Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

125CC 150CC 250CC Hangisini almalıyım ? ? ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 ABS
    Merhaba Arkadaşlar

    Foruma 09.02.2016 tarihinde üye olarak siz değerli arkadaşların, görüş,bilgi ve tecrübelerinizle bana yardımcı olacağınızı umut ediyorum.

    (Yardımcı olacağınıza çok eminim.Çünki bütün motorcu forumlarını okudum.İnanılmaz bir dayanışma var bu forumlarda, benide inşallah aranıza kabul edersiniz )

    Saygıdeğer arkadaşlar, ben 1.83 boyunda 85 kgr ağırlığındayım.Yukarıda belirttiğim üzere, 6 aydır bütün motor kullanıcı forumlarını sayfa sayfa okudum.Bir çok motor markasını ve modelini internetten inceledim ( sadece scooter olanları ) ama gel görki iş araştırmak ve incelemekle bitmiyor. Bu konularda tecrübeli olan siz değerli üyelerin görüşleri,önerileri benim gibi bu işe yeni başlayacak olan insanlar için inanın altın değerinde.

    Kafanızı çok şişirmeden sadete geliyorum
    Ben her sabah KAVACIK'tan yola çıkıp, ikinci köprüyü geçerek TEM otoyolundan ilerleyip, basın ekspresi kullanarak hava alanı istikametinden GÜNEŞLİ semtine gelicem ( 42 KM ) akşamları, aynı istikameti kullanarak geri dönücem ( 42 KM ) toplamda hergün en az 84 KM yol gidicem, ev iş, iş ev arası. Bu durumda malumunuz maliyetleri,güvenliği düşünerek kaç cc bir scooter benim işimi görür?

    Benim uzun araştırmalar sonucunda düşündüğüm motorlar.

    Yamaha NMAX ABS 125cc
    Yamaha XMAX ABS 250cc

    Honda PCX 125cc
    Honda PCX 150cc

    Yamaha ve Hondanın bu modelleri arasında kaldım Yamahalarda ABS bulunuyor olması, benim gibi yeni başlayan birinin, panik frenlerde doğru frenleme yapamayıp, kızaklayarak yan yatmamı engellemesi açısından önemli diye düşünüyorum.
    Yamaha NMAX 125 inanılmaz az yakıyor ve ABS artısı dolayısı ile en çok ilgimi çeken motor oldu. Onunla ilgili endişem. Köprü geçerken, rüzgarlardan etkilenirmiyim? TEM oto yolunda ilerlerken, motorun üreteceği güc ve hız yeterli olurmu? Tehlike yaşamadan ekonomik bir şekilde KAVACIK GÜNEŞLİ, GÜNEŞLİ KAVACIK gidip gelebilirmiyim? Yakıt değerleri 2 lt ile 2,60 lt olarak veriliyor 100 km de.

    Yamaha XMAX 250 çok çekici görünümü var ABS var. Yakıt olarakda, kullanıcı forumlarında 3lt ile 4 lt arasında değerler yazılmış.Bu motorun ağırlığıda 180 kgr civarlarında.Ben bu motoru alsam her gün işe gidip gelmek için kullanıcam bu kadar yakıt sarfiyatına değermi? Bu motoru benim gibi yeni biri TEM otoyolunda ve sıkışık trafikte rahat kullanabilirmi?

    Honda PCX 125 ve 150 cc ler hemen hemen aynı gibi bu iki motorla ilgili sıkıntım ABS olmaması, kombine fren sistemi olması.Bunlara uygun lastik takılırsa ( Michelin Grip ) sorun olmazmış ( forumlarda böyle yazıyor )

    Güvenlik, yakıt ve bakım maliyetleri düşünülerek, TEM otoyolunda ağırlıklı olmak üzere, her gün en az 84 KM yol yapacağım göz ününde bulundurularak sizce ben hangi motoru almalıyım.Lütfen nedenleriyle yazarak beni aydınlatıp, fikirlerinizle yönlendirebilirmisiniz?

    Not: Köprü güzergahlarını kullanıp, TEM ve E 5 oto yolunda 125cc 250 cc ye kadar kullanan arkadaşların yaşadığı tecrübeleri, paylaşmalarını rica ederim. Saygılarımla.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    09 Mart 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    O güzergah için tabii ki en ideali xmax 250 olur. Fakat Bütçe meselesi ortalama 3.5 lt yakar. Diğerleri de 2.5 lt yakar. Hafta sonları çalışmadığını varsaysak ayda 1848 km yol yapar. Scooterlar ortalama olarak her 3 bim km de bir servise giderler. Bu da her 1.5 ayda bir servis ücreti demek. Bence bu kadar çok km yapacak birisinin 150 ila 250 cc arası vitesli bir motosiklete binmesi gerekir. Scooter a göre hem yakıt açısından hem de servis açısından daha karlı bir tercih olur.

    Tabi bu benim nacizane fikrimdir. Şimdiden alacağın motosiklet hayırlı olsun...
    kuvan, bpak ve smtknc bunu beğendiler.

  3. #3
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    şimdi 84 km az bi yol değil. Xmax 250 seni temde daha güvende hissetirecektir.

    PCX125- 150 nin 110 da kesiciye girmesi seni zaman zaman sıkıntıya sokabilir. Hatta sehirler arası yolda seni skıştırmadıkları kadar yol açıldığında sıkıştırabilirler. Malum İstanbul herkez pisikopat keza Nmax da yüreyeceği son hız 115 tir pek fark etmez.

    olay bütçe ve para meselesi yani rahat rahat 250cc abs alabiliyorsan Niye pcx aldım ki ben diyebilirsin 2-3 ay sonra, yoksa PCX lede gidersin daha ekonomik ve bakım maliyetleri düşük olur. Alırken daha az para bağlarsın ve kitli trafikte daha çevik olursun. Ama 84 km yolda Xmax da paşa gibi hissedersin. ne az ne fazla...

    Ben örnek vereyim 125 lik vitesli motorum otabanda 120-125 sabit gidebiliyor ve temi bol bol kullanıyorum. Kendimi güvende hissetmediğim zaman hızımı 90-100 den 120-125 seviyesine çıkarıp güvenli ortam olusana kadar uzuyorum. Bu yüzden çok sevdiğim ve pratik bulduğum PCX e pek cesaret edemedim
    kuvan bunu beğendi.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Ağustos 2015
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    Ayda 100 Lt yakıt + 100 Tl civarıda bakım desek (ayda 500-600TL) + her gün 1,5-2 saatin yolda gidecek.(ayda 50-600 saat) Şartların müsait ise biraz daha işe yakın bir yere taşınsan daha karlı olursun gibi geldi..
    manofsteel bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    09 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 ABS
    SERKANY

    Eşimin işi, Kavacık Paşabahçede bu sebebten bu sıkıntılı süreci yaşıyoruz.O trafikte hergün arabayla çekilmez bu sebebten motor düşünüyorum.İlginize teşekkür ederim.Saygılarımla.

  6. #6
    eren3736 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2015
    Şehir
    Ümraniye/İST
    Motosikleti
    Mondial Drift - TVS APACHE 150(çalındı) - Cbr 125
    125 cc ile o yol bitmez. İmkan arsa Xmax alınmalı ama serkanın dediğide doğru yol parası + kaybedeceğin zaman düşünülürse taşınmayı denesen daha iyi olur eğer öyle bir ihtimal yok ise al bi 250cc yayıla yayıla git
    kuvan bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    08 Şubat 2016
    tartışmasız Xmax. bu işin haftasonuda var. eşinle alıp başını gitmek var. 2 kişi diğerleri sarmaz
    kuvan bunu beğendi.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    xmax dışında birşey görmüyor joyride joymax da olabilir maxi olsun yeterki
    kuvan bunu beğendi.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Ağustos 2015
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    Alıntı kuvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SERKANY

    Eşimin işi, Kavacık Paşabahçede bu sebebten bu sıkıntılı süreci yaşıyoruz.O trafikte hergün arabayla çekilmez bu sebebten motor düşünüyorum.İlginize teşekkür ederim.Saygılarımla.
    Allah kolaylık versin blader o zaman :(( belli bir zaman sonra acil durumlar güzel havalarda gezmek için 125-150 cc yetersiz kalır, son hız için değil ara hızlanmalar için güç lazım 250 cc veya 200 cc bakman daha mantıklı.
    kuvan bunu beğendi.

  10. #10
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Evin yakınlarında bir işi 500-750 TL daha az paraya kabul etmeniz daha mantıklı duruyor.
    Bu sayede motosiklete keyif için binecek ve ailenizle daha fazla geçirebilecek bir zaman kazanmış oluyorsunuz.

    Günde 84 km yol demek tatil günlerinizi çıkartırsak ( tabi varsa ) ayda en az 100 litre benzin demek.
    Her ay servise gitmek demek.
    3-4 ayda bir lastik değiştirmek demek.
    Başka hiç bir masraf açmasa bile ayda 750 TL kaybınız var.
    Para önemli değil desek gidiş geliş en az 2 saat kaybınız var ve ayda sadece 20 gün bile çalışsanız 40 saat yani yaklaşık 2 günü yollarda harcamanız demek.
    Şu an zaten daha fazla zaman harcıyorsunuzdur.
    Ben sizin yerinize olsam hemen işi bırakırım.

    Yine de illa alacağım diyorsanız çevre yolları küçük hacimli motosikletler için oldukça büyük riskler taşıyor. Sanıyorum yakın bir gelecekte belli bir gücün altındaki motosikletlerin bu yolları kullanmaları yasaklanacaktır.
    Bunları göz önünde bulundurmanızda yarar var.
    kuvan ve MELİH bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  11. #11
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    en son coq yazmış hemen girdim okudum. doğru katılıyorum
    kuvan bunu beğendi.

  12. #12
    Ufuk ARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul - Sefaköy
    Motosikleti
    GT250R
    bende 8 yıl kadar aynı güzergahı kullandım. tabi son 3 senesi motorla oldu. sabah Güneşli den çıkıp Ümraniye ye akşamda tersi istikamete. tabi ki yakıt bakım köprü ücreti vs diğer masrafları göz önünde bulundurduğunuzu düşünerek sadece motosiklet üzerinden konuşmak gerekirse. 125 cc sizi yolda üzecektir. yeri gelecek kavşaklarda araçlardan kaçmak için hızlanmanız gerekecek 125 cc lik motorla ne kadar mümkün olur siz düşünün. temde kamyon trafiği günün her saati malum (her ne kadar iş çıkış saatlerinde yok deseler de) helede trafik acıksa kamyonlar uçak misali gidiyor yolda. bu yüzden 250 cc bir scooter daha iyi olacaktır.

    tabi her konuda olduğu gibi durumun maddi ve manevi tüm yanlarını ölçüp biçmeniz gerekmekte.
    kuvan bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    09 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 ABS
    COQ

    ''Ben sizin yerinize olsam hemen işi bırakırım.''

    Süper cevap olmuş Güldürdünüz beni. Ama hiç düşünmediğim,aklıma gelmeyen fikirler çıkıyor böylelikle.İşte bu yüzden bir bilene danışmak her zaman iyidir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------

    Ufuk ARSLAN

    Siz kaç cc motorla bu yolu kullanıyordunuz? Ben yazın ve kışın sürekli bu yolu kullanmayı planlıyorum.( İşten kovulana kadar )Aylık ne kadar masrafınız oluyordu, kullandığınız motorda mesafeden dolayı bir sorun olupta yolda kalıyormuydunuz,Veya benim düşündüğüm bu motorlar beni yolda bırakırmı? Kış için ekipmanınız nasıldı?Neler tavsiye edersiniz?

    Saygılarımla.

  14. #14
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Alıntı Ufuk ARSLAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende 8 yıl kadar aynı güzergahı kullandım. tabi son 3 senesi motorla oldu. sabah Güneşli den çıkıp Ümraniye ye akşamda tersi istikamete. tabi ki yakıt bakım köprü ücreti vs diğer masrafları göz önünde bulundurduğunuzu düşünerek sadece motosiklet üzerinden konuşmak gerekirse. 125 cc sizi yolda üzecektir. yeri gelecek kavşaklarda araçlardan kaçmak için hızlanmanız gerekecek 125 cc lik motorla ne kadar mümkün olur siz düşünün. temde kamyon trafiği günün her saati malum (her ne kadar iş çıkış saatlerinde yok deseler de) helede trafik acıksa kamyonlar uçak misali gidiyor yolda. bu yüzden 250 cc bir scooter daha iyi olacaktır.

    tabi her konuda olduğu gibi durumun maddi ve manevi tüm yanlarını ölçüp biçmeniz gerekmekte.
    Hocam Anadoludan FSM ye gelinen o son 10 km varya tırlar kamyonlar otobüsler 120km hızla trex dinazor gibi hiç istifini bozmadan gazlıyorlar. O yolda zaten rüzgar var bide bu araçların trübulansı, Kabus gibi bi bölüm orası, sırf bunlar yüzünden arkadaşın yzdığı gibi güneşli-halkalı başakşehir tarafına dahi geçsem 1. körüyü tercih ediyorum.
    kuvan ve manofsteel bunu beğendiler.

  15. #15
    smtknc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Multistrada 1200s
    Nmax 125 kullanıp Xmax alan biri olarak, işi bırakma veya alternatif çözüm önerileri dışında sizin derdinizin dermanı 250cc bir makine olacaktır.
    kuvan bunu beğendi.

  16. #16
    Ufuk ARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul - Sefaköy
    Motosikleti
    GT250R
    Alıntı kuvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    COQ

    ''Ben sizin yerinize olsam hemen işi bırakırım.''

    Süper cevap olmuş Güldürdünüz beni. Ama hiç düşünmediğim,aklıma gelmeyen fikirler çıkıyor böylelikle.İşte bu yüzden bir bilene danışmak her zaman iyidir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------

    Ufuk ARSLAN

    Siz kaç cc motorla bu yolu kullanıyordunuz? Ben yazın ve kışın sürekli bu yolu kullanmayı planlıyorum.( İşten kovulana kadar )Aylık ne kadar masrafınız oluyordu, kullandığınız motorda mesafeden dolayı bir sorun olupta yolda kalıyormuydunuz,Veya benim düşündüğüm bu motorlar beni yolda bırakırmı? Kış için ekipmanınız nasıldı?Neler tavsiye edersiniz?

    Saygılarımla.
    benim gt 250 r ım var. bu yoluda 250 likle gidip geldim. acıkcası tek zorlandıgım nokta rüzgarlı havalarda köprü oluyordu. rüzgar carpması sonucu 2 şerit birden degiştirmişliğim var.onun dışında yolda belli noktalar var. kagıthane hastal kavşagı köprü girişi birde tekstilkent önü ekstra dikkali olman gereken noktalar. gp500-1st nin de dedigi gibi bu noktalarda kamyonlar nedense ferrari edesında gidiyor. noş yola düştügünde nedenini anlayacaksın. kar yagışında zaten cıkmazsın diye düşünerek kaliteli kışlık ekipmanla cok sıkıntı yaşamazsın acıkcası.
    işin maddi kısmına gelirsek. benim evle ümraniye arası 45 km idi yani günlük 90 km yol sakin kullanımla 100 km de 3,5 4 litre arası yakıyordu hyo. aylık 80 litre benzin masrafı + köprü ücreti + bakım ücreti gibi bir maliyet ortaya cıkıyordu.
    çalıştıgın işteki kazancın iyiyse. İstanbul trafiğinde zaman kazanmak için bir nebze göze alınabilecek bir maliyet acıkcası.

    böyle anlatıyorum ama bende en son 2014 ağustosta kayış attı işimide güneşliye taşıdım. ve bu geçişle hem masrafı yok ettim hemde maaşı katladım. şimdi hyoyla keyfime göre geziyorum.
    Hyosung GT250R

  17. #17

    Üyelik
    09 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 ABS
    Ufuk ARSLAN

    Bilgilendirme için teşekkür ederim, ayrıca desteklerinden ötürü diğer arkadaşlarada teşekkür ederim. Biraz gözüm korktu benim bu motor işinden ama yapacak birşeyde yok ne yapıcam ben toplu taşımayla ve arabayla bu yol hiç çekilmez.İşi evi taşıma şansıda yok, tek çözüm motor gözüküyordu.Anlatımlarınıza görede o noktaların birinde ben bir kamyona yapış EX olurum sanırım. Of of

  18. #18
    Ufuk ARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul - Sefaköy
    Motosikleti
    GT250R
    acıkcası bu korku ile fazla beynini yorma. şu konuşmaların tümünü a2 ehliyetin oldugunu var sayarak yaptık. eger bu konuda egitim almadıysan öncelikle bir egitim al. egitim sırasında aldıgın zevk emin olki o korkularının hepsini yenecek. egitim sonu istersen yine özelden görüşürüz madem güneşlidesin bana yakınsın bir öglen buluşup detaylı konuşuruz.

  19. #19

    Üyelik
    09 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 ABS
    Merhaba Ufuk,

    Bir süre foruma bakmamıştım.Mesajını şimdi fark ettim lütfen kusura bakma.Ben 6 7 aydır sürekli motor üzerine internette araştırma yapıp, bu işin bana uygunluğunu araştırıyorum net olarak ikna olduktan sonra A2 ehliyetimi ve motorumu almaya karar vericem.Ama internetteki bütün eğitim programlarını izledim.Kontra tekniğini bile öğrendim netten Virajların (dönüşlerin) kutsal kitabı filmini 3 defa izledim bu filmi bütün motor kullanan arkadaşların izlemesini tavsiye ederim (izlememiş olanlara) belgesel tarzında eğitici bir film.Bu arada görüşmek tanışmak isterim bir öğlen yemek yeriz sana ve bana uygun bir zamanda İş yerin nerede adres yazarsan sana çat kapı sürprizde yapabilirim

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2013
    Şehir
    bursa yenişehir
    Motosikleti
    mondial z-one 150
    yazdıklarından 250 cc ve üzeri maxi bir alete ihtiyacın olduğu belli. kymco ya baktın mı?
    http://www.kymco.com.tr/urunler/1001...ing_250ri.aspx


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)