Arama sonuçlarınız

1. K

zayıf akımla akü şarj etmek

selam. 150cc commuter motosikletim var. ben bunun aküsünü 12v 1 amper adaptör ile şarj edebilir miyim direkt bağlasam? kaç saat şarj etmeliyim?
  2. K

Total motosiklet yağı kullanan var mı? yorumunuz nedir?

herkese merhaba. motosiklet yağı lazım yakınlarda total benzinlik var oraya sordum 10-40 varmış. ama yarı sentetik mi değil mi ona bakmayı unuttum. 150cc çinli commuter motosiklet için alsam nasıl olur? iyi veya kötü diyebilecek var mı? fiyatı da 30 liraydı sanırım.
  3. K

kış uykusundan çıkan motosiklet çalışmıyor

selam. problem başlıktaki gibi. detaylara gelecek olursak bulunduğum şehirde kış şartları zorlu geçiyor. ekipmanım da karlı-yağışlı havalara uygun olmadığı için kış başladığında motosikleti garaja koydum. çalışır durumdaydı. şimdi çıkarıp temizledim. yağını suyunu aküsünü kontrol ettim...
  4. K

ayarsız devir göstergesi

merhaba. devir göstergemde bir sıkıntı var, kaynağını merak ediyorum. şöyle ki, devir göstergesi çalışıyor ancak çok sağa sola sallanıyor. yani devri sabitleyip düz yolda sabit hızla giderken diyelim ki 7000'de olması gerekirken 5.500-9.000 arası sallantı yapıyor(sayılar sallama). tepki...
  5. K

egzoza lokal boya

herkese selam. motosikletim kış uykusunda şu an. kaldırmadan önce egzozda ince bir çizginin paslandığını görmüştüm. aynı zamanda silindire giren boğum yerinde de pas başlangıcı vardı. yaz yaklaşırken hazırlık yapıp bu yerleri boyamak istiyorum. ama komple zımpara ve boyayla uğraşmak istemiyorum...
  6. K

motoru rutubetli ortamda saklamak (3ay)

herkese selam. bulunduğum şehirde kış çok sert geçiyor. ben de biraz tatlı su motorcusuyum. yağış yere düşünce motosikletimi kış uykusuna yatırıyorum. bu sene bulunduğum binada eski kömürlük var. bina doğalgaza geçtiği için boş ve motosikleti oraya koyacağım kış boyunca. ama görevli biraz...
  7. K

50.000km'de cbf ne durumdadır, alınır mı sizce?

merhaba herkese. bu tip bi konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama işin içinden çıkamadım. 2014 em150l var bende, cbf bloğunun kopyası. bi kaç gün önce şehrimdeki motosiklet ilanlarına hobi amaçlı bakarken 2011 cbf gördüm. 50.000km'de. kuryeye çıkmış mı bilmiyorum sormadım ama içim içimi yiyor...
  8. K

sıcakken zor çalışma

motor soğukken tek marşta çalışıp saat gibi sayıyor maşallah. ama sıcakken nazlanıyor. çalışıp stop ediyor. hırıltılı çalışıyor sıcakken. bunun sebebi ve çözümü nedir acep?
  9. K

150cc commuter biraz sıkıştırınca 4 litre yakması normal mi?

çok da sıkıştırmadım oysa. sadece devri biraz yükseltip vites atıyorum. ama yüksek devir çevirmiyorum uzun süre. zaten 150cc'nin canı ne ki. ama yakıt çok geldi bana 4 litre yaktı 100km'de. hava ayarını kendim ayarlamıştım(veya bozdum), çalışmasını ve gaz yemesini baz alarak ama bozdum mu acaba...
  10. K

arka frene basarken geçen süre

merhabalar. 2 gündür yaşadığım olayların üzerine bu konu kafamı kurcalamaya başladı. 2 parmak sürekli ön frende olduğu için ön frene basarken vakit kaybı yaşamıyorum. ancak ayağımı arka frenin üzerine koyamadığım için, ani fren durumunda çok vakit kaybediyorum. 2 defa saniyelik olaylar yaşadım...
  11. K

rölantiyi yükseltmenin zararı olur mu?

motor biraz hızlı gaz verinde stop ediyor. rölantiyi en aza ayarladığım için sanırım, toparlayamıyor kendini. rölantiyi yükseltmenin yakıt tüketimi haricinde zararı olur mu?
  12. K

sürüş esnasında silkeleme

vites 3'ten 4'e veya 4'ten 5'e atıp gaza bastığımda, veya mevcut vites ve hızda giderken sanki arkamdan biri asılıp bırakıyormuş gibi olması neye işaret eder?
  13. K

sübap ayarsızlığı vuruntu yapar mı?

motorda bi vuruntu hissediyorum. göze batan problem sübapları ayarsız olabilir, debriyaj biraz yukarda kavramaya başladı. bunlar vuruntuya sebep olabilir mi? veya neler vuruntulu çalışmaya sebep olabilir?
  14. K

karbüratördeki hava ayar vidası hakkında

internette bulamadığım bir bilgi var. bu hava ayar vidasını saat yönüne çevirdiğimizde, yani sıktığımızda, pistona giren hava-yakıt karışımındaki havayı mı kısmış oluyoruz yoksa yakıtı mı? yoksa başka bir sistem mi var?
  15. K

hava ayar vidası ve egsozdaki delik

merhaba. bu gün biraz motorla uğraştım. hava filtresinden kaynaklandığını düşündüğüm bir problemde filtre temiz çıktı. hava ayarını motoru aldığımdan beri kurcalamamıştım. bu gün niyeti bozdum, ayarlayayım dedim ama hava ayar vidasının konumu garibime gitti. resim ekliyorum; burada 3 vida var...
  16. K

Karbüratör tahliye acil yardim

Selamlar. Bu gun hava filtresini temizlemek uzere depoyu soktum. Muslugu kapattim soketi cikardim vs. Depoyu tekrar taktiktan sonra benzin muslugunu actim. Motoru calistirdim. Rolantisini ayarlamak uzere yanina coktum motorun. Azdi coktu derken fark ettim ki tahliye borusundan benzin akitmis...
  17. K

öksürerek gaz yeme

gaza bastığım zaman sanki boğazını temizleyen insan gibi önce bi hırıltı çıkıyor sonra 'vınnn' şeklinde seri ses geliyor. bi de sürüş esnasında gaza bastığım zaman yarım saniye geç alıyor gibi. hava filtresinden midir?
  18. K

ön teker sürüş yönünde rahat, ters yönde zorlanarak dönüyor

bunun sebebi ne olabilir? ayrıca daha önce de konusunu açmıştım, hızdan bağımsız olarak sürekli hafif zıplamalar oluyor motosiklette. yani 2-3 saniyede bir, sanki ufak bi taşın üstünden geçermiş gibi oluyor. tekeri kontrol ettim sürüş yönünde sıkıntısız dönüyor ama geriye doğru çevirince zorlanıyor.
  19. K

güncel sübap ayar fiyatları

merhaba. sübap ayarının nasıl yapılacağına dair bir sürü soru ve konu var ama, fiyat bilgisi veren yok. tamirciye sübap ayarı yaptıracakların kazıklanmaması için motosikletinizin hacmini ve türünü yazıp en son ne kadara ve ne zaman sübap ayarı yaptırdığınızı söylerseniz çok güzel olur. mesela...
  20. K

giderken direksiyon sürekli zıplıyor

ama ritmik değil. yani janttan lastikten veya diskten kaynaklı olduğunu sanmıyorum. yol bozuk diyecem de, sürekli bi sallantı var direksiyonda. yukarı aşağı şekilde. orta ayakta ön tekeri boşa çıkarıp elimle çevirdiğimde de bi anormallik yok sallantı olarak. sadece önde doğru çevirdiğimde hiç...