ön fren

dun motosikletimden dustum ve on frenim bir calisiyor bir calismiyor ve maneti kirildi bunu kendim tamir edebilir miyim? ön abs diskli (pulsar)

Edemezsin alüminyum kaynak tutar ama sabit değil,devamlı güç uygulanan parça. Yeni manet almak en mantıklısı

Motosikleti
Ns200 15"
Geçmiş olsun, fren bir çalışıyor bir çalışmıyor derken neyden kastediyorusunuz? Fren maneti gibi önemli bir parçanın tamiri pek olmaz, bahsedildiği gibi yenisi ile değişmesi gerekmektedir.

Bir tutup bir tutmama kısmını anlamadım, buna öyle internetten bakarak çare bulmak zor - sen de pek anlamıyorsun neyin ne olduğunu, bu nedenle anlatman da zor ki birisi anlayıp cevap versin.

Manet kırıldıysa kırılmadan önce bir güzel yamulmuştur. Kaynaklayabilirsin, ama acayip yamulmuş kıvrılmış olacak. Benim bir kırık manet öyle kaynaklandı yedekte duruyor, hani acil lazım olursa falan diye, yoksa üç parmak bile zor atılıyor acayip yamuk falan filan. Lakin bir tutup bir tutmaması bambaşka bir şey, onu bir ustaya göster ya da en azından biraz motosikletten anlayan bir arkadaşınla falan bak.

Sanırım fren diskin yamuldu düşünce , maneti ucuzdur değiştir ama kaynakda olur , geçmiş olsun..

Sanırım fren diskin yamuldu düşünce , maneti ucuzdur değiştir ama kaynakda olur , geçmiş olsun..

Aklıma geldi ama disk o kadar kısa bişey ki lastiğe göre çevre anlamında, eğiklik olsa patırtı kütürtü titreşim her şey olur ama insanın hissedebileceği kadar geniş tutma tutmama aralıkları olması biraz zor gibi geldi.

Aklıma geldi ama disk o kadar kısa bişey ki lastiğe göre çevre anlamında, eğiklik olsa patırtı kütürtü titreşim her şey olur ama insanın hissedebileceği kadar geniş tutma tutmama aralıkları olması biraz zor gibi geldi.

Disk kilidini üzerinde unutup yürüyüncede yamulup böyle bir tutup bir bırakıyor test ettim ben :D

maneti zaten yenisiyle degistirmek istiyorum benim demek istedigim sadece fren bazen tutuyor bazen tutmuyor bu sorun manetle mi alakali maneti degismekte bir sey yok zaten

Motosikleti
Ns200 15"
maneti zaten yenisiyle degistirmek istiyorum benim demek istedigim sadece fren bazen tutuyor bazen tutmuyor bu sorun manetle mi alakali maneti degismekte bir sey yok zaten

Bir çok sebep var fren çalışması ile alakalı. Belki fren merkezi problem yapıyor belki de kaliper veya fren hidroliği kötüdür o yapıyordur, bir sürü sebep var...

bu sebepleri kendim galledemez miyim sehirdeki motorculara guvenmiyorum kendim halletmeye calisiyorum genelde ondan dolayi

bu sebepleri kendim galledemez miyim sehirdeki motorculara guvenmiyorum kendim halletmeye calisiyorum genelde ondan dolayi

tekeri çevirip gözünle incele, diskte yamukluk varsa sesinden de anlayabilirsin. yamukluk bariz ise elinle düzeltmeyi deneyebilirsin ancak hidrolik sistemde sıkıntı varsa ekipmansız yapabileceğin bir şey değil malesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar