Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Ben bu döneme ait olamam..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Kasım 2014
    Şehir
    ORDU
    Motosikleti
    CBR500R
    Henüz 20 yaşında biriyim ve kafayı yemek üzereyim.Olmuyor, bu döneme ait olamıyorum.Yaşıtlarım gibi değilim onların zevk aldığı şeylerden zevk alamıyorum , onların yapmacık gülüşlerine karşılık veremiyorum, yeni modalara pardon tırnak içinde trendlere ayak uyduramıyorum samimiyet istiyorum.Usandım artık onların beni farklı görmesinden ben farklı değilim.Evet sizin gibi içki içmiyorum, babamın bana zorla yolladığı parayı geç saatlere kadar barlarda kızlarla yemiyorum, her kafede check-in yapıp yapmacık fotoğraflarımı instagrama atmıyorum.Yapamıyorum.Madem farklıyım bırakın artık peşimi, 2 saatlik heveslerle gözümü boyamaya çalışmayı, üniversite hayatı öyle yaşanmaz demeyi.İstemiyorum yapmacık heveslerde boğulup gerçekliğin dışında kalmayı, her sohbette karı kız muhabbeti açan uckuruna düşkün arkadaşları.Bizim özümüz bu değil , yapmayın kaybolmayın şu sanal alemde.Gerikafalı diyorlar bana, bu yaştada namaz mı kılınırmış diyorlar, rakı masasına oturmayana adam denmez diyorlar. Varsın desinler artık takmıyorum.Ama üzülüyorum, yaşıtlarımın bu kadar ucuz hevesler peşinde koşmasına, asimile olmamıza çok üzülüyorum.Şu yaşımı sanki 10-15 yıl önce yaşamam gerekmiş gibi hissediyorum.Daha samimi arkadaşlıklarla , sanal ortamın bu kadar içimize girmediği gerçek hayatta.
    Hazırlıkta tanıştığım saf Anadolu çocuklarını görüyorum, onlarda kapılmış bu büyüye. İzmirin ve üniversitenin göz boyayan renkli hayatına.İçimden keşke gelmeseydiniz diyorum, keşke gelmeseydiniz de içinizde ki saf delikanlılar oldukları yerde dursaydı.
    Herkesin hayatı kendine sanane kardeş? diyenler olacaktır elbet, katılıyorum.Ama ben tarihime saygı duyuyorum.Türk gencinin avrupalıdan bi farkı olsun karakter dolu bi duruşu, çizgisi olması gerektiğini düşünüyorum.(Kafatascı değilim sadece saf bi karadeniz milliyetçiliği var içimde, Kürt kardeşlerimi seviyorum).
    Konuştuklarım , yazdıklarım neyi değiştirir bilmiyorum ama konuşmalar artık karşılık bulmayınca bende yazıyorum. Niye buraya yazdığıma gelecek olursak, uzun süredir takip ediyorum siteyi oldukça samimi insanlar var güzel muhabbetlerine bende katılmak isterim.
    Sitenin yaş skalası oldukça geniş, abilerimden ablalarımdan cevap bekliyorum.Dikkatli sürün. Saygılar..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Yapmacık ve spontane yaşayan insanlardan uzak durabilirsin. Sanmiyorum birisi senin bacağından tutup gotursun. Ben öyle yapıyorum mesela. 45 tane insanla muhatap olmuyorum, hatta mümkün olduğunca az insanla muhatap olmaya çalışıyorum. Bazı zorlukları var ancak 2 yuzlukukten tiksindiysen yapacak başka bir şey yok.

    Yada ani geciatirmeye bakıp cemaatcisi ile namaz kilip sarapcisi ile sabahlayacaksin.

    Karı kız muhabbetine ne olursa olsun katlanmam.

    Yurt dışında çölün ortasında bile 2 cümleyi Kariya kıza bağlayan insanlardan uzak kalarak geçirdim. Yeri geldi 24 saat kimse ile tek bir cümle bile konusmadim ama geleni geçeni kilictan! Geçiren palavracu ibisl3rden uzak durdum

    Seni anlıyorum ancak elden çok bir şey gelmiyor.

    Sana tavsiyem etrafındaki insanlar evli barkli isinde gücünde insanlar olana kadar sen de onlar gibi spontane yasa.
    VONALI MURAT bunu beğendi.

  3. #3
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Yalnız olamazsın. Üniversitede, hele hele İzmir'de, senin gibi düşünen ve yaşayan bir sürü insan vardır. Onlarla takıl. Mescitten insanlarla tanış. Sana baskı uygulayan çevreden uzaklaş. Her türlü insan var. Herkesin tercihleri farklı. Gayet normal.

    Ben üniversitedeyken sosyal medya falan yoktu. Yine de nispeten mazbut bir üniversite hayatı geçirdim. Yine yaşasam, yine aynı şekilde geçirirdim. Kendime yakın çevrem oldu. Güzel günlerdi. Derslerime odaklandım. İyi de oldu.
    VONALI MURAT bunu beğendi.

  4. #4
    Fatiiiik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial Rx3i Evo 2016
    insallah seneye bende universiteye gidecegim, bu yuzden gece gunduz ders calisiyorum mezunum.bu yuzden abi diycem.Bende ayni seyleri yasadim ve yasiyorum abi, saclarim uzun, cross motor suruyorum ve 6 senedir baglama caliyorum.Kimse tipime bakip konusmama bakip bu cocuk baglama caliyodur ve iyi caliyodur demez, ki iyi caldigimi dusunuyorum deneyimlerimde bir cok kez oldu.Neset ertas dinlerim, mahsuni serif dinlerim, muslum gurses dinlerim ve rap, pop vs dinlemeyide cok cok cok severim.Baglama caldigimi bilen yeni insanlar cok sasiriyo, kro musun diyen de cok, takdir edende.Her sey onyargi, benim 2 tane arkadasim var, biri hayatinda hic namaz kilmamis alevi bi arkadasim, digeri 5 vakit namaz kilan şafii bir arkadasim. kurani bile cok rahat okuyabiliyorum ogrenmistim ufakken.Biz 3 umuz birbirimizin en iyi arkadaslariyiz, ne ben arkadasima sen niye farzlari kilmiyosun derim ne de diger arkadasima sen niye namaz kilmiyosun derim.Denmez, insan olan demez, kınamaz, önyargılı olmaz.Insallah kendine kafa yapısı olarak en yakin en samimi insani insanları bulursun abi..Deginmeden gecemiycem, onyargili olmaya ve kinamaya bayilan insanlar kendini medeni hisseden, medeni insanlar gibi yasamaya ozenen ama aslinda hic kimse olamamis 2 ayakli canlilardir..

  5. #5
    sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2015
    Şehir
    zonguldak- ereğli
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    kahrolsun bağzı şeyler!
    linkinpark20 bunu beğendi.

  6. #6
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Kafanı değiştir sorun çözülür.
    Milletin giyimine laf etmişsin,
    yaşam tarzına,cebindeki telefona,içkisine kumarına,dinlediği şarkısına,milli şuuruna, tarih bilincine,moda anlayışına,samimiyetine, barına, kafesine, kız arkadaşına, instangram mı ne karın ağrısıysa ona, gerçekliğine, uckuruna, özüne, sözüne yani insana dair ne varsa hepsine laf etmişsin.
    Ama sana edilen iki kelimeye bile tahammül edemiyorsun.

    Bu yüzden yalnızsın.

    Bu yüzden bu derdini paylaşacak arkadaşın yok ki gelip burda içini dökmek zorunda kalmışsın.

    Bu önyargılarından bir an önce kurtul.
    Biraz eğleniyor diye kimseyi itham etme hakkına sahip değilsin.
    Adamlığını, insanlığını sorgulama hakkına sahip değilsin.

    Ben namaz kılıyorum, tarihime sahip çıkıyorum, vatanımı seviyorum , içki içmiyorum, kızlarla takılmıyorum, derslerime çalışıyorum öyleyse en mükemmel insan benim diğerleri beş para etmez it sürüsü kafasından bir an önce kurtul.

    Yoksa mutsuz olursun.

    Herkesi senin gibi düşünmeye, senin gibi davranmaya zorlayamazsın.

    Buna hakkında yok başaracak gücün de.

    İnsanları olduğu gibi kabul etmeyi başardığın gün bu dertlerin bitecek.

    Hatta güneşli güzel günlere inanan mutlu bir yusufçuk bile olursun.
    ahmetunuver, Olcan138, ATAdamZU ve 19 diğerleri bunu beğendiler..
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  7. #7
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    Sende bir terslik yok tek sorunun senin gibi düşünen arkadaşlarının olmaması. Herkesin görüşüne ters olan kişiler vardır bunlar azınlıkta yada çoğunluktadır. Aynı şeylerden konuşamadığın, aynı görüşleri paylaşmadığın insanlardan uzak dur. Kimseye muhtaç değilsin. Sana uçuk kaçık gelen kişilerle arkadaş olma.
    Sakın ama sakın benliğinden ve fikirlerinden utanma; ama nerede ne konuşacağının bilincinde ol. Bilinçli bir yalnızlık zorunlu bir kalabalıktan çok iyidir. Dinine bağlı olmak çağımızda çok ama çok zor. Sen içini ferah tut. Herşey yoluna girecektir.

  8. #8

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Ben farklıyım demek için diğer insanlar "ötekileştirme" çabası içine girmişsin.

    Sana ne diğer insanların yaşamından?
    Sen tarihime bağlıyım derken kendi hayat tarzını belirleyen adamın hiç ata kültürü olmadığını nereden çıkardın? Fatih Sultan Mehmet Han hazretleri senin ifadene bakılacak olursa hoppa zırzop bir adam olup çıkar? Ne ataları gibi çadırda göçebe hayatı yaşadı ne de "dün"e saplanıp kaldı. Aslan'lar gibi çağ kapatıp , çağ açan yeniliklere imza atan biri idi.

    Senin aksine ben bayağı kafatasçılığın sınırında bir milliyetçiyim onu baştan belirteyim de yanlış anlama olmasın.

    Karı kız muhabbeti demişsin. Güzel kardeşim yaradan bizi iki farklı cinste yaratmış bir de üzerine hormonlar vermiş. Karşı cinse ilgi duymayacakta ne yapacaklar. Kendi cinsine mi ilgi duyacak? Ergenlik çağında mantık ile değil hormon baskısı ile davranıyor gençler. Bunun nesi sana anormal geldi?

    Sanal alem demişsin. Burası da sanal bir alem farkında mısın?

    10-15 sene önce yaşamam gerekirdi diyorsun da benim üniversite hayatım 10 15 sene önce idi. Sivas Cumhuriyet üni de okudum, ortam gene aynı idi.

    Bak kardeşim hayata duruşunun farklı olduğuna inanıyor isen bunu diğerlerini eleştirerek, kendini veya diğerlerini ötekileştirerek yapma.

    Kimse kafana silah dayayıp zorla sana bir şey yaptıramaz kaldı ki sende diğer insanlara yaptıramazsın. Arkadaş ricası ile sevmediğin bir ortama girsen bile duruşunu koruyabilir, kendi çizginde davranabilirsin. Bara mı gittin arkadaşların ile "içme!" Mecbur musun?

    Herkes İnstagram da foto paylaşıyor diye sende paylaşmak zorunda mısın? Hayır! Seni olduğun gibi kabul etmeleri için önce senin onları kabul etmen gerek. Benim de ağzına içki koymayan arkadaşlarım vardı. Her ortama girer çıkardık. Çizgilerinden çıktıklarını görmedim. Ben yeri geldiğinde içen biriyim. Ama sarhoş olmak zorunda değilim. Canım isterse içerim istemez ise ağzıma sürmem! Kim ne diyebilir ?

    Bırakın peşimi demişsin yukarıda. Bırak Allah aşkına bütün camia bir oldu sokağında nöbet mi tutuyorlar? Babanın zorla gönderdiği paradan şikayet etmişsin! Ona zaten bir anlam veremedim.

    Kendini ötekileştirdikçe ötekileştirmiş bana dokunmayın derken diğer insanların hayatına dokunmuş, onları yerden yere vurmuşsun.

    Herşey bir yana bütün bu anlattıklarını "tarihime bağlıyım" diye bağlamaya çalışman beni çok rahatsız etti.

    Tarihini aç oku; kımız da vardı, şarapta vardı. Gece hayatı da vardı, cariye de vardı. Konuyu hangi akla hizmet tarihine bağlı olmak ile kamufle etmeye çalıştığını anlamadım.

    Rakı içen Avrupalı mı oluyor şimdi? Avrupa genci ile senin İzmir de gördüğün gençler arasında dağlar kadar ar namus farkı var! O kadar insanı zan altında bırakırcasına haklarında gıybet yapmak mı senin farkın? Alayına namussuz demeye getirmişsin.

    Önce bir ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Hep yapılan yanlış bu. Uzun zaman beraber çalıştığım bir hacı ablamız vardı. Arkadaşları ne Zaman ziyarete gelse milletin İmanını çekiştirirler idi. Sorsan en iyi mümine onlar. Umre dönüşü Bir gün yine Alevi'den girdiler, sokakta kot pantolon ile gezen kızdan çıktılar İman yarışında gıybet yapmaktalar dayanamadım. Hangi imanda hangi kitapta fetva verir gibi diğer insanlara kafir yakıştırması yapar gibi gıybet yapmak var diye sordum. Verilen cevaplar senin yukarı da yazdıklarından farksız biraz daha ayrıntılı idi. "Hacı abla günaha giriyorsun, bak daha yeni döndün kutsal topraklardan hemen gıybete daldın. Rabbim yerine günahı sevabı işlemek sana mı kaldı "

    Senin ki de biraz bu hesap bir serzeniş olmuş.

    Çözüm 1: kendi hayatın ile ilgilen
    Çözüm 2: arkadaşlarını değiştir
    Çözüm 3: çevre koşullarından rahatsız isen bulunduğun bölgeden ayrıl daha uygun koşullara sahip olan bir bölgeye göç. Çevreyi kendine uydurmaya çalışmak hak değil.
    Çözüm 4: incir çekirdeğini doldurmayacak konuları büyütmek yerine derslerine saldır
    ATAdamZU, Thracian, yeknet ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Yamalo - Nenets
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Konuyu okurken ağzım köpürdü şuna bi salça olayım diyerek ama COQ ve Murat.K söylemek istediğim herşeyi uygun bir dil ile şöylemişler sağolsunlar.
    ATAdamZU bunu beğendi.

  10. #10
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Bazı insanlarda kişilik erken yaşlarda oturur. Bazısında ise oturmaz, oturamaz sürekli çevresini irdeler, o bunu yapıyor ama amacı ne ?
    Bu neden yapılır ? Yapmazsan ne olur ?
    gibi sorular seni ayakta bırakır ve çevreden soyutlar.
    Sonrasında ise bilinçaltı bunu bir vazife olarak benimser ve her şeye ister istemez kulp takar hale gelirsin.
    Bu tiplerden kimse hoşlanmaz sana bir ön ad bulurlar.
    Bunu hissettiğin an bundan sonraki olaylarda artık aynı yönde ilerlemek zorunda kalır.

    Her ortama ayak uydurmak en güzelidir.
    Deli ile deli, velî ile velî olmak
    sana bir şey kaybettirmez. Sadece dene.
    Aksine "cana yakın" sıfatını kazandırır.

  11. #11
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Muhtemelen sevgilisini en yakın arkadaşı baştan çıkartmış, kızda dönüp demişki, sen çok farklısın Ayberk hiç te öyle değil Sonrası zaten malum (Affına sığınarak) AAA pardon yine uçkur muhabbeti oldu

  12. #12
    CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2014
    Şehir
    Kahramanmaraş
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Yalnızlık adamı kanca yapar.

  13. #13
    yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Yamalo - Nenets
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen sevgilisini en yakın arkadaşı baştan çıkartmış, kızda dönüp demişki, sen çok farklısın Ayberk hiç te öyle değil Sonrası zaten malum (Affına sığınarak) AAA pardon yine uçkur muhabbeti oldu
    Naaadar ayıp Levent.. Seni şiddetle kınardım ama dua et tarihime bağlıyım.

  14. #14
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Murat sana kısaca şöyle soyliyim (bir abla gozuyle beni tanımıosundur diye soyluyorum)

    Basit bir mantıkla her seyi dengede yapmalısın,

    Evde kitabını okuyup, filmini izleyip yalnızlıgın tadını çıkarırken al telefonunu rahatsız etme moduna ve hayatı umursama, sen önemlisin o anda,

    sonra dışarı çık içip içmemen önemli deil ama 20 yasındasın biraz kafa dağıtmalısında, evet kızlar odak noktan olmamalı ama
    hayata farklı bakış açısı katacaktır iyi bir ilişki,
    sonra motoruna atlayıp biraz adrenalin salgıla evet...

    ve eve döndüğünde bir suru sunum odev seni bekliordur, al bir kahve ve hayatsal seylerle en iyisini yapmaya çalış, meslek edin, hayata yatırım yap yani mesleğinle...

    misallerle her seyi yasadın işte.. hayat boyle keyifli,

    ben bazen en tepedeyken en dipteyimdir...
    hepsi güzel hepsi hepsi, yargılmama... yaşa...
    VONALI MURAT bunu beğendi.

  15. #15
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı yunusus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Naaadar ayıp Levent.. Seni şiddetle kınardım ama dua et tarihime bağlıyım.
    N'olur beni şiddetsiz kınayın anacım

  16. #16
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    N'olur beni şiddetsiz kınayın anacım

    seni kınamak şiddet içerir !
    Levent bunu beğendi.
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

  17. #17
    yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Yamalo - Nenets
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Ne diyordu zatı muhterem şahıslar topluluğu grup vitamin bir şarkısında
    Seni şiddetlee kınıyorum
    şiddetle ıkınıyorum
    Yokmu başka yorum
    Diye düşünmedim desem yalan yalaaan olur.

    Yaaaa işte öyle.
    Levent bunu beğendi.

  18. #18
    yusufbaris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2014
    Şehir
    Bahçeşehir / İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki GW250 Inazuma
    Herkesin kendini bulunduğu ortama ait olmadığını düşündüğü zamanlar muhakkak olmuştur ve olacaktır da.
    Herkes sana veya sen herkese ayak uydurmak zorunda değilsin.Biraz aykırı olmak ta ayrıca kötü bişey değil.Sen her ortama ayak uyduramazsın çünkü.Ben her ortama uyarım diyenlere gülerim.Biraz düşünse anlayacaklar
    Herkes bişeyler paylaşabileceği,muhabbet edebileceği,dert yanabileceği birileriyle beraber olmak ister.Ama anladığım kadarıyla sen şuan kimseyi takmayıp ben en iyiyim düşüncesindesin.Kendini de haklı buluyosun.Biraz etrafına bak senin gibi düşünenlerin olduğunu da göreceksin.
    Milletin derdiyle dertlenmen de çok güzel.Ama kendi dertlerini halletmeden başkalarını düşünmeyi bırak.Önce kendi dertlerinden kurtul ve bakış açını değiştir.

    Mevlana'nın bir sözüyle kapatıyorum olayı.
    “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır!”
    VONALI MURAT bunu beğendi.

  19. #19
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı yunusus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne diyordu zatı muhterem şahıslar topluluğu grup vitamin bir şarkısında
    Seni şiddetlee kınıyorum
    şiddetle ıkınıyorum
    Yokmu başka yorum
    Diye düşünmedim desem yalan yalaaan olur.

    Yaaaa işte öyle.

    En sevdiiiim Sek Sek Sekerek İs-Ma-iL :D


  20. #20
    yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Yamalo - Nenets
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En sevdiiiim Sek Sek Sekerek İs-Ma-iL :D

    https://www.youtube.com/watch?v=f3tXPKpjUoY
    Adamlar koca bir ülkeyi trolledi tey o zamanlardan :D
    Bu adamların kafasına ulaşmak istiyorum ) ne içirdiniz lan bana diye 'heykirmek' istiyorum anlıyormusunuz :D

    Anlayamazsınız
    [I] Hayat Verilmemiş Bir Sözü Tutmaktır, Kimi Yazar Kimi Yaşar.. [I]


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)