Motor almanın yolları

Herkese selamlar öncelikle işe gidip gelmek için motosiklet alıcam 50-60 k civarında yanlız nakit para yok taksitle almam lazım ama kredi kartı vermiyor bankalar çok düşük limitlerde veriyor nasıl bir yol izlemeliyim ihtiyacım var ve motor almalıyım galerilerden baktığımda da senetle satış var lakin 50 bin TL lık motor günün sonunda bana 110-120 bin TL ye patlıyor yardimci olurmusunuz?

Herkese selamlar öncelikle işe gidip gelmek için motosiklet alıcam 50-60 k civarında yanlız nakit para yok taksitle almam lazım ama kredi kartı vermiyor bankalar çok düşük limitlerde veriyor nasıl bir yol izlemeliyim ihtiyacım var ve motor almalıyım galerilerden baktığımda da senetle satış var lakin 50 bin TL lık motor günün sonunda bana 110-120 bin TL ye patlıyor yardimci olurmusunuz?
Peşin para ya da yeterli kredi puanı yoksa tek çare sabredip para biriktirmek/kredi puanını yükseltmek veya size güvenecek bir dost/akrabanın kredi puanı üzerinden motor almak olur. Alternatif pek yol yok.

50.000 - 60.000 TL ye motor alacaksan parayı doğru biriktirmen lazım. Öncelikle şunun bilincinde olmalısın. Bankalar sana limit tanımlamıyorlarsa demek senin notunu kıran bir çok riskin var. O zaman sen kendin doğru bir şekilde paranı biriktireceksin. Bu tutarlarda motor almak için aylık 10.000 TL ye yakın bir tasarruf etmen gerekiyor demek. Her ay bu tutarı kenara atıp döviz, altın, yatırım fonu vs alabilecek misin? Eğer yaparım diyorsan bir yıl bunu yap, belki daha iyi bir motor alabilirsin. Böyle bir tasarrufu yapabileceğini hiç sanmıyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
EminEvim'i incele, ödeme gücün ve taksit sayına göre 3-4 ayda motor sahibi olursun.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motoru almakla da bitmiyor, bunun vergisi sigortası bakımı, trafiktesin olur da kaza yaptın tamir masrafı derken ciddi ek kalemleri de var. Koruyucu ekipmanları var.

Motoru işletemeyecek kadar durumu kötü insanların motor almaması lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaşı genç bir kardeşimiz olabilirsin, ben asgari ücretli adama bile en az 100k kredi veren çok banka biliyorum çünkü.

Düzenli gelirin olmadan bu tür işlere girme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar