Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Aliexpress ' ten alışveriş ve gümrük vergisi saçmalığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Alıntı dental_land adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğiniz 75 euro sınırı , yıl içinde 5 üründen fazla sipariş edilemez ; yoksa gümrüğe takılır . Bunlar nerede yazıyor . Bu kuralların olduğu kanunları gösterebilecek olan var mı?
    Son 4 aydır 17 ürün sipariş ettim ;5 tanesi halen yolda , 1 tanesi kayıp , gerisini teslim aldım . 75 euro üzerinde alış veriş yapıp vergi ödemeyen çok insan var .
    Benim bildiğim bu işin kuralı kaidesi yok sizin ürününüzü inceleyen gümrük memur ekibine kalmış .
    Sizin durumda satıcı gift yazmamış olabilir veya bir yerlerinde kamera olduğunu belirten bir yazı vardır .laptop ,kamera , foto mak. ,akıllı telefon gibi satışı kolay elektronik ürünler vergiye kolay takılır.
    Burada yazıyor. Geçen sene 4 ve 5. ürünümü farklı satıcılardan aynı anda vermiştim. Kargo görevlisi aynı zamanda bunu da bıraktı.

    [IMG][/IMG]
    capozzz ve braveguy bunu beğendiler.
    CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Vmaxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2008
    Şehir
    Hamburg , Denizli
    Motosikleti
    yamaha MT-09 MT-07 WR250r
    Selamlar,

    Almanyada limit 23 euro!!!

    fazlasina gümrük ve KDV ödetiyorlar. aldigin sitenin ve esyanin faturasinin hatta paypal ödeme ciktisi istiyorlar. daha dün gittim 2saat bekledim
    braveguy bunu beğendi.

  3. #23
    Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2011
    Şehir
    Balıkesir Burhaniye
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    Bugün ürünü teslim aldım devletimize HAYIRLI olmasını diliyorum 52.6 tl vergi ödedim.Yorum yapan herkese teşekkürler.
    '78 Peugeot GL 10 - '06 Monero Angel 150 - '05 Kanuni Seyhan 150 - '07 Hyosung Gt 250 R - '12 Hyosung Gt 250 R - '05 Honda CBR 600 F - '08 Honda CBR 600 RR

  4. #24
    mertky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2015
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 500 Cruiser
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum, özellikle elektronik aletlerde öyle gerçek değerinden düşük kesilmiş fatura işini yemiyorlar. draggy nin dediği gibi emsal denen bir şey var yani... O söylediğin 2 tane kamera alıp gümrük ödemeyen adamın ya gümrükte tanıdığı bir şeyi vardır, ya bir karışıklığıa gelmiştir, ya da satıcıya burada yazmayacağım özel bir takım önlemler aldırmıştır. Doğrusu, senin bu 52 lirayı ödemen. Diğerleri yanlış örnek, yanlış örnek üzerinden itiraz ettiğinde alacağın sonuç daha önce gümrük ödemediğini söylediğin elemanların da ödemedikleri gümrük vergisini ödemesi olur.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------



    Burası bir ülke, bir devlet. Bir kabile değil. Bir devletin yurt dışından girecek mallar için kural kaidesi olmadığını, bu işleri gümrük memurlarının insiyatifine bıraktığını düşünmek biraz cahillik oluyor. Elinizin altında "internet" denen bilgi havuzu var, 5 dakikalık bir araştırma ile mevzuatı gayet açık şekilde görebilirsiniz.

    Kurallar daha önce de yazdığım gibi;

    1- Gelecek malın değeri 75 euro ya da bunun karşılığını geçmeyecek. (önceki mesajımda 75 euro ya da 100 dolar yazmıştım ama arkadaşlar düzeltmiş, evet artık pariteden dolayı 100 dolar değil)

    2- Mal bir gerçek kişiye gelmeli, şirket ya da kurum adına gelmemeli.

    3- Aynı şahıs, 1 Ocak - 31 Aralık arasındaki 1 takvim yılında, en az 2 şer ay ara ile, 5 defadan fazla olmamak üzere, 75 euro değerinde ürünü gümrüksüz yurt dışından satın alma hakkına sahiptir.

    Notlar;

    -Mal gelirken, satıcı şirketin düzenlediği "invoice" ya da "bill of sale" ile gelir. Bir şirketin düzenlediği invoice (yani fatura) üzerine malın değeri ile beraber "gift" yazması hiçbir anlam ifade etmez, salak mı bu gümrük memurları?

    - Özellikle elektronik aletlerde emsal vardır, onların da elinin altında google var, direkt aratıp fiyatına bakıyorlar. Sıfır ürünü, senin x dolara aldım diye iddia etmen önemli değil. Önemli olan ürünün gerçek değeridir. Onu da bulurlar.

    - 4 ayda sipariş ettiğinizi söylediğiniz ürünlerin total fiyatı ne kadar? 375 euroyu geçiyor mu? Yoksa 10-20 euroluk ürünler mi? Bu 17 ürünün tamamı ayır paketlerde mi geldi? Yoksa bazıları 1 paket içinde beraber mi geldi? 1 paket içinde beraber gelen ürünlerin toplam ederi 75 euro dan fazla mıydı, değil miydi? İlk kıstas olan "fiyat" limitini daha geçmediyseniz gümrüğe de daha girmezsiniz.

    - Bunlarla beraber mevzuat karışık olduğu için hataya da açık. Yanlışlıkla gümrük ödenmemiş de olabilir. Doğrusu yukarıda yazdığım gibidir.

    Anlattıklarınıza göre ya ben çok şanslıyım yada memurlar çok dikkatsiz 1 yıl içinde 100 den fazla ürün aldım tek kuruş vergi yada kargo ücreti ödemedim. aldığım ürünler içerisinde 300 dolarlık üründe vardı 2 dolarlık üründe.gümrükte tanıdığım falanda yok. Pek anlam veremedim bu duruma


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)