Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
09 Haziran 2015, 20:56
essegesse adlı üyeden alıntı
Beyler,yanlış anlamayın ama,nedir bu pirelli diablo çılgınlığı? Başka lastik mi yok? Bu lastik çok iyi yol tutuyor,test edildi,onaylandı. Ama kullanım ömründen haberiniz var mı? Aynı paraya alacağınız bir michelin lastik,neredeyse iki katı ömre sahip.Üstelik yol tutuşu da pirelli'yi aratmaz. Diablo rosso çok yumuşak ve iyi yol tutuyor.Ama buna mukabil,yağışlı havada bir michelin kadar iyi yol tutmuyor. Ömrü 6000,hadi kullanıma göre belki 8000 km. Yani nedir bu pirelli çılgınlığı anlamış değilim. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.
Çılgın Pirelli motorcuları coşturuyor.. 
Hocam 6000 km çok kısa söylediniz.. 15.000 km'ye kadar gideri olduğu söyleniyor..
Reklamlar
-
10 Haziran 2015, 07:50
Hayırlısıyla yarın sabah plaka ve ruhsatımı çıkartıyorum. Sormak istediğim şey; önce emniyete gidip ruhsatı falan çıkaracağım ama plakayı nerde bastıracağım? İnternette plaka basım yerleri diye bir şeyler çıkıyor ama sanırım onlar resmi değil. Her emniyet müdürlüğünde plaka basılıyor mu? Nasıldır prosedür.
-
10 Haziran 2015, 07:59
Sevgili sebzelicorba yine mi??
-
10 Haziran 2015, 08:38
dün aldım plaka ve ruhsatımı. gece motosikleti çalamayınca plakayı çalmışlar heralde hatıra olsun diye.
-
10 Haziran 2015, 09:41
Mustafa_Uz adlı üyeden alıntı
Sevgili sebzelicorba yine mi??

ne yine mi?
-
10 Haziran 2015, 10:17
sebzelicorba adlı üyeden alıntı
Hayırlısıyla yarın sabah plaka ve ruhsatımı çıkartıyorum. Sormak istediğim şey; önce emniyete gidip ruhsatı falan çıkaracağım ama plakayı nerde bastıracağım? İnternette plaka basım yerleri diye bir şeyler çıkıyor ama sanırım onlar resmi değil. Her emniyet müdürlüğünde plaka basılıyor mu? Nasıldır prosedür.
Hayırlı olsun motorunuz. Öncelikle sigortacıya gidip sigorta yaptırıyorsun. Plakan olmadığı için şase nosuna yapacaklar. Plakan çıkınca düzelttririsin.sonra ikametkağın neredeyse oranın şmforler odasıma gidip dosya açtırıyorsun. Ordan verilen dosyayla emniyete gidiyorsun. Ewraklarını trafiğe veriyorsun. Orda ruhsatın çıkıyor. ve sana verilcek olan plaka bi kapıda yaSılıyor. Sonra o kapıtla tekrar şöforler odasına gidip orda plakan basılıyor. Bu kadar.
-
10 Haziran 2015, 10:56
Yani plaka şoförler odasında basılıyor öyle mi?
Gerekli evraklarla önce emniyete, ordan şoförler odasına gidip dosya açtırıyorum. Tekrar emniyet ve tekrar şoförler odası.
Peki son sorum. EK-1 dosyasını nerden alacağım. Muhtemelen emniyetin oralarda vardır da, mecbur kaldık diye fazladan fazladan geçirirler. Şimdiden uygun bir şekilde nasıl temin edebilirim?
-
10 Haziran 2015, 11:35
sebzelicorba adlı üyeden alıntı
Yani plaka şoförler odasında basılıyor öyle mi?
Gerekli evraklarla önce emniyete, ordan şoförler odasına gidip dosya açtırıyorum. Tekrar emniyet ve tekrar şoförler odası.
Peki son sorum. EK-1 dosyasını nerden alacağım. Muhtemelen emniyetin oralarda vardır da, mecbur kaldık diye fazladan fazladan geçirirler. Şimdiden uygun bir şekilde nasıl temin edebilirim?
Plakayı şöförler odası başka yere bastırıyor. Sen önce sigortanı yptır sonra şöförler odasına git. Ek1 falan hepsini ypıolar. Sonra ordan yönlendirirler yapman gerekenler için. Yukarıda yazdığım şekilde olacak zaten yapman gerekenlerin sırası👍
-
10 Haziran 2015, 15:28
Herkese selamlar arkadaşlar bu rehin olayı nasıl oluyor yardımcı olurmusunuz paranın yarısını kredi ile halledicem bi de uzak bi ilçede oturuyorum oranın plakasını almak istiyorum bayi plakayı cıkarmadan motoru teslim eder mi ?
-
10 Haziran 2015, 17:51
Plakayla bayinin alakası yok.
Parasını verir faturasını alırsın.
Plakada ikametgahın neresi ise ancak orayı alabilirsin.
-
10 Haziran 2015, 21:32
teşekkürler sağolasın peki satılamaz ibaresi ruhsata işleniyo mu
-
10 Haziran 2015, 22:16
Yamaha yzf R25 için arka sehba önerebilir misiniz? Birde hangi yağı kullanıyorsunuz?
-
10 Haziran 2015, 22:46
MustafaR25 adlı üyeden alıntı
Yamaha yzf R25 için arka sehba önerebilir misiniz? Birde hangi yağı kullanıyorsunuz?
Ben 500 km de rodaj yağını değiştim. Yamalube 10w40 koydurdum.Tam sentetik. Gayet memnunum.
-
10 Haziran 2015, 22:58
Bu motorun tahmini ömrü ne kadar olur? Araba almaktan vazgeçtim motor alacagim. Mesela 8-10yil kadar kullanabilir miyim
bilgisi olan varsa cevap versin lutfen.
teşekkürler
-
10 Haziran 2015, 23:06
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Çılgın Pirelli motorcuları coşturuyor..
Hocam 6000 km çok kısa söylediniz.. 15.000 km'ye kadar gideri olduğu söyleniyor..

O kadar gitmez kardeşim mevsim yaz erken biter rosso michelin tam yerinde lastik bence irc ile bu seneyi geçir ve seneye michelin alın derim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
Sykkuno adlı üyeden alıntı
Motorum daha 40 km'de. Bu 40 km boyunca 3-4 kere durdum hepsinde fan açtı motor. 6bin deviri geçmeden rodaja uygun kullandım. Normal midir bu kadar fan açması?
Sıcak havada fan açması normal serin havada rodaj tamamlarsan daha iyi olur. Fan kapanana kadar rolantide çalışsın sonra stop edersin 1600kmdwn itibaren kendine gelecektir motor rodaja sabırla devam et 😉
GAZLA UÇARSIN
FRENLE KONMA İŞİ PROBLEM NASIL OLCEK 
-
10 Haziran 2015, 23:13
xfaulz adlı üyeden alıntı
Bu motorun tahmini ömrü ne kadar olur? Araba almaktan vazgeçtim motor alacagim. Mesela 8-10yil kadar kullanabilir miyim
bilgisi olan varsa cevap versin lutfen.
teşekkürler
Motosiklet tasit olarak arabaya hic benzemez.Mekanik olarak 10 yil yamaha gider.Ancak plastk ve malzeme kalitesi olarak son 5 yilin motosikletleri kolay deforme oluyor.
Birde motosiklet 10 yilda mutlaka duser , diriligini ve direncinide kaybeder.
Yilda 2-3 bin km.den fazla yapilacaksa 10 yil uzun sure.5 yil iyidir.
-
10 Haziran 2015, 23:27
newmoto76 adlı üyeden alıntı
Motosiklet tasit olarak arabaya hic benzemez.Mekanik olarak 10 yil yamaha gider.Ancak plastk ve malzeme kalitesi olarak son 5 yilin motosikletleri kolay deforme oluyor.
Birde motosiklet 10 yilda mutlaka duser , diriligini ve direncinide kaybeder.
Yilda 2-3 bin km.den fazla yapilacaksa 10 yil uzun sure.5 yil iyidir.
Bence motor olayını çok tüketici gözüyle düşünmüşsünüz, yabancı ülkelerden türkiyeye gelen motorları incelersen bakımı iyi yapılmış eski motorların bile halen çok iyi olduklarını görebilirsiniz,
(Çin mallarından bahsetmiyorum)
-
11 Haziran 2015, 09:57
Şöyle anlatayim. 250cc kullananlarin büyük kismi geçiş moturu olarak kullaniyor. Ben uzun yillar binmeyi planliyorum ekonomik olur düşüncesiyle. Geçen zamanda dayanamayip hurdaya çikar mi (ortalama 6yil) korkuyorum biraz da paramin boşa gitmesinden 2yilda biriktirdim bu parayi.
-
11 Haziran 2015, 09:59
Arkadaşlar rosso 2 ler takım satılıyormuş ben tek tek lastik alıcam michelinden rosso 2 muadili nedir pilot power mı?
-
11 Haziran 2015, 10:20
YouSuffer adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar rosso 2 ler takım satılıyormuş ben tek tek lastik alıcam michelinden rosso 2 muadili nedir pilot power mı?
motolastik.com da tek tek satılıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Yukarı Git