Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Viraj alamama

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    berkeusta01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2020
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    İyi günler, yaklaşık 1 ay önce artçıyken geçirdiğim bir kaza vardı hatta sizlere de anlatmaya çalışmıştım:
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...6764-kaza.html
    Henüz elektrikli bisiklet harici kendi motorum yok o yüzden amcamın motorunu kullandığım oluyor fakat kazayı yaptığımdan beri ufacık bir viraja bile giremez oldum! Genişten alıyorum; çok yavaş giriyorum ama viraj alamıyorum bir türlü. Kendi motorum olmadığı için çok fazla sürme imkanım olmuyor bundan dolayı alamıyormuşum gibi geliyor ki umarım böyledir. Yollarda virajlara girmeyi çok severdim böyle olması kötü oldu. Sizlere de benzer şeyler olmuş muydu? Sizce alıştırma yaparak bir zamandan sonra düzelir mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Viraj çıkışına bakma alışkanlığı ve alıştırma ile düzelir ama bakımsız motosiklet virajda insana o güven hissini ve lastiklerin tutuş hissini vermez. Öyle bir motosiklet ile ne yaparsan yap belli bir açıyla dönersin daha fazlasını zorlarsan kayar muhtemelen.
    Remzidemir41 bunu beğendi.

  3. #3
    HRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2019
    Şehir
    Sydney, Australia
    Motosikleti
    Hyosung GD 250R'dı Artık pert :(
    Lastik + Nereye bakarsan oraya gidersin = Gidon değdirme açısı

  4. #4
    Proust 1912 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2021
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    RS200
    İşin teknik kısmını daha tecrübeli kişiler mutlaka sizinle paylaşır fakat ben başka bir noktaya değineceğim. Kaza yapmadan önce viraj alabiliyorsanız ama kazadan sonra viraj alamamaya başladıysanız bir psikoloğa görünmeniz hem sizin, hem de gelecek sürüşleriniz için daha sağlıklı olacaktır.

  5. #5
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    O oluyo ya. bende asagi yukari 300le motoru pert edince 1 sene kendime gelemedim 6 ay motor gorunce bile kufrettim 1 ay uyuyamadim bile dogru duzgun. Psikologa falan gerek yok üstüne giderek aşılabilecek bir korku ayrica kafada bitmesi gerek. trafige kapali alanda sürülerek aşılabilir, motor almadan ileri sürüş eğitimi de alınırsa çiçek olur.

  6. #6

    Üyelik
    09 Mart 2020
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Dostum sorunun güven problemi çözümü ise motora binmek daha önce yaptığın şeyden korkmazken şimdi korkman seninle ilgili bir problem. Motora bineceksin başka yolu yok Ben kaza yaptığımda daha çok gaza gelmiştim kimisi motoru bırakır karakter meselesi ama önce motorun güvenliği sonra kendi güvenlin.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Ben kaza geçirdikten sonra aldığım risk azaldı, daha munis gitmeye başladım ve görüşümün azaldığı yerlerde görebileceğim hızlarda gitmeye başladım. Fakat bende viraj alamama korkusu olmadı. Kaliteli bir lastik ve pratik yaparak o korku aşılır diye düşünüyorum veya maddiyat iyiyse bir eğitimle üstesinden gelinebilir.

  8. #8
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Acaba korkudan kaynaklı çok mu yavaş viraja giriyorsunuz ya da yine aynı hislerle gidonu fark etmeden çok mu sıkıyorsunuz? Bakışınız alakasız yerlerde mi? Alıştırma yapmak elbet faydalıdır da doğru bir temel inşa edip o temeli geliştirmek sizin için daha sağlıklı olacaktır. Bu da maalesef dönüp dolaşıp imkan yaratma meselesine geliyor.

  9. #9

    Üyelik
    24 Ağustos 2013
    İnsan bilmediği şeylerden korkar. Acele etmeden doğru teknikleri çalışırsan bilgin artar ve gerekli kaslar yavaş yavaş gelişerek gerektiğinde düşünceden hızlı şekilde vücudu doğru pozisyona getirir. Tehlike anında kafada bir kurtarma tekniği veya önceden çalışılıp geliştirilmiş reflekler yoksa panik kaçınılmaz oluyor. Doğru teknikleri belirleyip acele etmeden çok tekrar yaparak çalışmak bütün sorunları çözer. Hard enduro yapıyorum sınırları zorlarken defalarca düşüp kalkıyoruz , lastikler tutuşu kaybediyor ve kaval kemiğimi kırdım acemiliğimde. Çalışarak bilgi ve tecrubemi arttırarak devam ediyorum

  10. #10
    berkeusta01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2020
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    Tavsiyeler için herkese teşekkürler, dediğiniz gibi şu an daha çok kafamda bitecek bir olay bu da yavaş yavaş olacak bir şey. İnşallah 6-7 ay içerisinde eskisi gibi olabileceğimi düşünüyorum yani umarım öyle olur. Herkese iyi geceler, iyi forumlar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)