50.000km'de cbf ne durumdadır, alınır mı sizce?

merhaba herkese. bu tip bi konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama işin içinden çıkamadım. 2014 em150l var bende, cbf bloğunun kopyası. bi kaç gün önce şehrimdeki motosiklet ilanlarına hobi amaçlı bakarken 2011 cbf gördüm. 50.000km'de. kuryeye çıkmış mı bilmiyorum sormadım ama içim içimi yiyor. adam takas olur demiş. acaba niyetlensem mi? motorumdan memnunum ama insan gerçeğini de istemiyor değil. takas kabul ederse üstüne az miktar vererek alsam mı diyorum, sonra başım ağrır mı diyorum, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

asıl sorum 50.000'deki cbf ne gibi sıkıntılar çıkarabilir?

Son düzenleme:
Bence bulaşma arkadaşım, 50000 deki Motor bakımsız ise her türlü sorunu çıkarır, bakımlı olsa da mutlaka küçük küçük masraf çıkarır.Az km yeni model alacak olsan olabilir.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
gerek yok kanka:cat: tamam kaliteli sağlam motor ama 50.000 km çok fazla değiştirmeye değmez

merhaba herkese. bu tip bi konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama işin içinden çıkamadım. 2014 em150l var bende, cbf bloğunun kopyası. bi kaç gün önce şehrimdeki motosiklet ilanlarına hobi amaçlı bakarken 2011 cbf gördüm. 50.000km'de. kuryeye çıkmış mı bilmiyorum sormadım ama içim içimi yiyor. adam takas olur demiş. acaba niyetlensem mi? motorumdan memnunum ama insan gerçeğini de istemiyor değil. takas kabul ederse üstüne az miktar vererek alsam mı diyorum, sonra başım ağrır mı diyorum, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

asıl sorum 50.000'deki cbf ne gibi sıkıntılar çıkarabilir?

Sen "gerçeği" diyerek almak istiyorsun peki ya adam ne kazanacak bu işten takasdaki 3 kuruş fark mı?

50.000km birşey değil. İstanbulda 4-5 defa motor sıfırlamış totalde 500.000km de de cbfler var.Motor bloğu komple bitik olsa sıfırlamak 400-500tl para değil fakat boşuna dertsiz başına dert alırsın. Senin motorun neyi var ki?

Boşver gerçeği falan. Bi kural vardır çalışıyorsa elleme diye :)

övdüğünüz hondanın ömrü 50.000 gibi bi rakam mı hayat 50 binden ibaret mi yani öyleyse hayat onda değil

motorda hiç problem olmayabilir ancak 50.000 km yol yapmış motorun dış aksamı artık yıpranmıştır... bu yüzden tavsiye etmiyorum

dış aksamı pek dert etmem hocam. motor bloğu, sürüş güvenliği birinci önceliğim. ama zaten farı çevreleyen koruma demiri ve depo kılıfı var. diğer parçalar da temiz duruyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------

Sen "gerçeği" diyerek almak istiyorsun peki ya adam ne kazanacak bu işten takasdaki 3 kuruş fark mı?

50.000km birşey değil. İstanbulda 4-5 defa motor sıfırlamış totalde 500.000km de de cbfler var.Motor bloğu komple bitik olsa sıfırlamak 400-500tl para değil fakat boşuna dertsiz başına dert alırsın. Senin motorun neyi var ki?

Boşver gerçeği falan. Bi kural vardır çalışıyorsa elleme diye :)

adam belki de al-sat yapıyor, belki de az miktar paraya ihtiyacı oldu kredi kartı vb. sebeple ve motorsuz kalmak istemedi.. dertsiz başıma ne gibi dertler alabilirim ki hocam? hani benim başım da full dertsiz tasasız değil. sübap ayarı kaçtı mesela motorun durduk yere. sıcakken sıkıntılı çalışıyor. egsozdaki vidalardan biri düşmüş kendiliğinden, o ayrı canımı sıkıyor. bilindik tutulan marka değil ha diyince elden çıkaramıycam. bu gibi sebeplerden sıcak bakıyordum. sizin dert dediğinizi biraz daha açabilir misiniz?

Cbf tamam güzel motosiklet ama öyle aman aman albenisi yok. Hazır altınızda dertsiz tasasız kullandığınız bir motosiklet varken soru işaretleriyle dolu cbf ye geçmeye hiç gerek yok bence.

Sen almak için kendini kandırıyorsun. Motorun iyi çıkma olasılığı yüzde 1.
Geçmişte ben de böyle birşey yapmıştım, motor adam olmuştu ama bana çok çok pahalıya mal olmuştu ve 2500 3000tl para, zaman ve stresinden sonra motor adam olmuştu :)
Kimse 3 kuruş için attan inip eşeğe binmez. Sen daha sorun görmemişsin. Bitik motorun içine kamyon yağını koyar. Bi sonraki yağ değişiminde sen normal yağ koyunca sinek arabası gibi dolanırken.
Gel sen tecrübeli abini dinle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar