Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
36. sayfa BirinciBirinci ... 26343536373846 ... SonuncuSonuncu

Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #701
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    gerçek chopper: göründüğü kadar haşmetli olan, güçlü motorlora sahip olan, tork canavarı,kromajları plastik üzerine değil çeliklerin üzerine yapılmıs vurunca elinizle gücü hissedebildiğiniz,sesiyle ürküten,evladiyelik,görüntüden ibaret olmayan,sadece az yaksın diye tercih edilmeyen makinalara denir.
    Şehir içinde pratik olsun hızlı olsun az yaksın ses yapmasın .....falan diyede alınmazlar genelde..
    http://www.orangecountychoppers.com/


    Ayrıca "chopper" denen makinalar seri üretim olmaz bunlar garajlarda kullanıcısı tarafından bir anlamda yeniden yapılan makinalardır.seri üretimlere cruiser denilmekte zaten.

    Bu saydıklarımdan sonra chopper dan neyi kastettiğim anlaşılmıstır umarım.


    VE SON OLARAK YUKARDA SAYDIĞIM ÖZELLİKLERE SAHİP BİR MOTOR SAHİBİ OLMAK ORTA GELİRLİ BİR İNSANI BİLE OLDUKCA FAZLA ZORLAR.bU DURUMDA YAPILACAK TEK ŞEY AYNI OLMASADA BU ZEVKİ BİZE TATTIRAN ÇEKİK GÖZLÜ İNSANLARA TEŞEKKÜR ETMEKTİR.

    Bu fiyata motorsiklet zevkini servet ödemeden tatmak gerçekten çok hoş.

    sakın yanlıs anlasılmasın çin motorsikletlerine düşman falan değilim zaten olsam burada ne işim var, sadece fikrim böyle.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #702

    Üyelik
    26 Ağustos 2005
    Şehir
    kütahya - bilecik - kuşadası
    Motosikleti
    jinlun 250 cc
    selamlar,
    yukarıdaki konu hakkında ben de bir kaç şey söylemek istiyorum. özellikle de sabahları yol kenarında motoru ısıtırken yanıma yaklaşıp "mondial dimi?" ve "aaaa..çin malı mı,almasaydın keşke bilader" cinsi sorular ve yorumlardan gına geldiğini de belirtmek isterim.
    1. tanıyanlar bilir, işletme bölümü araştırma görevlisiyim. branşım değil ama doktora programında pazarlama dersi aldım. az çok bilgimiz var yani: TV programlarında hediye olarak dağıtılması bir ürünün tanıtımına katkı sağlar. yani bindiğimiz motorlar toplum tarafrından daha çok tanınmaya başlar ki bu da iyi bir şeydir.
    2. çin malı, uzak doğu işi gibi küçümser edalarla yaklaşan elemanlara bir tavsiyem var: yamaha,suzuki,honda sizce japonyada mı üretiliyor? iş gücü, kaynak kullanımı ve vergi gibi bir çok faktörün bileşkesi alınarak üretim yeri belirlenir. burada amaç maliyetleri düşürmektir. (kalitenin düşmesi değil!!!) yani kaliteli malı daha az maliyetle üretmenin çaresi aranır. bu tür yorumlara kulaklarınızı tıkayınız.bunu ancak motordan HİÇ ama HİÇ anlamayanlar söyler. azıcık bilgileri olsa benzin deposunun üzerinde yazan yazıyı görüp "aaaaa!yahu bu suzuki motosikletlerinin motoruyla aynı marka yahu!" derler. o yüzden kafanızı takmayın..
    3. otuz yaşındayım. 10 - 12 yaşımdan beri hard rock - heavy metal dinlerim. 15 - 16 yaşımdan beri de motora binerim. ancak bugüne dek hiç kendime ait bir motosikletim olmadı. bunun fikri, hayali bile uzaktı. zira aisistan maaşı ortada. fakat çok konuşan ama hiç bir şey bilmeyen tayfanın küçümsediği ÇİN işi sayesinde şimdi bir cruiser (ya da chopper)' a biniyorum. bunun yaşam tarzından hayat felsefesine kadar herşeyiyle rock'ı içine sindirmiş birisi için önemini sanırım bu sitedeki herkes çok iyi biliyordur.
    sözün özü, bir ata sözü it ürür kervan yürür deyin geçin abicim..
    MARCH OR DIE!!!

  3. #703

    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul-G.O.Paşa
    Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    hakocum ben yaşadığım olayı anlatayım sana:
    İstanbul perşembe pazarına gitmiştim birgün
    çivata v.s almaya motorumu görmeye dükancı peşimden çıktı motorumu bayağı bir inceledi sonra abi ya dedi dün senin motora benzer motor durdu burda çin malıymış bayağıda fiatı uygun dedi abi bu çinliler aynı senin motorunun taklidini yapmışlar tamda senin motora benzetmişler dedi ben kendimi gülmemek için zor tuttum mideme kramplar girdi sonra dedimki o motorlar benimkinin kardeşi dedim adam aptal aptal suratıma baktı bende gazlayıp gittim adam aptal aptal peşimden baka kaldı

  4. #704
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Marifet değil ama madem belirtmek gerekiyor konuyla alakalı alakasız ,bende Kütahya Dumlupınar Üniv.İktisadi İdari Bilimler Fak. bitirdim ardından da Hukuk okudum eğer hako alaka kurduysa bende kurabilirim diye düşündüm motorsikletle

    yazıları kelimekelime çözümlemek yerine bütündeki anlamı almak çok mu zor geliyor.??? Nedir bu? çin japon türk yunan amerika malı olması değil sorun ,sorun ka-li-te çin de üretilen birçok ürün var hepsi farklı kalite standartlarında üretilmkte kaliteli bir ürün çin malı olsa nolur? ama kalitesiz olduğunu vurgulamak için çin malı diyoruz .ve aynı sekilde sunuda eklemek isterim bnde bu çin malı cruiserlardan kullanmaktayım bir yakınımın yamaha virago sunu kullandım uzun bir süre daha önce ve aralarındaki farkı kimse bana öğretmeye kalkmasın.Çin halk cumh. sınırlarında üretilen herşey kalitesiz demek değil çok kaliteli şeylerde varr ama bendeki ve sizlerdeki motorsikletler biraz kalitesiz.Bunun aksini iddia edemez kimse.Ediyorsada yuh tecrübeli motorcuların görüşlerini (aralarında çin malı kullananda var) duysa eğer it gibi ürüye üreye kaçar zaten.


    daha önceki iletimdede belirttim,gerçek bir chopper almak olanaksız bu fiyata bu zevki yasatanlarada nekadar tesekkür etsem azdır. bu arada bnde bnde rock müzisyeniyim art-niyet diye bir grubum var rock felsefesi nedir gayet iyi bilirim.

  5. #705

    Üyelik
    26 Ağustos 2005
    Şehir
    kütahya - bilecik - kuşadası
    Motosikleti
    jinlun 250 cc
    art-niyet,
    öncelikle saldırgan içerik taşıyan tüm mesajları kınıyorum.ayrıca, tanımadığı bir insanı küçümsercesine mesaj yazmak(hako alaka kurduysa felan demişsiniz) ne kadar mantıklı bilemem. yani hava olsun diye yazmadım. sanırım beni yanlış anladınız. ben ne size ne burada yazan kimseye hakaret etmedim, hava da atmadım, referansım da ercüment abidir(ERDUN). işimi belirtmemle konunun alakası da şu: BİRİSİ YUKARDA REKLAMLA İLGİLİ BİR ŞEYLER DEMİŞ. az çok konuyla ilgimiz olduğunu belirtmek için. konuyla doğrudan alakalı yani.
    üstüne üstlük aynı fikirdeyiz. diyorum ki: bu paraya bence gayet iyi diyorum. e siz daha önce bir çok motora da sahip olmuşsunuz, biliyorsunuzdur ki motora ata biner gibi binildiğinde en kralı olsa dağılır. ayrıca kalite ve fiyat doğru orantılıdır. mesela, azıcık para biriktireyim bi tane shadow almak istiyorum. kalite, fiyat, çin işi vs tüm konularda aynı fikirdeyiz yani.
    aslında benim uyuz olduğum, yolda milletin durdurup hep aynı mevzuyu tekrarlaması. ben yukarıda onun altını çizdim. yoksa burada yazılan yazılara ve yazan insanlara karşı bir şeyim yok. yani hayatında motora el sürmemiş bir adam yolda gelip, abi çin işi mi, diye acayip tavırlar sergiliyor ya, işte onlara diyorum ben. ayrıca en iyi rockçı benim, bu felsefeyi en iyi ben yaşarım gibi bir iddiam da yok. bunu belirtmekteki amaç da aynen dediğiniz gibi, bu paraya bu motora sahip olabilmenin bana verdiği mutluluğu vurgulamaktı. yani, ben şuyum ben buyum diye değil, sadece reklam vb konulardan az çok anladığımı belirtmek için yazdım işimi falan.
    her zaman dikkat ettiğim, etmeye çalıştığım bir kaç şey var benim.
    1. yazışmalarımda gayet saygılı olmak
    2. kimseyi kırmamaya çalışmak
    3. bu forumu kişisel tartışma boyutuna çekmemek.
    4. hava atmamak.
    sevgiler.
    MARCH OR DIE!!!

  6. #706

    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    tiger 250
    arkadaşlar acaba hangimiz daha iyi rocker,hangimiz daha tahsilli benim babam senin babanı döver, jinlun harley den iyi.... bunlar boş ya motora binince sartlarda müsaitse yol hava manzara ..acaba diorum cok fark edermi altındaki motorun markası

  7. #707

    Üyelik
    26 Ağustos 2005
    Şehir
    kütahya - bilecik - kuşadası
    Motosikleti
    jinlun 250 cc
    o kadar.ben de onu diyorum.
    herkese iyi akşamlar..kaçtım ben..

  8. #708
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    kusura bakmayın diyebiliyorum sadece sanırım yazdığım yazıyı yollamadan önce bidaha okumam gerekecek haklı olarak değişik anlamlar çıkıyor çünkü içinden.

    sanırım son noktayı redboxy güzel bi şekilde koydu. keyfini çıkaralım.

  9. #709
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    art-niyet, Sevgili art-niyet. Ben şu plastik motor çeliğine vurunca gücü hissetme olayına takıldım. Birde amacını anlamadım.

    Marauder benim 7 yıllık hayalimdi. Ama Suzuki Marauder'deki uçuk fiyat ona sahip olmama büyük bir engeldi. Ancak ölüsünden ikinci el hatta sonuncu el düşürebilsem sahip olacağım bir motordu. Bir ara Bir Suzuki GN 250 sahibi oldum. Motoru Suzuki marauder ile aynı idi. Arkadaşlarımla çok düşündük nasıl bunu Marauder'e dönüştürürüz diye. Ama yedek parça çamurluk koltuk vs. Dünyanın masrafını yapmam gerekiyordu. Yedek parça fiyatlarını düşününce bir de koltuk tarafında iskelette de değişiklik yapılması gerekiyordu. Jinlun Bu motoru getirince gördüğüm an hemen sahip olmak istedim.

    İnceledim aynen önümdeydi senelerce sahip olmayı hayal ettiğim motosiklet. Hemde markası ile birlikte.

    Ve iddia ettiğin gibi farklı bir şekilde değil. Plastik yerler ikisinde de plastik (polyester) Metal bölümlerde ikisinde de metaldi. Şimdi sahibim kullanıyorum memnunum. Toplama bir motosiklet değil. Yedek parçasıda ucuz. Emin ol eğer Suzuki marauder'imde olsaydı yedek parçayı Jinlundan temin ederdim. 25 YTL ye ön çamurluk değiştirdim. Hemde hiç beklemeden.

    Seninde incelemeni rica ederim.

    Anladığım kadarıyla Jinlun Marauder den tasarımı isim hakkıyla satın almış. 2005 model Suzuki Marauder'lerde depo üstünde Marauder arması yok. Artık sadece S harfi var. ^,5 katı para verip aynı motoru aksesuarsız almaktansa full aksesuar almanın, yedek parça ve servis konusunda destekçi bir firmadan motor almanın, müşteri servis ilişkilerini dostluk seviyesinde yaşamanın da mutluluğunu yaşıyorum.

    Hangi firma sahibi sattığı malının arkasında bu kadar güvenle duruyor ve son kullanıcıyla birebir dialog içine giriyor? Bunu da düşünmen gerek.

    Sen alma istersen ama çamurda atma.

    ha bu arada Japon'larda çekik gözlü unutmamak lazım
    Sadobey

  10. #710
    piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    SN; Arkadaşlar yedek parçası olan her Çİn motorsikleti iyi motosiklet tir , Bu da jinlun da var ,Servis te derdini dinliyorsa yeter ,(ben de jl 150 cc sahibiyim, 2000 km geldim yaklaşık 1 kere yolda kaldım o kadar kusur kadı kızın da da olur)

  11. #711
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    tecrübeli arkadaşlar ; mersinde oturuyorum 150lik jinlun motorsikletime aksesuar almak istiyorum ön tarafa lamba ,deri çantalar ve kendimede motorsiklet montu buralarda yada adanada bildiğiniz bir yer varmı acaba yada bir internet adresi?
    teşekkürler.

  12. #712
    basbali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    istanbulda bülent günay diye bir arkadaş var.Motosikletlere deri çantalar yapıyor.İntoko.com.tr den motosiklet bölümüne oradanda malzemeler bölümüne gir.Motosiklet yan çantaları sosis çantaları ve bilimium eşyalar olduğunu göreceksin beğendiğini seç telefon et bülent bey sizinle ilgilenecektir.NO:5557185386-5379560096 size malzemeyi kargo ile gönderiyor.

  13. #713
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Arkadaşlar, burada Jinlun motorlarımız üzerine sorunlarımızı, tavsiyelerimizi, isteklerimizi ve beklentilerimizi yazarsak daha iyi olur. Motor ortadadır ve beğenen beğenir beğenmeyen de beğenmez, bunun polemiğini yapmayı anlamsız buluyorum, keza bu tartışmalar daha önce cok yapılmıştır forumumuzda. Motorum 6250 km.'de ve bir kere bile yolda kalmadım. Yağmur-çamur her türlü hava koşulunda da kullandım.
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

  14. #714
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    arkadaşlar burda jinlun 250 cc si olan bir arkadaşım motorun çekişi arttırmak için arka dişliyi büyütmek istiyo yanılmıyosam bunun için orjinal jinlun arka dişli vardı önce varmı yokmu varsa nerden ve nasıl temin edecez
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  15. #715
    AYGÜN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2005
    Şehir
    ist.
    Motosikleti
    HYOSUNG 650 R
    BBRR, 250cc lerin cekişi gayet iyi dişliyi büyütürse sürati azalacak birde orjinal olarak büyüğü veya küçüğü yok piyasadan tedarik etmesi gerekiyor arka dişliyle ugraşacagına ön dişli ile halledebilir.

  16. #716
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    arkadaş genelde eşi ile biniyor oda motorun orjinalliğini bozma niyetinde değil performans artınca süratin azalacağını kendisine söyledim piyasada jinlun a uyan ön dişli varmı
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  17. #717
    CeyCoP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2005
    Selamlar öncelikle herkeze teşekkür ediyorum bu kadar güzel motorcu dayanışması içerisinde geçinmek ve bilgileri paylaştığınız için çok güzel bir şey bu daha motorum yok ama aralık ile ocak zamanına denk getirmeyi düşünüyorum kısmet olursa alacağım skyteam düşünüyorum tecrübeli arkadaşlardan sadece şunu istiyorum nasıl bir motor sürüşü keyiflimi sağlam dayanıklımı vidaları gevşiyormu artıları eksileri ile lütfen bunu açıklarmısınız çünki ilk motorum olacağından hayal kırıklığına uğramak istemiyorum vede bütçem buna yetiyor ve güzel makineler de şimdiden teşekkür ederim allah kaza bela vermesin hoşçakalın

  18. #718
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Sevgili CeyCoP, bu forumda Skyteam hakkında istediğin bilgilerde kullananların fikikirleri de yazılmıştı. İncelersen senin için yararlı olacağını düşündüğüm bilgiler edinebilirsin.
    Sadobey

  19. #719
    AYGÜN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2005
    Şehir
    ist.
    Motosikleti
    HYOSUNG 650 R
    BBRR, 250 liliklerin dişli aralıkları biraz farklı piyasada uyan varmı bilemiyorum o konuda bir araştırmamız olmadı bu yüzden yardımcı olamıyacagım zannedersem set takım olarak deşitirme zorunda kalabilir.(ön dişli+zincir+arka dişli)

  20. #720
    CeyCoP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2005
    BulAmıyorum o konuşmaları inceledim ama tekrardan skyteam ın artılarını eksilerini yaza bilirmisiniz sadobey e teşekkürler hoşçakalın


    REKLAM ALANI
36. sayfa BirinciBirinci ... 26343536373846 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler