Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

İkinci el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyiz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    İkinci el motosiklet alirken ilk yapilacak is, önce hangi modeli istediginizi belirlemek olmali. Örnegin kirsal kesimde motora binecek birine en uygun motor tipi endurodur.



    Eger gidilecek güzergah caddelerden olusuyorsa cadde, spor ve touring motosikletleri kullanilmalidir. Ancak kisa mesafelerde ve düsük hizlarda motosiklet kullanmak ve biraz da hava atmak istiyorsaniz, buna da en uygunu chopperdir. Bu seçimi alici, saticiyla karsilasmadan yapmalidir. Çünkü satici malini pazarlamak için elindeki motorun karsisina çikan aliciya uygun oldugunu savunacaktir. Yollari unutmayin! Göz ardi edilmemesi gereken unsurlardan biri de, motorun Türkiye yollarinda sürat için uygun olup olmadigidir. Bu yüzden büyük hacimli, güçlü motorlari tercih ederken bir defa degil, iki defa düsünmek yerinde bir davranis olur. 750 cc'lik ve küçük motorlar Türkiye yollari için uygundur.
    Motosiklet sahibi olmak isteyenler, kesinlikle hakim olamayacaklari motorlari almamalidir. Türkiye'de motosikletle ölümün ardinda, hemen her zaman bu gerçek yatmaktadir. Siki arastirma Arastirma yapmayi sevmeyenler ikinci el motosiklete merak sarmasinlar. Çünkü, motosiklet almak için önce ilanlara bakilmalidir. Satilan modeller ve fiyatlar hakkinda bir bilgi edinilmelidir. Ayrilacak bütçe belirlenmelidir. Daha sonra magazalar dolasilmalidir. Bu ise zaman ayirmak sarttir. Bir tek magazada isi bitirmek, genelde iyi sonuç vermez.
    En iyisi dolasmak ve fikir almaktir. Nasil kontrol edilmeli ikinci el motosiklet alirken en önemli nokta teknik kontroldür. Motoru teknik bir muayeneden geçirmek sarttir. Motosiklet alirken yapilacak ilk is, motorun sesini dinlemek olmalidir. Çünkü motosikletin sesinden onun ne durumda oldugu hakkinda bir fikre varabilirsiniz. Eger ses fazlaysa motora yüklenilmis demektir. Sesi hem durdugu yerde, hem de üzerinde dolasarak dinlemek en iyisidir. Asinmalar meydana gelir Eger motosikletle düsülmüsse fren kollarinda, debriyaj kollarinda ve aynalarda çizikler olur.
    Motosiklet düstügü için de orjinal boyanin üzerinde oynama yapilmis olabilir. Bu detaylar sayesinde motosikletle kaza yapilip yapilmadigi anlasilir. Ayrica uzun yol yapilan motosikletlerde lastikler çok asinir. Bu yüzden orijinal lastigin degisip degismediginden motosikletin ne kadar kullanildigi belli olur. Motosikletin frenleri lastik bitse bile asinmaz. Fren balatalarina bakilarak motosikletin ne kadar ve nasil kullanildigi anlasilir.Motosikletin zinciri yapilan kilometre arttikça asinir ve boyu uzar. Eger zincir, kullanilan kilometreye oranla daha fazla uzamissa, bunun altinda kötü kullanim yatar. Bu asinmalardan da zincir degistirilmediyse ne kadar sik ve çok kullanildigi ortaya çikar. Önemli detaylar Arka jant göbegindeki dislinin lastik takozu fazla asinmissa motora yüklenildigi ve fren balatalarinin kötü kullanildigi anlasilir. Bu da motor hizli kullanilmis demektir. Süspansiyonu kontrol etmek için de amortisör keçelerine bakilir. Bunlar patlamis ve jantlar da egrilmis olabilir.
    Motosikletin yaginin zamaninda degistirilmis olmasi çok önemlidir. Çünkü yag zamaninda degistirilmemisse, sehir içinde kullanildiginda motor fazla hararet göreceginden yag 5 bin km'de degismesi gerekirken, 2 bin besyüz km'de degisecektir. Belirli bir süre geçince de yag islevini görmeyecek ve motor ömrü azalacaktir. Formlar önemli Bir motosikletin 5 bin km'de bir bakima gitmesi gereklidir. Eger bakim yapilan yer motorlar için bir form tutuyorsa ve yapilan isleri yaziyorsa, bu form ikinci el satisi sirasinda çok ise yarayacaktir. Motosiklet hakkinda form tutmak zaman içinde Türkiye geneline yayilacagi için, ikinci elde iki kategori olusacaktir.
    Formlari olan motorlar ve form tutulmamis motorlar. Böyle olunca da, formu olan motosiklet hakkinda bilgi sahibi olmak daha kolaylasacaktir. Kim kullanmis? Alinacak motorun kimin tarafindan kullanildigi biliniyorsa, motorun teknik kontrolünden baska bu kullanicinin yapisi da motor hakkinda fikir verebilir. Çünkü genelde düzenli ve disiplinli yasayan biri motorunu da buna uygun kullanacaktir. Ancak yasam tarzi yanlis olan insanlar kendilerine ait araçlarada zarar vereceklerdir. Ustaya gösterin Yukarida saydigimiz islemleri her motosiklet severin bilmesine ve uygulamasina imkan yok. Bu yüzden motosiklet almaya karar verildiginde bir ustaya göstermek en dogru çözüm olacaktir.














    Copyright © Motosiklet.Net Tüm hakları saklıdır.
    ferdinandd bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    Istanbul-Anadolu
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Bilgiler icin cok tesekkurler...
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

  3. #3
    macrol 500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2006
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    '05 Kawasaki z750s maviş :)
    saol abi cok tesekkur ederım

  4. #4
    aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2006
    Şehir
    İzmir/Basmane-Üçyol Hatay Adana Ceyhan
    Bunu saklayacağım sağolasın aslında burada en çok ihtiyacımız olan konular bunlar...

  5. #5
    joker23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2006
    Motosikleti
    cbf 250 olacak
    güzel bilgiler sağol

  6. #6
    kajmeran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2006
    çok güzle ama abartıı
    var
    [COLOR="Silver"][B]MT-ANTALYA[/B][/COLOR]

  7. #7
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    yararlı bilgiler tesekkurler

  8. #8

    Üyelik
    27 Mart 2006
    teşekkürler bilgilendirici yazı

  9. #9
    trevir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    tşk abi saol

  10. #10

    Üyelik
    26 Nisan 2006

    eee

    teşekkürler kardeş

  11. #11
    neron77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006

    race lere pür dikkat!!

    Eğer racing merakınız varsa ve sıfırını alacak kadar yeterli paranız yoksa,ikinci elini diğer katagorideki modellere göre daha fazla titizlikle incelemelisiniz!
    racing motorların şanzıman ve motor yapıları yüksek sürat ve güç için tasarlanmış olduklarından bu makineleri kullananlar (kendimde dahil) bir şekilde sınırları zorlarlar ve neticede yüksek devirlerde aşınmalar fazla olacağı için motor ömrü kısalır.(her ne kadar kullanıcıya göre değişsede şimdiki motorların yüksek teknoloji ürünleri olduğu iddia edilsede).ve ayrıca önemli kontrollerden biri sele diye tabir ettiğimiz ve çoğu racie çinin kafa dikerken kaçırıp kırdığı kuyruk kısmıdır buraya dikkat işte eğer kuyruk kısmı kırılmış ve tamir edilmiş bir motor alırsanız yüksek süratlerde motorun dengesinin nasıl etkileneceğini varın siz düşünün aerodinamik yapısını tamamiyle etkiliyor. ve maalesef benim önerim motoru açılmış ve toplanmış bir ikinci el racing almayı asla düşünmeyin!ve mutlaka bildiğiniz ve ustalığına güvendiğiniz birine gösterin.yada sabredip sıfırını alın arkadaşlar.bence herşeyin sıfırı en makbulü.
    [COLOR="Red"]BE DİFFERENT OTHERS...[/COLOR]

  12. #12
    kartalizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    I LİVE İN AKSARAY
    Motosikleti
    1991 ALMAN MZ ETZ 251
    verdiğin bilgiler için teşekkür!!!!!!
    [SIZE="2"]kartalca.68@hotmail.com[/SIZE]

  13. #13
    yarisci_facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Saol Be Admİn Abİ İnsallah Bu Bİlgİlerİ Unutmam :d

  14. #14
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Neon haklı ben de ikinci el motorlarda öncekinin kullanım amacının makinenin durumu açısından önemli bir etken olduğunu duymuştum.

  15. #15
    fahricin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2003
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamahondawasaki FB1907
    paranın yeteceği bir sıfır almak daha uygun değilmi?
    Buralardan gitmek lazım. Uzağa , daha uzağa. Hayır hayır, çok daha fazla uzağa.

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı solistalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    Balçova/İzmir
    Motosikleti
    mondial 150 Zat
    O uygun dediğimiz motosikletler uçuk fiyatlarda satışa sunulmakta cazip kılan ve heveslendirici diğer fiyatlarda ikinci ellerde mevcut bu sebepten dediğin mantıklı gözüksede piyasada geçersiz

  17. #17
    dishchy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2006
    Şehir
    İzmir/Gaziemir
    Motosikleti
    cbr600f+Varadero

    ikinci el moto max kaç km de olmalı?

    İkinci el turing yada cruiser tarzı bir motosiklet almayı planlıyorum ancak fazla para yok. Haliyle düşük modelli yüksek km. yapmış motorlara bakmak zorunda kalıyoruz... Herhangi bir hasarı bulunmayan düzenli bakımları yapılmış bir motor alsanız max. kaç km de olmasını istersiniz? (600 cc ve üzeri) Benim için çok önemli yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden....

  18. #18

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    hoca mevla ne kadar

  19. #19
    serkankiyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2006
    Şehir
    Tekirdağ-Çorlu
    Motosikleti
    fz6
    Bakımlı ve o tarz bi makina 100,000 de bile iş yapar.
    [FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]

  20. #20
    dishchy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Şubat 2006
    Şehir
    İzmir/Gaziemir
    Motosikleti
    cbr600f+Varadero
    meblağ ekstralar hariç 7000 civarı (devir vs hariç)


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler