Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

A1-A2-A sınıfı ehliyet ile ilgili detaylı açıklamalarım ve sürücü kursları !!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa - Düzce
    Motosikleti
    Xmax
    Merhaba mt ailesi öncelikle hayırlı kandiller..

    Bildiğiniz üzere ocak 2016 itibarı ile motosiklet ehliyetleri 3 sınıfa ayrılıyor. Ben de bir sürücü kursu sahibi kardeşiniz olarak yeni sistemi sizlere açıklamak istedim. Bazı facebook gruplarında paylaştığım yazıyı aynen sizinle de paylaşıyorum:

    Öncelikle 11 aralık tarihinden itibaren sürücü kursuna kayıt yaptıran kişiler ocak 2016 dönemine kayıt yaptırıyorlar ve 3 çeşit motor ehliyetinden birini alma imkanları oluyor.
    1. olarak a1 sınıfı ehliyet: 16 yaşını dolduran kişiler alabilir. a1 sınıfı ehliyet ile en çok 125 cc ve 11 kw gücündeki motorlar kullanılabilir. yamaha ybr125, yzf r125, mt125, honda cb 125ace vs.. Şu anda sürücü kurslarının neredeyse tamamında 100 cc ve 125 cc motorlar bulunmakta. Sürücü kursları mevcut motorları ile sadece a1 ehliyetine kayıt alabilirler. Haberiniz olsun.
    2. olarak a2 sınıfı ehliyet: 18 yaşını dolduran kişiler alabilir. a2 sınıfı ehliyet ile en fazla 35 kw gücündeki motorlar kullanılabilir. a2 ehliyetin kullanacağı motosikletin hacim sınırı yönetmelikte belirtilmemiş. 200 cc de olsa 800 cc de olsa 35 kw gücü geçmiyorsa a2 ehliyet ile o motoru kullanabilirsiniz. Şu anda sürücü kurslarında a2 ehliyet vermeye uygun motor bulunmamaktadır. a2 ehliyet verebilmek için hem 125 ccyi hem de 11 kw gücü geçen bir motosiklet alması gerekir sürücü kurslarının ve tabi bu motorla eğitim ve sınav yapılmalıdır. Sürücü kurslarına kayıt yaptırıp a2 ehliyeti almak isteyenler buna çok dikkat etmelidirler. Dün bir araştırma yaptım. Mondial marka z one diye bir motor var. 180 cc ve 11,5 kw. Muhtemelen birçok sürücü kursu aralık ayı bitmeden bu motordan alacaktır. Tahminimce bu motor a2 ehliyet vermek için uygundur.
    Son olarak da A sınıfı ehliyet için ise 2 şarttan birisi aranmaktadır. Ya 2 senelik a2 ehliyet şartı ya da 24 yaşını doldurmuş olma şartı. 2 senelik a2 ehliyeti olan kişi zaten 20 yaşını doldurmuş olacaktır fakat kanun yine de 2 senelik a2 ehliyetinin yanında 20 yaşını doldurmuş olma gibi bir şart da getirerek kelime israfı da yapmıştır. A sınıfı ehliyet ile tüm motorlar kullanılabilir. A sınıfı ehliyet verebilmek için sürücü kursunun 35 kw gücünü geçen bir motora sahip olması ve bu motorla sınav yapması gerekir. Sürücü kurslarına kayıt yaptırırken muhakkak buna da dikkat ediniz.
    Peki mevcut ehliyetlerimiz ne olacak diye sorarsanız, şu anda a2 ehliyeti olanlar, eskiden hazır dosyası olup ehliyetini almamış olanlar veya şu anda sürücü kursuna a2 ehliyet için kayıt olmuş olanlar bu yeni yasadan etkilenmeyecek. 2016 yılında onların ehliyetleri A sınıfı olarak verilecektir ve her motoru kullanabileceklerdir. Fakat 10 aralığa kadar kayıt yaptırmayıp 11 aralık itibarı ile ocak dönemine kayıt yaptıranlar bu yeni yasadan etkileneceklerdir.

    Arkadaşlar bu yazıya ilave etmek istediğim birkaç şey daha var. Sürücü kursları mümkün olduğunca maliyeti düşük motosikletlere yönelirler ve pek bakım yaptırmazlar. Bu yüzden tercih edeceğiniz sürücü kursunun fiyatından çok motor markasına ve hocasının tipine bakınız. Ne kadar anlıyor motordan, size kanunen vermesi gereken dersin süre olarak tamamını veriyor mu.. Bir de birçok kursun eğitim adı altında yaptıkları maalesef sınavdan 1-2 gün önce 10-15 adayın tamamını çağırıp herkese 10ar, 20şer dakika kullandırmaları ve pedalların yerlerini göstermelerinden ibaret oluyor. 2013'ten beri kendimize ait sürücü kursumuzda motosiklet eğitmenliği yapıyorum. Hiçbir zaman bu duruma düşmedik çok şükür. Fakat 2016 ocaktan itibaren Bursa'da sahibi bulunduğum Burak Sürücü Kursu'nu başka bir yöneticiye devredip buradaki motosiklet eğitmenliği işimi de bırakacağım. Bense kendime alacağım 35 kw üstü bir motorla belki başka bir sürücü kursunda A sınıfı için kayıt alıp eğitim verebilirim. Zaten her ilde ancak birkaç tane A sınıfı ehliyet veren sürücü kursu olur. Bursa'da da benim tercih edeceğim bir sürücü kursu olacak ve sosyal medyada bunu yayınlayacağım. A sınıfı ehliyet almak isteyenler aman ha sakın 125-150-180-250 cc motorlar ile eğitim ve sınav yapan sürücü kurslarına aldanmasınlar. O sürücü kursları o motorlarla en fazla A2 ehliyet verebilirler. Bursa'da A sınıfı ehliyet almak isteyenler bizzat bana ulaşırlarsa yardımcı olacağım.

    Son olarak, işlerimin yoğunluğundan dolayı aylardır aktif değildim. Nisan ayında da babamı motosiklet kazasında kaybedince sürücü kursunda işler başıma kaldı tamamen ama zor kısmını atlattık çok şükür. Fakat bundan sonra elimden geldiğince forumu takip edip soru işaretlerini gidermeye, camiaya faydalı olmaya çalışacağım. Sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Sorularınızın hepsini üşenmeden yanıtlayabilirim. Herkese kazasız belasız günler, tekeriniz düz bassın..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2015
    Şehir
    Istanbul
    Basiniz sagolsun,kursun egitim verdigi hocayi gorme gibi bi sansimiz varmidir? Ve surucu kursuna gittigimizde sormamiz gereken,kursla ilgili bize bilgi vericek sorular nelerdir,bunlari bi yanitlayabilirseniz sevinirim

  3. #3
    lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa - Düzce
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı Sti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Basiniz sagolsun,kursun egitim verdigi hocayi gorme gibi bi sansimiz varmidir? Ve surucu kursuna gittigimizde sormamiz gereken,kursla ilgili bize bilgi vericek sorular nelerdir,bunlari bi yanitlayabilirseniz sevinirim
    Çok akıllıca bir soru kısaca cevap veriyorum:
    1- eğitim alacağım ve sınava gireceğim motorun markası ve modeli nedir? motor vites pedalına tekme atmadan da vitese geçiyor mu? alacağım ehliyete uygun motorunuz var mı?
    2- tam olarak kaç gün kaçar saat eğitim alacağım?
    3- eğitim gün ve saatleri önceden bir program yapılarak belirleniyor mu yoksa sınavdan 1-2 gün önce bütün öğrencileri birden mi çağırıyorsunuz?
    4- birebir eğitim mi veriyorsunuz?
    5- eğitim verecek hocanızla tanışabilir miyim?
    6- eğitimde bana debriyajı-freni-gazı gösterip beni boş alanda dolap beygiri gibi döndürecek misiniz yoksa her ders daha iyi kullanmam için bazı teknikler gösterecek misiniz? siz ne seviyede motor sürüyorsunuz? (bunları eğitmene sorun, eğer soramazsanız kursta sizinle ilgilenen görevli personel veya patrona sorabilirsiniz. genelde patronlar kendileri görüşür müşteri ile )
    7- eğitimde dizlik dirseklik kask veriyor musunuz? beni motorla trafikteki sınav güzergahına çıkarıyor musunuz?

    bazı arkadaşlar için eğitim önemli olmuyor. sadece sınava girmek için kursa gidiyor. bu arkadaşlar da yine sınava girecekleri motorun marka ve modelini sorsunlar, sınavdan bir iki gün önce 1 saat motoru kullanmak istediklerini söylesinler. tahminimce yeterli olur.

    arkadaşlar bu yazdıklarıma dikkat etmeden sadece fiyat kıyaslaması yaparsanız kesinlikle yanılırsınız.
    SerdarMta bunu beğendi.

  4. #4
    yigit35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha mt25
    Su anda kursa gidip a1 ehliyete kayit olabilir miyim yoksa 1 ocagimi bekleyeyim ?

  5. #5

    Üyelik
    05 Kasım 2015
    14.04.1999 doğumluyum ne zaman ehliyet için başvurabilirim bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
    İzninizle son bir soru olarak A1 ehliyete başvuracağım için 125 CC'ye kadar kullanabiliyorum, Mondial Drift 125 MH kullanabilir miyim? Motorun 135 CC olduğunu öğrendim acaba yeni ruhsat çıkarıp 125 CC olarak geçirme imkanımız var mı?

  6. #6

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Merhaba öncelikle başınız sağolsun ve bu açıklayıcı yazıdan dolayı çok tesekkur ederim. Aslında ben bu sorunun cevabını yazdığınız yazıdan aldım fakat emin olmak amaçlı bide bu şekilde sormak istiyorum. Pazar günü direksiyon sınavına girdim a2 ehliyet için ve sınavı geçtim. Kurstan bugün bir mesaj geldi mesajda sürücü sertifikasını hazır olduğu ve stajer ehliyete kalmamam için biran önce gidip almam gerektiği yazıyor. Benim 1. Sorum benim belgem hazır fakat 1 ocaktan sonra alirsam stajere kalacağım 1 ocaktan sonra alirsam stajere Kalmayacağım sanırım bu doğru mudur? 2. Sorun stajerin tek eksisi diğer sürücülerin 100 puanı varken benim 80 puanımın olması mı olacak? 3. Ve en önemli sorum ise 1 ocaktan önce alirsam ehliyetim a2 olacak ve 1ocak itibariyle A sınıfına mı dönüşecek? Yoksa 1 ocak öncesi veya sonrası farketmeksizin her halükarda ehliyetim A sınıfı mı olacak?

  7. #7
    lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa - Düzce
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı yigit35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Su anda kursa gidip a1 ehliyete kayit olabilir miyim yoksa 1 ocagimi bekleyeyim ?
    Şimdi ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kurs ocağın 1i ile 10u arası adayları bilgisayara sisteme kayıt eder. Bana sorarsanız şimdiden evraklarınızı toparlayıp gidin kursa.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------

    Alıntı AlperenK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    14.04.1999 doğumluyum ne zaman ehliyet için başvurabilirim bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
    İzninizle son bir soru olarak A1 ehliyete başvuracağım için 125 CC'ye kadar kullanabiliyorum, Mondial Drift 125 MH kullanabilir miyim? Motorun 135 CC olduğunu öğrendim acaba yeni ruhsat çıkarıp 125 CC olarak geçirme imkanımız var mı?
    Siz şu anda 16 yaşındasınız ve a1 ehliyetine ocak ayı için başvurabilirsiniz. 2017 yılındaki doğum gününüzden sonra da a2 ehliyetine başvurabilirsiniz.
    İkinci sorunuza gelince şöyle izah edeyim. Kanun diyor ki a1in kullanabileceği motor 125 ccyi ve 11 kw gücü geçemez. Yani hem 125ccyi gecmicek hem de 11 kw'ı. Yani bu durumda a1 ehliyetle honda pcx150, cbf150, mondial drift, lifan emisol, aroranın ybr çakması olan modeli gibi motorlar kullanılamayacak. Fakat uygulamada trafik polisleri nasil yapar net bi sekilde öngöremiyorum. Bizim ülkemiz apaçık kanunların yanlış yunluş uygulandığı bir sirk ne yazık ki..
    Son olarak motorun silindir hacmini ruhsatta değiştiremezsiniz. Her motorun bir uygunluk belgesi vardır ve bu belge ruhsat çıkarılırken trafiğe verilir. Bu uygunluk belgesinde motorun aslında tam olarak kaç cc ve kaç beygir olduğu yazar. Aynı değerler ruhsatta da yazar. Siz motorun silindirini 125 ccye düşürdüm deyip yine ruhsatı değiştiremezsiniz. Yasal yollardan ruhsatta değişiklik yapmak mümkün değildir. Yasadışı yoldan değişiklik yaparsanız da resmi evrakta sahtecilik suçunu işlemiş olursunuz ağır cezası vardır..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------

    Alıntı musa143 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba öncelikle başınız sağolsun ve bu açıklayıcı yazıdan dolayı çok tesekkur ederim. Aslında ben bu sorunun cevabını yazdığınız yazıdan aldım fakat emin olmak amaçlı bide bu şekilde sormak istiyorum. Pazar günü direksiyon sınavına girdim a2 ehliyet için ve sınavı geçtim. Kurstan bugün bir mesaj geldi mesajda sürücü sertifikasını hazır olduğu ve stajer ehliyete kalmamam için biran önce gidip almam gerektiği yazıyor. Benim 1. Sorum benim belgem hazır fakat 1 ocaktan sonra alirsam stajere kalacağım 1 ocaktan sonra alirsam stajere Kalmayacağım sanırım bu doğru mudur? 2. Sorun stajerin tek eksisi diğer sürücülerin 100 puanı varken benim 80 puanımın olması mı olacak? 3. Ve en önemli sorum ise 1 ocaktan önce alirsam ehliyetim a2 olacak ve 1ocak itibariyle A sınıfına mı dönüşecek? Yoksa 1 ocak öncesi veya sonrası farketmeksizin her halükarda ehliyetim A sınıfı mı olacak?
    Musa bey stajyerlik konusu sıfırdan ehliyet alacak kişileri ilgilendirir. Normal sürücünün 100 cp hakkı vardır. Stajyerin 75 cp hakkı vardır. Normal sürücü 100 cp alırsa ehliyet 3 aylığına gider. Stajyer 75i doldurursa ehliyet iptal. Normal sürücü 100 cp doldurana kadar istediği kadar kırmızı ışık ve hız limiti ihlali yapabilir. Stajyer sürücü bunlardan birini 3 defa yaparsa ehliyet iptal. Normal sürücünün 50 promile kadar alkollü araç kullanma hakkı vardır. Stajyerin 20 ve bunu aşarsa ehliyet iptal. Son olarak stajyerlikte de normal sürücülükte de son 1 yıldaki cp toplanır. 1 yıldan önceki cp silinir. 2 yıl boyunca stajyersiniz ama 1 yıl geriye dönük cp hesaplanır her zaman. Bir de staj bitirme sınavı veya tek başına araba sürememe gibi bi durum yok telaş yapmayın. Çok maganda değilseniz 75i doldurmazsınız. Zaten ilk 2 yıl efendi sürmezseniz muhtemelen polis ehliyetinizi almadan önce azrail canınızı alır örneklerimi mazur görün ölüm her an hepimizin ensesinde..
    Siz yılbaşından önce ehliyet alırsanız kartta a2 yazar. Bu ehliyetle her motoru her zaman sürebilirsiniz. Mesela mart ayında da yeni çipli ehliyetinize donüştürmek istediniz a2 ehliyetinizi. Yeni verilen ehliyette sadece A sinifi yazar. Onla da her motoru surersiniz. Bu sene icinde birakin sertifikasi cikanlari, kursa kayit olan herkes her zaman her motoru surebilir. 10 araliga kadar kursa kayit olmus olmaniz yeterli.

    İlave: dosyanızı ocaktan itibaren ehliyete dönüştürürseniz evet stajyer olacaksınız.
    Son olarak da yine ocaktan sonra ehliyetinizi alirsaniz kartta yine sadece A sinifi yazar ve her motoru kullanirsiniz. Yani siz her zaman her motoru kullanirsiniz kisacasi
    jimi_hendrix bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Çok tesekkur ederim cevaplarınız için okuduğum en açıklayıcı yazılardan birisiydi. Kafam daki soruları cevapladınız.

  9. #9
    ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    Alıntı lawyer_16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba mt ailesi öncelikle hayırlı kandiller..

    Bildiğiniz üzere ocak 2016 itibarı ile motosiklet ehliyetleri 3 sınıfa ayrılıyor. Ben de bir sürücü kursu sahibi kardeşiniz olarak yeni sistemi sizlere açıklamak istedim. Bazı facebook gruplarında paylaştığım yazıyı aynen sizinle de paylaşıyorum:

    Öncelikle 11 aralık tarihinden itibaren sürücü kursuna kayıt yaptıran kişiler ocak 2016 dönemine kayıt yaptırıyorlar ve 3 çeşit motor ehliyetinden birini alma imkanları oluyor.
    1. olarak a1 sınıfı ehliyet: 16 yaşını dolduran kişiler alabilir. a1 sınıfı ehliyet ile en çok 125 cc ve 11 kw gücündeki motorlar kullanılabilir. yamaha ybr125, yzf r125, mt125, honda cb 125ace vs.. Şu anda sürücü kurslarının neredeyse tamamında 100 cc ve 125 cc motorlar bulunmakta. Sürücü kursları mevcut motorları ile sadece a1 ehliyetine kayıt alabilirler. Haberiniz olsun.
    2. olarak a2 sınıfı ehliyet: 18 yaşını dolduran kişiler alabilir. a2 sınıfı ehliyet ile en fazla 35 kw gücündeki motorlar kullanılabilir. a2 ehliyetin kullanacağı motosikletin hacim sınırı yönetmelikte belirtilmemiş. 200 cc de olsa 800 cc de olsa 35 kw gücü geçmiyorsa a2 ehliyet ile o motoru kullanabilirsiniz. Şu anda sürücü kurslarında a2 ehliyet vermeye uygun motor bulunmamaktadır. a2 ehliyet verebilmek için hem 125 ccyi hem de 11 kw gücü geçen bir motosiklet alması gerekir sürücü kurslarının ve tabi bu motorla eğitim ve sınav yapılmalıdır. Sürücü kurslarına kayıt yaptırıp a2 ehliyeti almak isteyenler buna çok dikkat etmelidirler. Dün bir araştırma yaptım. Mondial marka z one diye bir motor var. 180 cc ve 11,5 kw. Muhtemelen birçok sürücü kursu aralık ayı bitmeden bu motordan alacaktır. Tahminimce bu motor a2 ehliyet vermek için uygundur.
    Son olarak da A sınıfı ehliyet için ise 2 şarttan birisi aranmaktadır. Ya 2 senelik a2 ehliyet şartı ya da 24 yaşını doldurmuş olma şartı. 2 senelik a2 ehliyeti olan kişi zaten 20 yaşını doldurmuş olacaktır fakat kanun yine de 2 senelik a2 ehliyetinin yanında 20 yaşını doldurmuş olma gibi bir şart da getirerek kelime israfı da yapmıştır. A sınıfı ehliyet ile tüm motorlar kullanılabilir. A sınıfı ehliyet verebilmek için sürücü kursunun 35 kw gücünü geçen bir motora sahip olması ve bu motorla sınav yapması gerekir. Sürücü kurslarına kayıt yaptırırken muhakkak buna da dikkat ediniz.
    Peki mevcut ehliyetlerimiz ne olacak diye sorarsanız, şu anda a2 ehliyeti olanlar, eskiden hazır dosyası olup ehliyetini almamış olanlar veya şu anda sürücü kursuna a2 ehliyet için kayıt olmuş olanlar bu yeni yasadan etkilenmeyecek. 2016 yılında onların ehliyetleri A sınıfı olarak verilecektir ve her motoru kullanabileceklerdir. Fakat 10 aralığa kadar kayıt yaptırmayıp 11 aralık itibarı ile ocak dönemine kayıt yaptıranlar bu yeni yasadan etkileneceklerdir.

    Arkadaşlar bu yazıya ilave etmek istediğim birkaç şey daha var. Sürücü kursları mümkün olduğunca maliyeti düşük motosikletlere yönelirler ve pek bakım yaptırmazlar. Bu yüzden tercih edeceğiniz sürücü kursunun fiyatından çok motor markasına ve hocasının tipine bakınız. Ne kadar anlıyor motordan, size kanunen vermesi gereken dersin süre olarak tamamını veriyor mu.. Bir de birçok kursun eğitim adı altında yaptıkları maalesef sınavdan 1-2 gün önce 10-15 adayın tamamını çağırıp herkese 10ar, 20şer dakika kullandırmaları ve pedalların yerlerini göstermelerinden ibaret oluyor. 2013'ten beri kendimize ait sürücü kursumuzda motosiklet eğitmenliği yapıyorum. Hiçbir zaman bu duruma düşmedik çok şükür. Fakat 2016 ocaktan itibaren Bursa'da sahibi bulunduğum Burak Sürücü Kursu'nu başka bir yöneticiye devredip buradaki motosiklet eğitmenliği işimi de bırakacağım. Bense kendime alacağım 35 kw üstü bir motorla belki başka bir sürücü kursunda A sınıfı için kayıt alıp eğitim verebilirim. Zaten her ilde ancak birkaç tane A sınıfı ehliyet veren sürücü kursu olur. Bursa'da da benim tercih edeceğim bir sürücü kursu olacak ve sosyal medyada bunu yayınlayacağım. A sınıfı ehliyet almak isteyenler aman ha sakın 125-150-180-250 cc motorlar ile eğitim ve sınav yapan sürücü kurslarına aldanmasınlar. O sürücü kursları o motorlarla en fazla A2 ehliyet verebilirler. Bursa'da A sınıfı ehliyet almak isteyenler bizzat bana ulaşırlarsa yardımcı olacağım.

    Son olarak, işlerimin yoğunluğundan dolayı aylardır aktif değildim. Nisan ayında da babamı motosiklet kazasında kaybedince sürücü kursunda işler başıma kaldı tamamen ama zor kısmını atlattık çok şükür. Fakat bundan sonra elimden geldiğince forumu takip edip soru işaretlerini gidermeye, camiaya faydalı olmaya çalışacağım. Sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Sorularınızın hepsini üşenmeden yanıtlayabilirim. Herkese kazasız belasız günler, tekeriniz düz bassın..
    meraba bişey sorucaktım 8 cızıp denge tahtasından geçiriyorlarya yeni sistemde dahada eklıceklermış zorlaşıcakmış galıba doğrumu

  10. #10
    lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa - Düzce
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı ceyhun383 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    meraba bişey sorucaktım 8 cızıp denge tahtasından geçiriyorlarya yeni sistemde dahada eklıceklermış zorlaşıcakmış galıba doğrumu
    Yeni sistemde tam aksine sınav kolaylaşacak. Eskiden en ufak bir hatada kalınıyordu. Şimdiyse doğrudan kalınacak hatalar ve birkaçı birleştiğinde kalınacak hatalar var. Denge tahtası yerine demir platform ismini zikredelim, 8 çizme veya platformdan geçme herhangi bir şekilde zorlaşmayacak. İnternetten yeni sinav sistemi ile ilgili dökümanları bulabilirsiniz. Ya da yarın işyerine gittiğimde ben buraya resimleri atarım.

  11. #11

    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Ya belki çok oluyor ama ben bi şey daha sormak istiyorum. Suanki güncel harç ücretini ve 2016 da gelecek olan zamlı harç ücretlerini yazar mısınız bilginiz varsa

  12. #12
    akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2013
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    Lawyer_16 hocam ben resmi gazete de okudum yeni sistemi. A2 icin 11 kw ibaresi yok.150cc den 35 kw ya kadar motosikletleri kullanabilir diyor. Meraktan ve ogrenmek istedigimden soruyorum yanlis anlamayin. Resmi olarak 11 kw üstu nerede yaziyor. Az önce gene baktim resmi gazeteye yazmiyor :(

  13. #13

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    "A2 sahibi olanları etkilemiyor, onlar direkt A alabiliyor" demişsiniz de. Şubat 2015'de ehliyetimi aldım ve yaşım 22. Direkt A alabilirmiyim yoksa Şubat 2017'yi mi beklemem gerekiyor?

  14. #14
    gurcan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    oncelikle basiniz sagolsun kardes. benim sorum 20agustosda a2 ehliyetimi aldim ( yas 31) .. simdiye kadar hicbirsekilde yeni yasa olaylarina bakmadim ..aldigim bu ehliyeti degistirmem lazimmi? biryere basvurup? ocakta kismetse sctoor alacagim 100 .125.150 Cc civarlari ondan sordum

  15. #15
    Uğur Gündüz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2013
    Şehir
    Mersin-Konya
    Motosikleti
    askerden sonra olacak
    Benimde aklıma takılan bir soru var. Bu gün sınav sonuçları açıklandı ve sınavı geçenler ehliyet kartını ocak itibari ile eline alabiliyorlar sanırım. Peki bu gün kazananlarda mı stajyer oluyor? yoksa direk a2 alabiliyorlar mı? yaşları 18 den küçük olsa bile.

  16. #16

    Üyelik
    20 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor :)
    Ben B ehliyet sahibi 28 yaşında bir insanım. Eylül ayında kursa kayıt oldum a2 Ehliyet sertifikamı aldım emniyete gittim bütün evraklarımla. B ehliyetime a2 ekletmek için. Ordaki memur bana sen Ocakda gel iki iş birden yapma belki 15 lira verirsin 120 lira vermek yerine dedi ve gönderdi. Ben o zaman gitsem stajyer olmuyorum değil mi? Bu memurun lafına güvendik ama?

  17. #17
    Vesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2015
    Hocam merhaba başınız sağolsun. Bi soru sormak istiyorum; ehliyetimi kasım ayında aldım yaşım 22 ehliyetimi değiştirmek istesem bana A2 mi verirler yoksa A mı? Bi de son sorum A için 24 yaşımı bekleyecek olsam o yaşa geldiğimde tekrar sınava girecek miyim? Teşekkürler

  18. #18

    Üyelik
    13 Aralık 2014
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    CBF 150 - CBR 125 - YZF R25
    Hocam internetten baktım ilk yazılı sınav 10ocakta gözüküyor. Şimdi kaydolursak 10 ocaktaki sınava girebiliyormuyuz?

  19. #19
    yigit35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha mt25
    Alıntı semih1963 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam internetten baktım ilk yazılı sınav 10ocakta gözüküyor. Şimdi kaydolursak 10 ocaktaki sınava girebiliyormuyuz?
    Cogu site yanlis gosteriyor mebin sitesinde 2016 sinav tarihleri diye yazdiginda ilk sinav 13 subat 2016 o sinav icin kurs kayitlarida 1-10 ocak arasinda olacak.
    lawyer_16 bunu beğendi.

  20. #20
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Sürücü kursunun en az 15-20 bin liralık motor alması gerektiğinden ve sürümden kazanacakları bir talep çokluğu olmayacağından A sınıfı ehliyet kursu maliyeti baya yüksek olur heralde. Geçen gün açıklanan en düşük fiyat tablosunda 1100-1200 lira civarıydı ama ben 2000 liradan az olacağını sanmıyorum A sınıfı ehliyet kursu bedelinin.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)