Arama sonuçlarınız

1. DPFTA

Uzun yola çıkacak motosikletçi temel bakımı bilmeli mi?

Örnekleri basite indirgediğimizde aslında cevap nasıl da ortaya çıkıyor. :) El becerisi isteyen çok matah şeylere gitmeyelim, 1 tornavida, 8-10-13 lokma soket, alyen. Bunları sıyırtmadan kullanmak fazlasıyla yetiyor tamirat yapmaya. Bu araçlar kul yapısı neticede, Allah yapısı bile bir...
  2. DPFTA

Abi bence de utanmalıdır. Ha utanmayacaksa, usta çağırmaya da erinmemelidir ve bunu saklamamalıdır. Mesela Rahmi Koç muhtemelen bilmez, çünkü bilmesine ihtiyacı yoktur; Ama bizler bilmeliyiz, çünkü ihtiyacımız olabilir. İnsanlar pratik olmalı, hayatta kalma yeteneklerini hiç yoksa...
  3. DPFTA

Lastik önerisi

3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Sanırım arka lastikleri farklı. MB80 daha bi hoş gözüküyor. Ufak bi baktım, dişli 4 mevsim lastikmiş. Bulduysan al gitsin. En kötü beğenmezsin, ona uygun sürersin ömrü bitene kadar. Hayırlı olsun.
  4. DPFTA

Şu yorumun altında daha birşey anlatmanın lüzmu yok. Eline sağlık. Türkiye'mizi gezdim motorumla, başıma yangından tut, buji ıslanmasına ve çalıştıramamaya kadar birçok şey geldi. Siz istediğiniz kadar plan yapın, olacak olanı engelleyemiyorsunuz ama müdahale edebilirsiniz. Son olarak uzun yola...
  5. DPFTA

Peugeot 206cc. vs. CFmoto Cforce 1000 (Güvenlik)

Kriter belirlerken yazma sırasına göre ufak bir gözlem yaptım; İlk iki sırada güvenlik/emniyet ve sürat var. Bence sorunun cevabı çok açık. Ayrıyetten motosiklet sahibiysen Peugeot 206 Cabrio almanı öneririm, hem işletirken yorulmazsın, güvenle ustasını bulursun, hem de ATV'deki gibi virajlarda...
  6. DPFTA

Kim Demiş Triumph Kötü Motor Diye...

Konuyu görünce dedim "heralde Cyan yeni motoruna kavuştu sonunda" diye, bomboş bir konuymuş. Hakikatten konu içeriği gözükmüyor. Görenler görmeyenlere bi anlatsın yav..
  7. DPFTA

Yağmurdan sonra ekipman temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Abi sil sil, şimdi gelip derler "V-Stromcular cimridir" diye. :ROFLMAO: :ROFLMAO: Bazı montlar yıkanmıyor yazar etiketlerinde ama ben DURT marka montumu korumaları çıkarıp(bazen çıkarmıyorum) tenis toplarıyla orta-düşük devirde normal yumuşatıcısız 30 derecede yıkıyorum. Hiç bir halt olmadı...
  8. DPFTA

Suzuki ipin ucunu kaçırdı

Ben 26 yaşında aldım V-Strom'u. Arada apaçi kanı ateş basıyor, gün boyu 3. viteste 90 civarlarında kullanıyorum, o V-twin motordan gelen sese bitiyorum. Yüksek devirde ara ivmelenmeler hala çok tatlı, hala çok keyifli. 3-4K RPM arası yokuş aşağı akmak hele, off. Enjeksiyonlu olmasına karşın...
  9. DPFTA

Ekipman tavsiye

Öncelikle hayırlı olsun. Kendi kullandığım ürünleri söyleyeyim, yanlarına kendimce puanlarını salayım. Sen kendine pay biç. 1. Zintaş Hex13 zincir+Armor U kilit > Anahtarı kopyalanamaz, zor kesilir bir yapısı var. Aşırı caydırıcı. İnanılmaz güven verir ama taşımak için ağır. Ağırlıktan...
  10. DPFTA

Bir garip çevirme

Tabi tabi, hatta atı da vardır gemide, başaltında durur. Stajyerlerin görevidir onun bakım tutumu. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
  11. DPFTA

Bir garip çevirme

DPFTA adlı arkadaşınız bu ünvanların, kademelerin ve kalanlarının tamamına hakimdir. Genelde karadaki aykırı ortamlarda kendimizi tanıtırken de "3.-4. Kaptan'ım" ya da "Gemi Kaptanıyım" gibi söylüyoruz. Bu söylemle, bizim gibi camiadan insanlarda kolayca net anlaşılıyor zaten kimin ne olduğunu...
  12. DPFTA

Elektronik Gaz Kolu Telli Sisteme Dönüşür Mü?

Bozulmaz. Ben olsam Ride-by-wire sistem bir motosiklet bakardım, yeniden alacak olsam. Hem teknoloji yüklü oluyor o tip motosikletler, hem de dozaj ayarları, belki sonradan Veridian sistemleri gibi Cruise sistemleri eklenebiliyor; Kısacası kendinize uygun hale getirilebiliyor. İşin temelinde...
  13. DPFTA

Bir garip çevirme

Ben de uzakyol vardiya zabitiyim, hiç yoksa ünvanımı doğru yazabiliyorum. Bi kokular geliyor ama dur bakalım, çözülür o da yakında.. Pruvamdasın bro, echona ACQ attım... Kontrat başına 1 tane 1300 ADV çekebiliyoruz. :) Aksesuarlı dersen de fazladan 1-2 ay fazla kalıyoruz tabi, Denali farlar...
  14. DPFTA

Sente nedir

Sekteye çekmek ne demek bilmiyorum. Sente mekanik tabir, teker yapmakla pek alakası yok. Sektirmek belki olabilir, ona gerek yok kaç kiloyla uğraşıyorsun Allah aşkına ya.. GS bile o kiloya rağmen debriyajla kalkıyor... Bir miktar gaz vereceksin, genelde devir göstergesinin yarısında olsa fena...
  15. DPFTA

Bridgestone battax motosiklet lastiği

Bir de ben deneyeyim abi, belki ben beğenebilirim. Yol tutuşu, hissiyat bakımından hoşuma gitmesiyle değerlendiriyorum bu durumu açıkçası. Yaza kadar daha binemeyeceğim, ayrı mesele tabi bu. :) Döndüğümde bir set Karoo Street 4 almayı planlıyordum. Eğer sezon müsade ederse bir de Türkiye...
  16. DPFTA

OMG, Battlaxlara gerçekten 21K mı çekiyorlar !!. İnanılmaz bir piyasa, dediğin gibi Tourance, karoo falan çok daha makul seçenek, hiç yoksa daha kısa gider ama daha sportif kullanırım...
  17. DPFTA

14K'daki A40'larıma istinaden söyleyeyim, A41 alır devam ederim. 20K götürür çok rahat. Ama geç ısındığı bir gerçek ve yağmurda çok yatırmayacaksın.
  18. DPFTA

Trafikte Kimseye Bulaşmayın..Beşiktaşta'ki Ölümlü Kavga..

Biraz sarmal haline gelmiş bir olay sanırım ancak trafikte suç makinesi tiplerin olduğu çok aşikar bir gerçek. Çetecilik oynayıp gezen tipleri haberlerde izliyoruz malesef. Bu olaydan bağımsız olarak trafikte her tip insan olduğunu unutmadan, her karşılaştığınızın size zarar verebileceğine ve...
  19. DPFTA

Kanun Teklifi Kabul Edildi; Kapsamı Genişledi Yeni Cezalar Geliyor!

Makul fiyatlar aslında. Hayatında vergi borç faizi bile ödememiş birisiyim. Limitler, sınırlar neyse onlara göre hareket ettim. Yetmez ama iyi, keşke daha da artsa. Kaza istatistiklerine bakın, düzelme var; umarım daha da etkili olur. Çok seviniyorum böyle çevirmelerde hoplatılan tipleri görüp...
  20. DPFTA

Yeni BMW F 450 RR Testte: 48 HP’lik İki Silindirli Sport Model

Fakir mi ? Vay bee.. Eskiden fakirler binerdi Africalara, vergilerden olacak heralde, Africa zengin motoru olmuş... V-Storm ne istediğini bilen adamın V motorudur, yarışçı adamın ruhunu taşır. :)

Yeni mesajlar