Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kurtarmaya giderken Özenç'e çarptılar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #221
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    inşAllah yakın zamanda tamamıyla iyileşir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #222
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    ziyaretciye izin veriyorlarmı acaba?toplu halde bir moral ziyareti gerçekleştirsek
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  3. #223
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2005
    Şehir
    IstanbuI Beylikdüzü
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Allah kahretsin be, lanet olsun! Yine çok kötü oldum. Diyecek pek bişey bulamıyorum, kelimeler boğazımda düğümleniyor. Motosiklet tutkumuzun sonu bu olmamalı, ama ne yapsak başımızı hangi taşa vursak yinede ses getirmiyor, sen en pahalı vergiler verip ,dünyanın en pahalı benzinini ve aksesuarlarını kullanıp trafiğe çıkıyosun; motosiklet kültürü sıfır olan her yobaz yolda seni sinel gibi görüyor. Sanki fazlalıkmışsın gibi yolda. Tahrik etmeler yolun dışına atmaya çalışmalar önüne kırmalar falan gırla...

    Ülkemizde trafikte motosiklet kültürünün gelişmesi ve trafikta saygı gören bir araç olması için benim tahminince 5-10 sene bir süre daha var ama kaç can daha gidicek trafik kurallarının yeniden düzenlenmesi ve 4 teker sürücülerinin bizi trafikte önemsemesi için. Bilmiyorum çok umutsuzum çok. Neyse sizinde içinizi karartmayım akşam akşam...

    Özenç arkadaşımızın en kısa sürede iyileşmesini ve eski sağlığına kavuşmasını yüce Allah(c.c.)'tan temenni eder ,yakınlarına özelliklede annesine sabırlar dilerim...Allah cümlemizi böyle kazalardan korusun,amin...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

  4. #224
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Kasım 2007
    Şehir
    İstanbul
    1 anlık aptallık çok değerli bi insanın senelerine mal oluyor.. Yazık..

  5. #225
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dokuz ayda 2. kez doğdu

    Faruk Özenç Göllücü, 9 ay önce motosikletiyle anneannesine giderken kırmızı ışıkta geçen itfaiye aracının çarpmasıyla komaya girdi. Yaşamından umut kesilen Göllücü, annesinin özverisi ve doktorların çabasıyla hayata döndü
    Gülay Fırat

    Hastanede 72 gün, TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde 17 hafta kalan Göllücü yürüyerek taburcu oldu. Tedavisi bitmese de çok sevdiği 'Fenerbahçe'sinin iki maçına gidip moral buldu

    Ceylan Özerengin'in gözleri, yaşadıklarını anlatırken ara ara doluyor, ama hemen yanında oturan oğlu Özenç'e her baktığında gözlerindeki buğu dağılıyor. Yerini sıcak bir gülümsemeye bırakıyor. Ana-oğul arasındaki sevgi öylesine kuvvetli ki, insana, uzansa dokunabileceği hissini veriyor. Benzerlerine ancak filmlerde rastlanabilecek bir trafik kazası ve sonrasında hayatta kalabilmek için verilen dokuz aylık mucizenin sıra dışı hikâyesinin iki kahramanı onlar.
    Olay, 16 Mart 2007'de yaşandı. İstanbul'da, çıktığı binanın altıncı katından atlamak isteyen bir adamı kurtarmaya giden itfaiye aracı, Harbiye'de kırmızı ışıkta geçerek, motosikletiyle anneannesini ziyarete giden Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Faruk Özenç Göllücü'ye (25) çarptı. Haber gazetelere, "İntihar girişimcisi kurtarılıp serbest bırakıldı ama Faruk ölümle pençeleşiyor" diye yansıdı. Gelişmeler gazetelere pek yansımasa da asıl mücadele kazayla başladı. Hem de büyük ıstırap ve umutla.

    "Yaygın beyin hasarı" nedeniyle komaya giren Göllücü, dokuz aylık çabayla yeniden hayata döndü. Bir buçuk aydır evinde. Milliyet, mucize çocuk ve koruyucu meleği, annesi Ceylan Özerengin ile evinde konuştu.

    Korku dolu 72 gün
    Alışveriş sonrası bir pastanede yorgunluk molası veren Ceylan Özerengin aldığı telefonla yerinden fırladığında, ağzından çıkan iki sözcük de "Oğlum" olmuştu. Oğlu Özenç'e ulaşmak için çırpınırken, her arabanın üstüne atılıp "Beni de alın" diye yalvarıyordu...
    O anı ve sonraki beş günü hiç hatırlamıyor anne Özerengin. Sonrası ise şöyle anlatıyor:

    "İlk 72 saatlik hayati tehlikedeyken, arkadaşları da yoğun bakımda yattı, kalktı. 25 gün, her gün hastaneye geldiler. 72 gün devamlı hastanede yattık, kalktık. Yemeden içmeden, üstümüzü başımızı değiştirmeden, saçımızı tarayamadan. Bir hafta komada, yaşam destek ünitesine bağlı kaldı. İlk kaldırıldığı Şişli Etfal Hastanesi'nde 'gitmiş-gelmiş', hayatını kurtarmışlar orada. Amerikan Hastanesi'ne sevkinden bir hafta sonra, beyin fonksiyonlarını görmek için yoğun bakımdayken uyandırıldı. Gözlerini açtığı ilk andı, çok sevinmiştik. Sanıyorduk ki, gözlerini açacak ve zorlu süreç bitecek, öyle değilmiş."

    Diş fırçalamayı öğrendi

    Kaza yüzünden Göllücü'de beyin hasarı vardı. Beyin kanaması geçirmiş, beyin ödemi oluşmuş, sağ köprücük kemiği ve sağ tarafındaki kaburgaları kırılmıştı. Bütün hareket sistemi durmuştu. Çok uzun bir süre kol ve bacaklarını hareket ettiremedi. Annesi o günleri şöyle anlattı:

    "Hiç kıpırdamıyordu. 15. gün sağ elinden parmağını oynattı. 25. gün yatakta hareket etmeye başladı ama işlevsel değildi. Sol taraf tamamen hareketsizdi. 2.5 ay sonra ilk geri dönen yeteneği konuşma oldu. Önce tek kelimelikti. Üçüncü aydan sonra sol bacak yavaş harekete başladı ama yatakta. Dördüncü ayın ortasında ilk kez ayağa kalktı ve paralel barda adım attı. Birçok şeyi yeniden öğrendi. Mesela, dişini fırçalıyorum, 'Tükür' diyordum, yutuyordu. Unutmuştu. Üç haftada yeniden öğrendi.

    En büyük kim?

    Geceleri kriz geliyordu, başını tutarak kıvranıyordu. 15 dakika uyku, 2.5 saat kriz. Çektiği ıstıraptan 'Yeter' diyordu hep, içimi kıyıyordu bu. Kendinde değildi, bana bazen 'Doktor bey' diyordu. Bağırsak ve mesane kontrolü yoktu, zor bir süreçti. İlk ağzından çıkan kelimeler, 'Duyuyorum', 'Fenerbahçe' ve 'Anne' olmuştu. Amerikan Hastanesi'ndeki FB'li doktorlar oğluma 'En büyük kim' dediğinde, 'Fener' diyordu." 72 günlük zorlu süreç sonrası, Ankara'daki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne yönlendirildi Göllücü, burada 17 hafta kaldı. Sedyeyle girdiği hastaneden, yürüyerek taburcu oldu. Ama, hâlâ her şey bitmiş değil.
    'Affedersin anne'

    "Özenç, özenilen şey demek. Çok özendim onun için. Doğduğunda 'Yakışıklı oğlunuz oldu' dediler.

    Hakikaten de çok yakışıklıydı..."

    Oğlundan böyle bahsederken gülen yüzü, kaza ve sonrası korku dolu günleri anlatırken soluyor Özerengin'in. Gözleri bir noktaya takılıyor, sanki o günleri yeniden yaşıyor.

    Özenç Göllücü de annesini pür dikkat dinliyor. Annesi konuşurken yaşadığı acıyı hissettiği her an, sevgi dolu ama kırılgan bir sesle yineliyor: "Affedersin anne, seni üzdüm."

    Anne daha bir mahzunlaşıyor, "Olur mu oğlum, senin suçun yok, lütfen üzülme" diyor. Özenç bir bebeğin ana rahmindeki dokuz aylık sürecini, kaza yüzünden 25'inde genç bir erkek olarak bu kez hastanede yeniden yaşasa da, bu mücadeleye ilişkin hafızasındaki tek iz, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ndeki yüzme dersleri ve psikoloğu.

    İki kere maça gitti

    Özerengin, "Şu anki sorun hafıza. Başta yakın hafıza sıfırdı, şimdi pek çok şeyi hatırlıyor. Ama, hafızanın toparlanması 5, hareket kabiliyeti, yürümesi 2 yılda tamamlanıyormuş. Eve 3 gün fizyoterapist geliyor, 3 gün yüzmeye gidiyor, fiziği ve beyni için her şeyi yapıyoruz. Ama oğlum da maşallah, çok gayretli. İki kez Fenerbahçe maçını izlemeye gitti. Açıkçası, kazadan sonraki 3 ay çok karamsardık. Sonradan, 'Özenç'in yürüyerek hastaneden taburcu olacağı' hayalini kurdum hep, bu gerçekleşti. Şimdi ise 'Bir işte çalışıyor, evlenmiş bir torunum olmuş', hayalim bu. Artık babaanne olmak istiyorum" diyor.

    29 Aralık 2007 / Cumartesi
    http://www.milliyet.com.tr/2007/12/2...l/axgun02.html



    http://www.motosiklet.net/forum/604857-post14.html

    içim burkuldu yine...Ben iyileşmiştir diye ummuştum...yıllar içinde iyileşeceğini öğrenmek teselli etti biraz...


    zor hayatlar ya...

    hepimiz bir gün bu kaderi yaşamayacakmıyız...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  6. #226
    erdincpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2007
    Şehir
    İST / ATAŞEHİR
    Motosikleti
    şuan da motorsuzum
    gerçekten acı bir olay allah şifalar versinn
    DRİFT RELİGİON
    4 teker benenimi, 2 teker ruhumu taşır

  7. #227

    Üyelik
    06 Aralık 2007
    Şehir
    Es Es
    Motosikleti
    Yamaha YZF R125 & Honda Activa
    Öncelikle arkadaşımıza çok geçmiş olsun...Umarım ki en kısa zamanda eski haline döner...Haberi izlerken gerçekten çok üzüldüm,moralim bozuldu ve bir o kadar da sinirlendim...Şu an içim gerçekten nefret dolu...Belki söylediklerime tepki gösterenler olabilir belki hoş şeyler değil ama söylemeden duramayacağım...Olaya bir bakalım şimdi...Salak bir dengesiz herif çıkıyor apartman tepelerine millete şov yapıcam diye belkide başka bir yerde ihtiyaç duyulan ekiplerimizi oyalıyor ve en önemlisi başkalarının hayatına mal oluyor...Ya şimdi siz içinizden demediniz mi "lan bıraksalardı da atlayıp geberseydi" diye...Yaa arkadaşlar çok özür dilerim ama harbiden çok acayip nefret doldum bu haberden sonra...Kararını vermiş atlıyacam diye çıkmış oraya bırakın deyusu atlasın...Diyeceksiniz ki ya senin yakının olsaydı intihar edecek olan...Tamam olabilir ama inanın yine AYNI şeyleri söylerdim...Ne olursa olsun her kim olursa olsun başkasının hayatıyla oynayamaz insan ya...Hepinizden tekrar özür dilerim böyle bir yorum için ama düşüncelerim bunlar...Bu arada ozrace'nin dediği gibi bir ziyaret hoş olabilir ama yine de emin değilim...
    :bounce:[B]тєк вαѕıηαℓıgıη уσℓ¢υѕυ тєк σℓυя...[/B]:bounce:

  8. #228
    serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2006
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Kader...

    Allah şifa versin...

  9. #229
    nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2007
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Octavia
    Offf yazıyı okudum cok kotu oldum yaaa Boyle okuyunca bırakasım gelıyor su 2 teker denen seytan icadını offf...... :( :(
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

  10. #230
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Allah acıl şifalar versin. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşarak aramızdo olur.

    Özenç' in annesi ceylan hanımın fikirlerine katılıyorum. Geçiş üstünlüğü bir başkasının hayatına maletmek anlamında olamaz. Kırmızıda geçilmez kuralı geçiş üstünlüğüne haiz araçların insanları ezip geçebilir anlamında değil. Bu düşünce ile konulmuş bir yasa dünyada yoktur.Direksiyona geçen ayının dikkatsizliği veya ben nasıl olsa bu yolları yırtar geçerim. Ben bu hakka sahibim düşüncesi gencecik bir insanın hayatını karartıyor. Bakalım adalet nasıl tecelli edecek. Yumurta çalan hapse girdiğine göre artık itfaiyeci idami görmeli.

  11. #231
    ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2007
    Şehir
    S.Cedid
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    evladı olanlar bilir anne ve babalar için çok zor bi durum. anne ve baba dayanır evladı için hiçbir şeyi egirgemez özellikle de sevgisini. Onu yaşatan ta sevgidir, hayata bağlılıktır.

    Bende oğlum sayesinde çok kaza gördüm.Ne zor olduğunu bilirim.

    Sağlığını yavaş yavaşta olsa kazanacağını bilmek güzel. Allah kolaylık versin.
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR

  12. #232
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Ben FAruk Özenç'İmizi ezip geçen ve atlamadan aşağı inen salağı kurtaran itfaiye şoförünü merak ediyorum.Şu başlığı ve makaleyi okumasını istiyorum.Eminimki helal süt emmiş bir adamsa benim düşündüğümü hiç tereddüt etmeden yapacak birisidir..Atlamayan salağında Allah müstahakını versin.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  13. #233
    shadow_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2007 CBF 600SA
    gelişmeler ?

  14. #234
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Aralık 2007
    Şehir
    DAVOS :p
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    faruk abi geçmiş olsun dualarımız seninle inşallah tez zamanda iyileşir aramıza dönersin..

    itfaiye erine bişiy diyemicem adam görevini yapıyomuş ama o telaşa içinde biraz soğuk kanlı olup özenç abimize dikkat etseydi bunlar olmazdı özenç abi de
    gökan gibi yaptığı kaza ile dalga geçerdi..

    o intihar etmeyem malı da bana getirin kırbaçla dövecem şelepsisi lan hıyar senin yüzünden abimize ALLAH korusun bişiy olursa sana en büyük beddualarımı eksik etmicem..

  15. #235
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    Adapazar
    Motosikleti
    LX 150
    Çok geçmiş olsun,..............Şu andaki durumu hakkında bilgisi olan var mı?Tarih 2007 görünüyor....

  16. #236
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Şubat 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Titan 125(mavilim), XT600(Haydut)
    geçmiş olsun. Şu anki durumu ne bilmiyorum ama umarım iyileşmiştir

  17. #237
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Cok gecmis olsun. En zor gunlerin geride kalmis olmasi sevindirici. OZENC kardesimizi tanimiyorum ama butun dualarim, iyi dileklerim onunla.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  18. #238

    Üyelik
    21 Şubat 2008
    çok çok geçmiş olsun...içim bi tuhaf oldu..
    ilk baştaki haberde annesinin söylemiş olduğu söz çok doğru.. "geçiş üstünlüğü olan araçlar ancak diğerlerinin can ve mal güvenliğini sağladıktan sona sağlanabilir..."
    bizde nası ,polis jandarma geç babam kırmızı ışıkta..kurallara denetleyenler itibar etmezken biz napıcaz..

    tekrar çok geçmiş olsun..allah sağlık sıhhat versin..

  19. #239

    Üyelik
    17 Haziran 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    suzuki bandit s
    geçmiş olsun
    dualarımız seninle

  20. #240
    ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2007
    Şehir
    S.Cedid
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    bugün eşim çok eski bir tanıdığını arayıp buldu, aradığı kişi Özenç'in babaannesi imiş. Son durumunu sormuş, şu an Ankara GATA' da yatıyormuş, yavaş yavaş yürümeye başlamış ama daha alınması gereken epey yol olduğunu söylemiş. Gelişmeleri ara ara bildiririm.

    Bir an önce sağlığına kavuşması dileğiyle
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)