Arama sonuçlarınız

1. J

Motor Satma Siteleri

Arkadaşlar merhaba. Motorumu satıyorum. Lakin sahibinden com da bir sene içinde 2 kez ilan açtığım için 1 kerelik ücretsiz hakkım kalmış. O da mart ayında verebiliyorum ilanı ücretsiz yoksa paralı. İlanları silme sebeplerim alacak kişilerin vazgeçmeleri. Neyse arabam coma koydum ilanı. ama...
  2. J

Satılık Mondial 125 Mh Drift

file:///C:/Users/osman/Desktop/Motor/049.jpg file:///C:/Users/osman/Desktop/Motor/050.jpg Merhaba arkadaşlar yurtdışına yerleşme kararım yüzünden motorumu satıyorum. Motorum 2016 model 2017 çıkışlı 10800 kmde. Muuayenesi 2022 yılının sonuna kadar devam etmekte. Tüm bakımları yapıldı...
  3. J

Motor Devir Göstergesi

Arkadaşlar 5. viteste sabit hızla düz yolda 80 civarı giderken devir 6000 inin altına düşmüyor. Normal mi bu? Çünkü arabalarda 2500-3000 arası seyir ediyor 5. Viteste bu süratta anlamadım?
  4. J

Motor Yağı Renk Değişimi

Arkadaşlar 1 hafta önce motor yağı değiştirttim. Motul 5000 kondu. 1 hafta sonra baktım yağı rengine bakmak için baya kararmış. Bal rengi gibi değil yani sıfırı gibi. Normal mi bu kadar kısa sürede?
  5. J

Motoru Kışın Hergün çalıştırmak?

Arkadaşlar 1 ay önce yeni akü ve buji taktırdım. Sorum şu olacak kış ayında ankarada pek motor kullanmıyorum. hergün en az 10 dk çalıştırıyorum akü boşalmasın diye. Sizce gereksiz yakıt mı harcatıyorum? Yeni akü kış ayında çabuk boşalır mı hiç bilmiyorum sizce ne yapmalıyım? Kaç günde bir...
  6. J

Musluk Yedek Yönü

Fotoğrafı atmayı bulamadım. Abilerim musluk yönü uzun kısım yukarı bakıyor benim. Şu an full de mi yoksa yedekte mi anlayamadım? Doğrusu nedir?
  7. J

Yakıt tüketimi

Abilerim selam. Motor soğukken çalıştırdıktan hemen sonra gaza basıp gitmek karbiratöre ve diğer motor aksamlarına zarar verir mi? Bunu sorma sebebim sıcak motor daha az yakıyor bildiğiniz gibi. Motoru çalıştırdıktan sonra hiç beklemeden basıp gitmek mi daha mantıklı yoksa 10 dk falan ısınmasını...
  8. J

Kış lastiği

Arkadaşlar Mondial 125 mh drift kullanıyorum. 1 aralıkta başlayan kış lastiği uygulaması motorsikletleri etkiliyor mu? Yaz lastiği ile dolaşırsam ceza yer miyim?
  9. J

Motorumla kuryelik yapmak için çanta

Arkadaşlar motorumla kuryelik yapmak istiyorum ama chopper tarzı olduğu için yanlarda çanta var iki tane. Dürüm vs dağıtım işi bulabilsem sıkıntı olmaz çantalara atıp götürürüm ama pizza falan olursa şu arkaya takılan büyük pizzacı çantalarından gerek. Sormak istediğim soru şu kuryelerin...
  10. J

Benzin deposu pas içinde

Arkadaşlar benzin deposu pas içinde aşırı paslanmış bu normal mi? Herhangi bir temizlik yapmam gerekli mi motora zarar verir mi? Teşekkürler
  11. J

Egsoz soğukken tıngırtı sesi geliyor

Arkadaşlar motorum Falcon crown 150. Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Aldığım günden beri egsozda soğuk iken bir tıngırtı sesi var. Son zamanlarda bu ses artmaya başladı. Tamirciye gitmedim çünkü maddi açıdan sıkışığım bu aralar. Motor ile 10 dk yolculuk yapsam bile tıngırtı gitmiyor. Ama örneğin...
  12. J

Motorsiklet Lastik Psi değerleri

Merhaba Falcon Crown 150 motorum var yaklaşık 2 aydır kullanıyorum lakin bugün ön lastiğin biraz inik olduğunu gördüm. Benzin istasyonunda 14 psi gösteriyordu ben 20 ye ayarladım ama asıl psi ölçüsü ne olmalı bir türlü bulamadım, ön lastik 90 90 18 arka lastik ise 110 90 16 arkadaşlar yardımcı...
  13. J

Ankarada motor ustası öneri?

Arkadaşlar motorun devir göstergesi çalışmıyor nerde yaptırabilirim Ankarada motorsiklet ustaları nerede bulunur
  14. J

Motoruma benzin alırken yağ katmalı mıyım?

Evet arkadaşlar geçen depoyu fulledim ama benzine yağ katılıyormuş sanırım doğru mudur ne yapmam lazım?
  15. J

Motorumu yeni aldım bilmem gerekenler nelerdir?

Merhaba arkadaşlar 150 lik bir motor aldım geçen hafta aktif olarak kullanıyorum ama bakımları ne zaman yapılır frenler motor yağı vs nasıl değiştirilir pek bir bilgim yok. Örneğin ön frenin yanında bir tür gösterge var fren hidroliği sanırsam, yuvarlak dairenin 4 te 1 i dolu gözüküyor normal...
  16. J

Stm kask nasıl kullananınız var mıdır?

Merhaba, arkadaşlar yeni motoru alırken sahibi STM diye bir kaskı da verdi. Şu an onu kullanıyorum ama içindeki köpüklerde çatlaklar var. Nasıl bir marka ve o köpüklerin çatlak olması birşey anlam ifade ediyor mu acaba ?
  17. J

Motora Güvenlik

Arkadaşlar yeni motor aldım binanın garajına bırakıyorum açık garajlardan, başka koyacak yerim yok. Motora doğrudan bakan bir kamera var, motoru da direksiyon kilidine koyup bırakıyorum sizce bu şekil güvenli mi başka ek bir güvenlik gerekli midir ne düşünüyorsunuz?
  18. J

Ucuza Sigorta Şirketi öneriniz nedir

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben de dün bir motor alarak aranıza katıldım. Şimdi sigorta yapmak istiyorum ama 500 liraya yakın fiyatlar çıkıyor. Daha uygun fiyatlara sigorta yaptırabilir miyim, öneriniz nelerdir acaba? Şimdiden herkese teşekkür ederim.
  19. J

1500-2000 lira civarı motor önerisi ?

Merhaba. A2 ehliyetim var. Ankara'da ikamet ediyorum. Evden işe beni getirip götürebilecek 125-150 civarı motor hacmine sahip 1500-2000 lira arası evraklı bir motor alacağım. Tavsiyeleriniz ve önerileriniz nelerdir, asla alma bulaşma dediğiniz motor var mıdır, şimdiden teşekkürler.