Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaza:Trafikte dolmuşçulara bir kez daha dikkat.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    fazer
    Merhabalar ,
    Dün akşam saat 17. 30 sularında kartaldan çıkıp , bostancıya doğru e-5 te sıkışmış trafikte gidiyorken , sağ arkamdan bir chopper sesi duymaya başladım.Tam sesi duyduktan sonra sağ aynama baktığımda bir motosiklet hızla yanıma doğru gelmeye başladı.Hızı aşağı yukarı 70 km/h dı.Ben E 5 te sol şeritteydim , sağ şeridimde biraz önümde de bir dolmuşçu 60 km civarında bir hızla ilerliyordu.Tam o sırada dolmuşcu şeridin ortasında ani fren yaparak bir hayli yavaşladı.O sırada sağ arkamdan gelen motosikletli arkadaş dolmuşa arkadan çarpmamak için ani fren yapttı ve motosikleti benim önüme doğru kırdı.Dolmuşun tam sol yanından kurtardı derken dengesini toplayamadığı için motoru devirdi ve biraz yerde sürüklendi.Sürüklendiği yer benim şeridimde benim tam önümdeydi.Ben de panikle hemen durdum arkamdaki trafiği sol elimi kaldırarak durdurdum az kalsın ben motorcu arkadaşı , arkadaki arabalar da beni ezip geçecekti. Motosiklet Kanuni Tiger 250 idi , deposu biraz içeri doğru ezildi farının kenarları yamuldu.Hemen arkadaşın yanına gittim kafanı vurdun mu , birşey var mı derken sağa doğru çektik motoru ben de sağa çektim.Arkadaşın üzerinde kasktan başka hiç bir koruma yoktu.Dirsekleri bel çevresi sürtünmeden dolayı bir hayli sıyrılmıştı. Allahtan ucuz atlatmıştı her halde böyle bir olay için söylenebilir.Daha sonra şoku atlatsın diye biraz bekledim yanında beraber birer sigara içtik , o sırada montunu çıkardı bunu giyseydim bunlar da olmayacaktı dedi.

    Bu kazada bir kez daha anladım ki her zaman tam korumalı olun arkadaşlar ne olursa olsun ne kadar kısa mesafeye giderseniz gidin.Ayrıca ustaların dediği gibi "kafanız karışıkken , canınız sıkkınken motosiklete binmeyin".Arkadaş tüm bunların canı sıkkın olduğu için gerçekleştiğini söyledi.Dayısının felç olduğunu öğrenmiş , karşıda konsere yetişmeye çalışıyormuş o sırada.
    Aman dikkat edin kendinize ve çevrenize.Dolmuşcu , taksici ve otobüslerden büyük araçlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.Kazasız belasız günler.
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    McA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Vitello Life 80
    Buyuk geçmiş olsun arkadaşa.. Allah korumuş.
    Sizi de mudahaleniz ve yardımlarınız için kutlarım.
    -McA-

  3. #3
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Görünüşe bakılırsa sogukkanlılıkla yaklaşmışsın dostum ki kazalarda cok gerekli olan birşey


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler