www.oriontuning.com tarafından dolandırıldım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom 250
Saygıdeğer arkadaşlar ben asla dolandırılmam derdim başıma geldi.

www.oriontuning.com isimli site dolandırıcıdır aman para kaptırmayın. Gerekli yasal işlemler tarafımca başlatılmıştır. Uyarmak istedim.

20.07.2025 Pazar günü saat 12.00 sularında Instagram'da denk geldiğim bir linkten www.oriontuning.com isimli siteye yönlendirildim. Sitede dolaşırken 5 yıl indirimleri adı altında piyasada 3.500 lira civarında satılan Xspeed War marka model 4 mevsim montun 1.600 liraya satıldığını gördüm. Satıcı ile WhatsApp üzerinden görüştükten sonra bana verilen hesaba fast ile ödeme yaptım. Ancak bugün yaptığım ufak çaplı araştırma neticesinde Bayburt merkezli Orion Tuning isimli firma sahibinin 2009 yılında vefat ettiğini, firmanın ticari faaliyetine son verdiğini ve dolandırıldığımı anladım. Çok büyük bir para değil ama ibret oldu. Sizlerin de ders çıkarmasını isterim. Elimde tüm yazışmalar ve ssler var.

Son düzenleme:
Kimseyi yargılayamayız ama yıl 2025 artık.
En tanınmış marka mağaza bile olsa güvenmemek lazım.
İnşallah açıklama falan yazmışsınızdır gönderirken.
Karakola değil savcılığa verin daha hızlı ilerler süreç.
Geçmiş olsun belki bura da alış veriş yapacaklara tavsiye fikir olur..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Geçmiş olsun.
Millet Kadıköy/Hasanpaşa'da bile aradığını bulamazken Baypırt'da her türlü ekipman satan site olması bile başlı başına bir dolandırıcılık belirtisi.
t2iil9j.jpg

Motosikleti
D400
Adamlar şikayetvar da en üstte cıkmamak için şikayet ve firma ismine para verip kendileirin google ads'de en üstte cıkartıyor :D

Motosikleti
DUKE 250
bir üründe olmayacak kadar iyi bir indirim varsa durum şüphelidir.
ama sadece whatsappdan konuşup havale eft istiyorsa, kapıda ödeme varsa direkt dolandırıcı demektir.
siteye bir bakınayım dedim, direkt fortinet açmamı bile engelledi.

k4d3qlr.png

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Arkadaşlar genel olarak kredi kartı ile ödeme almayan işletmelerden alış veriş yapmayın. Kredi kartı ile ödeme yaptığınız zaman böyle bir durumda paranızı geri alma şansınız var. Süreç çok zor da değil. Genelde bankaların uygulamasından veya internet şubesinden "ödeme itirazı"nda bulunabiliyorsunuz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Her şeye de hazırlıklı arkadaşımız.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
TuzlusuMotorcusu "alttaki site dolandırıcı. fiyatların yarı yarıya olmasına aldanıp alışveriş yapmayın. daha site bile 5 gün önce kurulmuş. whois bilgileri ABD yi gösteriyor. kayıt kuyut isim vs yok.https://oriontuning.com/" telegramda uyarı yapmışlardı dün.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Geçmiş olsun, biraz fazlaca dikkat etmek gerekiyor 3750 civarı fiyatı var gördüğüm kadarıyla 1600 tl ye satması için batmış gemi malı olması lazım ondan da uzak durmak lazım, Geçen Motomax indirimlerinde bile insanlar kargo süreleri sarkınca, site kapanıp açıldıkça ulan acaba mı diye düşündü ben de dahil kaldı ki teee Bayburt'taki oriontuning :) Tekrar geçmiş olsun.

IBAN üzerinden online ticaret yapmaya çalışan kişiler ve kurumlardan mutlaka uzak durulması lazım. "Çoğunluğu" dolandırıcıdır diyebiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar