çok km o yüzden yaptırmak istemiyorum. En azından satabileceğim en yükseğine satmak...
  12. MuratM

Mart 2025'te 2024 Dominar 250'yi bayiiden 189.600 tl olarak 0 aldım, şuan 2500 km'de, bakımı vs aksatılmadı hiçbir sorunu yok ama 5000 olmadan elden çıkarmayı düşünüyorum. 160.000 civarına aksesuarları ile birlikte satabilirsem kendimi şanslı sayacağım ama pek mümkün görünmüyor. Daha fazla...
  13. MuratM

Debriyajında herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen yeterli gazı vermediğinden kavrama yapmadan stop ediyor. Trafiğe kapalı bir alanda motora alışman-çalışman gerekiyor, duruş kalkış antrenmanı yapabilirsin veya yetkin bir yerden eğitim alabilirsin. Bu anlattığın şekilde akan...
  14. MuratM

www.oriontuning.com tarafından dolandırıldım.

Geçmiş olsun, biraz fazlaca dikkat etmek gerekiyor 3750 civarı fiyatı var gördüğüm kadarıyla 1600 tl ye satması için batmış gemi malı olması lazım ondan da uzak durmak lazım, Geçen Motomax indirimlerinde bile insanlar kargo süreleri sarkınca, site kapanıp açıldıkça ulan acaba mı diye düşündü ben...
  15. MuratM

Yorumunuza katılmıyorum Hocam; arkadaş zaten antrenman yapıyorum demiş, büyük ihtimalle yeni bir sürücü, acemilik herkesin başına ilk gelen durum değil mi? Ülkemizde 50 mt 100 mt sonra başınıza ne geleceğini veya önünüze ne çıkacağını gerçekten kestirebilen var mı? ne olacağımızı kestiremeyiz...
  16. MuratM

Çok doğru, hele ki yüklü ve artçılı iseniz. Ayriyeten (benim durumumda) siz tüysiklet artçınız da birazcık tombikse :) tadından yenmez bir hâl alıyor. O dakikadan sonra motosiklet ufak ufak geri kayarken vitesi bire geçirip kavrama yeteneğinize kalmış bir durum. Allah yardımcınız olsun.
  17. MuratM

1- Ön freni sıkıp arkayı bırakıp vitesimi düzeltip yine tam tersi frenleri transfer ederek kalkarım. (Bir defa başıma geldi, yine olsa yine aynını yaparım pişman değilim :) ) 2- Vites düşürmenin el alışkanlığı ile pürüzsüz hale geleceği kanısındayım, ilk kullanmaya başladığımda sarsıntılı...
  18. MuratM

Yeni Motorum ; Suzuki Gsx S1000

hayırlı olsun, çok güzel görünüyor. Kazasız belasız inşallah..
  19. MuratM

Yan Çanta Demiri Olmadan Yan Çanta

Doğrudur, biz fazlaca yüklenmek istemedik az doldurduk. :) bir de nispeten tur kısaydı belki o yüzden dayandı, resimde ortada görülen ince kayış zaten bağlarken kopuyor, o tamamen gereksiz ama kalın iki şerit alttan ve arkadan germe destekle sorunsuz çalıştı bende hocam.
  20. MuratM

Yan Çanta Demiri Olmadan Yan Çanta

Tabii, sonuç olarak sizin kararınız. Bende demirsiz kullandım, herhangi bir zararı olmadı ama demirli olsun isterdim. Her molada çantaların motora temas edip etmediğini, koruma için temas noktalarına elde yaptığım kadife ile kaplı plakaların iş görüp görmediğini endişe ile kontrol ettim, demirin...

Yeni mesajlar