Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tamirhaneden şampiyonluğa

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Okuldan arta kalan zamanlarında motosiklet tamirhanesinde babasına yardım ederken kazandığı motor tutkusuyla motosiklet yarışlarına hazırlanan Harun Çabuk, Avrupa ve Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonası'nda gençler kategorisinde birinci olmanın mutluluğunu yaşıyor.
    Henüz 15 yaşında olan Harun Çabuk, Servergazi Anadolu Lisesi 2. sınıfta eğitim hayatına devam ederken boş zamanlarında da 24 yıldır motosiklet tamirciliği yapan babasına yardım ediyor.

    Bulgaristan, Slovenya ve Türkiye'de Nisan–Eylül ayları arasında gerçekleştirilen 7 ülkeden 16 sporcunun mücadele ettiği Süpermoto Gençler Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan Çabuk, motorlara olan tutkusunun ve babasının tamirhanesinin kendisini şampiyonluğa taşıdığını söyledi.

    Motor sporlarına 6 yıl önce başladığını anlatan Çabuk, “Spora başlamamda babamın katkısı büyük. Ben babama yardım ederken, o bana bir sürpriz yaparak motosiklet aldı. Böylelikle motosikletlere olan ilgim daha da arttı ve lisanlı sporcu olmaya karar verdim. İlk önce bu işe hobi olarak başladım. Sonrasında da sporcu oldum” diye konuştu.

    Baba oğul pistlerde

    Moto GP'de şampiyonluğu hedeflediğini belirten Çabuk, Avrupa şampiyonu olmasında babasının katkısının büyük olduğunu kaydetti.

    Babası Yaşar Çabuk ise oğlunun küçük yaşlardan itibaren tamirhanede kendisine yardım ettiğini belirterek, şunları söyledi:
    “Bir işçi gibi çalışmadı ama yardım ediyordu. Motorların her şeyini merak ediyordu. Tamirhaneye gelen motosikletlere imrenerek bakıyordu, deneme sürüşleri yapıyordu. Ben de motorlara olan ilgisini gördüğüm için ona bir motor aldım. Onun içindeki motor aşkı onu şampiyonaya taşıdı bence.”

    Oğlunun yarıştığı motorun tamirini baba olarak kendisinin yaptığını kaydeden Çabuk, “Baba oğul yarış pistlerindeyiz. Ben hep onun yanı başındayım, motoru bozulduğu anda devreye ben giriyorum” dedi.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da Çabuk'un genç yaşta başarıyı yakalamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

    Çabuk'un düzenli ve sistemli çalışmanın meyvelerini topladığını ifade eden İbanoğlu, “Onun uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılar, ülkemizin adının dünyada daha çok zikredilmesini sağlayacaktır. Biz Çabuk'u her konuda destekliyoruz” diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Büyük başarı, tebrikler. Kesinlikle desteklenmesi gerek diye düşünüyorum.
    #sürenadam

  3. #3

    Üyelik
    07 Ağustos 2011
    Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Bir yetenek..Umarım, kaybolan ve isimlerini bile duyamadığımız nice yetenekler gibi heba olmaz ve bundan 10 sene sonra bile senden bahsederiz..Yolun açık olsun,Allah kıymet bilen insan ve yöneticilerle karşılaştırsın...
    ‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,

  4. #4
    EverHarD* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace & HONDA Activa 100
    Tebrik ederim kardeşiminizi

  5. #5
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Gerçekte tebrik ediyorum. Başarılarının devamını dilerim harun kardeşim. Moto GP de böylesi gençleri görmek insana gurur verir.
    - - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -

  6. #6

    Üyelik
    03 Mayıs 2012
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    helal olsun
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler