Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İZMİR YARIŞ PİSTİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Mart 2004
    bütün duyarlı arkadaşlara iletiyorum arkadaşlar izmir yarış pistini satıyorlar inanabiliyormusunuz ben okudum da inanamadım ya alanı satıp farklı bi şekilde değerlendirecekler ve bizlerde türkiyenin önemli bir pistini kaybedeceğiz.bu konuda sadece izmirli erol hülagü abimiz çaba sarfetmektedir ben bu konuya duyarsz kalmayalım diyorum. bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz.unutmayalımki elimizdekileri kaybediyoruz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    muRRat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR1000RR
    Aaaa amaç ne ? Çay bahçesi mi yapacaklar?
    Nasıl engel olunabilir? kime ait pist? Özel mi devlete mi ait?
    Pınarbaşını mı diyorsun?
    Bu arada siteye de hoşgeldin
    DBTYSG

  3. #3
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Nasıl bir dusuncedir bu anlamdim gitti nasıl bir degerlendirme bu yaa

  4. #4

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    benım ısım orda olmuyor satsınlar lunapark yaparlar cocuklar eğlenir

  5. #5
    aliberkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2004
    Şehir
    Beşiktaş/İSTANBUL
    Motosikleti
    Z750S
    bir yandan bursaya yeni pist yapılıyor bir yandan satılıyor...
    ama belkide yine izmirde baska bir semtte daha büyük bir pist yapılır
    hayal kurmanın kimseye zararı yok
    06 AB 3263
    0 Rh+
    Bugün kaç motorcuya selam verdin?

  6. #6

    Üyelik
    25 Mart 2004
    Şehir
    antalya
    amac ne acaba ne için kullancaklar
    Sen likor gibi tatli, Tekila gibi carpici, Viski gibi asil, Konyak gibi sicak, sampanya gibi ozel, sarap gibi tutkulu, Malibu gibi egzotik, Kokteyl gibi muhtesemsin.(Bir barmaid den )

  7. #7
    invent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR 05
    Pınarbaşı pistiyle ilgili basında çıkan bir kaç yazı,

    Pınarbaşı Pisti'ndeki gelişmeler

    Formula 1 fırsatını İstanbul'a kaptıran İzmir, şimdi de Pınarbaşı Yarış Pisti'ni kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Pist, satılması planlanan kamu arazilerine dahil edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, 1997 yılında imzalanan protokol ile 244 bin 330 metrekarelik araziyi Türkiye Otomobil ve Motor Federasyonu'na (TOMSFED) beş yıl süreyle tahsis etti. Federasyon tarafından alanın işletmesini alan İzmir Otomobil Kulübü, 2 bin 186 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde Türkiye'nin en büyük yarış pisti ve tesislerini inşa etti. Yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım, beş yıl süresince otomobil ve motor sporları tutkunlarının tek adresi oldu.

    2002 yılında Formula 1 alternatifleri arasında İzmir'in de yer alması sonucu kente yarış pisti yapılması konusu gündeme gelince, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü araç muayene istasyonu yapılacağı gerekçesiyle pistin boşaltılmasını istedi. Dönemin İzmir Valisi Alaaddin Yüksel'in araya girip durumu bakanlıklara bildirmesi üzerine, pistin Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devri istendi. Ancak bu kez mevzuat engeli çıktı. Mevzuatın, Karayolları'na ait herhangi bir taşınmazın bedelsiz devrine uygun olmaması sonucu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden bedelini ödeyerek pist yerini alması istendi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü değeri 5 trilyon lirayı bulan araziyi ödenek olmaması nedeniyle alamayınca, arazi satılacak kamu arazileri listesine dahil edildi, Karayolları pistin boşaltılması talebiyle mahkemeye başvurdu. İzmir 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında karar beklenirken, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in imzasını taşıyan bir talep dilekçesi mahkemeye sunuldu.

    BAKAN TAHSİS İSTEDİ
    Bakan Şahin'in imzasıyla mahkemeye sunulan dilekçede, "Taşınmazın satın alınması düşünülmüşse de Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bütçesine ödenek konulmadığından kamulaştırılması yapılamamış, piste eşdeğer bir taşınmazının olmaması nedeniyle de takas yoluna başvurulamamıştır. Otomobil ve motor sporları faaliyetlerinin aksatılmaması, hazır yarış pistinde spor aktivitelerinin devam ettirilmesi ve devamlılığının sağlanması amacıyla Pınarbaşı Yarış Pisti'nin Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSF) ve Türkiye Motor Sporları Federasyonu (TMS) başkanlıklarınca kullanılmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ücretsiz tahsisini rica ederim'' ifadesi yeraldı.

    TÜRKİYE KAYBEDER
    1997 yılında aldıkları düz bir araziden Türkiye'nin en büyük yarış pistini var eden ve bugüne kadar düzenlediği organizasyonlarla Türkiye'de bu sporlara merakın artmasında büyük paya sahip olan İzmir Otomobil Kulübü Başkanı Erol Hülagü, "Satış kararı önümüzü tıkıyor. Formula 1 şansını kaybeden İzmir, şimdi yoktan var ettiğimiz yarış pistini de kaybetme noktasına geldi. Pistin satışı hem İzmir, hem de Türkiye genelinde bu spora gönül verenler açısından çok üzücü olur. Türkiye kaybeder. Umarım bir çözüm bulunur'' dedi.

    PİSTTE NELER VAR
    İzmir'in Bornova İlçesi Pınarbaşı Semti'nde bulunan ve 2 bin 186 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde olan pist bünyesinde bin 150 metrelik motokros parkuru, iki go-kart pisti, endura parkuru, radyo kontrollü araç pisti, 28 pit dükkanı, 2 bin kişilik açık ve kapalı tribün, özel stand alanları, 264 metrekarelik iki katlı kafeterya ve VIP salonu yeralıyor. Ayrıca pistin konumu, tüm yarışın aynı noktadan seyredilmesini sağlıyor

    Kaynak: turkmotorsport

  8. #8
    invent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR 05
    Buda bursadaki yeni pist ile ilgili haber

    NİLUFER YARIŞ PİSTİ TANITILDI
    15.03.2004 - 01:38
    İzmit Körfez ve İzmir Pınarbaşı’ndan sonra, Türkiye’nin üçüncü yerleşik pisti olacak Bursa Nilüfer Yarış Pisti dün akşam düzenlenen kokteyl ile kamuoyuna tanıtıldı.

    Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa Otomobil Sporları Kulübü BOSSEK’e tahsis edilen; yapım ve işletmesini Performans Organizasyon’un yürüteceği pistin tanıtımı, Holiday Inn Otel’de gerçekleştirildi. Kokteyle, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY, TOMSFED Başkanı Mümtaz TAHİNCİOĞLU, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) Başkanı Fethi ÖNDER ile otomotiv sanayi, paralel sanayi ve çeşitli kuruluşlardan yetkililer katıldı.

    Dev ekranda yapılan sunumun ardından ilk sözü alan, pistin yapımını ve işletmesini üstlenen Performans Organizasyon’un sahibi Ethem Genim oldu. Genim konuşmasında, Avrupa’ya bakıldığında her otomobil fabrikasının bulunduğu bölgede mutlaka bir yarış pisti olduğunu, Ar-Ge testlerinin, ürün tanıtımlarının, marka imajlarına yönelik tüm sportif aktivitelerin ve eğitimlerin yapıldığı bu pistlerin, otomotiv sektörünün bir vitrini olarak hizmet verdiğini belirtti. Türk otomotiv sanayinin son yıllarda gösterdiği büyük gelişime paralel olarak, diğer ülkeler ile rekabete ulaşabilmesi için yerleşik düzende test, geliştirme ve teşhir alanlarına ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Ethem Genim, bundan dolayı otomobil sektörünün, motorsporları camiasının ve Bursa halkının yararlanacağı uluslararası standartlarda bir tesis olacak Nilüfer Yarış Pisti’nin, Türk otomotiv sektörünün gelişimine büyük katkılar sağlayacağını açıkladı. Genim ayrıca, OYAK-RENAULT ve TOFAŞ otomobil fabrikalarının öncülüğünde, paralel sanayinin de katkıları ile oluşturulacak bütçenin Nilüfer Yarış Pisti’nin yapımını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

    Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY ise, Bursa’da otomobil üreticilerinin ve yan sanayi firmalarının bulunmasından dolayı, şehrin bu sektörün kalbi pozisyonunda olduğunu ve Nilüfer ilçesinin adının, karting pistinden sonra böyle uluslararası bir pistte geçmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

    Kokteylde son olarak söz alan TOMSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da, Türkiye’de son yıllarda otomobil sporlarında büyük ilerlemeler sağlandığı, Bursa gibi otomotiv sektörünün kalbinin attığı bir ilde yerleşik pist yapılmasından ötürü mutluluk duyduğunu söylerken, kendisinin rüyalarından birisini hayata geçirecek olmasından dolayı, başta Ethem Genim olmak üzere, katkıda bulunan tüm kuruluşlara teşekkür etti.

    Bursa-Mudanya yolu üzerinde bu ay içinde yapımına başlanacak olan Nilüfer Yarış Pisti, 220 dönüm arazi üzerine kurulacak.Toplam asfalt uzunluğu 3200 metre olan Nilüfer Yarış Pisti içinde, Türkiye’nin ilk uluslar arası ölçülere sahip (700 metre) drag pisti bulunacak. Ayrıca Güvenli Sürüş Teknikleri eğitim alanı, restaurant-kafeterya, sosyal tesisler, teknik kontrol ve padok alanı ile TIR’lar için özel otoparklar da yer alacak. Nilüfer Yarış Pisti’nin yapımının bu sene sonunda tamamlanıp, 2005 sezonundan itibaren hizmete sunulması amaçlanıyor.

    Kaynak: Basın bülteni

  9. #9
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    pistin satılmayacagina dair bir bakan garanti vermis

  10. #10

    Üyelik
    25 Mart 2004
    Şehir
    antalya
    Sen likor gibi tatli, Tekila gibi carpici, Viski gibi asil, Konyak gibi sicak, sampanya gibi ozel, sarap gibi tutkulu, Malibu gibi egzotik, Kokteyl gibi muhtesemsin.(Bir barmaid den )

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ocak 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yakında inşallah olur
    Konu güncel değil ancak aktif bu tür konular silinmeli bence

  12. #12
    Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2015
    Şehir
    KUŞADASI-ANTALYA
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    2004 den beri satamadılar mı ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler