Arama sonuçlarınız

1. M

Noter hakkında bilgi

Takasbank 190 civarı bir şey iki taraftan da kesiyor toplam 380 civarı. Artı olarak noterde devir olmadan motora sigorta yapılması lazım.
  2. M

bagajda benzin taşımak

Acil bir durumda motoru çalıştırıp sizi en yakın benzinliğe götürecek benzin olsa fazlasıyla yeter. Bir sorun olacağını da sanmıyorum.
  3. M

Honda PCX ve SH125 Modelleri arasında öneri

Honda için konuşursak bence PCX standart model mantıklı, fiyat farkı daha az olsa Deluxe güzel paket ama o farka da değmez. Zaten farkın sebebi 2025 deki ek vergiler. Ek olarak kısa sürede satarım piyasası hızlı olsun gibi bir derdiniz yoksa bütçenize uygun SYM ve Kymco modellerini de listenize...
  4. M

A1 Ehliyet hangi vitesli motoru tercih etmeliyim?

Driftl nin frenler emsallerinden iyi, denediğimde hiç yetersiz gelmemişti tek eksiği ABS olmaması. SRK alabiliyorum ve beni zorlamıyor diyorsanız bence SRK alın A1 ehliyetin en üst sınırında sıvı soğutmalı motoru var, ABS var, göstergesi güzel dolu bir motor. SRK nın eksisi olarak ise eğer...
  5. M

A2 Ehliyet ZX4R Sorunu

Performans özellikleri MADDE 81 – (1) 4 üncü maddenin ikinci fıkrasının (c) bendinin birinci alt bendinde belirtilen motosiklet performans özellikleri aşağıda belirtilmiştir: a) A1 Kategorisi; 1) Silindir kapasitesi 125cm3’ü geçmeyen, gücü 11kW’ı geçmeyen ve güç/ağırlık oranı da 0,1kW/kg’ı...
  6. M

A2 Ehliyet ZX4R Sorunu

O sınıfları da ehliyetteki güç sınıflarına göre belirlemiyorlar mı? Sadece merak ettiğim için soruyorum bu konuda bilgim yoktu.
  7. M

A2 Ehliyet ZX4R Sorunu

Araç sınıfı bölümünde sınıftan sonra -A2 diye yazıyor. Tüm ruhsatlarda yazmıyorsa bilmiyorum benim gördüklerimde yazıyordu. Eski ruhsatları bilmiyorum bu arada gördüğüm ruhsatların en eskisi bile 1-2 yıllıktır. 1751574753 Aslında mantıklı, motor yükseltmeye gerek kalmadan böyle motorlar alıp...
  8. M

Motosiklet polis aracındaki hız radarına yakalanır mı?

Geçen yapay zekalı dedikleri radardan gördüm, olabiliyor.
  9. M

günlük 45 km mesafe için 50 cc

125cc olarak Nmax ve PCX güzel motor ama onlara o paraları verene kadar daha ucuza SYM, Kymco dan 200cc modeller alınır. Ben şahsen Nmax den ucuza 250cc Maxi Scooter aldım 😀
  10. M

Cross motor

Cross almanızın tek sebebi ucuz olması ise, şehirde kullanacaksanız bence almayın. O bütçede 125cc Naked motor bana daha mantıklı geliyor.
  11. M

günlük 45 km mesafe için 50 cc

125cc motorların bile çoğu o hızda gidemezken 50cc den bunu beklemek pek mantıklı değil. En azından 150-200cc civarı bir Scooter lazım bence o yolu rahat şekilde gitmek için.
  12. M

Başlangıç için kafamdaki sorulara yardım

Düşük bütçede biraz zor ama mümkünse ABS li motorlara bak, o olmazsa da en azından disk fren olan modellere bak kampana alma. 125cc motorların neredeyse hepsi şehir içi yeterli hızları görür ama hepsi yeterince iyi duramıyor.
  13. M

140.000 TL Naked motor önerisi 02.07.2025.

Bahsettiğiniz mesafeler çok uzun değil o yüzden bence Naked alsanız yüksek hıza çıkmadıkça rüzgar çok rahatsız etmez. Bütçenizde Pulsar N250, NS200 veya TVS RTR 200 bakılabilir, bence 125cc almayın. Biraz daha uzun yol odaklı rüzgar korumalı ama şehir içi kıvraklığı düşük bir motor olarak da...
  14. M

Nakit veya 2.el 100bine kadar 12 taksit 160bine kadar 200-250cc başlangıç motoru tavsiyesi

Uzun yol ana odak ise Dominar 250 ye bakılabilir, bence o segmentteki en iyi uzun yol motoru, sadece vites göstergesi olmaması can sıkabilir. Ek olarak seçenekler bence çok karışık, listende bir Naked, bir Scooter ve bir Advanture motor var, hepsinin amacı farklı. Bence bir türe odaklanıp...
  15. M

2019 70 bine yaklaşmış hasar kayıtsız R25 abs alınır mı

Bence alınmaz. Japon da olsa düzgün kullanılmadıysa (ki genel kitlesi pek düzgün kullanmaz bu serileri) bu motorlar çok uzun süre dayanmıyor, aldıktan kısa sürede arıza verip ciddi masraflar açma olasılığı var. O bütçede bir R25 olmasa da 250cc daha iyi durumda birçok başka Racing model bulunur.
  16. M

A2 Ehliyet ZX4R Sorunu

Bence ceza riskinin de ötesinde o motor başlangıç için hiç uygun değil, ehliyeti yeni aldığınıza göre tecrübenizin sıfıra yakın olduğunu varsayıyorum, o durumda motor sürmeye 77 beygir bir canavar ile başlamak da kötü sonuçlanabilir. Size tavsiyem hem ehliyetinize uygun hem başlangıca uygun bir...
  17. M

A2 Ehliyet ZX4R Sorunu

Ruhsatta motorun ehliyet sınıfı yazıyor, ilk bakacakları o olur diye düşünüyorum. Ek olarak A2 nin herhangi bir cc sınırı yok 35KW gücü geçmedikçe kaç cc olursa olsun kullanılıyor, önemli olan kaç KW olduğu.
  18. M

Motor almanın yolları

Peşin para ya da yeterli kredi puanı yoksa tek çare sabredip para biriktirmek/kredi puanını yükseltmek veya size güvenecek bir dost/akrabanın kredi puanı üzerinden motor almak olur. Alternatif pek yol yok.
  19. M

Sıfır motor fiyatları

Öncelikle Egea segmentindeki arabalarda ÖTV %80 ve yerli montaj olduğu için birçok gümrük vergisinden ve nakliye masrafından muaf. 2025 den itibaren Motorlar için Avrupa hariç ülkelere ek %30 gümrük vergisi falan da var o yüzden araba vergi olarak avantajlı bile kalıyor olabilir. O meseleyi...
  20. M

HGS Başvuru, Başvuru Ücreti ve Geçiş Sistemi Hak.

HGS olsun ya da olmasın plakayı okuyup ücreti plakaya yazıyorlar, eğer HGS varsa ve içinde para varsa otomatik çekiyor. Sürekli kullanacaksanız HGS şart gibi yoksa illaki ödemeyi unutup ceza yersiniz ama birkaç defa kullanılacaksa HGS almadan plakaya yazılan ücretleri 15 gün içinde otoyolların...

Yeni mesajlar