Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Motosikletli imam, köylüler istemeyince istifa etti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    yazılanların tamamını okumadım fakat bir tespit yapmak istiyorum.

    Öncelikle hayatında neredeyse yaşadığı bölgeden dışarı çıkmamış olanlar yok efendim bizim ülke şöyle böyle diye atıp tutmasın.

    Motosiklete karşı olan oradaki caminin cemaati
    Peki cami cemaatinin yaş ortalaması kaçtır sizce ? 60- 70 - 80 doğrumudur ?
    İnsanlar bir yaştan sonra yeni şeyleri kabul etmemeleri çok doğal. bu yaşlı insanların imam olarak çocukluklarından beri "imam" denilince gördükleri profilin arkasında namaz kılmak istemeleri de çok normal. Çünkü onlara göre imam namazı kıldırır. Köy içinde belki ayrıca bi işi vardır oraya bakar.
    Sen şimdi o yaştaki insanların önüne 22 yaşlarında altında motor kafasında kask bi çocuğu imam diye koyarsan nasıl saygı duysunlar (benim görüşlerim değil onların gözündne bakıyorum)

    Bence eksik olan cami cemaatinde gençlerin yerinin çok düşük olmasıdır. Yok efendim bizim memlekette bla bla. karanlık kafalar diye atıp tutmayın. Bu olan gayet normaldir. Sonuçta camiyi kullanan o cemaat ise istedikleri profildeki gibi bir imam(imam önder demektir) seçmek istemeler en doğal haklarıdır.

    Yukarıdaki yazıda bazı arkadaşlar güzel örnekler vermiş biz şukadar kişiyiz R6 bile vardı imamda diye. Çünkü o cemaat genç kişilerden oluşuyor.
    Ne zaman ki oradaki cemaat yaş ortalaması düşer ve gençler rağbet ederse o zaman işler değişir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    bende yukardaki arkadaşa katılıyorum iş duyarlı olma meselesi camiilerdeki cemaatin yaş ortalaması bellidir genelde emekli olmuş kızını oğlunu evlendirmiş torununu kucağına almış elini ayağını dünya işlerinden çekmiş kendini artık tümüyle namaza niyaza vermiş insanlardır..

    bu tip insanların en modern yerlerde bile bu tip bir imamı başlarında istememesi de doğaldır neticede onlar imam dedinmi pek yaşa bakmaz bizim burdaki imamımızda gencecik bir insan ama arkasında binlerce cemaat vaazınıda dinler namazınıda kılar yardımınıda eder her keze sözüde geçer.. bence bu işin yaşla başla ilgisi yok imam arkadaşımız biraz daha bu yukarda yazdıklarımın bilincinde hareket etseymiş sanırım cemaatle bir sıkıntısı olmazdı.. en basitinden etrafda cami çevresinde motorla git gel yapmasa bir yere gidicekse cemaatinden biriyle mümkün mertebe motorunu kullanmasa motorunu sadece hobisel git gellere kullansa fazla dikkat çekmeden zaten cemaatte zamanla alışır ufak ufak bir sıkıntı yabinilik çekmezdi bu benim tahminim.. zira motorsikletli imam yeni bir şey değil ben yıllar önce çocukken vandaki cami imamımızda planet marka motorsiklet vardı ve devamlı onla camie gider gelirdi her yere o motoru sürerdi van gibi bir yerde heleki o zamanlar kimse bir şey demezken dalaman gibi bir yerde insanlar sıkıntı yapmışsa vardır bence bir şeyler.. benim fikrim tamamen.. umarım kardeşimiz istediği sevdiği onuda sevicek bir cemaatin olduğu bir yere tayini atanır mutlu olur..

  3. #103
    dalbay444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150
    ALLAH c.c ayaklarımızı sabit kılsın.

  4. #104
    askersss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2009
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    HONDA DEAUVİLLE NT 700 VA ABS 2006
    İmam motor a binerse cemaat UÇAR
    "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal isen, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olmalısın"

  5. #105
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Sevgili imam kardeşim. Öylesine dar kafalı insanlara hizmet vermenin daha fazla bir anlamı olamayacağı için o köyden ayrılmakla iyi etmişsin. Bence başka bir yere tayınını isteyerek görevine devem edersen daha iyi olur. Yobaz insanlar yüzünden ekmeğinden olma. gerekirse tüm motosiklet net sitesi üyeleri olarak arkandayız. yeterki sen bizleri haberdar et. Bravo... hocam sen bayağı delikanlı birisin.

  6. #106
    m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2008
    Şehir
    Sao Paulo BREZİLYA
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Ejdadımız Osmanlı'da ''at''a binerdi.Şimdi ise teknoloji gelişti ve ''at'' ın yerini iki teker aldı...

    Bırak imamı o dönemlerde padişahlar bile ''at''a binerdi.

    İşte yobaz olanlar,bu motorcu aynı zamanda imam olan kardeşimize dayatma yapan geri kafalı ahak takımının işidir.

    Allah'ın katında üstünlük sadece takva ile mümkündür.Allah hiç bir zaman ''sen motorcusun ve kot pantolon giyiyorsun seni sevmiyorum,sen kumaş pantolon giyiyirsun ve elinde tesbihle geziyorsun seni daha çok seviyorum'' demez.

    Bilirlermi acaba şu hikayeyi...

    Köyde adamın birisinin iki oğlu varmış,oğullarından biri dini bütün abdestinde ve namazında sürekli birşekilde ibadet edermiş.Diğer oğlu ise eline sazı ile insanların pek uğramadığı birdağ yamacında,dağda,tepede vb. yerlerde saz çalarmış.

    Köylü bu iki kardeşten sürekli ibadet edeni severmiş,diğeri içinse gereksiz gözüyle bakarmış...Birgün hikaye buya köyün genc ve ihtiyar ları arasında hangisinin ermiş olup olmadığı hakkında bir yarışma türüde bir konu mevzu bahis olmuş...

    40 gün sonunda köyün en yüksek tepesinden ermiş olan kimse uçucak...''UNUTMAYIN BU BİR KISSADAN HİSSE''

    Adamın diğer oğluda bu yarışmaya katılmak istemiş fakat kabul etmemiş ''köyün ermişleri''40 günün sonunda tepenin başına gelen adaylar koşarak uçurumun ucuna kadar gelip son anda aşağıyı görünce korkup vaz geçmişler,saz çalan diğer genç ise bende denemek istiyorum demiş istemeselerde kabul etmişler.

    Genç sazını bırakmış ve sanki çayırda yütr cesine rahat bir şekilde uçuruma doğru ein adımlarla yürümüş ve kendini aşağı bırakmış ve köylünün gözü önünde uçmuş...

    İhtiyarlardan uyanık olan bir tanesi işi çözmüş,bu genç sazına her vurduğunda Allahı zikredermiş,diğer kardeş ise gösteriş budalası olmuş olduğunu diğer köylülere anlatmış...

    .....Yaniii bu kardeşimizin imamlık yaptığı köydeki insanlara şöyle bir imam lazım...sarığı cübbeyi takıcan camide yatıcan camide kalkıcan caminin duvarları dışına çıkmıcan köyün nüfusunun %3 üne vazlarda sineği ezmeyin böceği öldüreyin kul hakkı yemeyin diyicen diyicen göndericen.Bunlar gerçekten imam istemiyorlar sadece maskot olsun hepsibu...


    Kardeşimizin Allah yarve yardımcısı olsun
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

  7. #107

    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    KUBA CG 100 (2010 model 2000 km'de)
    Motorsiklet bir zevk işidir, imam kardeşimizde zevkini yaşıyor, haram mı değil. Benim babamda imamdı ve rus kullanıyordu (sepetliydi ayrı mesele ) ama bir imam çocuğu olarak söylüyorum aşırı bir baskı var imam üzerinde köy muhtarı azalar , cemmat imamı kendi emirleri altındaki bir memur olarak görürler ve talimat vermeye kalkarlar, tabi babam gibisine denk gelince dayağı yerler imam kardeşimiz tecrübesiz , müftü hazretleri altındaki imamlardan mercedese BMW ye binen yokmu eminimki vardır acaba onlara sordumu nerden aldın, bu olayın kaynağıda muhtemelen köy kızlarının imam kardeşimize kesilmeleri (tabiri caizse), diğer köy gençlerinin hocayı kıskanması, hocanın köyün ileri gelenlerinden birinin kızını almamasıdır. Olayın gerçeği bunlardır, motor bahane....
    Bir organizasyon düzenleyip köye gezi teklif ediyorum
    Tok olan alemi tok sanır. Aç olan alemde ekmek yok sanır.
    Lâ Edrî

  8. #108
    feliçita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    ısparta
    Motosikleti
    PİAGGİO BEVERLY 500**2006**
    Alıntı amauri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işte sevmediğim köylü zihniyeti. küçük yerlerin en büyük problemi bu. değişime karşı çok dirençli davranıyorlar, kendilerine benzemeyen her şeye baskı yapıyorlar. köyleri severim ama ne yalan diyim köylüleri sevmem (hemen hepimizin aslı köylü olsa bile)
    25 yaşına kadar hep istanbul..kocaeli ..ankara dolaştım..oralarda hep yani büyük şehirlerde yaşanan günlük olağan durumları(sabah günaydın deme..iyi günler..nasılsınız...doğum günün kutlu olsun vsvs..)köylerde yaşayamıyorsun oradaki bu alışkanlıklarını köyde sürdürdüğünde garip karşılanıyorsun..yazın motosiklete bindiğimde kask takmam..eldiven giymem..dizlik takmam onlar için görgüsüzlük kolarak karşılanıyor...uzaylı muamelesi yapıyorlar..ve gülüyorlar...çokkkkk zaman geçececek çookkk...değişecek ama ne zaman?
    apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...

  9. #109
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    31 Ekim 2009
    Şehir
    istanbul/bostancı
    Motosikleti
    Honda Hornet 900
    Tarık yakınen dostumdur.İstanbulda oturuyorum. İstifa ettikten sonra ailesinin yanına yerleşti. şuanda hala bir yere yerleştirilmedi.
    En iyi sürücü, kendini karşısındakinden koruyabilendir.

  10. #110
    iNfiNite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2004
    Motosikleti
    No Moto No Cry
    imamsın dediler kız vermediler...üstad bin gez iyidir güzeldir ama imam adam SEX first lesson yazılı tişört giymez ? ajanmısın ?
    The Power of Dreams

  11. #111
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Böyle de olur.
    Ingilizce bilmeyenler,bilenlere sorsun.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  12. #112

    Üyelik
    11 Ocak 2011
    "motosiklet seytan icadidir" fazla ciddiye alındı sanırım koyde
    "Köyün gençlerinin, gitmesi ve imamlığı bırakması için iki kez tehditte bulunduğunu belirten Tarık Balkı" yazıyor yani yasla alakalı bir durum yok tamamen kafa meselesi dar kalıp zihniyet ve bence o muftunun sesi motordan daha cok cıkıyor

  13. #113

    Üyelik
    02 Mayıs 2011
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cehalet diz boyu,imamda insan değilmi kardeşim motora binemezmi çok ayıp etmişler,zamanındada cübbeli ahmet hocada jet sky (böylemi yazılıyo bilmiyorum) ye bindi diye çok eleştirilmişti,art niyetli insanlarda bunu basında başka yerlere çektiler,kınıyorum,hatta biçok ilim irfan sahibi arkadaşım devamlı söyler : Peygamber Efendimiz Hz.Muhammet (S.A.V) günümüzde yaşasa leptop kullanırdı...
    cübbeli evinde plazma televizyonu varken,cemaatine televizyonu yasaklayan biridir.(sonradan tv'ye çıkması da tuhaf bir ironi tabi)bunun gibi şeyler yüzünden cübbeli tepki çekti.arada devasa bir ideoloji farkı var.

    haberdeki gerçek dindar kardeşimizle karıştırmayalım.(tabi tanımadan dindar mı değil mi gerçekten bilemem,gerçi kimse söleyemez.haberden anladığım kadarıyla)

  14. #114

    Üyelik
    23 Ağustos 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha fazer6
    motordelisi comda arkadaşlar paylaşmışlar
    imamı desteklemek amacı ile yanın gidip yemek yemişler imam efendi çok havalı davranmış yediği yemeği bile ödememiş. arkadaşlar pek beğenmemişler yani imamı8

  15. #115
    Onur Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300 HAYABUSA
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazılanların tamamını okumadım fakat bir tespit yapmak istiyorum.

    Öncelikle hayatında neredeyse yaşadığı bölgeden dışarı çıkmamış olanlar yok efendim bizim ülke şöyle böyle diye atıp tutmasın.

    Motosiklete karşı olan oradaki caminin cemaati
    Peki cami cemaatinin yaş ortalaması kaçtır sizce ? 60- 70 - 80 doğrumudur ?
    İnsanlar bir yaştan sonra yeni şeyleri kabul etmemeleri çok doğal. bu yaşlı insanların imam olarak çocukluklarından beri "imam" denilince gördükleri profilin arkasında namaz kılmak istemeleri de çok normal. Çünkü onlara göre imam namazı kıldırır. Köy içinde belki ayrıca bi işi vardır oraya bakar.
    Sen şimdi o yaştaki insanların önüne 22 yaşlarında altında motor kafasında kask bi çocuğu imam diye koyarsan nasıl saygı duysunlar (benim görüşlerim değil onların gözündne bakıyorum)

    Bence eksik olan cami cemaatinde gençlerin yerinin çok düşük olmasıdır. Yok efendim bizim memlekette bla bla. karanlık kafalar diye atıp tutmayın. Bu olan gayet normaldir. Sonuçta camiyi kullanan o cemaat ise istedikleri profildeki gibi bir imam(imam önder demektir) seçmek istemeler en doğal haklarıdır.

    Yukarıdaki yazıda bazı arkadaşlar güzel örnekler vermiş biz şukadar kişiyiz R6 bile vardı imamda diye. Çünkü o cemaat genç kişilerden oluşuyor.
    Ne zaman ki oradaki cemaat yaş ortalaması düşer ve gençler rağbet ederse o zaman işler değişir.
    arkadaşım dediklerimi yanlış anlama ama ben sana katılmıyorum neden?
    bu insan imam olabilmek için onca sene zaman harcamış uğraşmış cemaat böyle bir imam istemiyor diye bu insanı ekmeğinden ederse en büyük günahı işler hani bizim hoş görü dinimiz. hadi diyelim bu dediğimi yuttuk e be güzel yurdumun diyanet işleri ne güne duruyorsun bu adamı daha uygun bi camiye ata niye ekmeğinden ediyorsunuz. namaz mı kıldıramıyor kuran mı okuyamıyor bu insan yazık değilmi emeğine belki bakmakla yükümlü olduğu insanlar var. birisinin ekmeğiyle oynamak kadar büyük günah olurmu???
    Tavuk döner ben yolumdan dönmem Az çene, çok sürüş

  16. #116
    ortomoto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    rize
    Motosikleti
    2006 honda cbf500
    yobazlıkta sınır tanımayalım, herkesi kendimize benzetelim
    :pr:

  17. #117
    sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2010
    Şehir
    MERSİN
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    imam fln ama gsr 600 yani boru değil))
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

  18. #118
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Bu konu artık eskidi ancak gözüme çarptığı için yazma gereği duydum. Eğer Allah'ın anıldığı zikredildiği ibadet yapıldığı bir yerde insanlar kendi mal mülk nefsaniyetlerini buna ne şekilde olursa olsun tercih ediyorlarsa o kişinin zoraki yada gönülsüz orda icraatına devam ettirilmesine veyahut vazifesinin sürdürülmesine gerek yoktur. Motoruyla mutlu bir hayat düşleyen imam bu hayatı başka bir camide yada pistlerde arayabilir. Alaycı üsluplarla bu konuya yorum yapmak bizlere yakışmaz. Arkadaşın hiç düşünmeden bu sevdasından vazgeçip dini icraatini yerine getirmesini beklerdim şahsen ancak "herşeyde hayır vardır " diyebiliyorum.


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)