Arama sonuçlarınız

1. Se-ZeR

Chopper / Cruiser tipi motor için Deri Motorcu Montu Önerisi

Merhabalar, uslanmaz bir chopper/cruiser kullanıcısı olarak imdadınıza yetişeyim :) Özellikle deri talebiniz olduğu için uygun fiyatlı deri mont diyince 4riders...
  2. Se-ZeR

Scooterda Rüzgar

Dün ekstra rüzgarlı bir hava vardı İstanbul'da, normalde o kadar savurmaz. Ama özel olarak "nasıl çözülür?" sorusunun yanıtı, tabii ki daha yüksek hacimli ve ağır motorlara geçerek mümkün. Bunun dışında araçlarla aranıza mesafe koymanız, kamyon ve otobüsler mümkünse köprüde sollamaktan imtina...
  3. Se-ZeR

F/P İnterkom Önerisi

Merhabalar, Kn kullanıcısıyım, knmaster kn1600c pro model, yani kameralısını kullanıyorum, 130-140 km'ye kadar gayet keyifli ve kullanışlı, sonrasında kaska bağlı olarak can sıkabilir. Kameralısı için de test videoları yapmıştım birkaç ay evvel. gece: gündüz:
  4. Se-ZeR

125cc ile gece uzun yol yapmak

Rica ederim, motoru önüne alarak araçla gitmek nispeten güvenli olur illa ki gece sürüşü olacaksa. Rodaj bakımı sonrası rodaj bitimi olacağı gibi direkt yola çıkmanızda bir problem olmaz, zaten rodajı tamamlamış oluyorsunuz :)
  5. Se-ZeR

125cc ile gece uzun yol yapmak

Gece sürüşü özellikle hava açık ve rüzgarsızsa çok keyifli olsa da kural belli "görüş yoksa sürüş yok." 125 CC, arka freni kampana (ABS'den bahsedemedik bile), garip gureba bir led ön farlı, arkasında da hakeza tek aydınlatmalı bir motosikletle uzun yola gitmek, sanki biraz bela aramak gibi...
  6. Se-ZeR

Yeni başlayan birisine şehir içi ulaşım için scooter önerisi

Komik olacak ama, Mondial diyorum. Zaten çinli alınacak, yedek parçası bol, sorun çıkardıkça hızlıca çözülebilecek bir alet alabilirsiniz, ehliyet yoksa; https://www.mondialmotor.com.tr/model/wing-50-i Bunun eski kasası bizimle beraber 30.000 KM'yi devirdi, yağını suyunu koyuyor, arada bir...
  7. Se-ZeR

2025 Model R25 stok durumu

Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz öncelikle :) hangi şehirdesiniz?
  8. Se-ZeR

Disk kilidi tavsiye

açıkcası Abus gibi kaliteli bir disk kilidi almadıkça bu kilitlerin hepsi aynı. Maksat ses çıkarıp hırsızı caydırması ve işlek yerlerde insanları uzak tutması. Bu paraları vermek yerine, şundan bir tane alın ve geçin...
  9. Se-ZeR

2.el motor önerisi

Ne tarz motosikletleri seviyorsunuz? daha önce motosiklet ile tecrübeniz nedir? hangi amaçla kullanmayı planlıyorsunuz ( tamamen şehir için, şehirlerarası, arazi vs.) hangi şehirdesiniz ? ( servis ve yedek parça için) Sorularını yanıtlarsanız, daha nokta atışı ve ihtiyacınıza yönelik cevap...
  10. Se-ZeR

Mondi̇al Ressi̇vo 250 vs RZ 250s vs Seha 250

Merhabalar, bütçeniz nedir? saydığınız 3 motosiklette çinli. Modeli biraz daha düşürüp, Japon bakabilirsiniz bu klasmanda. Biliyorum teknolojik şeyler ağız suyu akıtıyor ama yedek parça beklerken ya da ikinci elde fiyatlar sürünürken bu hevesin ciddi pişmanlığı oluyor. Bütçenizi ve motosikletten...
  11. Se-ZeR

Bime gelecek olan interkom

aynı interkom 4-5 sene evvel yine gelmişti, eşimin kaskında kullanıyoruz, parasının ürünü. Zaten çin malı, knmaster kn2000 ile aynı ürün, sadece birisinin üstünde knmaster, diğerinde prozone yazıyor... Eğer bir parçası arızalanırsa kolayca Kaanelektronikten temin edebilrsiniz, mesela bu 5 yıl...
  12. Se-ZeR

NK250 için bilgi

"alacağım" sözünüze binaen yazıyorum, ikinci el alın :) sahibinden dolup taşıyor ilanlarıyla. Bari az zarar etmiş olur, yarın elden çıkartırken daha minimum zararla satarsınız. Motorun zaten birçok kroniği internette mevcut, siz de muhtemelen şekline şemaline aldanacak ve alacaksınız, o yüzden...
  13. Se-ZeR

İlk vitesli motorum için tavsiye

Aklı başında bi motorcu görmeyeli yıllar olmuştu, gayet yeterli sürüş tecrübesine sahipsiniz, bütçe gayet yeterli, şu an yegane soru şu; "ne tarz motosiklerden keyif alıyorsunuz?" bu sayede size daha düzgün önerilerde bulunabiliriz. yazdığınız motosikletler commuter tipi ve şehirlerarası...
  14. Se-ZeR

Xvs 1100 vs xv950

merhabalar, her iki motorlu da denemiş birisiyim. ancak peşinen belirttim bu yorumu kişiseldir :) konu cruiser motorlar olunca benim kriterim hissiyattir. xvs1100 sürmesi inanılmaz keyifli, tam bir gurme motorudur. her dragstar gibi biraz nazlı olduğu doğrudur ama kotu bakılmadıysa çok bas...
  15. Se-ZeR

Benzer cc benzer özellikler ama farklı tip

Kendisi biraz insan azmanı bir kayda vesile olduğu için elde bu kadar net çekilmiş bir başka örnek yok hocam :D Daha doğrusu, cruiser'ların genelinde egzoz ve pegler yere yakın olduğundan, bu viodeki motosiklet gibi sırf "viraj yapma yönelik" özelleştirilmiş pek cruiser yok, ee bu tayfanın pek...
  16. Se-ZeR

Karşılaştırdığımız şey tabii ki limit hız/güç değerleri, yoksa şu özdeyiş durumu açıklar; “Düz yollar hızlı araçlar için, virajlar hızlı sürücüler içindir.” ~ Colin Mcrae. Mevzu virajlarsa, şöyle manyak şeyler de pekala olabiliyor :)
  17. Se-ZeR

Selamlar, Chopper/cruiser dünyası bu konuda bir istisnadır, çünkü fizik kanunları gereği tork ve beygir birbirleriyle ters orantılıdır (denebilir). nasıl ? tork dediğimiz şey bir motorun ne kadar ağırlığı hangi RPM'de çekebileceğini ifade eder, bu da şu anlama gelir motor için, "Aynı motor...
  18. Se-ZeR

1.000 km’de bir yağ değişimi

Motosikletiniz kullanım kitapçığına şuradan bakabilirsiniz; https://motosikletgezirotalari.net/motosiklet-kullanim-kilavuzlari/mondial/mondial-125-drift-kullanim-kilavuzu-motosiklet-gezi-rotalari.pdf kitap diyor ki "Motor ve Şanzıman yağı her 1000 km'de bir değiştirilmelidir."
  19. Se-ZeR

Muayene ve lastik vakası

Defalarca muayaneye girdim, her seferinde kumpas ile ölçüldü ve değerleri zaten yazılıyor forma. Nihayetinde bir muayene tekrar hakkınız var, ilkinde gidip, varsa başka eksiklerini de görmüş olursunuz, ama lastikteki o balon yapmaya müsait yer korkutucu, canınızdan kıymetli değil, imkan varsa...
  20. Se-ZeR

Motosiklet Muayenesi Hakkında Bilgi - İlk Muayene Ne Zaman?

Ruhsat dışında e-devlet üzerinden araçlarım sekmesi altında, muayene bitiş tarihini görebilirsiniz.

Yeni mesajlar