Birkaç gündür forumu takip ediyorum fakat üye olmaya biraz önce karar verdim. Öncelikle biraz kendimden bahsediyim, ismim Kerem, 23 yaşındayım, İstanbulluyum.

Motorsiklete ilgi duymadan önceki yaşantımdan bahsediyim biraz. 18 yaşımda ehliyetimi aldığımdan beri prof olarak piste çıkıyorum. Çoğu zaman kendi aracımla çıktım (Audi A4 1.8TQ, A3 2.0TDI, Porsche 911 Turbo, Mercedes c320). Yeri geldiğinde arabanın altınada girdim, üstünede çıktım. Anlıyıcağınız araştırmayı seven bir insanım..

Motorsiklet ilgim birkaç ay önce bir arkadaşım ile gel bakalım motorlara diyip Honda bayiine girerek başladı. Daha sonra teker teker üstüne oturdukça hevesim iyice arttı.

Şimdi asıl konumuza gelirsek, motorsiklette beni en çok çeken olay egzos sesi. Geri kalan rüzgar, hız, vs pek ilgimi çekmeyen şeyler, olaki hepsini fazlası ile yaşadım bugune kadar. Henüz bir motorsiklet sahibi değilim ve deli gibi araştırma yapıyorum.

Motorsiklet kullanmamdaki amaçtan bahsedeyim biraz, ilk etapta sadece evin etrafında 1-2 tur atıp boşta gaz vermek. Ortalama 20km/s hızı geçemiyceğim bir çevre. Kısacası günde 15-20 dakikamı alıcak bir eğlence. Belki 1km uzaktaki cafelerin önüne gitmek. Anlıycağınız işin hobi kısmındayım.

Forumda bu tarz başlıklar çok var, hemen hemen hepsini okudum, kendimce yorumladım. Pek çok arkadaş düşük hacimde bir motor ile başlanmasını uygun görürken, bir kısmıda ne alırsan al akıllı ol taviyesinde bulunmuş. Benim aklımdaki model Honda CBR 600 RR. Bazılarınız gene kızıcaklar, dalga geçicekler fakat canları sağolsun şimdiden

Kullanma amacımı açıkladım, günde 15-20 dakikayı geçmez, hız olarak nerden baksanız 20-30u geçmez. Artı ve eksi yönlerini bir kenara topladığım zaman 125cc bir motor ile 600cc bir motorun boyutları ve kiloları hemen hemen aynı. Aradaki tek farkları beygir ve tork. Sormak istediğim 600cc bir makina bu kullanım şartlarında (Yineliyorum kesinlikle değişmiyicek kullanım şartları) 125ccden çok farklımıdır? Farklı ise ne yönlerden farklıdır acaba?

Daha önceki motorsiklet tecrübeme gelirsek, ufak çapta scooterlar kullandım arkadaşlarımın. Tabiki uzun uzadıya bir kullanım değil fakat ana hatları ile biliyorum diyebilirim.

Tabiki motoru almadan yapıcaklarım da var, öğrendiğim kadarı ile Hondanın çok güzel ve makul kursları varmış, öncelikle bu kurslara katılmayı düşünüyorum. Daha sonra birkaçgün motor ile trafiğe alışmak için ufak bir scooter kiralayıp nasıl olduğunu bizzat yaşamak istiyorum. Yabancı olmasam da istanbul trafiğine genede 2 tekerlekli ufak bir aletin üzerinde değişik olacaktır. Bu aşamayıda atlatabilirsem eğer CBR 600 RR alıp trafiğe kapalı alanda 1 ay boyunca dur kalk, dön, stop et, çalıştır vs tarzı çalışmalar yapıcam.

Sizlerden istediğim bu kullanım şartları ile genede kesinlikle hata yapıyorsun dermisiniz? Risk taşıdığının farkındayım 2 tekerleğin fakat bunu minimumda yaşamak? Çokmu şey istiyorum acaba?

Cevap vericek olan abilerim, ablalarım, kardeşlerime şimdiden teşekkürlerimi sunarım..