Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motorculardan otomotive ’ÖTV’ suçlaması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

    Motoshow’06 sırasında kabul edilen, motosiklete yönelik yüzde 22-37 oranında ÖTV artışını öngören yasa taslağına sektörün tepkisi sürüyor. MOTED Başkanı Ferruh Tanay, "Bizim için çok önemli olan fuarın ortasında böyle bir şey olması çok sinsice. Bu sanki sektördeki firmaları zora sokmak için özellikle yapıldığı intibaını yaratıyor. ’otomotiv sanayİi mi bunu yaptırdı’ diyenler var" dedi.

    MOTOSİKLET sektörünün, Meclis’de kabul edilerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayına sunulan ve motosiklete uygulanan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) oranını yüzde 22-37’ye çıkaran yasa taslağına tepkileri devam ediyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Gelirler İdaresi yetkililerinden randevu talebinde bulunan sektör yetkilileri, gazetelere verecekleri ilanlarla da yasayı protesto edecekler. Sektör için önem taşıyan Dünya Ticaret Merkezi’ndeki Motoshow’06 Fuarı sırasında motosiklette ÖTV artırımını öngören yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’na sunularak kabul edildi. Yasa tasarısı, sektörde yüzde 8 olan ÖTV’nin motor hacmi 250 cc ve altındaki araçlarda yüzde 22’ye, motor hacmi 250 cc’nin üzerindeki motosikletlerde ise yüzde 37’ye çıkarılmasını öngörüyor.

    SEKTÖRÜ ÖLDÜRME GİRİŞİMİ: Sektörün temsilcisi Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin (MOTED) Başkanı Ferruh Tanay, yasa tasarısının 15 gün içinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacağını ya da reddedileceğini belirterek, başta Maliye Bakanı olmak üzere ilgili kişilerle konuşarak yasanın yanlışlığını anlatacaklarını söyledi. Yasanın şu anki haliyle aniden uygulanmaya başlamasının birçok firmayı batıracağını iddia eden Tanay, "Bu işlerin usulü olur. Yasa taslağı için bir gece operasyonu yapılması bir sürü soru işaretini akla getiriyor. Sektör için çok önemli olan fuarın ortasında bir gece operasyonuyla bu yasanın kimseye danışılmadan çıkarılması fuar katılımcılarını farklı düşünmeye itiyor. Yasa teklifini Bursalı bir milletvekilinin vermesi de şüpheli bulunuyor. Oysa motosiklet otomobilin yerini tutmaz. Onun alternatifi değil. Arabası olan insan motosiklet alıyor" dedi.

    ’OTOMOTİVCİLER Mİ YAPTIRDI?’: Fuar nedeniyle sektörün sipariş verip sotklarını oluşturduğunu aktaran Tanay, "Fuarda herkesin morali bozuk. İnsanlar fuarı bile kapatmayı düşündü. Fuarın ortasında böyle bir şey olması çok sinsice. Bu sanki sektördeki firmaları zora sokmak için özellikle yapıldığı intibasını yaratıyor. Gelen vatandaşlardan ’otomotiv sanayi mi bunu yaptırdı’ diyenler var. Yasanın sektörü öldürmeye yönelik olması bu tip polemiklere neden oluyor. Ben böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ama insanlar düşünüyor. ÖTV artışı önergeyle kabul edildi. Hiçbir komisyonda tartışılmadı. Hakikatan büyük bir haksızlık. Hukuki olarak da sorunlu olduğunu düşünüyorum. Bu kanunu şu anda çıkarmanın bir mantığı yok. Sektöre en azından belli bir süre verilmesi gerekir" diye konuştu. Tanay, 500 bin kişinin çalıştığı sektörün yıllık büyüklüğünün 1 milyar dolar düzeyine ulaştığına değinerek, motosikletin bu büyümeyle birkaç yıl içinde Türkiye’nin önemli sektörleri arasına girebileceğini ancak yasanın sektörü bitireceğini vurguladı. Tanay, sektördeki olumsuzluklardan Türkiye’de 6 milyon kişinin etkileneceğini sözlerine ekledi.

    Diğer KDV indirimlerinin acısı bizden çıkarılıyor

    TEKSTİL başta olmak üzere birçok sektörde KDV indirimine gidilmesinden sözedildiğini hatırlatan MOTED Başkanı Ferruh Tanay, yasa taslağının ’hükümet bu sektörlere sağladığı indirimin acısını sessiz bulduğu motosikletcilerden mi çıkarıyor’ düşüncesini akla getirdiğini ifade etti. Tanay, Avrupa’da motosikletten alınan vergi oranlarının yüzde 6-22 arasında değiştiğini aktararak, "Motosiklet Avrupa’da trafiği rahatlatan ekonomiye katkısı olan bir araç. Çok az yakıt harcıyor. Anadolu’da belli bölgelerde en önemli ulaşım aracı. Kuryeler bunlarla ekmeğini kazanıyor. Bütün bunların hepsi durduk yerde aşırı ithalat mantığıyla cezalandırılıyor. Fuar sırasında olması da çok kötü. İnsanlar siparişlerini verdi ve stoklarını oluşturdu. Vatandaş kazık yiyecek ve firmalar batacak" şeklinde konuştu.

    Avrupa’nın üretim üssü olabilirdik

    TANAY, Türkiye’nin Avrupa’nın motosiklette üretim üssü olabileceğini ancak bu kanundan sonra hiçbir yatırımcının Türkiye’ye gelmeyi düşünmeyeceğini kaydetti. Yıllardır motosikletle ilgili Trafik Kanunu’nun çıkmasını beklediklerini, bu kanun yerine ÖTV’yi arttıran kanunun on dakikada çıkmasını şaşkınlıkla karşıladıklarının altını çizen Tanay, bütün sektör temsilcileri ve tüketicilerin infial halinde olduğunu ifade etti.

    1 Nisan şakası gibi
    MOTOSİKLET Endüstrisi Derneği MOTED Başkanı Ferruh Tanay, TBMM Genel Kurulu’na sunulan ve motosiklette ÖTV artırımı öngören yasa tasarısının yeni canlanmaya başlayan sektörü öldürmek için hazırlandığını öne sürdü. Tanay, "Bugün 1 Nisan. Maliye Bakanımız da muzip bir insan. Bu yasa teklifi de 1 Nisan şakası olsa gerek" dedi. Ferruh Tanay, MOTED üyeleriyle Dünya Ticaret Merkezi’ndeki Motoshow’06 Fuarı’nda önceki gün basın toplantısı düzenledi. TBMM Genel Kurulu’nda 30 Mart Perşembe gecesi yapılan oturumda sektörün hiçbir temsilcisinin fikri ve görüşü alınmadığını belirten Tanay, yasa tasarısının sektörde bomba etkisi yarattığını söyledi. Tanay, tasarıyla yüzde 8 olan ÖTV’nin, motor hacmi 250 cc ve altındaki araçlar için yüzde 22’ye, motor hacmi 250 cc’nin üzerindeki araçlar için yüzde 37’ye çıkarıldığını anlattı. Bunun, motosiklet fiyatlarına yüzde 13-27 artış olarak yansıyacağını belirten Tanay, şunları söyledi:

    5 MİLYONLUK SEKTÖR: "Bu da satışların düşmesi ve birçok işyerinin kapanması demektir. 300 bin kişinin istihdam edildiği, yan sanayi ve aileleriyle 5 milyon kişiyi ilgilendiren sektörde, zorunlu olarak işçi çıkarma yoluna gidilecektir."

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    15 Ekim 2004
    Şehir
    Beylerbeyi
    Motosikleti
    1000RR06
    kardeşim milletimizde iş yokki ellerinden geldikçe 2 tekerleğe saldırıyorlar işin kötü yanı beceriyorlar batsın bu dünya
    Acımadıki, acımadıki

  3. #3
    nightwatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    işler ne zaman iyiye gitmeye başlasa adi şerefsiz bi kaç tane adam düğmeye basıyor. zamanında LPG ucuzdu memur işçi rahatça araca binip geziyordu vergi getirdiler zam yaptıalr zamanında rafinerilerin bacasında yakılan bu gaz şimdi altın oldu. bu adiler zamanla herşeyi çekilmez hale getirecek. insanımız ne zaman uzun soluklu bir rahata erişecek. ayrıca şunu belirteym hiç bir siyasiye ya da belirli kesime hitap etmiyorum bu da dipnot.
    live to ride, ride to live

  4. #4
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Sanki kırallıkla yönetiliyoruz, yaptılar ve oldu. Vaybe
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  5. #5
    ozturk_sertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2006
    Şehir
    ISTANBUL
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Otomotiv sektörü eğer böyle bir müdehalede bulunma hakkını kendinde gördüyse ve bir millet vekilinin önerisi üzerine böyle bir yasa çıkarılabiliyorsa vayy halimize... Kimlerin elindeyiz... Umarım Cumhurbaşkanımız bu tepkileri görür.........

  6. #6
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    ümidim yok tepki verecek bir toplum olsak kopruye zam yapıldıgında yapardık 3 gun sonra alısıyoruz her darbeye tepkısız toplumuz sustukca da ensemıze şaplağı yiyoruz olay bu
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

  7. #7
    Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul/Esenyurt
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    biz bu kafayla ve sineye çekerek daha çooook vergi ve zammı karşımızda bulup ilk önce celallenip sonrada köşemize çekiliriz... fakat sesimizi neden duyuramıyoruz....
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

  8. #8
    dex_cooler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    ötv yi geçirdikten sonra bunların kazancı ne olacak merak ediyorum. Hayır sorsan Allahtan korkan insanlar ahiretten korkan insanlar ama gel gör ki işe gelince din sömürüsü, kendi çıkarlarını için vatandaşın hakkını yiyen insanlar bunlar.. Dünyada olmasa bile ahirette mutlaka acısı çıkıcak bu haksızlıkların..

  9. #9
    cenngiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T

    Kim bu milletvekili?

    bu adiliğin çıkış noktası olan şerefsiz her kim ise, iki cihanda da hakkımı helal etmiyorum. ahirette iki elim yakasında olacak bunu böyle bilsin. bir millet vekili sabah uyanıp böyle bir fikirle kalkamaz. mutlaka bir çapanoğlu var bu işin arkasında.

    ayrıca bu pek saygıdeğer(!) milletvekilinin kim olduğunu bilen var ise lütfen bizi de bilgilendirsin. hemen araştıralım. bakalım otomotiv ya da akaryakıt sektöründen bir çıkarı varmıymış.

    bizim hakkımız olan kanunları senelerdir raflarda saklayan, ama onun bunun tabancasına tetik olan bu şerefsizlerin allah belalarını versin.
    [B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
    ZS200GY-A Mavi

  10. #10

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    almıcan plaka ehliyet filan polistende kacıcan,ugrasamazlar motorcularla.

  11. #11
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    bir kere olayın mantığı yok. hükümet ithalatın önünü kesmek istiyor güya ama bayiler zaten siparişi yapmış durumda. eğer böyle bir planın varsa fuardan önce sektörü vergileri arttıracağız diye uyarırsın ki kendi vatandaşımız olan bayiler satamayacakları malı ithal edip zarar etmesinler. ama bunlar bayileri de düşünmemiş olacak ki kanunu bayiler mal siparişi yaptıktan sonra veriyor.
    şimdi ne oldu? mal siparişi verildi mi? evet. bu mallar için para ödenecek mi? evet. bu malları bayiler satabilecek mi? hayır. vatandaş bu malları alabilecek mi? hayır.
    sonuç? devlet dışarı parayı verdği için cari açığı önleyemeyecek. bayiler zarar edecek, işyerleri kapanacak. motor sevdalıları motora hasret kalacak. bunlarda zeka süper, IQ 1000. buradaki I intelligence değil, imbecile anlamında.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  12. #12
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    cumhuriyet tarihinin en pişkin ve yüzsüz maliye bakanını hala orada tutanlardan daha ne bekliyceksinki.bütün pislikleri ortada olmasına rağmen hala orada duruyosa daha ne denilebilir

  13. #13
    ahmet6946 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    suzuki gn 125
    denecek bişey allah bunları bildiği gibi yapsın neden bizim trafik yasamızı çıkartamıyorlar vergiye gelince bir operasyon oldu bitti yapacaklar ama görün bakın sn.Cumhurbaşkanımız bunu kabul etmeyecek inşallah kendilerine geri tepecek oturacaklar bi yerlerinin üstüne.Tabi motorsiklet satışları hızlandı piyasaya yeni motorlar geldi vede türkiye de artık bir uyanış içinde sektör iş yapacak otomotivciler bu gidişi gördüler biyerlerden bi maşa bulup bu işe el attılar başka bişey yok hepsi bu

  14. #14

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    oy vermeyelim bunlara.gitsin bunlar.

  15. #15
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Bütün yorumlara katılıyorum.Her halukarda yanlış bir uygulama.Tutup yerli üretimi destekleyip büyüyeceğine sektörü ve koskocaman bir kültürü yoketmeye çalışyorlar.Tersteper! Ar-ge yi geliştirip sağlam mallar çıkartacak bi sektör olursa kimse gidip yabancının malını almaz.Ama bunun için kafası çalışan siyasetçi lazım.Bizdekilerinde çalışıyoda başka şeylere......

  16. #16

    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    Deniz Kenarından
    Bursalı millet vekili kimmiş çok merak ettim.Otomotiv sektörüyle derinden alakalı biri çıkarsa buna hiç şaşırmam.

    Mualefete yazı yazmak lazım motosiklet.net olarak.
    Araştırsınlar.

    Böyle insanları hücreye kapatıp 24 saat motor sesi dinletmek lazım.

    Bence biz motosiklet.net üyeleri bir imza kampanyası başlatalım.Koyun olmayalım.

  17. #17
    cenngiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T

    kim bu milletvekili?

    Alıntı Asit adlı üyeden alıntı
    Bursalı millet vekili kimmiş çok merak ettim.Otomotiv sektörüyle derinden alakalı biri çıkarsa buna hiç şaşırmam.
    aabi ben de onu araştırıyorum bütün gecedir ama bulamadım ismini cismini. meclis tutanaklarında var mıdır acaba? internete veriliyo musur acaba genel kurul tutanakları?

    Muhalefete yakın tanıdığı yok mu ya kimsenin? Meclisten birini bulsak dakkasında öğrenir kim olduğunu. allah için bi el atın da çıkaralım bu zat-ı muhteremi ortaya. ya da baskı yapılsın medyada erkek(!) gibi çıksın desin ki ben yaptım ve şunun şunun için yaptım.

    Televizyon dizileri için siyaset meydanı yapılıyor da neden bizim için yapılmıyor? federasyonun sitesine bakıyorum kaç gündür bir satır yazı bile yok ortada. ama normal onların tuzu kuru tabi. hepsinin altında kral makineler. bide bizim gibi garibanları savunacak değiller ya.

    yaw sen federasyonsun. sitene bir satır bişey yaz. insanlar görsün ki desin bu adamlar hakkaten bizim için bişey yapıyo. ama nerdeeee. iki tane yarış haberi yazmakla federasyon olunmaz. çalışmak lasım çalışmak.

    valla motosiklet kulüpleri bile daha çok iş yapıyolar. örnek olsunlar birilerine. bir televizyon haberi bile çıkmadı yaw bu konu hakkında cumartesiden beri. kimler bu işin üstünü örtmeye çalışıyo anlamadım.

    boşuna dememişler köpek adamı ısırırsa haber olmaz adam köpeği ısırırsa haber olur. biz istediğimiz kadar bağıralım burda. birileri kulaksız doğmuş malesef. timsah derisi var mübareklerde. hissetmiyolar hiçbişey.
    [B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
    ZS200GY-A Mavi

  18. #18
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Bizim için çok önemli olan fuarın ortasında böyle bir şey olması çok sinsice

    +1 planlanmış birşey zamanlama onların adına süper.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  19. #19
    cenngiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T

    Siyaset Meydanı

    http://www.atv.com.tr/prog,siyaset_meydani.html

    yukarıdaki adresten Siyaset Meydanı programına görüş bildirebilirsiniz.

    Ben biraz önce durumun bu seviyeli programda ele alınmasını, ve bütün gelişmiş toplumlarda teşvik edilen motosiklet kullanımının, ülkemizde neden suçmuş gibi görüldüğünü irdelemelerini rica ettim.

    lütfen siz de yazın. motosikletçinin motosikletçiden başka dostu yoktur arkadaşlar.
    [B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
    ZS200GY-A Mavi

  20. #20
    cenngiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T

    !!!Millet Vekili'ni Buldum!!!

    Adres:
    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...e1=22&page2=22

    Giremezseniz şöyle bulabilirsiniz:
    tutanaklar----son tutanak-----sayfa 22

    derki:
    .............
    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

    Görüşülmekte olan kanun teklifinin 10 uncu maddesinin (a) bendinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini ve maddeye 4 sayılı cetvelin eklenmesini arz ve teklif ederiz.

    Faruk Çelik Mehmet Yılmazcan Mehmet Ergün Dağcıoğlu

    Bursa Kahramanmaraş Tokat

    Özkan Öksüz Necdet Budak Ahmet Kambur

    Konya Edirne Tekirdağ

    "a) 4760 sayılı Kanuna ekli (III) ve (IV) sayılı listeler, ekli (2) ve (3) sayılı cetvellerdeki, ekli 87.11 G.T.İ.P. numaralı mal ve vergi oranı ise ekli (4) sayılı cetvelde gösterildiği şekilde değiştirilmiştir.

    (4) Sayılı Cetvel

    Vergi

    G.T.İ.P No: Mal İsmi Oranı(%)

    87.11 Motosikletler (mopetler dahil) ve bir yardımcı

    Motoru bulunan tekerlekli taşıtlar (sepetlii olsun

    olmasın); sepetler (sepetler hariç)

    Motor silindir hacmi 250 cm3'ü geçmeyenler 22

    Motor silindir hacmi 250cm3'ü geçenler 37
    [B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
    ZS200GY-A Mavi


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler