Arama sonuçlarınız

1. sodurlu88

Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Valla hiçbir faydasını yada zararını görmedim :) 2 tane de Antalya plaka var. Zarar değil ama bazı şehirlerde polisler özellikle şehir dışı plakaları durduruyorlar kontrol için. O yönden iyi olmuyor.
  2. sodurlu88

Genelde birbirine yakın illerin plakalarından şikayetçi insanlar. Plaka olarak değilde, yakın illerdekiler demek daha mantıklı olur. Ben yaşadığım şehirde 45 plaka ile ilgili hiç sorun görmedim misal :) Yada 16 plaka ile. Benim arabamın biri 35 plaka... Örnek veriyorum, ben Uşak'a gitsem...
  3. sodurlu88

Bana biraz saçma geliyor il plakasına göre trafikte birilerinden çekinmek. Şimdiye kadar 100 farklı araç sahibi olduysam bunların 90 tanesi farklı illerin plakasına sahipti. Şuanda 3 aracımın plakası da yaşadığım ilin plakası değil.
  4. sodurlu88

Aynen bu kadar motorcu bi bok bilmiyor, herşeyi sen biliyorsun. Kurala uyan falan da yok. 50 tonluk kamyonların arasında, tarla olmuş şeritlerde motosiklet kullanmaktan çok memnun herkes sadece 15-20km/h daha hızlı gitmek için 5 milyon kişi kanunun değişmesini istiyor. Ayrıca Türkiye'de...
  5. sodurlu88

Türkiye yollarında artık çok fazla ağır vasıta var. İnternet alışverişi, ithalat, ihracat, inşaatlar vs her geçen gün artıyor ve bu işlere bağlı yükleri kamyonlar tırlar çekiyor. Şehirler arası yolların birçoğu artık çift şerit fakat sağ şerit bildiğin motocross parkuru, ağır araçlar sürekli...
  6. sodurlu88

450 sr alınırmı

Satılıyorsa alınır. Alınmaz bir motor olsa satmazlardı.
  7. sodurlu88

KTM SDR 1290/1390 VS SUZUKİ GSX S1000

Şuan da kullandığım motor KTM 1190 ADV. Saymadım ama öncesinde 50-60 farklı motosiklet kullanmışımdır. Bunların içinde 4 silindir 1000likler, güçlü ağır touringler vs vs var. Her bindiğim motosiklet ile min. 10 bin km yapmışımdır ki çok daha fazla kullandığım da var. Yani km bir tecrübe ise 1...
  8. sodurlu88

KTM SDR 1290/1390 VS SUZUKİ GSX S1000

Birebir söylediğin motorları kullanmadım ama benzer motosikletleri kullandım, ona göre yazayım. KTM servis noktasında sıkıntılı, bir parça lazım olduğunda stoklarında olmuyor ve getirmeleri uzun sürüyor. Ben şuanda KTM sahibiyim ama motosikletten aldığım zevk ile bu durumu karşılaştırınca benim...
  9. sodurlu88

Dünyanın 1 numaralı motosiklet aküsü Yuasa Türkiye’de..

Skyrich HJTZ10S FP, YTZ10S ile boyutları birebir aynı. Kodundan da YTZ10S yerine kullanılacak akü modeli olduğunu söyleyebiliriz zaten. Bildiğim kadarıyla KTM de yeni motorlarına bu markayı koyuyor. Enduromarkette 8 - 9 bin arası bir fiyatı var. Kurşun asit akünün 3te1i ağırlığında. Kurşun...
  10. sodurlu88

Hazır akü markaları farklı bir şey yapsa karşılaştırmayalım deriz de, onlarda hücreleri birbirine bağlayıp kutu içinde satıyorlar işte :) Devasa elektrikli araçların bataryaları bile aynı şekilde toplanıyor. Li-ion hücrelerde risk var, yangın çıkarabilir vs. Lifepo4 hücrelerde o risk te yok...
  11. sodurlu88

Lifepo4 batarya paketi yapması aslında çok zor ve pahalı bir iş değil. Kaliteli pil hücreleri ve BMS kartı ile son derece güvenli ekonomik batarya paketleri yapılabilir. Formülünü yukarıda yazmıştım daha önce :)
  12. sodurlu88

Neden lityum aküler 4A yada 6A olsun ki ? Kaç amperlik alırsan o kadar olur.
  13. sodurlu88

Az buçuk bu işlerden anlayan biri eski akünün içini boşaltarak kendi Lifepo4 aküsünü bile yapabilir. Kendisi yapmıyorsa da yapan yerler var. 8 tane 32700 LiFePo4 hücre alırsın. Tanesi 250 lira. Toplam 2000TL 200A lık 4S BMS devresi alırsın. En iyisi 5000TL Kablo, izolasyon vs 'ye de 500TL...
  14. sodurlu88

Japonlar otomotiv sektöründe (Buna otomobiller, motosikletler ve bunların parçalarını katıyorum) ciddi bir gerilemeye girdiler. Motor sporlarında bir başarıları kalmadı, Yeni motosiklet modelleri konusunda gerideler artık. Çinliler ve Avrupalı'lar çıtayı ciddi yükseltti. Parça konusunda Çin ile...
  15. sodurlu88

CC motor büyüklüğü hk.

Forumdaki kullanıcı adınla uyumlu olsun avatarın... Aşağıdakini yaptım senin için :)
  16. sodurlu88

CC motor büyüklüğü hk.

Konu ile bağımsız ne oldu herkes avatarını değiştirmiş, orta çağ'a dönen var, padişah olan var, hobit olan var falan. Anlaşmalı yapılmış gibi sanki. Biri gelip ucuza yapay zeka mı sattı nedir ? :)
  17. sodurlu88

Benzin istasyonunda yaşadığım olay

Bu konuda ülkelerin kanunlarına bakmak gerekir, birde ülkelerin kanunlarını nasıl uyguladığına bakmak gerekir. Türkiye'de kanunlar diyor ki, kamuya açık bir alan da olsa bir kişiyi odak noktası yaparak fotoğraf yada video kaydına alamazsın. Bu özel hayatın ihlali suçu fakat senin özellikle bir...
  18. sodurlu88

Rc390 ile ani frenleme ve abs

Eğer ABS sisteminde frenlerde bir problem yoksa, Fren yapmasını bilmiyorsun. Bu konuda kendini geliştir, eğitim al, antrenman yap. Eğer fren yapmasını biliyorsan motorunun ABS sisteminde yada frenlerinde bir sorun vardır. Servise götür, ustaya götür freni bozuk motora binme. Durum bu kadar...
  19. sodurlu88

Sol Amortisör Keçe Değişimi (Yine kaçırıyor?)

SKF kalitelidir ama piyasada her ölçüyü bulamayabilirsin. Corteco markası da son derece kalitelidir. 41 x 54 x 11 mm lik keçe NC750, F650GS gibi modellerede uyumlu. CORTECO 19017614B Ariete Ari 047 Athena P40FORK455054 Bu marka ve kodlara bakabilirsin.
  20. sodurlu88

Motosiklet için yaptığım tek tekerlekli römork yorumlarınızı alabilir miyim?

Nerede yazıyor motosiklet römorklarına tip onay zorunluluğu ? Biz römork konuşuyoruz sen motosikletlerin tip onayına geçtin :) İlave olarak geçerli kaynak mevzuat.gov.tr'dir. Bilmem ne nokta kom lardan bulduğun belgelerin bir geçerliliği yok.

Yeni mesajlar