Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Marmok Dönüşü CİNE'de ölümlü motor Kazası...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150





    kazadan sonraki resimler...



    sayın Arzu Hanımdan alıntıdır...anlayışı için teşekkürler...







    Dün bu konuda bir iki mesaj dolaştığını gördüm,
    Kaza yerine çok kısa süre sonra vardım ,olayı dün anlatmaya çalıştım ama bir türlü mesajları toplayı derleyemedim.
    Bu gün daha sakinim.

    Biz dör arkadaş artçılarımızla birlikte pazar günü Öğleden sonra İzmire doğru yola çıktık,

    Kimimiz eşini kimimiz çoçuğunu artçı olarak seçmişti.Keyifli bir kamp sonrası gezide keyifli olsun dedik.Mola vere vere dönüyoruz.
    Gökova körfezini daha yeni rakamızda bırakmıştık yokuş yukarı sağ şeridi kamyonlar doldurmuş solda biz döet beş motor olduk önümüzdeki araçın sağ şeride geçmesini bekliyoruz.O araç ta kamyonları geçmeye çalışıyor. Şöyle aynadan baktımki bizim arkadan gelen yeni iki motorcu kardeşim sabırsazlanıyor,yol vermediğimiz için sabırsızlanıyor ha bire ara kaz verip bağırtıyor makinayı.sağ zaten işgal edilmiş kamyonlarla,nereye gideceksin..


    başladılar bizi makaslayarak aralara girmeye,birisi dayanamadı artık makinayıkaldırdı tek teker üstüne öylece geçti aramızdan. Dün buyazımı yazarken SALAK motorcu kardeşim tek teker şovu yaptı diye yazmış daha keskin ifadeler kullanmıştım..Bak bu gün yazarken daha sakinim SALAK demedim.Ama benim bu gün bu sıfatı kullanmamış olmam durumu değiştirmez kanısındayım.

    Tabi kamyoncu kardeşimde asıldı kornasına helalmı olsun dedi yu manyakmı dedi ne niyetle bastıysa kornasına anlayamadım.Ama orada bir karkaşa olsa biz dört-beş motor bir birimize gereceğimiz kesin.
    Sen motorcu olarak kendin kendi arakadaşlarına saygın olmazsa başak araçlar motoru neden sinek gibi görmesinki

    Artık muğlayı geçtik,her geçişimde koyun sürüsü sanki yola fırlayacakmış gibiyola dizilmiş içleri doldurulmuş kuzu koyun postlarının dizildiği mevkideyiz Emre 1200rt ile birlikte rahmetli Cem yanımızdan geçip gittiler,Bizim süratimiz 80 90 civarında ,onların bizi geçmesi kısa sürdü hemen bizden uzaklaştılar,Emre yi motorndan tanımştım ama üzerindeki emremi değilmi bilemiyordum ,bu motoru bir gün önce test drive yaparken görmüş epey uznca vakit geçirmiştim BMW çadırında.



    Neyse artık Çine barajı mevkiine yaklaşıyoruz önümüze gelen araçlar ha bire selektör yaparak elleriylede yavaş işareti yapar şeklinde sallayıp duruyorlar,yavaşladık epey ,radara takılmayalım diye . Çine barajı izleme noktası kavşağını geçer geçmez yol sağa kıvrılıyortepeden önümüz görülmüyor derken sola (37 derece29 dakika 42.35saniye kuzey,28 derec d dakika 37.24saniye doğu) döndüğümüzde bir oaly olduğunu anladık birkaç araç durmuş bizde çektik hemen sağa.



    Emrenin kellandığı 1200rt yolun soluna sol şerit üzerine park vaziyette önünde arkasında diyer araçlar,derkencem kardeşimizi yolun altında su yalağına yatmış hali biraz ykarısında parçaşanmış suzki Racing motoru..
    Rahmetli Cem hala hayatta gzölerinden yaş geliyor ama vucudu öyle hırpalanmışki sağlam kemiği olduğunu sanmıyorum şeklen o zaten o bacağın kalçadan itibaren nasıl koltuğunun altına geldiğini anlamak mümkün değil,ayağınaki spor ayakkapıları yola yayılmış çorabı dahi çıkmış ayakları çıplak. Başında kaskı duruyor,üzerinde bir mont altında kot pantolon,
    çevrede bekelyenler allahtan kaskı başında falan gibi laflarla teselli oluyorlar ,
    Başında yoldan geçen bir doktor kıprdatmadan oldupu yerde tutuyor Cem i ,Emre şaşkın cem cem diye bağırıp duruyor,yaklaştım emre ne oldu kardeşim dedim, beni tanıdı bir gün önce boya bir vakit geşirmiştik, acab hatırladımı diye kendimi tanıttım hatırlıyorum abi dmesiyle koyuverdi kendisini ,,nihayet ambulance geldi sedyeye koyacağız Rahmetliyi, ayaklarını ve kollarını doktor vucuduna yaklaştırdı,bantolunu katlrken nasıl kolaycıcık katlyıp şekle sokarsan ayne okadar elastikti hareketlerinden sağlam kemik kalmadığı belli oluyordu.
    Sadece kırık olsa iyi ,iç orhanlarında parçalanma var diyordu doktor.hemen açılıp kanamanın durdurulması gerekiyor mesajları veriyordu ambulansdaki doktora.

    Bu arada Emre de şakın vaziyette bende abulansın araksından motorumla gelirim diyordu zorla anahtarını aldık..
    sen abulansla git biz arkadan motoru hastane getiriirz dedik..

    İlk görünüş sanki yoldan çıkmış çıkarken yok kenarındaki levhaya çarpış ezmiş görüntüsü vardı,, ama Cemin dururmu çok kötüydü ,nasıl oluyorda bu şekle dönüşüyor diye ,kazanın olduğu virajın girişinden ondan sonraki diyer viraja kadar yol çok açık görüülüyor çünki. Fakat basit yoldan çıkma değildi,Wv sürücüsü vardı diz çökmüş nasıl oldu anlamadım diye sayıklıyor,ne oldu hemşerim ne gördün falan diye laf atınca meğersem transpoter çarpmış Cem'e.

    Transporter yokuş yukarı orta şeridi kullanarak çıkıyormuş,Cem'de aynı şeridi aşağ doğru inerken kullanıyormuş ,cem sağa doğru dönen virajı alır almaz transporte ile karşılaşmış, minibus şöförü sağa kaçmak istemiş cemde sağa dönen virajdan sağa kaçması mümkün değil oda çıkan şer,den en soluna kayarak kendisini kurtarkam istemiş kısaca her ikiside inişe göre sola kaymış. Transporter sağ farının bulunduğu köşeden Rahmetliye çarpmış .Darbedeb çarptığı yerin sağ bacağının tam üstü olduğ anlaşılıyor zaten üstelik her iki araçtanda arta kalan bir fren izide tok.


    Bu çarpışmada kullandığımız hiç bir koruycu ekipman fayda etmez arkadaşlar , çelik zırh bile takınsan fayda yok. İstatsitikler göre 60km/h hızla iki araç kafa kafaya çarpşınca ölüm mutlak oluyor,transporter şanlsı çünki karşısına motor çıktı.

    Cem kafasını direksiyon hizasına indirdiği için görüşü zaten 10mm ile kıstlandı, önündeki aracın önünde nevar ne yok haberinin olduğunu sanmıyorum. Motoru son derece güclü bir motor, hiç de güvenli seğir yağtığını sanmıyorum.

    Pistlerde gitmesi için tasarlanmış bu araçları trafiğe neden çıkış izni verilir anlamıyorum.Plakasını takacak yerleri bile yok ,çamurluğun içine plaka takıyorlar.

    Artçım eşim bu manzarayı görünce benim motor sevdam bitmiş oldu. İki oğlum var,onalrdan dolayı çok endişeli,motoru evin bahçesine sokmaya ile karşı şimdi. Motorum satılık ..ilanı az önce çıktı honda deauville,

    Kazadan sonar yola devam ederken yanımızdan inanılmaz hızlarla racing kullana motorcu kardeşlerim geçti motorun rengini bile göremedim.

    Nedir bu sürat delilerinin zoru bilemiyorum çocukluklarına da inmek istemiyorum ama racing sınıfını trafikten men edilmesi taraftarıyım.

    Şaşkınlıktan makinam olduğu halde rahmetlinin fotoğraflarını çekemedim aklıma gelmedi,burada sizlerle paylaşıp belki sürat manyaklarına ibret olur,faydası olurdu.

    MArmok festivalide motorcu felsefeszinden oldukça uzak sadece kulübe para toplamak için yapılmış bir festival olarak değerlendiriyorum. Motorcuları toplay marmaris şehir turu yapıldı ki ben katılmadım ,şehir içinde karkaşadan başka birşey olmamış ( diş hekimi kuzenim gösteriyi muaeynehanesinden izlemiş izlenimlerini aktardım) tarfiğe açık alanda tek teker delisi birisinin çevreye korku salan akıllara zarar gösteriside bunun ispatı zaten. KUzenim sen bu grubun içinde olamazsın deyip duruyor hala..

    Paylaşayım istedim





    Olayı yaşayan YKSL abimizden alıntıdır...okudum etkilendim...





    DÜŞLEMEK den alıntı....



    mete han abi ben de bu kaza hakkında baska bir site de topic actım istersen özdelden mesaj gonderirim .Ben kazadan yaklasık 10 dk sonra ordaydım solda
    krem rengi bir transporter ilerisnde mavi rt vardı cem in basında birkac motorcu arkadas vardı bende onun basındadyım yuzunde oyle bir acı vardı ki ağlayamıyordu bile sadece dişlerini sıkmıs nefes alıp vermeye calısıyordu sol ayak diz kapagından darbe almıs bacak ters donmus sag kasıkta cok derin kesik vardı bagırsaklarının bir kısmı dısarıdaydı kan kaybı pek fazla yoktu ben ordakileri basıdan uzaklastırmaya calıstım cunku bir salak o goruntuleri cekiyordu cep telefonu ile o eleman hemen ordan kayboldu yakalayamadım.Kaskı shoe marka idi ve kaskın goruntusunden kafaya darbe almamıs gozukuyordu ve kaska cizik yoktu montu da iyi bir monttu yanlız kot pantolon giymişti bence bellik ve motor pantolonu giyse belki yasardı diyecektim ama ecel demekten baska carem yok.Ambulans olay yerinde geldi pantolonu keserek müdahele yaptılar ama cok zaman harcadılar ablulans yaklasık 40 dk kaldı durumunun cok ciddi oldugunu düşünmüyorduk hatta arkadasımla ayagı platin takarak iyleşitirirler belki yine motora biner diye düşünmüştük.Kaza yerinde 5 tane sigara 1.5 lt su içtim yolun yukarısına cıkıp gelen aracları ve motorları durdurdum ama 1 tane r1 az kalsın bizi biçecekti hemen kazayı gorunce arkadas motordan indi sigara yaktı motorun yanına gidecekken farkettim kolundan yakaladım her her benzindi bizi de ucuracaktı gokyuzune ,ambulans olay yerini terkettikten sonra motoru cekiciye yükledik cem in oleceğini hiç düşünmedim onunla hastaneye gitmediğime pişman oldum cem le hiç tanısmamız yoktu ama izmirde evlerimiz yakınmıs kaza anında ailesi ve cocugu oldugunu ogrenince beynimden vuruldum.
    Aksam eve gider gitmez bir sitede kaza yerinde tanıdıgım arkadaslar o site uye oldugu için topic actım va aksam saat 23 gibi olum haberini okudum şok olmuştum. Dün öğlen namazından sonra cenazesi vardı haberini duyunca hemen gittim RAHMELİ CEM 'İ CANLI GORUP CENAZESİNİ TASIYACAĞIMI DÜŞÜNMEDİM ailesinden birisi ile konustum siz CEM in nesi oluyorsunuz diye sorunca eşiyim dedi inanamadım sanırım sakinleştirici almıştı şiret kartımı ve telefonumu verdim elimizden bireşey gelirse seve seve yaparım dedim.
    Aynı yoldan ben de geldim benim ybr bile 100-110 yapıyordu ister istemez birde sıcak hava kamp alanında rahat uyuyamamız iyice sinirleri bozmustu biraz önce insan eve ailesinin yanında gitmek istiyordu bende cogu zaman arkadan arkadasım geldigi için yavaslayarak gidiyordum yolda cok tehlikeli idi cıkarken bir tır bizi cok kotu sıkıstırmıstı o yola artık bir daha motorla gitmem.

    Cem arkadasımız hız tutkunuydu gördüğüm kadarı ile o viraja cok hızlı girmiş ve mamarise yeni aldıgı 1000 gsx ile motor acma niyeti ile gitmiş "rahmetli kardeşim orası motor acılacak yol mu gidiyorsun 5 defa cesme yap aydın yap 3 sefer git gel ben marmarise cıkarken motorun basında dualar ettim sen karını cocuklarnı aileni seni tanımasa bile burda senin için üzülen insanları dusunmedin mi hiç "

    Cem arkadasımız HIZI O KADAR COK SEVIYORMUS KI UGRUNDA CANINI VERDİ
    peki buna değermiydi artık baska soyleyecek bir soz aklıma gelmiyor
    Allah rahmet eylesin ailesine sevdiklerine sabır versin

    Hepinize kazasız dikkatli sakın,sürüşler diliyorum

    Özgür Ak
    [/QUOTE]

    ya bu yazdıkların beni daha derinden yaraladı...şimdi Barış abide söyled makina 1000 lik gsxr mış...abicim okurken ben etkileniyorum ama...sanki yaşıyo insan...Allah korusun...1-2 motorcu birbirini yolda gördümü zaten böyle olur hep...kendimizi irademizi kaybederiz...başka biri motoru sürüyomuş gibi kontrolden çıkarız...[/B]
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Yazının sonun da ilk aklıma gelen sözü tartmadan yazıyorum.

    MOTOR SÜRMEK ÇİŞ YARIŞTIRMAK DEĞİLDİR.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  3. #3
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    şu an ne diyeceğimi ne yazacağımı şaşırmış durumdayım...
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

  4. #4
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    YAZIDA SALAK DİYE İTHAM EDİLEN ARKADAŞTA CEVAP YAZMIŞ...BAKIN ŞU İŞE YA...




    Tarih: 2007-06-26, 19:30:35 Mesaj konusu:

    --------------------------------------------------------------------------------

    Uzun bir aradan sonra(2 yıl) tüm arkadaşlara merhaba...Bu forumu açan kardeşimin anlattıklarında eksik olan yönleri yada unuttuğu kısımları tamamlamak için kısa bir süreliğine aranıza katılıyorum (amacım asla tartışma yaratmak değil)ama öncesinde Cem kardeşime rahmet ailesine sabırlar diliyorum.Aramızdan ayrılan her arkadaşımızın haberini okuduğumda içimden birşeylerin koparılıp alındığını bilmenizi isterim..Evet Gökovayı geçtikten sonra rampalarda arkadaşımın değimiyle (2 salak motorcudan 1 tanesi benim (( teker yapan değil) arkadaşlarımızın toplu sürüş düzenini açıklayayım size 5 motosiklet 2 arkadaşımız diğer 3 motorcudan geride ve yolun sağ şeridine yakın arka arkaya yaklaşık hızları 50 - 60 km sol şeridi boş bıraktıkları için (arkalarından gelen araçlara saygılarından dolayı) diğer 3 arkadaş sol şeritte 2 tanesi önde ve yan yana 1 arkadaşımda arka sağ taraflarında yani şerit tümüyle kapatılmış fermuar düzeni bu olsa gerek bence bozulmuş bir fermuar kesinlikle söylüyorum 3 motorun arkasından 2 dakikaya yakın bir süre gittim bu süre sonunda 2 kez klakson ve uzun farlarımla ikaz ettim sağ tarafları boş olmasına rağmen geçmedim neden geçmedim?? bu kadar sıcakta dalgın olabilir şekeri düşmüş olabilir yorgun olabilir alkollü olabilir yaptığım ikazlara rağmen sol şeritte gitmeye devam ettikleri için (kullanan arkadaşlar bilir 1000 cc lik bir motorun öylesine bir yokuşta ve sıcakta o süratte ne kadar yakıcı olduğunu) üzülerek söylüyorum sağ tarflarından geçmek zorunda kaldım ( "demekki sağ tarfları boşmuş") diğer arkadaşım benim kadar sabırlı değilmiş o an onun yaptığı harekete müdahale etme şansım yoktu ama onun adına sizden özür dileyebilirim.Eksik kalan kısımlarıda ben doldurdum tekrar söylüyorum amacım tartışmak değil ve terbiyesiz üslup kullanmak, kötü söz sahibine aittir derler.Son olarak arkadaşlar racing kullanan bizleri neden dışlama kolaylığına kaçıyorsunuz trafiğe çıkmasın vs.vs sizin kullandığınız makina çokmu masum (tanrım kimsenin başına vermesin) 100 km hızda kafa kafaya olan bir çarpışmada kurtulunurmu sanıyorsunuz?Lütfen ırkçılık yapmayın..Hepinize saygılar..
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  5. #5
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    allah rahmet eylesin.ne diyelim.allah bizleri kazadan beladan korusun.

  6. #6
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    şimdi bu yazılanlara anlatılanlara ne denirki
    türü ne olursa olsun biraz daha yavaş kullansak şu aletleri ne olurki
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

  7. #7
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    çok canım sıkıldı şimdi.Bunu yazmadan duramıyacağım.
    bazı tipler herzaman vardır.Buna ben kısaca.
    oss.ruk beğendirmek için g.t yırtmak diyorum.
    Lütfen sevgili camiamız mensupları,kardeşlerim bu gibi balon sevdaların peşinde olmayalım.Paşa paşa binelim motorlarımıza...

  8. #8

    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    ya abi ne diyim ki şu kazaları okudukça motordan soğuyorum aslında bu arkadaş aynı şekilde bir kazayı arabayla geçirseydi yaşama şansı varmıydı. diyorum... kendi kendime ama motor sevdam daha ağır basıyo.. offf okumayacam bir daha...
    www taraflihaber.com [B]FARKI TARAFINDA[/B]

  9. #9
    SeRHaTeKiNci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kymco (Satılık)
    metehan abi tüylerim diken diken oldu.
    bende gerçekten sen yazıyorsun sanmıştım. çok fena oldum..
    HIZ TUZAĞINA KANMAYIN. SEVDİKLERİNİZİ AĞLATMAYIN!!!
    Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
    Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..

  10. #10
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Öncelikle tekrar Allah rahmet eylesin diyorum.

    Demir yığını olan motorlarımızı bir canavara çeviren biziz zaten. Racing motorlar gerçekten trafiğe çıkamayacak kadar hızlı. Aynı şekilde ferrari gibi arabalar da öyle. Kendilerini tehlikeye attıkları gibi diğer insanların hayatını da tehlikeye sokuyorlar.

    Kazaların en büyük neden Hız. Bu bir gerçek. Teknoloji arttıkça hız performans da artıyor. Biz değil miyiz araba alırken ilk 0-100 km/h hızlanmasına bakan?

    Üzülerek söylemek istiyorum ki: kendimiz ediyoruz kendimiz buluyoruz. Keşke ben de dahil daha sakin kullanabilsek...
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  11. #11
    egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    O gün marmok dönüşü ben de izmir e dönüyordum saat 11:30 gibi datça dan 2 motosiklet çıktık benim motor 150 cc olduğu için ve havanın da gerçekten sıcak oluşundan dolayı gerçektende beynim buharlaştı ama 2 defa uzun mola verdim dinlendim ve sakar rampaları ve virajları çok tehlikeli olan bir yoldur hız yapmaya gelmez ne demişler önünü görmeden sollama eve kötü haber yollama gerçekten de dikkat etmek lazım dicem ama sen istediğin kadar dikkat et karşı taraf dikkat etmedi mi senin dikkat etmen de pek bişey ifade etmiyor o gün viraj a girdim karşıdan bir araç sollama yapmaya çalışıyorgördüğüm gibi kendimi ani bi şekilde sağ kıvırdım ve aynasını resmen yaladım siz düşünün artık memleketimizde önünü görmediği tek gidişli gelişli yollarda sollama yapanlarda var
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

  12. #12
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    İyide kanka bunu buraya neden aktardın ki?....Hem bizden birinin yazısı değil hemde sinir bozucu bir yazı....

    Hayır neden okuduğumuda bilmiyorum...Akşam akşam...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  13. #13
    edy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Allah Rahmet Eylesin , Ailesine sabır diliyorum. arkadaşların yazdıklarının bir çoğuna katılıyorum ama bir yerde katılmıyorum. racing motorların trafikten kaldırılmasını istediğini yazmış. bence her fırsatta racing motorları suçlamak olmaz. bugun bir çok motosiklet racing motorlarla nerdeyse aynı güçte. ismini sayamıyacağım kadar motor racing motorlarla boy ölçüşebilir. herşey sürücüde bitiyor. her seferinde supersport sürücülerini tek suçlu gibi göstermek olmuyor bence. kaza yapan sadece supersportcular değil.
    If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.

  14. #14
    Carcharoth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Bu yazıları okudukça artık motordan soğumaya başladım. Artık ilk aylardaki gibi bir heyecanım yok, kalmadı. Kazalar ölümler o kadar çok arttıki hata nerde kimde anlamak mümkün değil. Baş sağlığı dileyip 1 saat üzülüp geçiyoruz. Ne denebilirki. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
    Okan ACAR

  15. #15
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    ortada bir hata var... suçlu aramak yerine çözüm bulunmalı ki bu da belli....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  16. #16
    birazblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mz Etz 251
    Çok üzüldüm gerçekten, sanki ben yaşamış gibi oldum. Allah rahmet eylesin, Allahım kimseye kaza bela vermesin.
    Ama üzülmek yeterli değil, bir şekilde bir çözüm bulunmalı yada birer ikişer bırakacağız motosikleti

  17. #17
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Bu arada motosiklet forumu olduğu için diğer kazalar duyulmuyor. Üyelere sanki sadece motosiklet kazaları oluyormuş gibi görünebilir. Otobüs kazalarında ölen 10larca kişiyi, araba kazalarında ölen hergün birçok kişiyi de unutmayalım.

    Yani bu kazalar motordan soğutmak yerine bence daha dikkatli sürmemize neden olmalı. Yaya olarak bile dikkat etmemiz lazım.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  18. #18
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... Hem bizden birinin yazısı değil hemde sinir bozucu bir yazı....

    ...

    Sinir bozucu ve son derece özensiz. Ve bence saygısız da. Hiç kusura bakılmasın.

    Meteciğim sözüm sana asla değil tabii, sen sakın alınmayasın


    Kaza yapan kardeşimize allah rahmet eylesin
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

  19. #19
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Yakınlarına sabırlar diliyorum elimizden başkası da gelmiyor.
    Bendeniz, arkadaşı hem de motorcu kardeşi onunla çıktığı bir yolculukta ölmüş birinin, kalkıpta cevap yazabileceğini, hatta üstüne üstlük böyle bir cevap yazabileceğini aklımın ucundan geçirmezdim. O arkadaşa 'Afferim iyi yapmışsın, senin hiç kusurun yokmuş, şahanesin'' demekten başka kibar bir laf gelmiyor aklıma.Hiç ders almamış, yaşamla ilgili oturup düşünmemiş, ölümü sorgulamamış vs. gibi geldi bana afedersiniz.
    Bendeniz bir kedinin ölümü üzerine kendim sebep olmadığım halde bir hafta rüyasını görmüş uykum kaçmıştı. Arkadaş, ölümlü kazanın şaşkınlığı ile mi yazmış diye düşünmeden edemedim. Başka türlü olmaz gibi.
    Tekrar ölen arkadaşımızın ailesine sabırlar diliyorum.
    cevaben yazan o arkadaşla umarım herhangi bir trafikte beraber kullanma gafletine düşmem diye dua ediyorum o ayrı.

    İyi akşamlar Her nasıl olacak sa
    Poturdak

  20. #20
    jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    ist. / TURKEY
    Motosikleti
    kocaoglan
    trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşımın mekanı cennet olsun ailesine allah sabırlar ihsan etsin.....arkadaşlarım şu sözlerim belki sert gelip rahatsız edecek fakat malesef ki bir gerçek,türkiye henüz yeni tanıştığı ve son 3 yıldır çin malı furyası ile çoğalan motosiklet gerçeğine alt yapı ve kültürel yönden hazır değildir.motosiklete toplumun bakış açısı ve sürücülerin biz motosiklet kullanıcılarına saygı gösterip hassas davranmaları önümüzdeki birkaç yılın sonunda artı yönde farklılaşacağını ümidediyorum.tabi ki önerge ve yasalarında bu süreci hızlandırması umut ettiklerim arasındadır.herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim.
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)