Almanya’da motosiklet tutkunlarının beklediği İntermot Motosiklet 2012 fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

37 ülkeden yaklaşık bin firmanın katıldığı fuarda Türkiye üç firma ile temsil ediliyor. Yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği ve 110 bin metrekare alana kurulan fuar 7 Ekim Pazar akşamına kadar açık kalacak. Sabah 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arası açık olan fuarda birbirinden gösterişli ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

KIŞ LASTİKLERİ DOĞRU STRATEJİ

İntermot Motosiklet Fuarı'na katılan Türk firmaları stantlarına gösterilen yoğun ilgiden bir hayli memnun olduklarını söyledi. İntermot fuarına üçüncü kez katıldıklarını belirten Anlas Anadolu Lastik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Eray Savcı şöyle konuştu ?40 yıldır motosiklet, bisiklet lastiği üretmekle sınırlı kalmayıp son 15 yıldır traktör lastikleri de üretiyoruz. Yaklaşık 300 çalışanımızla Düzce fabrikamızda tüm dünyaya hizmet vermekteyiz. Bu fuara üçüncü katılışımız. Fuar her yıl daha iyi oluyor, ilk katılımlarımız çevreyi ve sektörü tanımak içindi şu an ise daha bilinçli olarak bu pazara yönelik özellikle batı Avrupa pazarına yönelik ürünlerle katılıyoruz. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum özellikle kış lastikleri Avrupa'da şu an çok istenen bir ürün. Biz de zamanlamasını çok doğru yapmışız, schooter'lar için kış lastikleri ürettik. Fuarda çok ciddi şekilde ilgi görüyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor.

ARTIK İHRACAT ZAMANI

Daha önce sadece iç pazara satış yapan ve artık ihracata yönelmek istedikleri için bu fuara katılan Tümoparsan Motor Sanayi şirket yöneticisi Emre Paldun ise şunları söyledi ?30 yıllık bir firmayız ve ihracat yapmak için ilk kez böyle bir fuara katılıyoruz. Deri çantalar, arka çantalar ve motosiklet aksesuarları konusunda normalde iç piyasa için üretim yapıyoruz ve bu fuarla birlikte dış pazardan müşteriler bulmak istiyoruz. Fuarı gayet güzel bulduk bütün dünya markaları burada, biz de bir Türk firması olarak burada olduğumuz için gururluyuz. Beklentimiz diğer ülkelerden oluşacak talepleri cevaplayabilmek. Fuarın yeni başlamasına rağmen standımıza olan ilgi çok fazla. Daha önce sürekli Çin ve Pakistan gibi ülkelerdeki firmalarla çalışan yabancılar 'Made in Turkey' yazısını görünce önce şaşırıyorlar sonra mutlu oluyorlar. Kalitemizle bu sektörde dünya pazarında hak ettiğimiz yere geleceğimizi düşünmüyorum.

Kaynak: Focus Haber

Intermot Motosiklet Fuarı Fotoğrafları için Tıklayın